seelinewoman |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מותה של המונוגמיה או מותו של מיתוס הפולי?
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
seelinewoman • 29 בנוב׳ 2011
אם גבר ואישה שנמצאים במערכת יחסים מוגדרת ותחומה,
שוכבים עם אחרים ללא הרף כי הם שלמים עם עצמם שמגיע להם, משום שהיצר המיני שלהם חזק מהם, משום שהם זקוקים לריגוש הזה, כי הם כבר-לא-אוהבים-את-בני-זוגם-אבל-לא-רוצים-לפרק-מסגרת-בגלל-הרכוש-המשותף-או-הילדים, כי הם חיים רק פעם אחת ולמה לוותר, ועוד המון סיבות שבגללן הם עושים סקס עם אחרים, כולל BDSM, או גרוע מכך: מתאהבים ונקשרים רגשית לאחרים ומנהלים חיי רגש כפולים, אני שואלת למה עדיין הם מגדירים את עצמם מונוגמיים, ולמה להתעקש על כך שהם לא פולי בפועל? מה רע בלהסתכל למיתוס בעיניים ולהפריך אותו? כלומר, מונוגמיה היא מיתוס או יש בה משהו? |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 29 בנוב׳ 2011
ומה אם -
אני מנהלת חיי נישואים ארוכים ויציבים, ואני מחוייבת להם ואין לי כוונה לעשות את זה עם יותר מבן אדם אחד - וזה אומר הרבה יותר ממין - זה אומר אחריות משותפת על ילדים, זה אומר שאנחנו תא כלכלי אחד, גרים יחד מעורבים במשפחות וכו'. ובמקביל לזה מנהלת מערכות יחסים נוספות, מחייבות פחות מזו הראשית. יש לזה הגדרה? פיליגמי זה לא - יש קשר נישואים מחייב אחד. פוליאמורי? אולי, עם הקשרים המקבילים הם ברמת מחוייבות דומה. אני לא חושבת שיש לזה באמת מילה מדוייקת. אבל אני גם לא חושבת שחייבת להיות מילה מדוייקת לכל דבר. האפשרויות היום רבות מכדי שנמיין זה את זה ל-2-3 קבוצות. |
|
מUחדת |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת • 29 בנוב׳ 2011
אני מכירה יותר אנשים שמצהירים על פוליאמוריה מכאלו שחיים אותה באמת.
גבר יכול לקיים יחסי מין עם גבר אחר מבלי להיות הומו- וגם כאן לא צריך להוציא אף אחד מחוץ לארון מטאפורי. פוליאמוריה בנויה על כנות- כולם יודעים על כולם ולכל מערכת יחסים בסיס משלה. במקרה הנ"ל נשמע שמדובר בגבר, כמו רוב הגברים במערכות יחסים, שהדבר האחרון שבא לו זה להוציא את הקשר המשני שלו לאור. ואם הקשר המשני בחושך- זו לא פוליאמוריה, זו בגידה פשוטה שעליה משליכים את כל הסיבות הנכונות, לכאורה- חרא בבית, האישה השניה מבינה אותי וכו'. חייבת להודות שתקופת הפולי שלי היתה מדליקה- אבל בהחלט פשרה. כלומר- כשהגיע הגבר שהמיס לי את הלב- לא היה שם מקום לאף אחד אחר. |
|
seelinewoman |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת כתב/ה: אני מכירה יותר אנשים שמצהירים על פוליאמוריה מכאלו שחיים אותה באמת.
גבר יכול לקיים יחסי מין עם גבר אחר מבלי להיות הומו- וגם כאן לא צריך להוציא אף אחד מחוץ לארון מטאפורי. פוליאמוריה בנויה על כנות- כולם יודעים על כולם ולכל מערכת יחסים בסיס משלה. במקרה הנ"ל נשמע שמדובר בגבר, כמו רוב הגברים במערכות יחסים, שהדבר האחרון שבא לו זה להוציא את הקשר המשני שלו לאור. ואם הקשר המשני בחושך- זו לא פוליאמוריה, זו בגידה פשוטה שעליה משליכים את כל הסיבות הנכונות, לכאורה- חרא בבית, האישה השניה מבינה אותי וכו'. חייבת להודות שתקופת הפולי שלי היתה מדליקה- אבל בהחלט פשרה. כלומר- כשהגיע הגבר שהמיס לי את הלב- לא היה שם מקום לאף אחד אחר. אני מתכוונת גם לנשים ולא רק לגברים. בגלל זה, אגב, אני מגדירה את עצמי כמונו בנטיית הלב, אבל פולי באורחות חיי המין שלי. |
|
מUחדת |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת • 29 בנוב׳ 2011
seelinewoman כתב/ה: מUחדת כתב/ה: אני מכירה יותר אנשים שמצהירים על פוליאמוריה מכאלו שחיים אותה באמת.
