אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

barnit
לפני 12 שנים • 27 ביוני 2012

אוו זה שירשור מעניין :)

barnit • 27 ביוני 2012
יש לי כמה מתכונים מעניינים לטבעונים,
זה המוצלח שלי, ממש קל להכנה icon_smile.gif -

פטריות ממולאות.

מצרכים:
2 חבילות פטריות שמפניון (כמה שיותר גדולות!)
100 גרם טופו
בזיליקום
טימין
כורכום
מלח מטבח
מלח בישול
פלפל שחור גרוס
גבעול אחד של בצל ירוק
אגוזי מלך
ציפוי פירורי לחם (רצוי בטעם סציליאני או שבבי סויה)
שמן זית.

אופן הכנה:

1. המילוי:
חותכים את הטופו לקוביות .
מוסיפים את הטופו לקערה ביחד עם הבזיליקום, טימין, כורכום, מלח ופלפל (ע"פ הטעם).
קוצצים את הבצל הירוק, מטגנים דקה בלי שמן, מוסיפים לקערה ומערבבים.
טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומניחים בצד.
טוחנים את הטופו עם התבלינים ומחזירים לקערה.
שופכים מעל את האגוזים הטחונים ומערבבים.

2. הפטריות:
חותכים את הרגליים של הפטריות ואת המילוי של ראש הפטרייה ע"פ מראית העין כך שיהיה מספיק מקום למלא מספיק מילוי.
שמים שמן זין בקערית ופירורי לחם בצלחת שטוחה.
מכינים תבנית כסף גדולה עם נייר אפייה מעליה.
טובלים את ראש הפטריה בשמן מ2 הצדדים ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם מ2 הצדדים ומניחים על התבנית.
לאחר שסיימנו לטבול את כל הפטריות נפזר מעט מלח בישול בתוך הראשים של הפטריות,
נוסיף לכל פטרייה מילוי בעזרת כפית ונפזר מעט פירורי לחם מעל הפטריות.
נכין תנור ל180 מעלות ונבשל את הפטריות במשך כ20 דק' (תלוי בעוצמת התנור).
ברגע שנראה שהפטריות מעט השחימו, ע"פ מראית העין, ניתן להוציא מהתנור.

*אפשר לטגן מעט את הטופו לפני.
*מכוון שמדובר בשמן ולא כמו שנוהגים לטבול בביצים, ממליצה למחוץ את הפטרייה טיפה על
הפירורי לחם ככה שיתפסו בפטריה, אם היא לא כולה מכוסה בפירורי לחם זה לא נורא.

בתאבון! icon_smile.gif
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 12 שנים • 7 ביולי 2012

Re: איקרה

גולוסקלפרה​(נשלט) • 7 ביולי 2012
שפחון כתב/ה:
יש למישהי \ ו מושג איך לעשות איקרה ממש טובה?
(אם יש כאן רומנים זה הזמן לצאת מהארון)


נו רומנים יקרים, איפה אתם? לא להתבייש icon_smile.gif
Inside your head
לפני 12 שנים • 7 ביולי 2012
Inside your head • 7 ביולי 2012
קרטולי פורי - Khartuli puri - לחם גאורגי - Lavashi

חומרים לכ-4 לחמים בגודל בינוני

1 ק"ג קמח (מנופה)
1 כף גדושה של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 וחצי כוסות מים פושרים
שליש כפית מלח
3 כפות שמן (חמניות או קנולה)


אופן ההכנה:

- שופכים את הקמח המנופה לתוך קערה עמוקה ויוצרים גומה במרכז.
מניחים בתוך הגומה: שמרים, סוכר, מים ומלח.

- יש לשמן את הידיים מעט וללוש עד לקבלת בצק רך.

- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכסים בנוסף עם מגבת, משהים את הבצק להתפחה במקום חם במשך שעה וחצי עד שעתיים.

- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל - 4 חלקים, ולשים כל חלק על משטח מקומח.
מניחים את ארבעת חלקי הבצק על המשטח המקומח לאחר הלישה ומכסים במגבת למשך 10 דקות.
וחוזרים על שלב הלישה.

- מחממים תנור ל-270 מעלות כשתבנית האפיה בתוכה. כשהתבנית חמה יש להוציא אותה ולשמן אותה קלות.

- מרטיבים קלות את הבצק במים קרים ומניחים כל חלק על התבנית המשומנת בצורת חצי סהר, במרחק של כ 3 ס"מ אחד מהשני.

- מרדדים בטפיחות קלות עם האצבעות את הבצק לכדי חצי גובה. אופים למשך 3 דקות בחום של 270 מעלות, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים למשך 15 - 20 דקות, עד להזהבה.

- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת לחה עד קירור.

