שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

עזרה, אחים, עזרה

פרלין​(נשלטת){ש}
לפני 12 שנים • 20 בדצמ׳ 2011

עזרה, אחים, עזרה

פרלין​(נשלטת){ש} • 20 בדצמ׳ 2011
אני צריכה בדחיפות מתכון לפשטידה מהממת וקלה להכנה.

ובכלל, כל דבר קל ומהמם יתקבל בברכה. תודה רבה!
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
לפני 12 שנים • 20 בדצמ׳ 2011
עד שאנשים אחרים יתחילו לשלוף את מחברות המתכונים ולהקליד במרץ, הנה שרשור המתכונים המיתולוגי של הכלוב http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16514

הכנה נעימה icon_smile.gif
*מנגינה*{התווים שלו}
לפני 12 שנים • 20 בדצמ׳ 2011

הו

*מנגינה*{התווים שלו} • 20 בדצמ׳ 2011
ואני כבר נכנסתי בבהלה לשרשור.... icon_biggrin.gif
הנה פשטידת פטריות/ חצילים/ קישואים/ הכי קלה:
חמרים:
בצק עלים או בצק שאת מכינה בעצמך (מתכון בהמשך)
שתי קופסאות פטריות חתוכות/ 6 קישואים/ שלושה חצילים בינוניים
2 בצלים בינוניים
שמן קנולה לטיגון
פלפל שחור,
כפית אבקת מרק פטריות1
ביצה
קמצוץ פטרוזליה

1. מושחים תבנית אפיה חד פעמית מאלומניום במעט שמן
2. שוטחים את בצק הפשטידה בשיכבה אחידה ולא עבה על התבנית ומכניסים לתנור לאפיה קלה עד שהבצק מתקשה, בערך 5 דקות מוצאים ומקררים
3.מטגנים את הבצל חצי טיגון ומוסיפים למחבת את הירק הרצוי מטגנים כ- 5 דקות על אש בינונית ומפזרים את התבלינים
4. מערבבים את התערובת המטוגנת ומפזרים אותה על הבצק בשיכבה אחידה.
5. חותכים מהבצק רצועות דקות ומסדרים מעל התערובת בצורת שתי וערב (רצועות לאורך ועליהן רצועות לרוחב).
6.טורפים ביצה עם מעט פטרוזילה ומושחים את הרצועות בתערובת.
7.מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות בערך ל- 10 דקות.
goodluck.gif


נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי דצמ' 20, 2011 9:21 am, סך-הכל נערך פעם אחת
*מנגינה*{התווים שלו}
לפני 12 שנים • 20 בדצמ׳ 2011

בצק בסיסי לפשטידה

*מנגינה*{התווים שלו} • 20 בדצמ׳ 2011
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
1 גביע גיל
1 ביצה גדולה
1 חמאה (חבילה גדולה)

ממיסים את החמאה
מוסיפים את הביצה והגיל טורפים ביחד.
מוסיפים את הקמח ולשים עד שהבצק נעשה אחיד.
במידת הצורך מוסיפים עוד קמח כדי שהבצק יתקשה.
-הבצק מספיק ל- 3 פשטידות, ניתן להקפיאו ולהשתמש כשצריך.
Dark halo​(אחרת)
לפני 12 שנים • 20 בדצמ׳ 2011

פשטידת קישואים

Dark halo​(אחרת) • 20 בדצמ׳ 2011
מעולה קלה וגם לא כול כך משמינה icon_smile.gif

חמש קישואים גדולים
שלושה בצלים
כוס וחצי קמח תופח
שלושת רבעי כוס שמן
3 ביצים
מלח פילפל כף אבקת מרק טעם עוף

מגררים את הקישואים במגררת גסה
קוצצים את הבצלים
מערבבים את כול יתר החומרים בפנים
אופים ב180 מעלות עד שהשכבה למעלה משחימה (בערך ארבעים וחמש דקות)
וזהו
בתאבון