גבר יכול לקיים יחסי מין עם גבר אחר מבלי להיות הומו- וגם כאן לא צריך להוציא אף אחד מחוץ לארון מטאפורי. פוליאמוריה בנויה על כנות- כולם יודעים על כולם ולכל מערכת יחסים בסיס משלה. במקרה הנ"ל נשמע שמדובר בגבר, כמו רוב הגברים במערכות יחסים, שהדבר האחרון שבא לו זה להוציא את הקשר המשני שלו לאור. ואם הקשר המשני בחושך- זו לא פוליאמוריה, זו בגידה פשוטה שעליה משליכים את כל הסיבות הנכונות, לכאורה- חרא בבית, האישה השניה מבינה אותי וכו'. חייבת להודות שתקופת הפולי שלי היתה מדליקה- אבל בהחלט פשרה. כלומר- כשהגיע הגבר שהמיס לי את הלב- לא היה שם מקום לאף אחד אחר. אני מתכוונת גם לנשים ולא רק לגברים. בגלל זה, אגב, אני מגדירה את עצמי כמונו בנטיית הלב, אבל פולי באורחות חיי המין שלי. לגמרי לגמרי. נשים וגברים. אני יודעת איך את מגדירה את עצמך ויודעת שאת כנה בעניין עם מי שנכנס לחייך. אני לא בטוחה שכולם/ן כאלו, סילי. |
|
seelinewoman |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת כתב/ה: seelinewoman כתב/ה: מUחדת כתב/ה: אני מכירה יותר אנשים שמצהירים על פוליאמוריה מכאלו שחיים אותה באמת.
גבר יכול לקיים יחסי מין עם גבר אחר מבלי להיות הומו- וגם כאן לא צריך להוציא אף אחד מחוץ לארון מטאפורי. פוליאמוריה בנויה על כנות- כולם יודעים על כולם ולכל מערכת יחסים בסיס משלה. במקרה הנ"ל נשמע שמדובר בגבר, כמו רוב הגברים במערכות יחסים, שהדבר האחרון שבא לו זה להוציא את הקשר המשני שלו לאור. ואם הקשר המשני בחושך- זו לא פוליאמוריה, זו בגידה פשוטה שעליה משליכים את כל הסיבות הנכונות, לכאורה- חרא בבית, האישה השניה מבינה אותי וכו'. חייבת להודות שתקופת הפולי שלי היתה מדליקה- אבל בהחלט פשרה. כלומר- כשהגיע הגבר שהמיס לי את הלב- לא היה שם מקום לאף אחד אחר. אני מתכוונת גם לנשים ולא רק לגברים. בגלל זה, אגב, אני מגדירה את עצמי כמונו בנטיית הלב, אבל פולי באורחות חיי המין שלי. לגמרי לגמרי. נשים וגברים. אני יודעת איך את מגדירה את עצמך ויודעת שאת כנה בעניין עם מי שנכנס לחייך. אני לא בטוחה שכולם/ן כאלו, סילי. בטוח שלא כולם מצד שני, תודי שזאת אחלה תשתית ליצירה בלוגרית משובחת |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
TV_Eye(שולט) • 29 בנוב׳ 2011
מונוגמיה היא דינוזאור, השייך לעולם אחר. לעולם סגור וקטן. בעידן הגלובלי הפתוח והמתירני, המונוגמיה היא בפרפורי הגסיסה האחרונה שלה.
בעידן הפאסט פוד והקניין הבלתי נדלה, גם זוגיות הפכה מזמן למוצר צריכה. אם פעם שהרדיו היו מתקלקל היו מנסים לתקן היום פשוט זורקים לפח ולוקחים חדש, כך גם הזוגיות המודרנית. אבל עדיין לכל אחד מאיתנו יש את אותו מוצר שהוא נקשר אליו רגשית, אז הוא ישמור את מערכת השמע האיכותית משנות ה70, אבל עדיין את מערכת הקולנוע הביתית הוא יחליף כל שנתיים. |
|
seelinewoman |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
TV_Eye כתב/ה: מונוגמיה היא דינוזאור, השייך לעולם אחר. לעולם סגור וקטן. בעידן הגלובלי הפתוח והמתירני, המונוגמיה היא בפרפורי הגסיסה האחרונה שלה.
בעידן הפאסט פוד והקניין הבלתי נדלה, גם זוגיות הפכה מזמן למוצר צריכה. אם פעם שהרדיו היו מתקלקל היו מנסים לתקן היום פשוט זורקים לפח ולוקחים חדש, כך גם הזוגיות המודרנית. אבל עדיין לכל אחד מאיתנו יש את אותו מוצר שהוא נקשר אליו רגשית, אז הוא ישמור את מערכת השמע האיכותית משנות ה70, אבל עדיין את מערכת הקולנוע הביתית הוא יחליף כל שנתיים. כן, זה שאני מוצר מתכלה שסר חינו בקלות כבר הבנתי עם זאת, אי אפשר בלי היקשרות רגשית, אחרת האנושות סופה אבדון. |
|
מUחדת |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
הרב הגאון גלעד כהנא שליט"א
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת • 29 בנוב׳ 2011
"לפעמים אני פוחד לא להיות לבד. לפעמים זה דבר נחמד.
מונו מונו מונו מונוגמיה על המונו מונו מונו מונוטוניה לא קל לחיות עם אישה אחת כל היום לתת כל היום לקבל כל היום לתת לא קל לחיות עם גישה אחת כל היום לתת להתקפל כל היום לתת מונו מונו מונו מונוגמיה על המונו מונו מונו מונוטוניה נמאס להיות בן אדם נחמד כל היום "תראה, נו תתחשב" כל היום "תראה..." נשבר מזמן להקשיב לה כבר נו תתחשב "חייבים לעבוד על זה..." מונו מונו מונו מונוגמיה על המונו מונו מונו מונוטוניה לפעמים אתה פשוט רוצה ביגמיה שתי נשים גבר אחד והלב מתפרפר ביניהן... לא קל לחיות עם אישה אחת." |
|
איש אחר(אחר) |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
איש אחר(אחר) • 29 בנוב׳ 2011
יש רק הגדרה אחת מדוייקת:
טרופיה ואנאטרופיה מי שיבין את זה, יבין את התשובה לשאלות שעלו כאן (אני לא אסביר בכתב) כל שאר המושגים הסובייקטיביים חסרי ערך |
|