שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

הדרת בדס"מים?? או: עו"ד עולם הבדס"מ -התאחדו!

יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 12 שנים • 3 בינו׳ 2012
כדאי רק לציין, שבימים אלו יש דיבורים בכנסת על אולי לשנות את החיוב של "חזקת הגיל הרך", כך שלא הייתי בונה על זה בשאננות. לא שזה ישתנה כל כך מהר, אבל בכל זאת, כדאי לדעת שזה נמצא אי שם ברקע (וזה בלי לערער על כך שג'ין גריי צודקת - זה החוק כיום).
בכל מקרה, אין תחליף לעורך דין צמוד. כמעט בלתי אפשרי להתמודד עם מתקפה משפטית בלי להתייעץ עם עו"ד על כל צעד ושעל, בדברים הכי קטנים. גם אם החוק לצידה, עורך דין טוב יכול להיות ההבדל בין מסע ארוך ומפרך שנזקים בצידו לבין פתרון "מהיר" יותר (יחסית) שמטיב עמה ועם הילדים שלה.

לשאלתך אם הנסיון להפריד אם (מתפקדת) מילדיה מוסרי - בוודאי שלא. אבל לצערנו לא זו השאלה המכריעה.

אגב, עוד לא שמעתי שלוקחים למישהי את הילדים אחרי שכבר קיבלה חזקה עליהם, אלא אם היא הופכת ללא-כשירה ברמה של לפגוע בהם ישירות באלימות, הזנחה או משהו כזה. בכלל, האיום הזה נשמע מופרך. אבל שוב, להיות צודקת לא עוזר. ייצוג מקצועי כן עוזר. זה מה יש.

שאלה חשובה - מי מאיים? הגרוש שלה? או סתם מישהו שבקושי מכיר אותה והחליט לזיין לה את השכל? כי אלה מקרים שונים לגמרי והטיפול בהם שונה.
בטי בום​(שולטת)
בטי בום​(שולטת) • 3 בינו׳ 2012
אני עוד זוכרת את הבלוג של ונוס בפרווה ואת התקופה שהוא נאלץ להיפגש עם הבן שלו מרכז קשר בגלל בדס"מ.
לא הייתי עוברת לשאננות ומתייעצת עם עורך דין שמתמחה במאבקים על חזקה.
נילי ונילי
נילי ונילי • 3 בינו׳ 2012
מה שבטי אמרה
תחרה שחורה​(נשלט)
תחרה שחורה​(נשלט) • 3 בינו׳ 2012
בסניפי ויצ"ו ישנה עורכת דין יועצת מומחית לעניני משפחה, משמורת ילדים, חד הוריות וכו'.
למיטב ידיעתי היעוץ ללא תשלום. אני מניח שניתן לקבל שם תשובות בנושא.
שוטרת*

Re: אז ככה...

שוטרת* • 3 בינו׳ 2012
תודה לכולכם. הנסיון והדעות שלכם עוזרות.
ג'יין, כתבת:

Jean Grey כתב/ה:
י ילדים מתחת לגיל 6 הולכים באופן אוטומטי עם אמם בכל הנוגע לסכסוכי גירושין ומשמורת, אלא אם כן היא מחוסרת מסוגלות הורית (קרי, זונה, נרקומנית, מכה אותם, רפת שכל ועוד).

מקווה שעזרתי במשהו.

הבעיה היא, שמציגים אחת שהולכת למועדון או עושה סשנים שם, כזונה. מסתבר שכך זה בעיניים משפטיות. יכול להיות?
'Bambi'​(אחרת)

'Bambi'​(אחרת) • 3 בינו׳ 2012
שוטרת* כתב/ה:

[b]הבעיה היא, שמציגים אחת שהולכת למועדון או עושה סשנים שם, כזונה. מסתבר שכך זה בעיניים משפטיות. יכול להיות?

זונה היא מי שמוכרת את הגוף שלה ועושה פעולות מיניות לפרנסתה.
אישה שהולכת למסיבות בעלות אופי מיני אינה זונה. ואם יש משהו ששופטים\עו"ד\משפטנים שמים עליו דגש זה דיוק וסמנטיקה.

בהצלחה
A v​(שולט)

מערכת המשפט..

A v​(שולט) • 3 בינו׳ 2012
אני גם אחרי מאבק ממושך בנושא הזה.

שעלו גם תהיות כאלה...

