סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה למלכות בישראל

Mary Jane
לפני 12 שנים • 28 באפר׳ 2012
Mary Jane • 28 באפר׳ 2012
גורגי99 כתב/ה:
[

בואי נתחיל בזה שאת אומרת משפט כמו "האשמות לגבי היעדר כבוד ליום הזכרון אינן במקומם,ואף מגוכחות לחלוטין"אז תסלחי לי איזה מין בת אדם את..אנשים מתו למען המדינה הזאת ,ויש להם יום אחד זיכרון ,ואותו לא נכבד?זה מגוכך מבחינתך לתת להם כבוד (וכן אפילו באתר כזה..צריך לתת כבוד)...........

באשר לשאלתך, איזה מן בן אדם אני, אומר בקצרה, שאני אדם המעדיף מתן כבוד לבני אדם אחרים, בחייהם ובמותם, בכל ימות השנה, ולא רק ביום הזיכרון ובכפוף למסגרת חברתית תחומה ל-24 שעות. מבחינת תוכן דבריי, לא אמרתי שום דבר שהיה בו חוסר כבוד כלפי הנופלים במלחמות ישראל. כך גם מי ששאלה שאלה בפורום ביום הזיכרון. אני מבינה שלטעמך ביום זה ראוי, ככלל, לשקוט ולדמום, אך לטעמי לא כך הוא. ניתן להביע כבוד ורגישות לזולת במגוון אופנים. אין הדבר מחייב את השבתת הפורומים באותו היום, למרות שלראייתך כך צריך להיות.

כמו כן, נאה דורש נאה מקיים. אם אלו הן עמדותיך בנוגע ליום הזיכרון, ראוי היה אילו היית נוצר את פיך ולא שולח אנשים לעזאזל ביום זה, כפי שהתבטאת כלפי אותה גברת.
בלוסום​(לא בעסק)
בלוסום​(לא בעסק) • 28 באפר׳ 2012
יש הבדל בין גלישה שקטה לבין גלישה אקטיבית בעיני.
לדעתי, יש הבדל די מהותי בין השתיים. אני יכולה לגלוש באיזה יום שבא לי, לקרוא, אבל בימים כמו
יום השואה ויום הזכרון לחללי מערכות ישראל ולפעולות האיבה, לדעתי היה מן הראוי לא לבצע גלישה אקטיבית.
מסתבר, לאור כמות הלייקים שקיבלו התגובות שמדברות בעד גלישה כזו - שאני לא לבד בדעתי,
כך שגם התלונות שעלו פה על כך שגורגי "העיז" להיות פה לאחרים - לא נתפסות באחיזת המציאות..
רוב האנשים הצביעו בידיים על כך. ודרך אגב - זו גם דוגמא לגלישה שקטה - לא להגיב, אלא לעשות לייק בלבד.
משהו נפגם בשנים האחרונות לדעתי במקום שאנו נותנים לזכרון ולכבוד של יום הזכרון, ואני לוקחת את האתר הזה כדוגמא קצת מיצגת. אנשים מעלים תכנים שאינם קשורים כלל ועיקר לימים האלה, היה עדיף שלא יכתבו כלל מאשר שיעלו תכנים לא קשורים בעיני.
יש לנו 2 ימים ממלכתיים מיוחדים לזכירה ומתן כבוד לנספים ולנופלים - האם אפשר בבקשה לכבד את הימים האלה יותר? אני חושבת שזה יתן יותר כבוד לנו, אם נתאפק כמה שעות מלדבר על הדברים הרגילים שמדברים עליהם כאן, ונכבד את זכר הנופלים.
רפאל
רפאל • 28 באפר׳ 2012
גורגי99,

אני מסכים עם הדברים ששוטרת, מארי ג'אן ושיר כאב כתבו לך. קצת תמוה הניכוס הזה שאתה עושה לשכול של אנשים, כדי להתנפל על מישהי בכלוב, ועוד לעשות את זה במהלך יום הזיכרון עצמו.

כתבת:
גורגי99 כתב/ה:
לי מותר להעיר ,במיוחד כשלדעתי אני מאוד צודק...

אני אשמח מאוד אם תוכל להרחיב בעניין הצדק. השאלות של מיס ניקול, שהם מעניינו של הפורום הזה, נראות לך בלתי מכובדות רק מפני שהן הועלו זמן קצת לפני שהחל יום הזיכרון. לעומת זאת, אין לך בעיה, בעיצומו של יום הזיכרון, לשתף פעולה עם הפוסט של פיצית "ראו הוזהרתם בנות!" שכל עניינו חיסול חשבונות?

