FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
FOR GOOD • 29 בנוב׳ 2011
ואני דוקא חושב אחרת
אני לא אוהב לדבר על מונוגמיות - כי מוסד הנישואין באמת במצב רע, ואנשים מתגרשים כמעט באותה השכיחות שבה הם מתחתנים... אבל לגבי זוגיות - "האחד ועוד אחת" - כלומר לגבי היחסים האינטימיים של האהבה והתשוקה בשניים - ואני לא נגד להביט למיתוסים בלבן של העיניים ( או חלילה נגד חופש מיני מסויים, אם הכל על השולחן, ומקובל על כל הצדדים הנוגעים בדבר ) - אבל מה לעשות, שהזוגיות-בשניים היא הצורה שהכי שורדת את כל חילופי הדורות, ואת כל חילופי התרבויות והיא גם האוניברסלית ביותר ויש לכך סיבות טובות הזוגיות היא לא מיתוס וכל המשולשים, והריבועים, ושאר המבנים הלא-זוגיים הם פשוט פחות מוצלחים ובהמון מובנים, לא רק אחד ומנסיון אחד קצר-ימים של משולש אחד שהיה לי, גם נגמרים בדרך כלל בכי רע |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 29 בנוב׳ 2011
TV_Eye כתב/ה: מונוגמיה היא דינוזאור, השייך לעולם אחר. לעולם סגור וקטן. בעידן הגלובלי הפתוח והמתירני, המונוגמיה היא בפרפורי הגסיסה האחרונה שלה.
בעידן הפאסט פוד והקניין הבלתי נדלה, גם זוגיות הפכה מזמן למוצר צריכה. אם פעם שהרדיו היו מתקלקל היו מנסים לתקן היום פשוט זורקים לפח ולוקחים חדש, כך גם הזוגיות המודרנית. אבל עדיין לכל אחד מאיתנו יש את אותו מוצר שהוא נקשר אליו רגשית, אז הוא ישמור את מערכת השמע האיכותית משנות ה70, אבל עדיין את מערכת הקולנוע הביתית הוא יחליף כל שנתיים. אתה אומר את זה כאילו שזה סבבה... |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 12 שנים •
30 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
30 בנוב׳ 2011
TV_Eye(שולט) • 30 בנוב׳ 2011
יולי Yuli כתב/ה: TV_Eye כתב/ה: מונוגמיה היא דינוזאור, השייך לעולם אחר. לעולם סגור וקטן. בעידן הגלובלי הפתוח והמתירני, המונוגמיה היא בפרפורי הגסיסה האחרונה שלה.
בעידן הפאסט פוד והקניין הבלתי נדלה, גם זוגיות הפכה מזמן למוצר צריכה. אם פעם שהרדיו היו מתקלקל היו מנסים לתקן היום פשוט זורקים לפח ולוקחים חדש, כך גם הזוגיות המודרנית. אבל עדיין לכל אחד מאיתנו יש את אותו מוצר שהוא נקשר אליו רגשית, אז הוא ישמור את מערכת השמע האיכותית משנות ה70, אבל עדיין את מערכת הקולנוע הביתית הוא יחליף כל שנתיים. אתה אומר את זה כאילו שזה סבבה... אני אומר את זה כאילו זו עובדה, ממש אין כאן שום נימה של ביקורת. לא לטוב ולא לרע. עובדה יבשה. אני באמת לא יודע אם זה טוב או רע. המין האנושי עובר עכשיו כמה שינויים סוציולוגים מרחיקי לכת, שאי אפשר לדעת היכן וכיצד הם יסתיימו. ילדי שלושת המסכים (טלוויזיה, מחשב, סללור) , שאנחנו (בני ה30) מהווים את קו התפר של שתי הדורות, עכשיו עומד למבחן לראות לאיזה כיון העולם ילך בעשורים הקרובים. והעובדה היא שתרבות הצריכה, ותרבות התקשורת הדיגיטלית שינו וממשיכים לשנות את התפיסה החברתית והאנושית שלנו. אם זה סבבה? אין לי מושג אם זה אסון? גם אין לי מושג |
|