FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
כנ"ל,
אם אתה חושב שפלוגות של הגדוד הדרוזי לא עשו קו בעזה באינתיפאדה הראשונה, מה שכל אחד שהיה שם יודע גם יודע, אז זה מלמד אותי שאין לך מושג ירוק על מה אתה מדבר או שלא עשית קו בעזה אז.. |
|
FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
חבוב,
אני יחד עם המ"פ שלי, הייתי המפקד של דיר אל באלח, כשנטלו ממנהל האזרחי את כל הסמכויות שלהם, כי פחדו שישחטו אותם, אני מכיר כל שוחה במחנה, כנ"ל את כל הסביבה שלו יותר טוב אולי מאשר את אני מכיר את ת"א כנ"ל נפצעתי שם, ושהיתי למשך חודשיים של שיקום ארוך בבית החולים ברזילי שבאשקלון ובזאת נסיים את הויכוח המטופש |
|
Brave Dwarf |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
Brave Dwarf • 16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD כתב/ה: כנ"ל,
אם אתה חושב שפלוגות של הגדוד הדרוזי לא עשו קו בעזה באינתיפאדה הראשונה, מה שכל אחד שהיה שם יודע גם יודע, אז זה מלמד אותי שאין לך מושג ירוק על מה אתה מדבר או שלא עשית קו בעזה אז.. התגייסתי רק בגיל 17.5 אבל יש לפני ברגע זה מספיק חומר כדי לבדוק את הנתונים. ואני אבדוק אותם עד הפסיק האחרון. בדיר אל באלח אין ולו שדה אחד, גם לא סביבו וגם לא במרחק הליכה סביר. לא היה ולא נברא ולא יכול להיות שיתאפשר לכל מי שבא לו להמציא כאלה סיפורים על החיילים שלנו ויהיו דרוזים ויהיו יהודים. גם לא למען גירוי מיני והשוואה BDsMית. שזאת עוד חוצפה אבל מסוג אחר. |
|
FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
הוא שאמרתי, סיימנו את הויכוח המטופש, תעשה מה בראש שלך
אבל שתדע, איך בכלל יצא לי לחזות בפלא ? אז את המושג "חפיפה" את ודאי מכיר, הלא כן? אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה היה בזמן החפיפה עם הפלוגה הדרוזית כנ"ל בהדמנות אחרת, אספר לך, על מה שהרשה לעצמו המח"ט שלנו, אפי איתם, המח"ט הציוני-דתי הראשון בתולדות צה"ל, מה הוא הרשה לעצמו לעשות אז בהזדמנות אחרת, כדי שיהיה לך עוד עניינים לפשפש בהם, אם עיתותיך בידיך אבל שוב, לא היו שום נוהלים. אני למשל הייתי בג'יבלייה קצת אחרי היום הראשון של האיתפאדה, אחרי רצח נהג המונית בערך כל המחנה, חמישים אלף איש על שני קילומטר מרובע, הסתער על בניין המשטרה, שבו היינו והמ"מ שלי, בלית ברירה, או מתוך פאניקה, פתח באש חיה ( עוד לא היו אפילו כדורי גומי ), אש חיה . ואני ראיתי, עדיין בתור חייל, ולא בתור מ"מ, ילדות מתוך ההמון נופלות הרוגות, ילדות אז פשפש, בכייף לפשפש זה הכי, אחי... |
|
FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
כנ"ל
אני לא מבין את הבולשיט בחזקת 12 שלך, על איך נראה מחנה הפליטים דיר-אל-באלאח באינתיפאדה הראשונה מה אתה בכלל חושב שהיה מסביב למחנה? שכונות וילות? פארקים ירוקים? צימרים? כבישים סלולים לתפארת הכיבוש? בריכות שחייה עירוניות? ספריות ציבוריות? כפרי נופש? מלונות? הביוב זרם להם אז ברחובות, חבוב ומחוץ למחנה היו שטחים פתוחים, או שדות שחונים, לא יודע איך לקרוא לזה בקיצר, אין לך מושג ירוק על מה את מדבר... אבל מושג ירוק... |
|
מוצ'ילר |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
מוצ'ילר • 16 בדצמ׳ 2011
גמד אמיץ ושולט טוב, אני מתנצל על כך שאני מפריע לכם בויכוח אבל אני רוצה להגיב על כמה דברים שנאמרו פה.