יתכן שקצת פישלת בנסיונך לצאת צדקן גדול?
גורגי99
גורגי99 • 28 באפר׳ 2012
שפחון כתב/ה:
גורגי99 כתב/ה:
Mary Jane כתב/ה:
אינך מתייחס לגוף טענותיי אלא רק חוזר ואומר שלדעתך אתה צודק ושהתנהלותך הייתה תקנית. אם תוכל להראות *מדוע* נכון להחיל ביום הזכרון את הכללים שאתה מוצא כהולמים ומתבקשים על כולם, ללא יוצאי דופן ובדיוק בכפוף להעדפותיך ורגשותיך - הימנעות משאילת שאלות בפורום, ו*מדוע* מוטלת חובה על כולם לכבד את רגישותך זו, תהיה כאן התקדמות. עד אז השיחה איננה אינטליגנטית.
בואי נתחיל בזה שאת אומרת משפט כמו "האשמות לגבי היעדר כבוד ליום הזכרון אינן במקומם,ואף מגוכחות לחלוטין"אז תסלחי לי איזה מין בת אדם את..אנשים מתו למען המדינה הזאת ,ויש להם יום אחד זיכרון ,ואותו לא נכבד?זה מגוכך מבחינתך לתת להם כבוד (וכן אפילו באתר כזה..צריך לתת כבוד)מצאתי לנכון להעיר למיס ניקול מכמה סיבות..1 שהיא צרפתייה ואולי אין לה ידע וכבוד ליום הזה,לשאול ביום כזה מלכות בישראל ..איך אתן בוחרות עבד ?או מה זה עבד מושלם?או מי עבד רציני או לא רציני?לשאול שאלות כאלו בערב יום הזכרון,מראה על חוסר כבוד שלה לעם היהודי ,לחיליים וליום הזכרון עצמו,שהיא בטוח לא יודעת כלום עליו..בהתחשב בתשובתה "לכו לבית הכנסת תתפללו"אנני חושב שאת היית מעלה שאלה כזאת באותו היום ,ואני לא המצאתי את הכללים פה לגבי איזה שאלות לשאול ומתי..רק מצאתי לנכון להעיר לה בנימוס על השאלות ביום כזה..יום כזה הוא אמור להיות רגיש לכולנו בלי יוצא מין הכלל(כנראה חוץ מהצרפתייה חסרת הידע והנימוס )זהו ,לדעתי עניתי לך בצורה הכי אמיתית שיכולה להיתקבל על הדעת שלי..ולדעתי על כולם לשנים הבאות לדעת אך לכבד את הימיים האלו כמו יום הזכרון,ויום השוואה..ואני באמת חושב שיש כאן אנשים שבאמת כיבדו את הימיים האלו בצורה מכובדת(חוץ מהצרפתייה )

בוא נתחיל מזה שאם אתה מוציא דברים מהקשרם לפחות אל תעשה זאת תוך אחיזת עיניים כאילו אתה מצטט, כי מה שנכתב ע"י מ.ג הוא:
Mary Jane כתב/ה:

האשמות לגבי היעדר כבוד ליום הזכרון או לבית הכנסת אינן במקומן ואף מגוחכות לחלוטין, בהתחשב בסיטואציה.

- צמד המילים שבחרת להעלים מה"ציטוט" מרוקן מתוכן את המשך תמיהותיך וטענותיך נגד מרי-ג'יין כאילו אינה מכבדת את יום הזיכרון. מה שעשית כאן הוא מעשה מכוער ועלוב בפני עצמו.

מעבר לזה, ומעבר לעובדה שאתה ממשיך להתעלם מהשאלה מי שמך לקבוע עבור כולנו איך אמורים כולנו לכבד או להתנהג ביום הזכרון או ביחס לבתי כנסת, לא שמתי לב שתקפת בצורה כזאת את המוני החברים בכלוב שהתכתבו בחופשיות רבה ביום הזכרון למעט מיס ניקול בשרשור הזה, שהיה כאמור אחד מני רבים. מה שמריח כהתקפה על רקע אישי יותר מהתקוממות ספונטנית כנגד פגיעה ברגשותיך ורגשות הציבור.
אם היית קצת יותר חכם שפחון היית רואה שהיא התחילה עם המילה"מסכימה"כלומר למה שאמרה שוטרת..ולאחר מכן היא אמרה את מה שאמרה...ואם תקרא טוב ..אז הכוונה שלה זה..שמי שאומר כמוני שלא נותנים מספיק כבוד ליום הזכרון,אז אלו הם האשמות שאינן במקומן ואף מגוכחות..תקרא טוב בין המילים ותבין
גורגי99
גורגי99 • 28 באפר׳ 2012
שפחון כתב/ה:
בינתיים מי שמוכיח את "חכמתו" בשרשור הזה זה אתה גורגי99. המשך כך, ותהיה בריא.
מה הקשר לחכמה שפחון..אנחנו מדברים על כבוד ולא חכמה...על כבוד של אלו שנפלו במלחמות ,בכדי שכולנו נוכל לחיות במדינה הזאת בשלווה ובכבוד,ולא על כל דעה יהיה מליון הערות חסרות שחר ,ומה שראיתי פה ,זה רק סוג של התחנפויות של אנשים כלפי אנשים אחרים ,בכל אופן תודה לך אני אשתדל להישאר בריא
גולוסקלפרה​(נשלט)
גולוסקלפרה​(נשלט) • 28 באפר׳ 2012
גורגי99 כתב/ה:

אם היית קצת יותר חכם שפחון היית רואה שהיא התחילה עם המילה"מסכימה"כלומר למה שאמרה שוטרת..ולאחר מכן היא אמרה את מה שאמרה...ואם תקרא טוב ..אז הכוונה שלה זה..שמי שאומר כמוני שלא נותנים מספיק כבוד ליום הזכרון,אז אלו הם האשמות שאינן במקומן ואף מגוכחות..תקרא טוב בין המילים ותבין

גורגי99 כתב/ה:
שפחון כתב/ה:
בינתיים מי שמוכיח את "חכמתו" בשרשור הזה זה אתה גורגי99. המשך כך, ותהיה בריא.
מה הקשר לחכמה שפחון..אנחנו מדברים על כבוד ולא חכמה...

Mary Jane כתב/ה:
השיחה איננה אינטליגנטית.

icon_smile.gif

(נ.ב. הציטוט של מרי-ג'יין אינו קשור לכאן ונוסף לצורך המחשה.)
שוטרת*
שוטרת* • 28 באפר׳ 2012
גורגי99 כתב/ה:
שוטרת* כתב/ה:
תתביישו לכם. כולכם.
מאיפה הבאתם את העליהום הדבילי הזה, אין לי מושג. לידיעת גורגי ושאר חבריו המצטדקים. האתר היה פתוח. אנשים כתבו בו. ועל כל נושא שבא להם.
מי שם אתכם להחליט אם אותה אחת היא גבר או אישה, מלכה או זונה, חכמה או טיפשה, ישראלית או צרפתיה? באה מישהי, שאלה שאלה. לא נאה לכם היום? תענו יום למחרת או אל תענו בכלל.

חוצפה שכזו.
שוטרת נכבדה,אני וכל שאר המצטדקים ,כתבנו לה בצורה מכובדת ,שזה לא יום לשאול שאלות,ומותר לנו לומר זאת ,ואנחנו גם חייבים לומר זאת,ולידיעתך תקראי טוב מה כתבנו ,ומה המטומטמת של מיס ניקולה ענתה..אז כן ירדנו עלייה ומגיע לה...ואף אחד לא היה עושה עלייה עליהום אם היא הייתה עונה בצורה מכובדת...

אתה ושאר המצטדקים כתבתם לה בצורה נחותה ובזויה.
אם זה לא היה כזה פאתטי , זה היה מצחיק לראות את הכרוניקה הזו של כדור השלג הזה. איך כל אישור על תגובה קודמת, הופך את התגובה הבאה למתלהמת יותר.

ילדים עם חסך מקובלות ותסמונת ילדי כאפות- לא דבר מושך במיוחד.
flannery​(נשלט)

מלכה

flannery​(נשלט) • 28 באפר׳ 2012
נקול היא אשה ומלכה אמיתית.אן הרבה מלכות באלה בישראל
מלכתא
מלכתא • 28 באפר׳ 2012
מבלי להכנס לשאלה האם זה ראוי לנהל דיונים ביום הזכרון או לא,
כי אני מעולם לא התייחסתי לשאלה הזאת,
אגיד רק שמה שהפריע לי אישית בתגובותיה של הנכבדת זו התייחסותה המזלזלת לנושא בתי הכנסת.
אתם יכולים להתווכח האם זה היה מזלזל או לא, כי זה באמת תחום אפור,
אבל זה נושא שהפריע לי ברמה כזו שלא יכולתי לשתוק.

מעבר לזה, אני ראיתי את השרשור עוד לפני שגורגי הגיב,
וחשבתי לעצמי שאוכל לענות עליו למחרת- ובכך אני מסכימה עם רפונזל.
רק שאח"כ כל ההתנצחות, והאזכור של בתי הכנסת,
גרמו לי להרגיש ממש לא בנוח ונאלצתי להגיב.

בכך לדעתי תמה השתתפותי בדיון הזה, שלדעתי מיצה לחלוטין.