אני לא הולך לפרט הרבה. אני מקווה שברור למה

אבל למרות הכול כן הצלחתי לקבל.. יש הרבה משחק.

כן הרשויות למרות שאי אפשר לדעת מה קורה אצל שופטים ועוסים אצלם במיטה...מסתכלים בעין לא

יפה עלינו.אך אפשר להתגבר.

אני לא יודע מי אותה אחת.אבל היא מוזמנת לפנות ואשמח לחלוק איתה את הנסיון שלי מ5 שנים אחרונות בנושא.
השרלילית​(פמית מתחלפת)

Jean Grey כתב/ה:
אני לא יודעת בני כמה הילדים של אותה חברה, אבל אם הם מתחת לגיל 6 אין שום סיכוי ש"יקחו" לה אותם. בישראל מעוגנת בסעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות חזקה המכונה "חזקת הגיל הרך" אשר גורסת כי ילדים מתחת לגיל 6 הולכים באופן אוטומטי עם אמם בכל הנוגע לסכסוכי גירושין ומשמורת, אלא אם כן היא מחוסרת מסוגלות הורית (קרי, זונה, נרקומנית, מכה אותם, רפת שכל ועוד).

משמורת משותפת כמעט ואינה קיימת במדינת ישראל, מה שקיים במרבית המקרים, גם לאחר גיל 6, זה שהילדים הולכים עם אמם ומתקיימים כמו כן הסדרי ראייה לאב.

בנוסף, גם אם רק אחד הילדים מתחת לגיל 6, הילדים ילכו עם אמם מתוך מטרה שלא לפצל את האחים ולא לגרום להם סבל מיותר.
אני בטח לא מחדשת שהעיקרון שמנחה את בתי המשפט הוא "טובת הילד" זה מושג אמנם מאוד עמום, אבל החוק לצידה, משמורת משותפת כמעט ואיננה נהוגה, וזה שלאמא יש נטייה מינית כזו או אחרת אין בה מכדי להגיד על תפקודה כהורה, חוץ מזה, אין לדון בחיי במין של אדם בעניין כזה, כל הדיון בנוגע להעדפותיה המיניות של האם אינו רלוונטי כלל לעניין המשמורת.

מקווה שעזרתי במשהו.

ג'יני,
תשלחי לי קורות חיים. יש לי הצעה שלא תוכלי לסרב לה icon_smile.gif
השרלילית​(פמית מתחלפת)

שוטרת* כתב/ה:
ג'יין, כתבת:

Jean Grey כתב/ה:
י ילדים מתחת לגיל 6 הולכים באופן אוטומטי עם אמם בכל הנוגע לסכסוכי גירושין ומשמורת, אלא אם כן היא מחוסרת מסוגלות הורית (קרי, זונה, נרקומנית, מכה אותם, רפת שכל ועוד).

מקווה שעזרתי במשהו.

הבעיה היא, שמציגים אחת שהולכת למועדון או עושה סשנים שם, כזונה. מסתבר שכך זה בעיניים משפטיות. יכול להיות?

שוטי,
מהמחלקה המשפטית באגודה מוסרים שיש הבדל עצום בין בית הדין הרבני לבין בית הדין לענייני משפחה. בית הדין הרבני עלול ליצור לא מעט קשיים, אבל יחד עם זאת, כבר ניצחנו וניצחנו מוחץ בדברים דומים.
בבקשה, הפני את חברתך אליי בכדי שאוכל לסייע לה עם סיוע משפטי הולם.
ענת
טעימה אוהבת

טעימה אוהבת • 3 בינו׳ 2012
שוטרת* כתב/ה:
ג'יין, כתבת:

Jean Grey כתב/ה:

מקווה שעזרתי במשהו.

מניסיון של מישהי מהעבודה זה כך.
בתי המשפט רואים במועדונים מקום פריצות ולכן כל מי שמבקרת בהן מצטיירת כזונה.
חובה להיות מגובים בעו"ד ממולח שידע להוכיח בבית המשפט שהאם כשירה לגדל את ילדיה.
מעבר לזאת צריך לוודא שבזמן שהאם מבקרת במועדונים הילדים מסודרים ועם השגחה ולא נשארים לבד בבית. זו נקודה חשובה שבית המשפט יבדוק אותה.
אין לי ידע מקצועי כותבת בעקבות מקרה שהכרתי ודומה לזה.
בהצלחה