ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הרבה שפחות לאדון אחד

A v​(שולט)
לפני 12 שנים • 15 במרץ 2012

.

A v​(שולט) • 15 במרץ 2012
שיר כאב כתב/ה:
כי הוא יכול.

זו גם התשובה ל למה כלב מלקק את הביצים שלו.
איש אחר​(אחר)

Re: תודה לך על התגובה

איש אחר​(אחר) • 15 במרץ 2012
מישלי כתב/ה:
איש אחר כתב/ה:
אין סיבות נוספות
הכל תולדה של הגנטיקה והביולוגיה
כל התרבות האנושית נבנתה על זה, כל השאר זה צורות ביטוי שונות המשקללות את המבנה האישי.
את יכולה לראות שבמקרים הפוכים, שבו האשה שולטת, זה לא נראה אותו דבר כמו גבר ששולט

זה נכון שיש השפעות ביולוגיות, גנטיות ואבולוציוניות.
יש שוני בין נשים וגברים, אבל באותה מידה גם יש שוני בין כל אדם ואדם.
הקביעה שלך לא תמיד נכונה ומסוכנת בהחלטיות שלה.

למרות שאני אשה, כשאני שולטת במישהו/י, אני דואגת שתהיה לי אצלו/ה בעלות בלעדית,
יכולים להיות לי כמה צעצועים בו זמנית, בדיוק כמו שלאדון יכולות להיות כמה שפחות.
וכן, הטרמינולוגיה אחרת, כי ככה נוח לי.

הקביעה שלי נכונה במאה אחוז מהמקרים, כי זה יסוד הקיום האנושי. לא קיים מקרה אחד באנושות שאינו מתבסס על זה, את יכולה להסכים או לא, אבל זה כמו שתתנגדי לכך שאת חיה ונושמת רק כי המרחק שלנו מהשמש הוא מדוייק לתנאים האלו.
ומצד שני, אינך מקפידה בקריאה . כתבתי כך:"כל השאר זה צורות ביטוי שונות המשקללות את המבנה האישי". הרי זה במילים אחרות בדיוק מה שאת אמרת לגבי השוני בין אדם לאדם
מישלי

מישלי • 15 במרץ 2012
איש אחר כתב/ה:
הקביעה שלי נכונה במאה אחוז מהמקרים, כי זה יסוד הקיום האנושי. לא קיים מקרה אחד באנושות שאינו מתבסס על זה, את יכולה להסכים או לא, אבל זה כמו שתתנגדי לכך שאת חיה ונושמת רק כי המרחק שלנו מהשמש הוא מדוייק לתנאים האלו.
ומצד שני, אינך מקפידה בקריאה . כתבתי כך:"כל השאר זה צורות ביטוי שונות המשקללות את המבנה האישי". הרי זה במילים אחרות בדיוק מה שאת אמרת לגבי השוני בין אדם לאדם

לא הבנתי כלום...
אבל זה אולי כי המוח הקטן שלי, נמצא רחוק מידי מהשמש icon_eek.gif

אני מוותרת בשלב זה על המשך הדיון איתך.
ואולי אתה צודק. בהכל. תמיד. לעולמים icon_rolleyes.gif
נילי ונילי
נילי ונילי • 15 במרץ 2012
איש אחר כתב/ה:
יש בזה היגיון מאד בסיסי, שאינו קשור בכלל ליחסי שליטה אלא למבנה גנטי

כל אורגניזם בטבע חפץ במטרה אחת בלבד, וזה הפצת הגנים שלו הרבה ככל האפשר
וכאן אין הבדל בין גבר לאשה
אז איפה כן יש הבדל?
ביכולת מימוש הרעיון
גבר יכול להכניס להריון (= הפצת גנים) עשרות נשים ביממה, רוב חייו. הכוונה היא ליכולת ביולוגית כמובן.
אשה לעומת זאת יכולה להיכנס להריון (= הפצת גנים) פעם אחת כל 9 חודשים.
ההבדל הנ"ל יוצר צורך קדמוני שעל פיו נבנתה התרבות האנושית: גבר מזיין כמה שיותר "נחשב אחלה גבר" (בכוונה במרחאות) בעוד שאשה נאמנה וצנועה נחשבת "אשת חיל" .

הגבר רוצה הרבה בנים (= המשך הפצת הגנים בדרך המירבית) ולא משנה לו מכמה נשים זה יתרחש.
האשה רוצה גבר חזק דואג ומפרנס (= שמירה על הישרדות הגנים שלה דרך הישרדות ילדיה).

זה המבנה הבסיסי והאורגני (מאז האדם הקדמון ועד היום) של היונק הנקרא אדם .

בעולם השליטה באים לידי ביטוי בצורה דרמטית יותר יצרים קדמוניים, שיחרור מחנק התרבות, והרחקת גבולות, וזה בא לידי ביטוי גם בשאלה שהצגת.

אבל ישנו חלק אחר בתהליך האנושי האבולוציוני שמתנהל אחרת לגמרי ויוצר התפתחות של מודל חדש, אחר, ששם כל הנאמר כאן משתנה.

פרופ' ג'ני קין, נוירוביולוגית שמתמחה באבולוצית המח, אמרה על התיאוריה הזו פעם שזו תיאוריה שהומצאה על ידי פרופסורים גברים שרצו להסביר לסטודנטיות שלהם למה הם מנסים להכנס להן אל התחתונים. כל התיאוריה הזו כולה נועדה לאפשר לאיזה פרופסור לזיין סטודנטיות באצטלה מדעית.

הרצאה מאלפת שלה באוניברסיטה הפתוחה, "הביקורות הפמיניסטיות על הביולוגיה", נמצאת ביוטיוב:
http://www.youtube.com/watch?v=s9kw24SFDnw

אחת המורות המדהימות ביותר. נפלה בחלקי הזכות ללמוד אצלה.

התגובה האהובה בשרשור
MasterKey​(שולט)

MasterKey​(שולט) • 15 במרץ 2012
מישלי כתב/ה:
איש אחר כתב/ה:

לא הבנתי כלום...
אבל זה אולי כי המוח הקטן שלי, נמצא רחוק מידי מהשמש icon_eek.gif

אני מוותרת בשלב זה על המשך הדיון איתך.
ואולי אתה צודק. בהכל. תמיד. לעולמים icon_rolleyes.gif

אפשר לקרב לך את המוח לשמש ואז במאה אחוז תתקבעי על הקביעה שלו.
לא קיים באנושות מקרה אחד של שפחה, שקרבו לה את הראש לשמש, והיא לא הקפידה מאז לשפר קריעתה.
אגב, ישנם אנשים, המשוכנעים כי השמש זורחת להם מהתחת כל יום מחדש וכל המרחקים באנושות נמדדים משם.