AIR(נשלט) |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
נשמה
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
AIR(נשלט) • 15 באוג׳ 2012
בשנים האחרונות אני מתחבט עם עצמי בשאלה ,האם יש דבר כזה שנקרא נשמה ?
כידוע לכולכם אני אטאיסט מוחלט . ההסברים שלי לנשמה הם מאוד רציונלים ,שבעצם הדבר שאנחנו בני האדם המצאנו את הנשמה בתור תירוץ כפחד מהמוות ומהריק הגדול שאחרי . מה גורם לנו להרגיש ? מה האינסטינקטים שלנו אומרים ? מהם כל העדויות של אנשים שחוו מוות קליני שמספרים שבעצם ראו אור לבן בקצה המנהרה ? מהם כל העדויות של אנשים שמסספרים על עצמם בגלגולים קודמים ? תמיד רציתי למצוא את התקווה שיש משהו מעבר להיותנו מכונות ביולוגיות ,כי לא יכול להיות שזה רק זה. האם ישנם מחקרים מדעיים שקובעים האם יש או אין נשמה ? אשמח לדיון מעמיק. |
|
איש אחר(אחר) |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
איש אחר(אחר) • 15 באוג׳ 2012
קרא את הספר "אני רפאל המלאך"
אולי תמצא בו עניין |
|
Lordpain(שולט) |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
Lordpain(שולט) • 15 באוג׳ 2012
בוא נתחיל...
כן קיים בורא מאחורי כל אשר קיים, למה ? כי ככה אמרתי ! הבורא אוהב את כולם, ולא הוא לא מחשיב לך לרעה את מה שאתה עושה כאן כך גם לא לטובה, בניגוד למה שמקובל על פי כל דת, מעשיך כאן לא נחשבים אתה התגלמות השלמות, אף מעשה ארצי לא יכול להתעלות מעל השלמות הזו וכך גם לא לגרוע ממנה. הסיבה שאתה נמצא כאן היא על מנת לחוות חוסר שלמות, כי זה הדבר היחידי שלא קיים בך. עבור מטרה זו נוצרה אם תרצה חוויה וירטואלית(סוג של מטריקס) שבתוכה אתה מורחק מעצמך ומצטמצם לידי משהו מאד קטן ומוגבל. הצימצום הזה הוא זה אשר מאפשר לך לחוות משהו שקיים מעבר לגבולות השלמות . עכשיו עולה השאלה למה לך מלכתחילה לחוות חוסר שלמות... על זה אם תרצה אענה לך בפרטי.... |
|
ניקי666 niki |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
ניקי666 niki • 15 באוג׳ 2012
השאלה מעט יותר עמוקה ..האם יש חיים אחרי המוות ,האם התפקיד שלנו בחיים נקבע מראש והאם קיים אותו בורא שחלקנו מאמינים לו . אם התשובה היא חיובית אזי קיימת נשמה כי אז נאמין שגופינו הוא רק כלי לקיבול הנשמה ואם התשובה היא שלילית אז הטענה שהמצאנו את אותו בורא עולם ואת הנשמה כתרוץ לפחד נכונה . דעתי האישית כי קיים משהו מעבר ,לא יתכן כי המכונה הביולוגית שלנו הגיעה סתם מחוקי הטבע ..הכיצד יתכן שבעולם הנאור שלנו עם המעבדות המשוכללות לא הגענו למצב שאנו מסוגלים לייצר בני אדם ..מכונות כאלה כפי שהטבע סתם ייצר ..לא יתכן כי חיינו מסתכמים בשבעים שמונים שנה של מרדף אחר הכסף ,הבאת צאצאים ובזה תם הסיפור . ישנם וקיימים סיפורים חלקם אמינים בעיני וחלקם פחות על אנשים שחוו מוות קליני ,גלגול נשמות ותקשור לסוגיו ,תקרא ואיש באמונתו יחייה .. ועוד משהו לגבי פחד ...כתבת בתגובתך כי הפחד מכך שאין דבר לאחר המוות הוליד מגוון אמונות וזה נכון ,אך בל נשכח את הכיוון ההפוך ,הפחד מהדברים שהמוח האנושי איננו מסוגל להבין הוליד את חוסר האמונה והאטאיזם . |
|
חניבעל |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
חניבעל • 15 באוג׳ 2012
Lordpain כתב/ה: בוא נתחיל...
