מלכתא |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
קריאת השכמה!
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
מלכתא • 6 בינו׳ 2013
כלובניק, יש לך שניה להביע איכפתיות לכלוב?
אם איכפת לכם מהמקום הזה, ואתם אוהבים אותו.... אם אתם מחשיבים את המקום הזה לבית, ומחזיקים בגישה שבבית צריך להיות נעים... יראו נא עיניכם, את שנכתב ב"בית" שלנו: (ציטוט) "*** סתומה כמו שכפכף דאשתקד. ... *** יצא די אהבל... מהון להון ובלי קשר לכוניפות שכותבות סטטוסים ..." " *** סתמי באמשלך.... אבל את *** אישה בעלת מנת משכל נמוכה מאוד... ידוע שאצלכם חסרי המזל, המשויכים בדרך כלל לבני עדות המזרח קשה להודות בינם לבין עצמם שהם חרגו מעבר לגבולות הנורמה בכל מה שקשור לשיח ראוי. ולדעתי, את בטח גם שוקלת כמו עגורן ממוצע." (סוף ציטוט) בכוונה הסתרתי את הכינויים של האנשים שהאמרות הללו נאמרו לעברם. אבל גם בכוונה לא הגבתי בשרשור המקורי שבו דברים אלו נכתבו- ראשית, כי כשהגבתי אליהם בצורה מושכלת, קיבלתי צרור קללות גם אני, ושנית, כי חיכיתי לראות האם למישהו חוץ ממני ההתבטאות הללו מפריעות ברמה הגורפת. נכון לכתיבת שורות אלו, מילים אלו נקראו לפחות ע"י 140 (!) קוראים, ורק שתיים הגיבו, אך אין שום התייחסות לריח השוביניזם והגזענות שהתעוררו במהלך התגובות הללו. ולמה קריאת השכמה? כי מבחינתי נחצו קווים אדומים. לא ייתכן, שאנשים באופן עקבי יורקים בבאר שממנה שותים- וכעת, גם מקללים חברי קהילה אחרים. בחיים לא חשבתי שאי הסכמה בין אנשים מבוגרים יכולה לרדת לרמה של קללות וגידופים! אז יאמרו שמדובר בדג רקוב אחד, שמנבל את הפה כאילו אין מחר, אבל העובדה העצובה היא- שכולם שותקים, ושתיקה פירושה הסכמה! קצב ההגירה כאן הוא שלילי. אני מקבלת בימים האחרונים אין ספור הודעות מאנשים מפוחדים, שלא מצאו את כוחם בקולם על מנת לקום ולהביע את דעתם, ולצערי- גם הודעות מאנשים שאומרים לי בפירוש שהם לכלוב לא יחזרו, או לפחות לא לפורומים. הביטו סביבכם. רואים את אותם האנשים מגיבים? בא לכם לשמוע דעות חדשות ורעננות? בקצב הזה, זה לא יקרה... אנשים בורחים מכאן, ואנחנו כקהילה דוחים אותם מפה. זה מביש גם אותי, להימצא במקום בו "מזרחי" זאת מילת גנאי. ואין מטרתו של שרשור זה לעורר ויכוחים כאלו או אחרים, אני מבהירה את זה חד משמעית. אלא להביע דאגה אמיתית מהאווירה המגעילה שנהיתה פה, ואין זה משנה באשמתו של מי. ניסיתי לקרוא להפסקות אש, להורדת טונים, אבל נעניתי שאני "צדקנית ומתחסדת", אז מה נותר לי לעשות? להתייאש ולעזוב גם? איכפתיות זו לא מילה רעה. בבקשה תגידו לי שלעוד מישהו איכפת ועצוב מזה.... |
|
cיגי |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
מלכתא חביבה
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
cיגי • 6 בינו׳ 2013
תחילה צר לי לאמר לך
לא ניראה לי שכלובי יוכל מלבד כמה משפטים לעשות משהו הוא כתב...זה עזר? מיד לאחר מכן הגיעה אותה אחת שאמרה את מילותייה לא בעדינות יחסית אני חושבת שראוי להתעלם מאשר להפגע או להודות לה על תגובתה מהכרות קצרצרה עימך אני בטוחה שלהודות לה את לא תודי אולי תנסי להתעלם? זה לא אומר שאם אנו שותקים אנו מסכימים אבל את חושבת שנוכל לחנך כאן את אלו המחפשים מלחמה? ועוד בסוף טוענים שאנו מחפשות את התשומת לב.......כמה אירוני...... אני לא חושבת ששאני כונפה או סתומה אך אם טוב לה עם הגנון הזה מי אנחנו שננסה לשנות אותה? ניתן ליישר עץ עקום?........לא כך גם אנשים שאנו לא קרובים אלייהם ביומיום לא נוכל לשנות באתר וירטואלי כל מה שנותר לנו הוא להעביר דף ולהמשיך הלאה התעלמות היא פתרון טוב בפורום הזה להערות מהסוג הזה תנסי ...מה כבר יש להפסיד? |
