סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

"50 גוונים של אפור": קהילת ה-BDSM תוקפת...

פולו
לפני 12 שנים • 21 בנוב׳ 2012

"50 גוונים של אפור": קהילת ה-BDSM תוקפת...

פולו • 21 בנוב׳ 2012
"חמישים גוונים של אפור": קהילת ה-BDSM תספר לכם איך זה במציאות.

לקראת הספר השני בטרילוגיית "חמישים גוונים של אפור": קהילת ה-BDSM הישראלית חושבת שמדובר בבולשיט, וגם עקרות הבית שמגיעות לפתע למסיבות בדאנג'ן הן בעיקר מטרד

לקריאת הכתבה באתר וואלה:
http://e.walla.co.il/?w=/266/2588493
    התגובה האהובה בשרשור
Master Jove​(שולט)
לפני 12 שנים • 21 בנוב׳ 2012

מסכים ולא מסכים

Master Jove​(שולט) • 21 בנוב׳ 2012
זה נכון שהספר עמוס בבולשיט
אני מניח שהוא פונה יותר למיינסטרים מאשר ל- "קהילת" הבדסמ
ועל כן הוא סוטה מהמציאות ומאפשר לה שליטה מלמטה,
הרבה תיאורים שם נוצרו בשביל ליצור עניין לקורא, לחרמן אותו לגרום לו לרצות להציץ
עובדה שהרבה נשים וגברים מצאו את עצמם מסתקרנים, מחפשים מידע, רוצים לחוות ואף מגיעים לכלוב או למסיבות,
הוא הצליח לעורר משהו שהיה חבוי בפנים עמוק והתפרש כסטיה מינית

עקרות הבית לא מפריעות,לי בכל אופן,
המסיבות בדאנג'ן ובספייס מאז ומעולם פנו יותר לכיוון המיינסטרים והסקרנים
עד כדי כך שאפילו הסשנים על הבמה היו כמו הצגת סוף שנה של כיתה ג'

לפחות משהו חיובי יצא מהספר הזה
שזאת כבר לא סטיה מינית, אלא סוג של פנטזיה
Under The Skin
לפני 11 שנים • 22 בנוב׳ 2012

נכון שהספר הוא לא בהכרח הצלחה בדס"מית,

Under The Skin • 22 בנוב׳ 2012
ויש המון ביקורות קוטלות, במיוחד מהקהילה (כי איזו ונילית החליטה להציג את הבדס"מ כמשהו שהוא די רחוק ממה שקורה הלכה למעשה), אבל בגדול - הצלחתי למצוא נקודת אור בפרסום הספר-
הוא עושה הסברה יפה, הדרגתית ובריאה לבדס"מ. במקום שנמשיך לדגול בכך שלכאן מגיעים אנשים שנפצעו נפשית בילדותם או חוו איזו טראומה בבגרותם (חרף העובדה שגם כריסטיאן גריי טומן בחובו איזה סוד אפל מהעבר שהוביל אותו למה שהוא היום), טראומה שגרמה להם לבחור להשתייך לאיזה צד כדי לקבל איזשהו "תגמול רגשי", אפשר לראות שסיסמאות כגון:

"שליטה עושים באהבה."
"שליטה מקבלים ולא לוקחים בכוח."
"אמון הוא תנאי ראשון והכרחי."
"נשלטת היא קודם כל בת-אדם."

באמת מתחילות לקבל תוקף וגושפנקה חברתית בעקבות הספר, שלא בכדי מתפרש על פני 600 עמודים בקירוב. הוא מתאר את התהליך שהשניים עוברים, שכן אנסטסיה מהססת ומתלבטת, מתקדמת צעד וחוזרת שניים אחורה, וכריסטיאן לא מוותר וממשיך להתעקש, עד שהוא מביא אותה עקב בצד אגודל עד לאופן שבו היא תתעצב כרצונו. הרי הספר יכול היה לעסוק באיזו פנטזיית אונס של הכותבת, ואז כל הערכים שהבדס"מ מנסה לקדם - לא היו באים לידי ביטוי בכלל.

וכשישאלו את "השולט החדש": "איך הגעת לבדס"מ?"
הוא ישיב: "קראתי את חמישים גוונים של אפור, ומאז הכל היסטוריה. הספר פשוט עזר לי לעשות את צעדיי הראשונים בתחום, הוא פתאום נתן "שם" לכל התשוקות שלי שלא ידעתי להגדיר במילים."