קודם כל אבן הורגת. אדם שמרים אבן על אדם אחר, לאדם האחר יש אפשרות להגן על חייו בכל דרך שהוא מוצא לנכון. מכיוון שחיילי צה"ל וכוחות הבטחון הם קודם כל בני אדם, הם רשאים להגן על חייהם בכל דרך שהם מוצאים לנכון כולל פתיחה באש חיה על מנת להרוג את מי שמרים עליהם אבן ללא קשר לגזעו, דתו, מינו, דעותיו הפוליטיות וכו של אותו זורק אבן. בקשר לנושא שפתחתי איתו את השרשור. אני לא מכליל ציבור שלם ובכוונה כשהגבתי השתמשתי במוסלמים כדוגמא. כשמגיע היום אחמד לשדה התעופה, או לקניון, או לכל מקום ציבורי בו יש מאבטח, אוטומטית רמת החשד של המאבטח עולה. יש סיכוי גבוה יותר שישאלו את אחמד יותר שאלות ויבדקו לו יותר את התיק ויעכבו אותו יותר בכניסה. אחמד, כמו רוב המוסלמים, נגד פיגועים, נגד המלחמה והוא אדם נחמד מאוד אבל בגלל שאיזה מוסטפה, שאין לאחמד שום קשר אליו עשה הרבה פיגועים אחמד סובל. כשחזרתי מקולומביה טסתי לבד ובשדה התעופה של קולומביה חיפשו לי בתיק: למה? כי לישראלים יצא שם של מבריחי סמים. לי ולרוב הגדול של הישראלים אין שום קשר להברחת סמים אבל עדיין הייתי צריך לסבול את חוסר הנעימות הזאת כי כמה ישראלים מטומטמים הבריחו סמים. ולאן אני חותר: אם מעטים בציבור המתנחלים או הדתיים ימשיכו לעשות את פעולות התג מחיר שללא ספק בקצב הזה יגיעו לרצח חייל (ומי שאמר פה אחרת שלא יהיה תמים) לאט, לאט כוחות הבטחון ושאר אזרחי ישראל יעלו את רמת החשד על הציבור הזה ואז על דתיים ומתנחלים יעשו יותר חיפושים, יטרידו אותם ביותר שאלות , יעצרו אותם יותר בכבישים ומשה חובש הכיפה, שאין לו שום קשר לפעולות התג מחיר והוא מתנגד להם בכל תוקף, יסבול בגללם. האם זה נכון להפלות את אחמד, או אותי או בעתיד את משה בגלל המוצא או הדת או הארץ לה אנחנו משתייכים, התשובה היא לא. אבל זה קורה וזה יקרה. אז נכון. אחמד לא חייב לקחת אחריות על מעשיו של מוסטפה ולנסות לעצור אותם, אני לא חייב לקחת אחריות על מעשיו של מבריח הסמים ולנסות לעצור אותם (אני לא דן כרגע בדרכים לעצור טרור וסחר בסמים) ומשה לא חייב לקחת אחריות על מעשיו של שמואל ולנסות לעצור אותם. כולנו יכולים לראות איך ערמת החרא לידינו נערמת לגובה, רק שלא נתפלא כשהיא נשפכת עלינו. ערמת החרא של אחמד כבר גבוהה מדי ויהיה לו קשה לנקות אותה עד שהיא תפסיק להישפך עליו וכנראה שערמת החרא של הסחר בסמים גם מאוד גבוהה אבל אצל ציבור המתנחלים והדתיים היא עדיין לא גבוהה כל כך ואפשר וצריך לנקות אותה לפניי שיהיה מאוחר מדי. לכן על ציבור הדתיים והמתנחלים לעקור את תופעת התג מחיר מהשורש ולהילחם בה עד חורמה ולא להסתפק בהצהרות גינוי שסביר להניח לא יועילו. נ.ב. השמות הם להמחשה בלבד. |
|
אי זוגי |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
אי זוגי • 16 בדצמ׳ 2011
[
"אבל שוב, לא היו שום נוהלים. אני למשל הייתי בג'יבלייה קצת אחרי היום הראשון של האיתפאדה, אחרי רצח נהג המונית בערך כל המחנה, חמישים אלף איש על שני קילומטר מרובע, הסתער על בניין המשטרה, שבו היינו והמ"מ שלי, בלית ברירה, או מתוך פאניקה, פתח באש חיה ( עוד לא היו אפילו כדורי גומי ), אש חיה . ואני ראיתי, עדיין בתור חייל, ולא בתור מ"מ, ילדות מתוך ההמון נופלות הרוגות, ילדות" ולפני מספר שנים נלקחו שני חיילי מילואים ,שטעו בדרכם, לתחנת המשטרה ברמאללה. הם לא פתחו באש. אפילו נשק לא היה להם ביד. אני מניח שאין צורך לספר לך איך זה הסתיים. חוצמזה ,מה ילדות קטנות עושות בתוך המון מסתער על תחנת משטרה שנמצאים בה חיילי צה"ל? |