|
עבד של המלכה |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
עבד של המלכה • 6 בינו׳ 2013
לא זו בלבד שאנשים שותקים הם גם נותנים לייק לאותם טיפוסים
ובנוסף לכך מסתבר שאלה שנתנו לייק לדברי הבלע שציינת משתייכים לקבוצת "האיכותיים"...( כפי שהם מעידים על עצמם ) . |
|
מלכתא |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
מלכתא • 6 בינו׳ 2013
ביקשתי להתרחק ממקרים ספציפיים (נתתי כאן מדגם),ממה שקרה לי, מדעה אישית, מכינויים של אנשים אחרים-
כל אלו פשוט לא משנים, כי העובדה שהמצב עודנו קיים והוא מפריע, והוא לא נעים. וזה לא משנה אם אתמול מישהו קילל מישהו, ומחר מישהו ידקור מישהו (חלילה). זה לא נעים לכולם. אלא אם לאנשים כבר לא איכפת, ואז כבר אין לי מה לעשות בנידון... |
|
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
מלכתא,
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 6 בינו׳ 2013
עקרונית, ברמה האידאלית, אני מסכימה איתך.
הבעיה שלי אישית היא שעכשיו כל אחד ינסה למשוך את זה לכיוון שלו ו"ללכלך על הצד השני". ואני אגיד לך יותר מזה, לפעמים האיך שמלבים את הדברים שוב זה לא בתגובות עם קללות, אלא בתגובות או בשרשורים חדשים ששוב מעלים את אותה "בעיה" או את אותו "ריב" בשרשור ישן. איך אומרים על מלחמות? אין באמת מנצחים? גם במקרים האלה אין ועד שכל אחד כאן יבין את זה אז זה לא ישתנה. ואני יותר מתביישת בשרשורים שבו גבר או אישה כותבים את הפנטזיות שלהם וחוטפים על כך המון ירידות או בצ'ט למשל, שאדם עם ניק שכולל את המילה "אסלה" או "מחורבן" זוכים לצחוק וללעג. אבל זה לא משהו חדש זה היה גם לפני כמעט שש שנים שבאתי לפה והייתי רק "חתולה קטנה", גם אז היו כבר הצחוקים על הניקים של החתולות זה מקום שלפעמים גם על המילה נשלטת צוחקים, או נשלט, או שולט, או שולטת.... אז כשזה מגיע ללעג לעדות אני לא מופתעת. אבל אני כן תמיד זוכרת שיש את האנשים הטובים שמעלים את המקום הזה ושלכל אחד מאיתנו יש את הנפילות והמעידות, כל אחד מאיתנו פגע מתישהו במישהו וכל אחד מאיתנו לא בהכרח התנצל בזמן הנכון אם בכלל. ביקשת לדעת אם לעוד מישהו אכפת, אז כן גם לי אכפת וגם לי עצוב אני בטוחה שגם לזאולופון ולוטוס אכפת, אני בטוחה שגם לבלוסום אכפת, אני בטוחה שגם לבח המוח אכפת, אני בטוחה שגם לזונת הסושי אכפת, אני בטוחה שגם לרפאל אכפת ואני בטוחה שגם לגמד האמיץ (או, כמה אני מתגעגעת לכתיבה שלו בפורומים לפעמים!) עדיין אכפת. אני לא חושבת שאת צדקנית או מתחסדת, אני חושבת שאפשר לראות ולטעות אולי בכתיבה שלך בשרשור זה כהמשך למשהו אחר במקום היותו כמשהו חדש. אבל האם יש לי תשובה לגבי מה לעשות עם האכפתיות הזו? סורי, אין לי. כי גם כאשר אמרתי אתמול בצ'אט מתישהו שאולי הרעיון של זאולופון לא כזה גרוע ואולי אפשר באמת להפגש ולדבר על הדברים, התגובות שם היו יותר בסגנון של "לא בא לי להתרועע עם אנשים כמוכם". אז למה כבר אפשר לצפות? אני לא יודעת אם אני כותבת כרגע מתסכול או מכעס או מאכזבה, אולי מהכל ביחד, כי אני באמת אוהבת את המקום הזה וכי אני יודעת שאין סיכוי שאני באמת אעזוב פה מתישהו בשבילי הוא באמת בית ואותי לימדו שעל בית נלחמים. אז מה את חושבת שצריך לעשות? |