כן קיים בורא מאחורי כל אשר קיים, למה ? כי ככה אמרתי ! הבורא אוהב את כולם, ולא הוא לא מחשיב לך לרעה את מה שאתה עושה כאן כך גם לא לטובה, בניגוד למה שמקובל על פי כל דת, מעשיך כאן לא נחשבים אתה התגלמות השלמות, אף מעשה ארצי לא יכול להתעלות מעל השלמות הזו וכך גם לא לגרוע ממנה. הסיבה שאתה נמצא כאן היא על מנת לחוות חוסר שלמות, כי זה הדבר היחידי שלא קיים בך. עבור מטרה זו נוצרה אם תרצה חוויה וירטואלית(סוג של מטריקס) שבתוכה אתה מורחק מעצמך ומצטמצם לידי משהו מאד קטן ומוגבל. הצימצום הזה הוא זה אשר מאפשר לך לחוות משהו שקיים מעבר לגבולות השלמות . עכשיו עולה השאלה למה לך מלכתחילה לחוות חוסר שלמות... על זה אם תרצה אענה לך בפרטי.... אתה בטוח שאתה בשרשור הנכון?! מה הוא שאל ומה אתה עונה. |
|
Lordpain(שולט) |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
Lordpain(שולט) • 15 באוג׳ 2012
חניבעל, איך אפשר לדבר על נשמה מבלי לדבר על אופי הבורא ועל הסיבה שהיא ירדה לעולמנו ?
אני מתייחס לשורש שממנו הגיעו השאלות של אייר. ברור לי הכיוון המדעי של אייר, הוא מנסה לקבל הסבר מדעי לנשמה, זה משהו כמו להסביר אהבה באמצעות משוואה מתמטית... בכל מקרה, מה שכתבתי קודם זו העמדה האישית שלי בנושא. |
|
נוריתE |
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
15 באוג׳ 2012
נוריתE • 15 באוג׳ 2012
יש נשמה ויש נפש, שתיהן התרגמו לי לאנגלית כ soul
זה אומרת שהן הולכות ביחד מחוברות הנשמה היא ביטוי פילוסופי לחלק הרוחני שבאדם על פי תפיסות דתיות או רוחניות. בפסיכולוגיה, הנפש היא המעגל הפנימי של ה"אני", המוקף רגשות, תכונות, זיכרונות, יכולות פיזיות, אישיות וכדומה. שתיהן הן שמגדירות אותנו ה Soul האישיות שלנו ואיך אנחנו מתנהלים ומתנהגים הרבה ממעבר לגנים ומראה חיצוני וכל אלו. לא צריך להיות מאמין בבורא,ב א -להים או בכוח עליון כלשהו ,בכדי לדעת שהן קיימות זה גם לא העניין,לדעתי,-האמונה או אי האמונה הדתית/רוחנית/פילוסופית . באשר לסיפורים של כל אילו שחוו כמעט מוות וראו אור וכדורי אור ונשמות,אני מכירה את כל הסיפורים האלו שהם שווי ערך לדעתי לתיאוריית/קונספרצית החייזרים,אבלכל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה ולספר גם,יש כאלו שיגידו שהעובדה שכל הסיפורי חזרה מכמעט מוות האלו ,הם זהים כמעט לחלוטין, תעיד שזה אמיתי וישנם כאלו כמוני שיראו בדימיון בין כולם הוכחה שאילו רק סיפורי תשומי, בדיוק, כמו תיאורית החייזרים/רוחות הרפאים וכל המיתוסים האחרים שקיימים בכל התרבויות ,זה ש"כולם ראו" זה לא אומר שזה אמיתי. ישנם כאלו שאומרים שלחיות,אין נשמה רק לבני אדם,אני לא מסכימה עם זה מעבר לזה, אני מאמינה שהמוות הוא סופי, אין גן עדן וגהינום שהם מושגים תיאולוגים נוצריים של שכר ועונש,שגלשו ליהדות אבל לא באו ממנה, |
|
ma zo |
לפני 12 שנים •
16 באוג׳ 2012
לפני 12 שנים •
16 באוג׳ 2012
ma zo • 16 באוג׳ 2012
אני לא חושבת שאתאיזם שולל נשמה. מעבר לזה הוא לא שולל אמונה, אלא הוא כן שולל אמונה בדבר שלא ניתן לראות או להרגיש.
את מרגיש מעבר לביולוגיות שלך. גם אם בזכותה, זה מעבר לה. אם אתה אוהב, גם היד שלך אוהבת (לדוגמא). הכל כמכלול. השאלה היא מה מוביל אותך? הנשמה? הפיזיות? אולי בכלל הנפש? המדע היחיד שמדוייק הוא הפיזיות. הנפש והנשמה הן לא דברים שניתן להוכיח בצורה ודאית אבל כן ניתן לנתח בצורה כזו או אחרת. עובדה- היד תגרד לך. עובדה- אתה עצוב (דוגמא). אלה דברים שלא ניתן להתכחש אליהם והם כולם הולכים יד ביד. אתה תרגיש את הנשמה בפיזיות שלך ואת הפיזיות שלך בנשמה כמכלול. |
|