up u rs(אחרת) |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
up u rs(אחרת) • 15 ביולי 2012
Sparafucile כתב/ה: הדעה שלי, שהמחאה החברתית היא בזיון אחד גדול.
אנשים בוכים שקשה כלכלית ?! רוב המשפחות הממוצעות מינוס שאני רואה יש להן דירה, אייפון, טלוויזיה, מכונית, ומקרר מלא באוכל. לכולם יש מינוס(לרוב בגלל התנהלות קלוקלת), ועדיין אף אחד לא גומר ברחוב. מוזר הא ? אנשים חיים פה יופי, המנטליות הישראלית החזירית תמיד תהייה לדרוש יותר. הרי כל עולל יבין שבשנייה שהדרישות של ליף ודומיה יוגשמו, יהיו דרישות הזויות חדשות. האם יש לך קרוב משפחה נכה? האם היית אי פעם עד/ה למסע ההשפלות של מי שנזקק לחסדי הביטוח הלאומי? האם אי פעם פחדת שלא יהיה לך איפה לגור או מה לאכול מחר? כי אז טון הדיבור שלך היה שונה לחלוטין. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
15 ביולי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 15 ביולי 2012
סיגורני כתב/ה: Sparafucile כתב/ה: הדעה שלי, שהמחאה החברתית היא בזיון אחד גדול.
אנשים בוכים שקשה כלכלית ?! רוב המשפחות הממוצעות מינוס שאני רואה יש להן דירה, אייפון, טלוויזיה, מכונית, ומקרר מלא באוכל. לכולם יש מינוס(לרוב בגלל התנהלות קלוקלת), ועדיין אף אחד לא גומר ברחוב. מוזר הא ? אנשים חיים פה יופי, המנטליות הישראלית החזירית תמיד תהייה לדרוש יותר. הרי כל עולל יבין שבשנייה שהדרישות של ליף ודומיה יוגשמו, יהיו דרישות הזויות חדשות. האם יש לך קרוב משפחה נכה? האם היית אי פעם עד/ה למסע ההשפלות של מי שנזקק לחסדי הביטוח הלאומי? האם אי פעם פחדת שלא יהיה לך איפה לגור או מה לאכול מחר? כי אז טון הדיבור שלך היה שונה לחלוטין. יש לי הכרות עמוקה עם הממסד, ועדיין המחאה החברתית לא מחזיקה אצלי מים - לא בגלל שהיא לא צודקת. אלא בגלל שהיא מגמתית נגד השלטון, ולא בעד קידום השוויון בחברה באמת. |
|
up u rs(אחרת) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
רפונזל
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
up u rs(אחרת) • 16 ביולי 2012
הייתי ממליצה לך בחום לקחת מידע ממקורות קצת יותר אמינים מאשר טוקבקים בווינט- אף אחד לא ממן את המחאה- מלבד תרומות הציבור.
התיאוריה המגוכחת על "עוכרי ישראל" העוומדים מאחורי המחאה הופרכה כבר יותר מפעם אחת. ביקורת על התנהלות המחאה- יש לי מכאן ועד להודעה חדשה. אבל הקריאה "להפיל את השילטון" שאת כל כך סוגדת לו- לא מגיע ממניעים לאומניים אלא סוציאליים. שילטון שכבר שנים עושק את העם- צריך ללכת הבייתה כבר אתמול. ואם אנשים כמוך היו מזיזים את ישבנם ועושים עוד משהוא חוץ מטוקבקים- אז היו רואים ברחובות עוד כמה מלבד מפלגות השמאל המובהקות. אבל אני מבינה אותך מותק, הרבה יותר קל לטקבק ולהעבירביקורת בחדר ממוזג מאשר לצאת לרחוב ולהביע עמדה. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
Re: רפונזל
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 16 ביולי 2012
סיגורני כתב/ה: הייתי ממליצה לך בחום לקחת מידע ממקורות קצת יותר אמינים מאשר טוקבקים בווינט- אף אחד לא ממן את המחאה- מלבד תרומות הציבור.
