הדורבנים(נשלט) |
לפני 12 שנים •
1 באפר׳ 2012
חשבון נפש - עשור לחומת מגן
לפני 12 שנים •
1 באפר׳ 2012
הדורבנים(נשלט) • 1 באפר׳ 2012
מתוך וויקיפדיה, האינטיפדה השנייה:
"פיגועי ההתאבדות גרמו למאות הרוגים ואלפי פצועים בישראל. בסך הכל, נהרגו באינתיפאדה למעלה מ-1,000 ישראלים ונפצעו כ־6,000." מדינת ישראל מתגאה בכך שהיא מקדשת את ערך החיים, אבל באינתיפדת אל-אקצה נכשלנו לקדש ערך זה. מבצע חומת מגן היה מאוחר מדי למאות אנשים ולעשרות משפחות אז אני מבקש סליחה מ-21 הנערים מחוץ לדולפינריום ביוני 2001. קטרינה, ראיסה, וקרן, סליחה על שהתמהמנו. מיעל, מאירנה, מליאנה. טעינו. מאורי, מסרגיי ומאלכסיי. לא השכלנו להגן עליכם בזמן. למרות שיכולנו. מאניה, מסימונה, רומן ומריאנה. היינו יכולים להגן עליכם, אם היינו זוכרים שהחיים שלכם חשובים לנו. אבל לא חשבנו כך אז. יוליה, דני, אירנה ומריה. אתם לא אשמים. אנחנו צריכים לחשוב איך לא להפקיר כמוכם שוב. וגם מרינה, ילנה, ויאן. תודה שהייתם פה איתנו. אנחנו לא היינו ראויים לכך. מסתבר. (וגם ל-11 הצעירים בקפה מומנט בירושליים, למשפחות שלמות שהיו בתור לפיצה בסברו. ועוד ועוד ועוד..) אולי נהיה ראויים, בעתיד. אולי נחליט שחיים זה כן חשוב. שמותר לנו להגן על עצמנו. בזמן. למה? |
|
Brave Dwarf |
לפני 12 שנים •
3 באפר׳ 2012
לפני 12 שנים •
3 באפר׳ 2012
Brave Dwarf • 3 באפר׳ 2012
המתנתי שאחרים יגיבו וכיוון שבחרו שלא, אומר רק שזה לא היה כזה פשוט.
ולמה אתה מתנצל בפני אזרחים ולא בפני חיילים, מילואימניקים, שנרצחו באותו מבצע? גם ילדיהם יישארו מתים לנצח ולעולם לא ישכחו שכאשר קברו את אבותיהם, לא את כל האיברים קברו. זאת אינה התקלה, אני מסוקרן. |
|
barnit |
לפני 12 שנים •
3 באפר׳ 2012
אין פה מאבק של מי יותר מסכן
לפני 12 שנים •
3 באפר׳ 2012
barnit • 3 באפר׳ 2012
עצם העובדה שהמדינה בחרה להגיב שלא בזמן, עלה לנו בנפשות רבות.
גם עכשיו, כולם באופוריה מכיפת ברזל ואין תגובה צבאית ראוייה. אנחנו עסוקים יותר מידיי בניסיונות התחמקות מאשר להגן על עצמנו כמו שצריך, עד שקורה אסון נוסף. ותאמינו לי שאני האחרונה שלהוטה לשלוח את החיילים שלנו ללחימה, אח שלי במקרה מ"פ קרבי במיל' וזה לא כל כך נכסף בעיניי שאני יודעת שהוא בן הראשונים שיוקפצו |
|