שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מרק לחורף !!!

Tיפוס​(שולט)
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
Tיפוס​(שולט) • 29 בנוב׳ 2011
מUחדת כתב/ה:
לא. אני ממש מתעקשת למצוא מתכון בלי כיריים ומיקרו. תנור. ולא חמין או תבשילי קדירה.
מ-ר-ק.
חייב להיות משהו. תפסיקו להתנהג כמו חארות ותרימו טלפון לסבתא המרוקנית/ צ'רקסית/ לובית/ ניגרית שלכם וקודם כל בדקו אם הכל בסדר איתה- כי היא סבתא שלכם!
אחר כך תחקרו וגלו את סודות המטבח המשפחתי. בטוח מסתתר איזה מתכון למרק פתיליה שניתן להמיר בתנור.

תודה למפרע וד"ש לספתוש.


אני מביא מתכון שהכנתי בעבר בתת תנאים,
ניתן לעצב ולשנות מרכיבים לפי הטעם האישי
בתאבון

מרק עדשים בתנור ( עם בייקון או בלי)

הכנות- כחצי שעה,
בישול- כחמש שעות

250 גר' בייקון מעושן חתוך לקוביות ( יכול להיות גם קבנוס או בלי לצמחונים )
2 כפות שמן זית ( אם משתמשים בביקון אפשר גם בלי)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 'מקלות' סלרי קצוצות לקוביות
1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
2 גזרים פרוסים דק 'מטבעות'
4 שיני שום פרוסות דק
קופסאת שימורי קוביות עגבניות
קופסאת עגבניות מרוסקות
כוס יין אדום ( אני מוזג לקופסא של הרסק עגבניות עד החצי ושוטף את השאריות )
1 כוס עדשים ( עדשים שחורות לא צריכות השריה והטעם שלהן יותר בשרני, עדשים כתומות רצוי לבשל לפני, עדשים ירוקות רצוי להשרות לילה ולבשל לפני )
2 עלי דפנה
כפית טימין
כפית מיורן
כפיתרוזמרין
כפית כמון
ואופציונלי- כף עלי סלרי יבש ( רק אם אוהבים )
מלח, פלפל

4 כוסות ציר בקר או עוף ( אפשר אבקת מרק מומסת במים רותחים מהקומקום)
ההכנה:
שמים את התנור על 250 מעלות או יותר גבוה אם יש
בכלי חסין לתנור לשים את שמן הזית, לטגן קצת את הבצל, להוסיף את הבייקון הסלרי הפלפל הגזר השום, לערבב שהכל יהיה מצופה קלות בשמן
אז בייסיקלי לזרוק את כל השאר פנימה , לערבב טוב, לכסות ולשים לחמש שעות בתנור ( להוריד טמפ' אם רואים שמבעבע יותר מדי ).
Dark halo​(אחרת)
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
Dark halo​(אחרת) • 29 בנוב׳ 2011
dark halo כתב/ה:
לל''ג כתב/ה:
אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה icon_smile.gif


אמא שלי עושה מרק מעולה כזה
מחר מבררת לך וכותבת icon_wink.gif


הבטחתי וקיימתי
לגרר בפומפיה גסה גזר דלעת דלורית קישואים סלרי שורש.
לקצוץ בצל ולחתוך כרישה לעיגולים.
לטגן בשתי כפות שמן זית את הבצל והכרשה. להוסיף את הירקות המגוררים יחד עם פרחי כרובית ופרחי ברוקולי.
להוסיף מים מעל גובה הירקות וכשרותח להוסיף אבקת מרק בטעם עוף.
לבשל עד שהירקות רכים או אם אוהבים את הירקות קריספיים אז קצת פחות. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
מUחדת
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011

'תת תנאים' הוא פירוש הניק שלי בשפת הלימבו! # לא באמת.

מUחדת • 29 בנוב׳ 2011
Tיפוס- זה נשמע מעולה. תודה רבה icon_smile.gif
מבטיחה לנסות, לאכול לבד ולמות לבד ואז לרוץ ולספר לחבר'ה.

יש לי מתכון מעולה למרק התימני הסודי של סבתי ואני מביאה אותו כלשונו:
"קח'י קסת מזה ו'ככה, לפי העין, מכל הסדדים ו'כסי ו'תשכח'י מזה לשעה ו'ח'צי"

עובד כמו קסם. רק לה.
daniel222
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
daniel222 • 29 בנוב׳ 2011
לל''ג כתב/ה:
אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה icon_smile.gif


מרק עוף ירקות וכוסברה.