התיאוריה המגוכחת על "עוכרי ישראל" העוומדים מאחורי המחאה הופרכה כבר יותר מפעם אחת. ביקורת על התנהלות המחאה- יש לי מכאן ועד להודעה חדשה. אבל הקריאה "להפיל את השילטון" שאת כל כך סוגדת לו- לא מגיע ממניעים לאומניים אלא סוציאליים. שילטון שכבר שנים עושק את העם- צריך ללכת הבייתה כבר אתמול. ואם אנשים כמוך היו מזיזים את ישבנם ועושים עוד משהוא חוץ מטוקבקים- אז היו רואים ברחובות עוד כמה מלבד מפלגות השמאל המובהקות. אבל אני מבינה אותך מותק, הרבה יותר קל לטקבק ולהעבירביקורת בחדר ממוזג מאשר לצאת לרחוב ולהביע עמדה. סיגורני - ממליצה לך להכיר אותי קצת יותר לפני שאת מכסחת אותי אני סולדת כרונית מחדשות וקריאת בולשיטיה וכדאי קצת להכנס לעובי הקורה ולפענח את המסרים הסמויים שעפים שם, ככה, בקטנה לא נראה לך "קצת" מוגזם שבכל, אבל כ ל תחלואי החברה - אשמה ממשלת הימין הנוכחית (ולדורותיה)?... |
|
up u rs(אחרת) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
אז זהו, שפה, נשמה בדיוק את נופלת לקלישאות
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
אף אחד לא מאשים את "ממשלת הימין"- הטענה היא שהעוולות התחילו כבר בממשלת בן גוריון.
אבל אכן, ממשלתו של נתניהו מביאה את עושק כבשי הרש לשיא. אלא שזה לא היה מתאפשר אילמלא סטנדרטים בעיתיים שכבר קיימים פה 64 שנים- נתנהיו פשוט לוקח מצב שקיים עוד לפני שנולד- ומעצים אותו. לא מרוע לב- אלא סתם מראיית עולם מרופדת שלא מבינה מצוקה, מתוך סידרי עולם שקיימים במדינה ומאפשרים לו לנהוג כך. זה עניין של קפיטליזים מול סוציאליזים. לא של שמאל מול ימין במובן הישראלי הקלאסי (והמעוות...) נכון. המחאה קוראת להפיל את השילטון - כי השילטון הזה מקבע עוולות ואף מעצים אותם. אבל, אם היית חוקרת לעומק - היית מבינה שלא מדובר רק בהחלפת השילטון אלא בחקיקה ציבורית שתחייב כל שילטון מעתה ואיליך - לא משנה עם שמאלני או ימני. בקיצור- הסיסמה "אני לא מצטרפת למחאה שקוראת להחליף את השילטון" היא סיסמה של עבד שמעריץ את האדון שרודה בו ולוקח ממנו את כל נכסיו בלי לתת כל תמורה. יש אנשים שחושבים שזה סקסי במיטה- בתור יחסי ממשל/ אזרחים- זה הרבה פחות מגניב בכל קנה מידה |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
Re: אז זהו, שפה, נשמה בדיוק את נופלת
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
סיגורני כתב/ה: אף אחד לא מאשים את "ממשלת הימין"- הטענה היא שהעוולות התחילו כבר בממשלת בן גוריון.
אבל אכן, ממשלתו של נתניהו מביאה את עושק כבשי הרש לשיא. ממש לא (זה לגבי הכותרת שלך). אני שומעת מדי פעם חדשות (אבא מכור אז אין ברירה). זה חדש שהתקשורת מוטה שמאלה (ע"ע בישול הקלטת של המרפסת עליה עמד ביבי כשברקע (לא) קראו מוות לערבים, קלטת שהוכח שבושלה ע"י קירשנבאום ושאר אנשים שמאלנים?)? ושכחת את "מדינת ישראל מודיעה בתדהמה (תוסיף, תוסיף גם מודיעה בתדהמה)" של איתן הבר? בצורה מגמתית התקשורת נוטה נגד הימין, וזה מתחיל להיות מוגזם לגמרי כשדפני ליף והתקשורת מאשימים בכל דבר את ממשלות הימין. חאלאס! |
|
up u rs(אחרת) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
קחי אוויר נשמה
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
אף אחד לא מנסה לקחת לך את השנאה הקדושה לגויים,
רק להבטיח לך את הפנסיה. בקיצור, מה אני טורחת בכלל. תהני מהקיפוח, כי כל עוד שאנשים כמוך מסתתרים מאחורי קלשאות ומפחדים מכל שינוי- הוא ימשך עוד הרבה שנים. דרך אגב-מה כל כך צורם לך בכך שמדינת ישראל מודיעה בתדהמה על רצח ראש ממשלה? מה רצית? שמדינת ישראל תודיע בשמחה? זה לא עניין של תקשורת שמאלנית או ימנית- כל מדינה דמוקרטית ולא משנה מי עומד בראשה- הייתה חווה רצח כזה כטראומה. |
|
feminine3(אחרת) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
feminine3(אחרת) • 16 ביולי 2012
האיש שעומד בראש מפלגת הימין הוא האיש שדחף את המדינה לקפיטליזם, וריכוזיות AKA מונופול הוא האיש שפגע ופוגע בשכבות רבות מהעם. זה לא עניין של ימין או שמאל מבחינה מדינית בטחונית.