|
FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
אי זוגי כתב/ה: [
"אבל שוב, לא היו שום נוהלים. אני למשל הייתי בג'יבלייה קצת אחרי היום הראשון של האיתפאדה, אחרי רצח נהג המונית בערך כל המחנה, חמישים אלף איש על שני קילומטר מרובע, הסתער על בניין המשטרה, שבו היינו והמ"מ שלי, בלית ברירה, או מתוך פאניקה, פתח באש חיה ( עוד לא היו אפילו כדורי גומי ), אש חיה . ואני ראיתי, עדיין בתור חייל, ולא בתור מ"מ, ילדות מתוך ההמון נופלות הרוגות, ילדות" ולפני מספר שנים נלקחו שני חיילי מילואים ,שטעו בדרכם, לתחנת המשטרה ברמאללה. הם לא פתחו באש. אפילו נשק לא היה להם ביד. אני מניח שאין צורך לספר לך איך זה הסתיים. חוצמזה ,מה ילדות קטנות עושות בתוך המון מסתער על תחנת משטרה שנמצאים בה חיילי צה"ל? אתה שואל ברצינות אי-זוגי ? כל המחנה ממש, נשים גברים, ונערים ונערות, וילדים וילדות היו בתוך ההמון ככה נראו הימים הראשונים של האינתיפאה הראשונה הגמד הרי לא יודע על מה הוא מדבר. והרי אי אפשר לפשפש ולברר את זה ארגונים כמו יש גבול או בצלם בכלל לא תפקדו מי שהיה - יודע מה היה, ומי שלא, כמו הגמד, שלא יודע שהגדוד הדרוזי ועוד איך עשה שם קו, ואפילו לא יודע איך נראה מחנה הפליטים דיר אל באלח, אבל מעז לקשקש בקומקום על "שדות לא קיימים " , אז מה יש בכלל לדון איתו? הוא הרי לא יודע על מה הוא מדבר... זה לא אומר שאני חושב שהערבים הם מלאכים, חלילה וחס או שאנחנו לא נמצאים בסכסוך דמים איתם אבל אני הייתי שם, ואני יודע מה אני ראיתי בעיניים לא רק אני, כולנו ראינו, למשל באותו היום בג'יבליה, המחנה צפוף האוכלוסין ביותר ברצועה אש חיה לתוך המון מלא אדם, וכמה ילדות נופלות פצועות או מתות אז, בימים הראשונים איש לא נשפט, איש לא נתן את הדין שום כלום מספיק ברור ? |
|
FOR GOOD |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
FOR GOOD • 16 בדצמ׳ 2011
רק שיהיה הכי ברור
אני לא מנסה להוציא פה דיבתם של חיילי צה"ל רעה, כמו שהגמד, שלא היה שם, מנסה לצייר את זה איש לא נתן את הדין, כי היתה אז אנדרלמוסיה מוחלטת לא היה עוד אמל"ח לפיזור מהומות, לא היו נהלים שום כלום האינתיפאדה הראשונה תפסה את צה"ל בהפתעה גמורה, נשקפה סכנת חיים ממשית לכל אנשי המנהל האזרחי היהודים, והחודשים הראשוניים שלה נראו כאוטיים לגמרי אבל שאל את הגמד, הוא יותר "פאטריוט" ממני אז אתה יכול האמין לו. הוא בטח יודע. אפילו שהוא לא היה שם. |
|
אי זוגי |
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
16 בדצמ׳ 2011
אי זוגי • 16 בדצמ׳ 2011
כמי שזוכר הרבה פרטים מאותה איניתיפאדה אתה שוכח פרט אחד קטן.
בתחילת האינתיפאדה, היה נוהל אחד ברור של שר הבטחון דאז,יצחק רבין ע"ה, איך לנהוג במתפרעים. "לשבור להם את העצמות" זה מה ששר הבטחון הורה לחיילי צה"ל .אתה בטח מבין מה פקודה כזו גורמת לחיילים בני 18 שמחזיקים נשק ביד אל מול המון מתפרע. |
|