בתיאבון.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 12 שנים • 9 ביולי 2012
הפטריות האלה של ברנית, אחד הדברים האדירים. בעצמי לא הכנתי עם טופו אבל זה עובד עם המון גרסאות. באחת מהן החלפתי את הפטריות בעגבניות, וזה יוצא אדיר.
*מנגינה*{התווים שלו}
לפני 12 שנים • 30 באוק׳ 2012

Re: איקרה

*מנגינה*{התווים שלו} • 30 באוק׳ 2012
שפחון כתב/ה:
שפחון כתב/ה:
יש למישהי \ ו מושג איך לעשות איקרה ממש טובה?
(אם יש כאן רומנים זה הזמן לצאת מהארון)


נו רומנים יקרים, איפה אתם? לא להתבייש icon_smile.gif

כמו שסבתא שלי ז"ל היתה עושה:
החמרים הדרושים:
250 גר' ביצי קרפיון (כדאי לקנות בחנות דגים שגם ינקו ויסדרו אותן)
כוס שמן קנולה
מיץ לימון משני לימונים סחוטים
רבע כוס מי סודה עם חצי כפית מלח מומסת בפנים.
1. לקחת את הביצים הנקיות (מגידים עורקים ושאר טפילים) לטחון במיקסר ותוך כדי טחינה להזליף שמן לאט לאט.
2.להגביר את פעילות הטחינה ולהוסיף בהדרגה את מי הסודה עם המלח.
3. להוסיף את מיץ הלימון בהדרגה.
4.לערבל עוד 3-4 דקות עד שהכל נספג ביחד.
מורחים על פרוסת לחם לבן עבה, עם זיתים שחורים , פרוסות עגבניה ואפשר גם בצל ירוק.
יאמייי
איזו נוסטלגיה לימים של סבתא הרומניה, שבכל שבוע דאגה לפנק אותנו עם איקרה וממליגה
10x2.gif
Dark halo​(אחרת)
לפני 12 שנים • 31 באוק׳ 2012

שקשוקה תרד

Dark halo​(אחרת) • 31 באוק׳ 2012
המתכון מתחיל עם חצי חבילת חמאה ממיסים אותה על אש קטנה קטנה שלא ישרף. מוסיפים כף קמח לעיבוי ומערבבים. שהקמח והחמאה מתאחדים טוב מוסיפים את עלי התרד הביבי ומבשלים עד שמוציאים את כול הנוזלים. אני שמה חבילה וחצי אפילו שתיים של עלי תרד כי זה מאבד מאוד מהכמות שלו.
שהתרד סיים להוציא נוזלים מוסיפים ככה (חיוך שטני) בעיקרון צריך שתי חבילות של שמנת לבישול 15 אחוז אבל אני עושה עם אחת ועם חלב בכול זאת לא להגזים יותר מידי. גבינה צהובה לפי הטעם פרמזן לפי הטעם (כלומר כמה שיותר יותר טוב) שהשמנת והגבינה נמסות והופכות לנוזל ביחד ככה טוב טוב מוספים קצת מלח פילפל וביצים. מחכים שהביצים יהיו מוכנות ואוכלים בתאבון.
אה כן ושמים מראש את הטלפון של הקרדיאולוג בחיוג מהיר רק ליתר ביטחון sh.gif
שרמומית
לפני 12 שנים • 24 בנוב׳ 2012

Re: מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

שרמומית • 24 בנוב׳ 2012
מרק פטריות ותפוחי אדמה

מצרכים לסיר גדול (ליטר וחצי, אם אני לא טועה)

בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות (לא מקופסת שימורים)
2 עגבניות מגורדות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
חצי כוס עדשים כתומות
10 כוסות מים
רסק עגבניות קטן
2 כפיות סוכר
כפית גדושה פפריקה אדומה
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון טרי
מלח - 2 כפיות.


הערות
* חייבים להשתמש בסוכר, כדי לאזן את החמיצות.
* אין צורך להשרות את העדשים

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל, להוסיף 2 שיני שום

להוסיף את הפטריות, להקפיץ כשתים שלוש דקות, להוסיף את העגבניות ואת הרסק

להוסיף מים - תבלינים - עדשים - תפוחי אדמה וסוכר
לבשל כ45 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

יוצא מעולה.
בנות - אם תכינו דבר כזה לגבר חולה שאוהב מרק, תזכו למחיאות כפיים.
שרמומית
לפני 12 שנים • 24 בנוב׳ 2012

מרק ירקות.

שרמומית • 24 בנוב׳ 2012
מצרכים לסיר גדול של ליטר וחצי.

2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
שן שום קצוצה
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
פטרוזיליה קצוצה
10 כוסות מים
כף כורכום
כפית כמון
כפית קארי
א. מרק - כף וחצי.
פלפל שחור טחון - חצי כפית
מלח - כפית וחצי

אופן ההכנה
לטגן את הבצל והשום להוסיף את תפוחי האדמה והגזר ולטגן כמה דקות, להוסיף את שאר הירקות, מים ותבלינים.
לבשל כחצי שעה ולהוסיף את העגבניות והפטרוזיליה ולבשל עוד חצי שעה, לבדוק טעמים.
רבע שעה לפני הסוף - להוסיף איטריות למרק (אפשרי איטריות ביצים)

יוצא יאמי. icon_smile.gif

בתאבון !
דבורלה
לפני 12 שנים • 25 בנוב׳ 2012

Re: תהיה כאן דרישה למתכון מעולה לטשולנט (חמין) ?

דבורלה • 25 בנוב׳ 2012
לכלוב נולדתי כתב/ה:
icon_question.gif


טשולנט טעים אבל עושה הרבה פלוצים icon_lol.gif

תן לנו את המתכון אכין לכבוד שבת