פסיכו לוג(שולט) |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
Re: סאדיסט ומאזוכיסט הלכו לים
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
פסיכו לוג(שולט) • 7 בנוב׳ 2012
בכוח המוח כתב/ה: ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב.
לא יודע. בעיני מאזוכיסטיות מצטלמות הכי טוב. לעזאזל. מה שתמונות שלהן יכולות לעשות לי... |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
Re: סאדיסט ומאזוכיסט הלכו לים
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 7 בנוב׳ 2012
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ולעומת זאת, להיות מאזוכיסט זה קצת.. הממ.. לא מצטלם טוב.
לא יודע. בעיני מאזוכיסטיות מצטלמות הכי טוב. לעזאזל. מה שתמונות שלהן יכולות לעשות לי... (: |
|
אוריאן |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
אוריאן • 7 בנוב׳ 2012
אם אני אהיה כנה עם עצמי היה לי חלום להיות נשלטת, תעזבי נשלטת אני אדם של קצוות שיפחה.
חשבתי שאם אוהב מספיק אצליח לדכא את כל השדים שבי ועד היום אני מקנאה בנשלטות, היכולת שלהן להכיל, להיות מוכלות זה מקסים, השקט הזה שיש בהן. טוב אני קצת שונאת אותן שהן הצליחו ואני לא אבל כל אחד ומה שהוא בסופו של דבר. ולהיות נשלטת זה קסם ממש לא מקום שני. ומהכרותי עם כמה נשלטות הן בחורות מדהימות, חזקות ומצליחות. בסופו של דבר זה בכלל לא עניין של שולט נשלט אלא אסרטיביות של בן אדם אני מכירה נשלטות שהן שולטות בפני עצמן ושולטים שהם הכי נשלטים. בסופו של דבר כל אחד עושה את מה שהכי נכון לו ומה שעושה לו טוב |
|
רפאל |
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
7 בנוב׳ 2012
רפאל • 7 בנוב׳ 2012
בכוח המוח כתב/ה: רפאל כתב/ה: אני יכול לספר שבתחילת דרכי, כשרק גיליתי שיש כזה דבר "מזוכיסטית", חשבתי שאישה מזוכיסטית היא הדבר הכי מגניב, סקסי ושווה שיש. בטח שיותר שווה מאשר אנג'לינה ג'ולי. אבל עם השנים הבנתי שזה לא בהכרח כך, ושאנג'לינה ג'ולי זה לא כל כך נורא. עם השנים הבנתי שסאדיסט ומאזוכיסט הם מושגים מציינים קשת רחבה מאוד ומגוונת מאוד של טיפוסים, והיום אני כבר אדיש למדי למשמע ההגדרות הללו.
מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי. המאזוכיסט, לעומת זאת, חסר את החיוניות של הסאדיסט. הוא מחפש להיות קורבן, בצורה מפורשת יותר או פחות. הוא תלותי מאוד, ובשביל לממש את עצמו הוא צריך "לתמרן" מישהו ולגרום לו באופן פרדוקסלי לעולל לו בדיוק את מה שהוא אוהב. יש בו משהו מאוד לא נקי, האלימות שלו היא פאסיב אגרסיב, ואת הרצונות שלו הוא ממש דרך תמרונים שמוציגים כמוסר או סנטימנט. בקיצור - פחות מגניב. וואו, איזה הבדלים בתפישה בין סאדיסט ומזוכיסט. אני מקווה שיוסף הצדיק לא יחשוב שאתה שוביניסט נמוך מצח עכשיו ..(: אתה לא חושב שרובנו גם וגם? ואם כן, איך זה מסתדר עם השונות הקוטבית שאתה מציג? השונות הקוטבית מתייחסת למושגים, לא לטיפוסים. אמרתי - זה האופן האריכיטיפי שבו אני משתמש במושגים, מתוך ידיעה ברורה שזה לא האופן שבו מרבית האנשים מבינים את המושגים. מן הסתם רק לעיתים נדירות אנשים הם סאדיסטים מובהקים או מזוכיסטים מובהקים, על פי ההגדרות שלי. (ואגב, להיות סאדיסט זו לא הדרך היחידה בעולם להיות מגניב). אני חושב שמרבית בני האדם נוטים להיות יותר מאזוכיסטים, על פי ההגדרה שלי, מאשר סאדיסטים. וזה כולל הרבה מאוד שולטים ושולטות שבאתר. ופה ושם מוצאים נשלטת מגניבה מאוד, שיש לה חוסן פנימי, וניקיון אומוציונלי, ואז ההגדרה שלי לסאדיסט הולמת אותה יותר (להוציא את העובדה הזניחה שהיא אוהבת שמרביצים לה ולא אוהבת להרביץ לאחרים). |