חומרים: (להכין סיר גדול)
8 שוקיים של עוף
4 בצלים גדולים
שן שום
4 גזרים
4 קישואים
שליש כוס גריסי פנינה
1 סלרי (גבעולים ועלים)
4 חבילות כוסברה
מעט כורכום
מלח

הכנה:
מכניסים לסיר גדול את העוף, הבצל החתוך, הגזר (חתוך לפרוסות), גבעולי הסלרי (חתוך לפרוסות)
שן שום (פרוסה דק).
ממלאים מים, מוסיפים מלח, מעט כורכום ומרתיחים.
לאחר 40 דקות להוסיף את גריסי הפנינה, עלי הסלרי והקישוא (חתוך לפרוסות).
לאחר עוד 20 דקות להוסיף את הכוסברה (קצוצה) ולהוסיף מלח לפי הטעם.
להשאיר ברתיחה עוד 20 דקות וזה מוכן.
צלילה
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
צלילה • 29 בנוב׳ 2011
daniel222 כתב/ה:
לל''ג כתב/ה:
אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה icon_smile.gif


מרק עוף ירקות
מלח

הכנה:
מכניסים לסיר גדול את העוף, הבצל החתוך, הגזר (חתוך לפרוסות), גבעולי הסלרי (חתוך לפרוסות)
שן שום (פרוסה דק).
ממלאים מים, מוסיפים מלח, מעט כורכום ומרתיחים.
לאחר 40 דקות להוסיף את גריסי הפנינה, עלי הסלרי והקישוא (חתוך לפרוסות).
לאחר עוד 20 דקות להוסיף את הכוסברה (קצוצה) ולהוסיף מלח לפי הטעם.
להשאיר ברתיחה עוד 20 דקות וזה מוכן.


תודה אבל אני צמחונית icon_smile.gif
נולי
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
נולי • 29 בנוב׳ 2011
וכלובי יוציא לנו ספר "מרק בכלוב"?
icon_biggrin.gif
daniel222
לפני 12 שנים • 29 בנוב׳ 2011
daniel222 • 29 בנוב׳ 2011
לל''ג כתב/ה:
daniel222 כתב/ה:
לל''ג כתב/ה:
אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה icon_smile.gif


מרק עוף ירקות
מלח

הכנה:
מכניסים לסיר גדול את העוף, הבצל החתוך, הגזר (חתוך לפרוסות), גבעולי הסלרי (חתוך לפרוסות)
שן שום (פרוסה דק).
ממלאים מים, מוסיפים מלח, מעט כורכום ומרתיחים.
לאחר 40 דקות להוסיף את גריסי הפנינה, עלי הסלרי והקישוא (חתוך לפרוסות).
לאחר עוד 20 דקות להוסיף את הכוסברה (קצוצה) ולהוסיף מלח לפי הטעם.
להשאיר ברתיחה עוד 20 דקות וזה מוכן.


תודה אבל אני צמחונית icon_smile.gif


אופס icon_redface.gif
נראה לי שאפשר גם ללא העוף
אוריאן
לפני 12 שנים • 30 בנוב׳ 2011

מרק שיבולת שועל

אוריאן • 30 בנוב׳ 2011
מרק ירקות דיאטתי וצמחוני icon_smile.gif))

מגררים לסיר גזר, בטטה, בצל וקישואים (אפשר להוסיף גם סלריאו כל ירק אחר)
מבשלים ביחד ולקראת סיום מוסיפים שיבולת שועל שלמה א.מרק בטעם עוף (10 קלוריות)
מלח ופלפל

לשיבולת שועל יש טעם שמזכיר גריסים
flashback{ג"ו}
לפני 12 שנים • 1 בדצמ׳ 2011

אליפות אמיתית (או; איזו טובה שרי אנסקי!)

flashback{ג"ו} • 1 בדצמ׳ 2011
הא לכם מרק שעועית אליפות (וריאציה על מתכון של שרי אנסקי)

מה צריך (לכ-6 מנות)?
שתי כוסות שעועית מנומרת (ברבוניה) או כל סוג אחר או אפילו שילוב של כמה סוגים - יש להשרות את השעועית במים משך לילה.
בצל אחד קצוץ דק
כרשה אחת קצוצה דק
שני גזרים קצוצים
חמישה ענפי סלרי קצוצים אף הם
שלוש שיני שום - קצוצות כמובן!
כף רצינית של רסק עגבניות
קופסת עגבניות קלופות או מרוסקות, או כחמש עגבניות מרוסקות על פומפיה
פלפל חריף קצוץ (אם רוצים)
מלח
פלפל שחור
ציר חום שתי תיבוליות ציר בקר (לא חייב אם שומרים כשרות ורוצים להוסיף פרמזן בסוך)

אופציות:
פסטה קצרה מבושלת
נקניקיות מעושנות
פרמזן


מה עושים?

