סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה מעניינת

Del'Arte​(שולטת)
לפני 12 שנים • 12 ביוני 2012

שאלה מעניינת

Del'Arte​(שולטת) • 12 ביוני 2012
איך תמיד השאלות הכי מעניינות מגיעות ממי שלא יודע שום דבר (וזה נכון לכל תחום)....

שיחה עם זוג ונילים העלתה את התהייה - למה בונדאג' צריך ייצוג מיוחד בראשי התיבות BDSM? הרי הפעילות ה-DSMית מקיפה הרבה מאוד תחומים, ובונדאג' הוא רק אחד מהם...
לא היה לי מושג מה לענות להם.
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 12 שנים • 13 ביוני 2012

Re: שאלה מעניינת

בלוסום​(לא בעסק) • 13 ביוני 2012
Del'Arte כתב/ה:
איך תמיד השאלות הכי מעניינות מגיעות ממי שלא יודע שום דבר (וזה נכון לכל תחום)....

שיחה עם זוג ונילים העלתה את התהייה - למה בונדאג' צריך ייצוג מיוחד בראשי התיבות BDSM? הרי הפעילות ה-DSMית מקיפה הרבה מאוד תחומים, ובונדאג' הוא רק אחד מהם...
לא היה לי מושג מה לענות להם.

האותיות בדסמ מיצגות את הדיספלינות *המרכזיות* והנפוצות של התחום, לכן יש לקשירות מקום של כבוד והן מונצחות בשם עצמו.
גולוסקלפרה​(נשלט)
גולוסקלפרה​(נשלט) • 13 ביוני 2012
לעניות דעתי, בונדאג' (ריתוק) בא במשמעות כללית של סוגי ריתוקים פיזיים כמו קשירה, סאדים, אזיקים, כליאה וכו'.
לעומתו דיסיפלין (משמעת) היא המקבילה המנטלית, כלומר שליטה באמצעים מנטליים לעומת שליטה באמצעים פיזיים.

לכן BD מכסים יפה את התחום הנ"ל, יחד עם SM שמשלימים את התמונה.
    התגובה האהובה בשרשור
Del'Arte​(שולטת)
Del'Arte​(שולטת) • 13 ביוני 2012
שפחון כתב/ה:
לעניות דעתי, בונדאג' (ריתוק) בא במשמעות כללית של סוגי ריתוקים פיזיים כמו קשירה, סאדים, אזיקים, כליאה וכו'.
לעומתו דיסיפלין (משמעת) היא המקבילה המנטלית, כלומר שליטה באמצעים מנטליים לעומת שליטה באמצעים פיזיים.

דיסיפלין זה לא בהכרח מנטלי.
tch​(נשלט)
tch​(נשלט) • 13 ביוני 2012
Del'Arte כתב/ה:
שפחון כתב/ה:

דיסיפלין זה לא בהכרח מנטלי.

תכלס.
בתוך ה- Discipline נכלל גם החינוך האנגלי וזה בפרוש לא חינוך מנטאלי
אלא משמעת באמצעות מלקות בקיין כפי שהיה נהוג בעבר באנגליה .
Del'Arte​(שולטת)
Del'Arte​(שולטת) • 13 ביוני 2012
שפחון כתב/ה:
הסבירי נא?

ענישה פיזית נכנסת גם בתוך דיסיפלין.
גולוסקלפרה​(נשלט)
גולוסקלפרה​(נשלט) • 13 ביוני 2012
לדעתי ענישה פיזית נכנסת להגדרה של שליטה מנטאלית, בין אם היא עונה על צורך מזוכיסטי ובין אם היא עונה על צורך בחינוך או בהשפלה. מטרתה בסופו של דבר לענות על צורך נפשי. כוונתי היתה שלעומת קשירה שפיזית גורמת לשליטה להיות בידיי הקושר משמעת מעבירה שליטה באופן מנטאלי. הענישה היא דרך להגיע למשמעת.
Del'Arte​(שולטת)
לפני 12 שנים • 14 ביוני 2012
Del'Arte​(שולטת) • 14 ביוני 2012
שפחון כתב/ה:
לדעתי ענישה פיזית נכנסת להגדרה של שליטה מנטאלית, בין אם היא עונה על צורך מזוכיסטי ובין אם היא עונה על צורך בחינוך או בהשפלה. מטרתה בסופו של דבר לענות על צורך נפשי. כוונתי היתה שלעומת קשירה שפיזית גורמת לשליטה להיות בידיי הקושר משמעת מעבירה שליטה באופן מנטאלי. הענישה היא דרך להגיע למשמעת.

כוונת המשורר בכלל לא רלוונטית. מה שאתה עושה כאן זה טשטוש הגבולות בין ענישה פיזית לבין שליטה מנטלית נטו, וזה עלבון לשני הצדדים. שליטה מנטלית היא אמנות מורכבת ואלגנטית בפני עצמה, שכל קשר בינה לבין ספנקינג חינוכי מקרי בהחלט.
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 12 שנים • 14 ביוני 2012
גולוסקלפרה​(נשלט) • 14 ביוני 2012
ראשית, ודאי שלא באתי לעלוב באף אחד, וסליחה אם מישהי נעלבה מדבריי.

ולענייננו, מדוע את חושבת שאני מטשטש את הגבולות, או איפה אני טועה לדעתך? לא הבנתי.
מעבר לכך, אני חושב שיש משהו סובייקטיבי בדברים שאת מגדירה כשחור לבן, ולא כך הוא. לרוב, ענישה היא חלק מחינוך, וחינוך הוא חלק בלתי נפרד משליטה מנטאלית.