הרי זה ברור לכם שיש עוד המון בדס"מיים בפוטנציה שמחפשים דרך לגלות ולהשתלב. וכל ה"וניליים הסקרנים" שמגיעים לכאן כדי להציץ, הם לא בהכרח מקל בגלגלים שמפריע להתנהלות הבדס"מ על מי מנוחות, אדרבה - מדובר בדור ההמשך. (:

ומי יודע, אולי הונילי המתחיל בעקבות דמותו של כריסטיאן גריי, יגיע גם הוא להון פיננסי קולוסאלי עוד בטרם מלאו לו שלושים אביבים, כמו כן הוא יזדקק לביטוי הצד הדומיננטי-סאדיסטי שלו באופן מתמיד, וכמובן שהוא יראה כמו דוגמן שיצא מקטלוג. אה, כן, וידע לנגן בפסנתר.
והכי חשוב - בסופו של דבר, ישלח לי אדומה בכלוב. icon_smile.gif
אוייי​(אחר)
לפני 11 שנים • 24 בנוב׳ 2012
אוייי​(אחר) • 24 בנוב׳ 2012
הבעיה הכי גדולה היא שהספר משעמם. כל-כך!

יש בו בערך קטע אחד של סקס, שסביבו נעשה כל הרעש.
כל השאר הוא די בזבוז זמן, שחוזר על עצמו.

ממה שיצא לי לראות ולהכיר עד כה. החיים לא כל-כך משעממים פה.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
קפיץ קפוץ כתב/ה:
הבעיה הכי גדולה היא שהספר משעמם. כל-כך!

יש בו בערך קטע אחד של סקס, שסביבו נעשה כל הרעש.
כל השאר הוא די בזבוז זמן, שחוזר על עצמו.

ממה שיצא לי לראות ולהכיר עד כה. החיים לא כל-כך משעממים פה.

החיים משעממים או מעניינים בכל מקום באותה צורה. לא קשור לבדס"מ.
Ella Kros​(לא בעסק)
Ella Kros​(לא בעסק) • 24 בנוב׳ 2012
הספר הזה - הוא סתם רומן משעמם לדעתי.
ואם להוציא ממנו את כל הקטעים של יחסי שליטה, זה מה שבעצם מעניין את רוב האנשים שקונים אותו, המקום של הספר בפח זבל.
אני מתנצלת אם תגובה שלי קיצונית מידי.
Master Jove​(שולט)
Master Jove​(שולט) • 24 בנוב׳ 2012

הספר משעמם ואפילו הורס למי שנמצא בקטע ומכיר את העולם והלך הדברים עבורנו העוסקים בדבר מדובר באכזבה,

אך מנגד הספר סוחף,ממכר, ומרגש לכל המיינסטרים והסקרנים,,,,
מאפש להם להיכנס לסוג של פנטזיה, לרצות לחוות, להרגיש ולהיות לפחות ליום אחד סוג של אנסטסיה סטיל לצד איזה כריסטיאן אחד,
אי אפשר להתעלם מהעובדה שעם כל הבולשיט שיש שם (ויש הרבה), עם הפנטזיה של לקבל אורגזמה תוך איבוד הבתולין, פתח להרבה אנשים את הראש וסקרן אותם מה באמת קורה שם, ואיפה או איך חווים "שליטה"
לכן מהצד הזה יש לספר סוג של הצלחה,

אני חושב שהספר הצליח לעשות פורום לבדסמ הרבה יותר משאנו הצלחנו להשיג בכל השנים,
עם התוכנית של אמילי ומאסטר F בטלוויזיה, עם הביקור בדאנג'ן ההיסטורי (יפו) של עדי אשכנזי, עם כל הצטרפותינו למצעדיי הגאווה ,,,
פתאום זה לא כזה מבחיל, זה לא כזה נורא, זאת לא כזאת סטיה !
פתאום זה אפילו מרגש ומהנה ובעיקר מסקרן,
up u rs​(אחרת)
up u rs​(אחרת) • 24 בנוב׳ 2012
[quote="Master Jove"]
הספר משעמם ואפילו הורס למי שנמצא בקטע ומכיר את העולם והלך הדברים עבורנו העוסקים בדבר מדובר באכזבה,

הספר הוא אכזבה בעיקר לכל מי שלמד קרוא וכתוב מעבר לכיתה ב.
ואכזבה עוד יותר גדולה לשוחרי איכות הסביבה- כל כך הרבה עצים לנייר הלכו על הזבלה הצרופה הזאת?
אל תשלו את עצמכם שזה יהפוך את בידיאסאמ ליותר מיינסטרימי מהיום- כולם ידברו על זה עד לשערוריה הבאה.
חתולה32​(נשלטת){לא מחפשת}

אני כל כך מסכימה איתך מאוד ספר מעצבן.

Ella Kros כתב/ה:
הספר הזה - הוא סתם רומן משעמם לדעתי.
ואם להוציא ממנו את כל הקטעים של יחסי שליטה, זה מה שבעצם מעניין את רוב האנשים שקונים אותו, המקום של הספר בפח זבל.
אני מתנצלת אם תגובה שלי קיצונית מידי.