|
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } |
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } • 8 בנוב׳ 2012
אני חושבת שמקור התפישה הזו מגדרי בעיקרו
כשהסיבה היא ארכיטיפים ראשוניים עתיקים. להערכתי הלא מבוססת קל יותר לחשוב על גבר כסאדיסט שכן הוא חזק, כוחני, צייד, מוביל, מפרנס ועל אישה כמאזוכיסטית - נשלטת, מובלת, חלשה, נזקקת, סופגת. זו היתה ההתנהלות הקדם-אורבאנית וזו התפישה הקולקטיבית שהושרשה מאז ומתמיד. בהתאם לכך, גבר שהוא מאזוכיסט נתפס ההיפך ממה שציינתי קודם - הוא חלש, מובל, מפסידן, לא עומד על שלו, עלה נידף ונשים סאדיסטיות הן שתלטניות, יוצאות נגד הטבע, תופסות את מקום הגבר (גבריות), לוקחות כח לא-להן, אגרסיביות ויש להן כמובן שיער בבית השחי. וזו אינה דעתי, בלשון המעטה. מה גם שהייתי עם סאדיסטיות בעבר ובית השחי שלהן היה מגולח. נראה לי שהבלבול עמוק יותר ונובע בין היתר מבלבול בין המושגים: "מאזוכיסט", "סאדיסט", "שולט" ו"נשלט". וגם זה גורם לתפישה המוטעית. __________________________________ אני מעתיקה משהו שכתבתי באחד הקורסים שלמדתי בשנה שעברה, נאמר ע"י המרצה המדהימה שלי. חלק מהחומר לימודי, כן?: "אחת התכונות של האשה, ע"פ פרויד, הוא הסבל שלה. היא לא רק מסוגלת לסבול - היא מחפשת לסבול. וכאן היא מקבלת את הגושפנקא שלה כאישה. כתוצאה מהיכולת הגדולה שלה לסבול, פיתחה סבל עצמי ומאזוכיזם. האישה יכולה לסבול בשני אופנים: 1. סבל פיזי. 2. סבל נפשי. ..... .... פרנזי - הקודם לפרויד - דיבר על כך: 'היכולת והמוכנות לסבול הן ביטוי של נפש האישה. תענוג האמהות הוא התענוג לסבול יצורים פרזיטים המתפתחים באופן לגמרי אגואיסטי על חשבון גוף האם'". _____________ ההקשר: במהלך הקורס דיברנו על המעבר: בת אדם-אישה-אם וזה נאמר בהקשר של אמהות. הסבל הפיזי קושר ללידה והסבל הנפשי ליכולת האם לשחרר את הילד (נפשית בעיקר) עם גדילתו והתפתחותו. |
|
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } |
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
מקופלת(נשלטת){Blue eyed } • 8 בנוב׳ 2012
נתפש*
צו צו צו, איזה בושות. זאלו ולוטוס, אתם עוד עשיתם לייק לדבר שכזה..? (נדמה לי שניתן לומר נתפש וגם נתפס, אבל אני משתמשת ב״נתפש״ למנטלי ול״נתפס״ לפיזי. לדוגמא: גבר מהמם שנתפש בעיניי כסקסי, רגיש, אינטליגנט ועוד תופס אותי, קורע את בגדיי ממני, העיניים שלי מביטות בשקיקה, בן רגע הוא מ... טוב, נראה לי שהנקודה ברורה.) |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 8 בנוב׳ 2012
מקופלת כתב/ה: נתפש*
צו צו צו, איזה בושות. זאלו ולוטוס, אתם עוד עשיתם לייק לדבר שכזה..? (נדמה לי שניתן לומר נתפש וגם נתפס, אבל אני משתמשת ב״נתפש״ למנטלי ול״נתפס״ לפיזי. לדוגמא: גבר מהמם שנתפש בעיניי כסקסי, רגיש, אינטליגנט ועוד תופס אותי, קורע את בגדיי ממני, העיניים שלי מביטות בשקיקה, בן רגע הוא מ... טוב, נראה לי שהנקודה ברורה.) היום אפשר "נתפס" לשני המצבים, למרות שגם אני לא מוותרת על נתפש. ( מעניין מה שכתבת, ומעניינת החלוקה המגדרית, למרות שניתן להציג את זה אחרת ולהראות איך גברים הם מזוכיסטים, מייצרים תחרויות, מלחמות, משחקים אלימים וכיו"ב, שבעטיים רמת הכאב של המגדר הגברי עולה. לי נדמה שמבלבלים בין תוקפנות ובין סאדיזם, כשבעצם אין בהכרח קשר בין השניים, ובוודאי שלא מדובר