1. מכסים את השעועית במים ומביאים לרתיחה. השלב הזה חשוב מפני שהוא מנטרל את השעועית מהמוניטין הידוע לשמצה שלה. אחרי שרותח מסננים.
2. מחממים 3 כפות שמנ"ז ומוסיפים לסיר את הבצל, הכרשה, הגזרים, השום והסלרי. מנמיכים את האש לנמוכה מאד, מכסים ומאדים כעשר דקות.
3. אחרי עשר דקות מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים.
4. מוסיפים את העגבנית ואת השעועית ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מים או ציר חום* עד כחמישה ס"מ מעל השעועית, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהשעועית רכה (בערך שעה).
6. אם הוספתם מים, זה הזמן להוסיף את תיבוליות הציר. מוסיפים גם את הפלפל אם רוצים ומבשלים עוד חצי שעה.
7. אחרי חצי שעה מעבירים כמה מצקות מהמרק לבלנדר וטוחנים (זהירות! אם ממלאים יותר מחצי בלנדר זה משפריץ, חם ומלכלך), או שטוחנים מעט בבלנדר מוט. מחזירים לסיר ומבשלים עוד חצי שעה.
אמור להתקבל מרק סמיך מאד והשעועית אמורה להתפרק קצת.

אופציות להגשה:
*נקניקיה טובה פרוסה לטבעות ועשויה במחבת או בגריל
*מעט פסטה קצרה (הכי טוב פתיתים אורז או צדפים קטנטנים)
*פרמזן מגורר מלמעלה




***יצר חום
ציר חום הוא אחד מעמודי התווך של המטבח הקלאסי והוא משמש לאינספור תבשילים ורטבים בעתיד.
ההכנה מצריכה מאמץ, אבל זהו מאמץ ראשוני בלבד. אני נוהגת להכין סיר גדול, להקפיא במנות מדודות ולהוסיף לרטבים, מרקים ותבשילים שמקבלים בעזרתו סמיכות עומק, מורכבות ועושר בטעם, שלא לדבר על מח העצם שנשאר בשבילכם לנשנש (המתכון הוא של מסעדת מל ומישל):

3 ק"ג עצמות עגל (מבקשים מהקצב, אם יהיה לכם מזל תקבלו את העצמות במתנה)
1 כוס גזר, קלוף וקצוץ גס
1 כוס כרשה, קצוצה גס (לא להשתמש בחלק העליון ובמעטפת החיצונית)
1 כוס בצל לבן, קצוץ גס
1 שן שום קלופה
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות קמח
1 צרור קטן פטרוזיליה
3 ענפי טימין
1 כף פלפל אנגלי
10 עלי דפנה

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העצמות ושמים בתבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים עד שהן משחימות היטב.
מעבירים את העצמות לסיר גדול (ללא השומן שהצטבר בתבנית). מוסיפים מים עד כחמישה סנטימטרים מעל גובה העצמות, מביאים לרתיחה ומְקַפִּים (מסירים את הקצף המצטבר על פני המים). מנמיכים את האש לעוצמה הנמוכה ביותר שאפשר (מה שאנו מכנים במטבח "יהלומים").
משחימים היטב את הירקות במחבת, מוסיפים מעט קמח ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים לירקות את הרסק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הירקות לתוך הסיר עם העצמות ומערבבים. ממשיכים לבשל את העצמות עם הירקות למשך כ-10 שעות (אפשר להוסיף מעט מים מדי כמה שעות)
מורידים מהאש ומסננים דרך חיתול בד.
מחזירים את הנוזל המסונן לסיר נקי ומביאים שוב לרתיחה. מקפים את כל השומן שצף על פני הנוזל, כך שיתקבל נוזל צח. אני מסנן פעם שנייה אבל לא נריב אם לא תעשו סינון שני.
מצננים מעט ומאכסנים בכמויות מדודות. ניתן להקפיא.

אגב, ברור שאפשר להשתמש בתיבוליות או באבקת מרק בשר. אם שרי אנסקי עושה את זה, גם לנו מותר.