בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

שלב חדש בהבנה שלנו את העולם, עם גילוי בוזון היגס

מידאס'
לפני 12 שנים • 4 ביולי 2012

שלב חדש בהבנה שלנו את העולם, עם גילוי בוזון היגס

מידאס' • 4 ביולי 2012
אני מוצא את זה מרגש. שמח על זכותי להיות בחיים בזמנים היסטוריים. תודה, אני מניח.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4251021,00.html
*מנגינה*{התווים שלו}

שטויות!

*מנגינה*{התווים שלו} • 4 ביולי 2012
הזיות של מדענים שחושבים שיודעים הכל, אבל לא יודעים להסביר איך נברא העולם.
ברגע שידעו להסביר לי בדיוק איך נברא העולם אני אאמין בזה בלב שלם ואפילו אדאג לחנך את ילדי לאור זאת.
ברור שאין שום הסבר מלבד ההסבר היחיד שאלוהים ברא את העולם בשישה ימים ולכן צריך להאמין רק בזה!!!

ח"כ גפני אמר, לא אני!!!
מידאס'
מידאס' • 4 ביולי 2012
מנגינה - Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.

הס ילדה, שקט.
בכוח המוח​(שולטת)

Re: שלב חדש בהבנה שלנו את העולם, עם גילוי בוזון היגס

בכוח המוח​(שולטת) • 4 ביולי 2012
מידאס' כתב/ה:

מה מרגש אותך בעצם?
מידאס'

Re: שלב חדש בהבנה שלנו את העולם, עם גילוי בוזון היגס

מידאס' • 4 ביולי 2012
בכוח המוח כתב/ה:
מידאס' כתב/ה:

מה מרגש אותך בעצם?

דמייני את עצמך נוסעת ברכב ללא מעצורים היישר אל עבר חומת אבן עצומה.
את נוסעת על אוטוסטרדה אינסופית. מאיצה עוד ועוד מהשניה שהגחת אל אוויר העולם.
לעצור בלתי אפשרי. לחזור אחורה בלתי אפשרי.
ואת יודעת שאת חייבת לפנות, כל שנותר לך הוא להמר: האם לפנות ימינה או שמאלה?
ת חייבת לקבל החלטה, הזמן הולך וקצר. את כבר רואה את החומה עצומת המימדים באופק.
וגם ההחלטה היא לא קלה, וככל שהזמן עובר כך הדחיפות שלך לפנות הופכת למיידית.

כבר עשית פניות בעבר, שאלות צצות בראשך: מה אם הפעם מזלי יבגוד בי? מה ההסתברות שלאחר הפניה אפגוש מיד בעוד חומה? מה אם אטעה?

התודעה שלך היא הדבר היחידי שמנווט את דרכך בתוך מבוך הנתיבים האינסופי הזה ופתאום צצה שם תשובה, ידיעה נוספת על העולם: תמרור תודעה המורה לך על המסלול הנכון. את חשה הקלה, תחושת התרוממת נוכח פיסת הידיעה החדשה שרכשת ואת עושה בבטחה את הפניה הנכונה.

כך אני מתייחס לידיעה, ידיעה באופן כללי ובעיקר גילויים מדעיים שפשוט מעניינים אותי. התגלית הנוכחית של בוזון היגס היא הפנייה הגדולה שהתלבטת לגביה שנים, צומת דרכים משמעותית מאוד שלוקחת אותך לעולם אחר, לכבישים אחרים. אין את יודעת את סוף המסע, זאת אף אחד לא ידע אולם את מקווה למצוא את הנתיב חסר החומות, שבו הנוף יפה, מזג אוויר נעים והנוסטלגיה מתוקה. שביל שבו תוכלי לנוח מעט, להנות מפירות הפניה הנכונה. בעודך שואטת אל עבר הלא נודע שבפניה הבאה.

כך זה מרגיש.

בתשובה לשאלתך: עצם הידיעה מרגשת, הסקרנות הטבעית של האדם שאני שמח ומופתע לגלות אותה בעצמי בכל פעם מחדש.
    התגובה האהובה בשרשור
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 4 ביולי 2012
זו תשובה מאוד יפה, מידאס. אני מכירה את התחושה שנופל לי עוד חלק בפאזל למקום הנכון, ואני רואה תמונה בהירה יותר. אני מכירה את התרוממות הרוח כשאני מצליחה להגיע להבנה גבוהה יותר ומורכבת יותר. אבל אני שואלת אם הידיעה הספציפית הזו מוסיפה לך משהו לתמונת התפישה האישית שלך, ואם כן מה היא מוסיפה לך. במה ואיך מתבהרת התמונה בתפישה האישית שלך, והאם יש לזה איזה נפקות פרודוקטיבית בשלב הזה.
(לא תמיד חייבת להיות נפקות פרודוקטיבית, אבל לפעמים יש).
מידאס'
לפני 12 שנים • 5 ביולי 2012
מידאס' • 5 ביולי 2012
מן הסתם לא, לי אין רווח אישי מגילוי או שלילת קיומו של בוזון היגס. אולם כעת, לאחר הצטברות מספיק ראיות סטטיסטיות לקיומו ניתן לדבר על ההשלכות הרבות כמו לדוגמא שמסה היא בסה"כ עוד תכונה שלא בהכרח חייבת להתקיים של החומר, כמו העובדה שקיימים עוד רבים(?) מאפיינים תת אטומיים של העולם, מעבר למה שאנחנו תופסים בחושינו, כמו ההבנה שאנחנו ככל הנראה צועדים לעידן שבו נוכל להשפיע ולתמרן את תכונות החומר עצמו. אני לא יודע אם יותר מעניין אותי לראות את הפיתוחים הפרקטיים שסביר להניח שינבעו מהתאוריות החדשות או את ההבנות התאורטיות שעומדות לצייר בשבילך עולם חדש מזה שאתה מכיר. הדבר היחיד שוודאי בעולם שלנו הוא השינוי, זאת הטענה היחידה שהיא אמיתית אבסולוטית. כך שלדעתי עדיף ללמוד להנות מהשינוי, מאשר החלופה השניה שהיא לפחד ממנו.

עכשיו אולי פיסקה קצרה על בוזון היגס: ובכן, שמו האמיתי היה צריך להיות The goddamn particle (החלקיק הארור) מכיוון שמאוד קשה למצוא אותו, הוא ניתן לו על ידי הסופר, זוכה פרס הנובל, לאון לדרמן שכתב ספר מדע פופולארי על החיפוש אחר בוזון היגס. המו"ל שלו התעקש על שינוי השם וכך נוצר המם The god particle. צריך להבהיר שאין שום קשר ישיר או עקיף לאלוהות או אמונה בחלקיק הזה, ואין שום דבר מיסטי סביב הימצאותו. יתרה מזאת, כל דיון על רעיון האלוהות פשוט לא רלוונטי ולא רק שאין הוא קשור לLCH אין הוא קשור לשום דבר, בשום אופן ואני באופן אישי ממליץ לסרב לדון על דברים חסרי משמעות.

להלן הנפשה המסבירה בצורה כייפית את המשמעות של בוזון היגס: http://laughingsquid.com/an-animated-explanation-of-the-higgs-boson-subatomic-particle/