באותו דבר. סאדיזם הוא צורך לחוות כאב על אחר, ואני לא בטוחה שהשורשים של הצורך הזה כל כך מגניבים כמו שחלק אומרים כאן. מאידך, מזוכיזם זה לא רק "פאסיב-אגרסיב", אלא שפאסיב אגרסיב משמש סוג מסויים של מזוכיזם. (לכן, רפאל, יש מזוכיסטיות מגניבות, כי מזוכיזם לא מחייב מניפולציות, קורבנות וחוסר מודעות.) נקודה נוספת היא שכוח סיבולת זה לא בהכרח מזוכיזם, ולכן אישה הסובלת למען המטרות הנעלות והרצויות לה, לא אמורה להחשב מזוכיסטית. מזוכיזם להבנתי זה מנגנון המאפשר להפוך סוגי כאב לעונג, ומי שמודע לצורך הזה לא חייב לעשות מניפולציות, אלא לבקש ולקבל אותו. לכן לדעתי ישנה חשיבות לתפישת הרעיון ו"יחסי הציבור שלו". אם מזוכיזם מצטלם לא משהו, אנחנו לא נודה בו, ונמשיך לייצר מניפולציות על מנת לזכות בעונג המגיע ממנו, כאשר במקרים רבים גם נתכחש לעונג הזה, נתקרבן, נהיה "פאסיב-אגרסיב" וכו'. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
זאלופון(שולט) • 8 בנוב׳ 2012
מקופלת כתב/ה: נתפש*
צו צו צו, איזה בושות. זאלו ולוטוס, אתם עוד עשיתם לייק לדבר שכזה..? (נדמה לי שניתן לומר נתפש וגם נתפס, אבל אני משתמשת ב״נתפש״ למנטלי ול״נתפס״ לפיזי. לדוגמא: גבר מהמם שנתפש בעיניי כסקסי, רגיש, אינטליגנט ועוד תופס אותי, קורע את בגדיי ממני, העיניים שלי מביטות בשקיקה, בן רגע הוא מ... טוב, נראה לי שהנקודה ברורה.) אם האקדמיה ללשון העברית סולחת לך, נראה לי שגם אני יכול להחליק את זה. ( http://hebrew-academy.huji.ac.il/sheelot_teshuvot/MivharTeshuvot/Pages/15031104.aspx ). כמובן שאם גבר מהמם שנתפש בעיניי כסקסי, רגיש ואינטליגנט ועונה לשם אבשלום קור יתפוס אותי, יביט בי בשקיקה ויגיד לי שהוא בכלל נגד כל הסיפור הזה, אסיר את הלייק תיכף ומיד. |
|
kasandra(מתחלפת){jegularis} |
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
8 בנוב׳ 2012
kasandra(מתחלפת){jegularis} • 8 בנוב׳ 2012
רפאל כתב/ה: מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי. זה מזכיר לי תיאור של מלך, רק שאין עם שהולך בעקבותיו. מסוג האנשים שמשוכנעים שהם אלו שמנהלים את היקום וסובביו, חכמים יותר, מבינים יותר ובעיקר יותר מכולם. רק שלרוב כשמסתכלים עליהם באמת מקרוב ומבפנים אתה רואה אדם סרוט, פגוע שניתקע ושכח להתקדם בחיים. לרוב תקוע כל כך חזק שגם לא באמת ניתן לעזור לו, כי הוא לרוב משוכנע שהוא יותר ממך ואינו באמת צריך עזרה . זה לא נכתב בטור ביקורת, זה פשוט הדימוי שעולה לי בראש ומזכיר לי כמה כאלו שהכרתי. כשאומרים לי סאדיסט, אני שואלת את עצמי זה מהסוג הזה?או שגידלו זן חדש? |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
9 בנוב׳ 2012
לפני 12 שנים •
9 בנוב׳ 2012
בכוח המוח(שולטת) • 9 בנוב׳ 2012
רפאל אומר:
ציטוט: "מה שכן, באופן אישי אני חושב לפעמים באמצעות מושגים ארכיטיפיים של סאדיסט ומאזוכיסט, שאין להם בהכרח קשר עם האופן שבו בני אדם אחרים מבינים את המושגים הללו, ואז הסאדיסט הוא בהחלט הרבה יותר מגניב. זה מעט ניטשאני. אני חושב על הסאדיסט כעל אדם חיוני מאוד ואקטיבי. אדם ששלם עם עצמו, ואינו תלוי באחרים עד שאינו נזקק כלל לסנטימנטים של מוסר המוני. יש בו משהו נקי מאוד, חסר נוירוזות וקונפליקטים נפשיים, וללא הרבה חיבוטי נפש הוא פשוט מממש את רצונותיו. מישהו עם עוצמה פנימית וביטחון עצמי."
אני יכולה לשאול איך אתה תופש את עצמך מהבחינה הזו, סאדיסט, מזוכיסט, או שניהם? ואם אתה תופס את עצמך כסאדיסט, האם התיאור הזה נכון ומתאים? |
|