וגם כשהוא עצמו לא היה ראש ממשלה אלא שר אוצר הוא הכתיב מדיניות כלכלית שפגעה. וכל עוד הוא ישאר בעמדות מפתח כמו ראש ממשלה או שר אוצר אז זה הופך בלית ברירה למאבק מפלגתי אבל הנושא פה הוא ואל תתבלבלי, המדיניות הכלכלית. ואם נדייק אז התקשורת כל הזמן מדברת על המדיניטות הכלכלית של אדם אחד! לא של מפלגה |
|
feminine3(אחרת) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
Re: אז זהו, שפה, נשמה בדיוק את נופלת
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
feminine3(אחרת) • 16 ביולי 2012
rapunzel כתב/ה: סיגורני כתב/ה: אף אחד לא מאשים את "ממשלת הימין"- הטענה היא שהעוולות התחילו כבר בממשלת בן גוריון.
אבל אכן, ממשלתו של נתניהו מביאה את עושק כבשי הרש לשיא. ממש לא (זה לגבי הכותרת שלך). אני שומעת מדי פעם חדשות (אבא מכור אז אין ברירה). זה חדש שהתקשורת מוטה שמאלה (ע"ע בישול הקלטת של המרפסת עליה עמד ביבי כשברקע (לא) קראו מוות לערבים, קלטת שהוכח שבושלה ע"י קירשנבאום ושאר אנשים שמאלנים?)? ושכחת את "מדינת ישראל מודיעה בתדהמה (תוסיף, תוסיף גם מודיעה בתדהמה)" של איתן הבר? בצורה מגמתית התקשורת נוטה נגד הימין, וזה מתחיל להיות מוגזם לגמרי כשדפני ליף והתקשורת מאשימים בכל דבר את ממשלות הימין. חאלאס! כחלון הוא ימני אבל המדיניות הכלכלית שלו מטיבה עם כל העם ואת לא רואה את התקשורת יוצאת נגדו. אז תעשי הפרדה בין אמונה בדרך כלכלית של אדם אחד שמכתיב וקובע גורלות שלא מתאימים לרוב העם. אם היה מובטח לי שבתור ראש ממשלה הוא לא כופה את הדרך הכלכלית שלו שהוכיחה שוב ושוב כמה פוגענית היא, גם אני הייתי מצביעה ביבי. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
תגובה ל feminine3 ובכלל:
לפני 12 שנים •
16 ביולי 2012
אני חושבת שדרכו דווקא טובה, רק שחושבת לטווח ארוך.
כל הממשלות נכנעו לאותם תכתיבים בחברה, רק הרבה מדי שומעים ש"דווקא עכשיו" הכלים נשברו והממשלה אחראית למחדלים רבי שנים (ע"ע תגובה שלי בשרשור על גיוס חרדים). זו מגמה של שנים, לא של יום אחד. ויש פה עוד מגמות כמו להביא מסרים שנועדו לפרטי בלבד לעיני הציבור, ושמוש בשמות לא נאותים למתדיינים בדיון, כנראה שיש אנשים שלא מבינים את ערכו של מסר פרטי, וחייבים שכל העולם ואשתו יראו את הכביסה המלוכלכת שלהם |
|