|
מלכתא |
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
Re: מלכתא,
לפני 11 שנים •
6 בינו׳ 2013
מלכתא • 6 בינו׳ 2013
purple phoenix כתב/ה: הבעיה שלי אישית היא שעכשיו כל אחד ינסה למשוך את זה לכיוון שלו ו"ללכלך על הצד השני". ביקשת לדעת אם לעוד מישהו אכפת, אז כן גם לי אכפת וגם לי עצוב אני לא חושבת שאת צדקנית או מתחסדת, אני חושבת שאפשר לראות ולטעות אולי בכתיבה שלך בשרשור זה כהמשך למשהו אחר במקום היותו כמשהו חדש. אבל האם יש לי תשובה לגבי מה לעשות עם האכפתיות הזו? סורי, אין לי. כי גם כאשר אמרתי אתמול בצ'אט מתישהו שאולי הרעיון של זאולופון לא כזה גרוע ואולי אפשר באמת להפגש ולדבר על הדברים, התגובות שם היו יותר בסגנון של "לא בא לי להתרועע עם אנשים כמוכם". אז למה כבר אפשר לצפות? בשבילי הוא באמת בית ואותי לימדו שעל בית נלחמים. אז מה את חושבת שצריך לעשות? סורי, קצת קיצצתי, כי לא על הכל אוכל להגיב. ראשית- הו מיי גאד, לא! לא ביקשתי ליצור המשך לריב, אני מתסייגת מהריב ההוא, הכנסתי בסך הכל דוגמאות שבמקרה באו מהריב ההוא אבל זה בהחלט לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בזה. אני לא רוצה שאף "צד" ימשוך את השמיכה לכיוונו. אם תשימי לב, הדוגמאות שהבאתי הן לא דוגמאות לתגובות שלא הסכמתי איתן- כי לכאלה תמיד יש לגיטימציה, ויש דרך להביע את עצמך (לראיה, ההתדיינות שלי עם בכוח המוח באותו הנושא. נדמה לי שאף אחד מאיתנו לא זילזלה בשניה, וזה יצר שיח ענייני ורלוונטי שאף אחת לא נפגעה ממנו). אלא הבאתי דוגמאות לניבולי פה, כבר מעבר לבוטות מתוחכמות במסווה של מילים גבוהות. לא הייתי טורחת לפתוח נושא חדש, אם היה מדובר בנושא קיים. אגב, אני הסכמתי עם הראיון של זאלופון, נתתי לזה לייק ואפילו ציטטתי את התגובה שלו בתור התגובה הכי הגיונית שנאמרה כנראה בכל השרשור. אני מסכימה שרוב האנשים כנראה יותר נחמדים במציאות, או לפחות יותר "מצנזרים" את עצמם. אין לי פתרונות קסם, אינני יודעת. אני חושבת שהשינוי, אם כזה יגיע, יתחיל מכל אחד מאיתנו. במהלך כתיבת שורות אלו, שוב קיבלתי אדומה ובה שמות של אותם האנשים שכבר סיפרו לי שגרמו לאנשים לעזוב את המקום הזה. אבל אני לא גננת, אין לי מה לעשות עם זה, מלבד להתרחק באופן אישי מאותם האנשים. רק קצת מודעות, פחות שנאת חינם. שתהיה הרגשה פחות גועלית, ואז אני מבטיחה לך שכולם ישמחו לבוא למסיבות של הקילה. |
|
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} |
לפני 11 שנים •
7 בינו׳ 2013
יקירה,
לפני 11 שנים •
7 בינו׳ 2013
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 7 בינו׳ 2013
ראשית, אני מתנצלת אם מדברי הובןשאני חושבת שאת מנסה שוב ליצור המשך ריב.
אני בטוחה שזה נעשה ממקום אחר לחלוטין של חיפוש דרך שתנסה לפתור את כל המריבות כאן בכלל ואת הקללות והגידופים בפרט. בנוגע לרשומה שקיבלת עם שמות של אנשים - גם זה פסול בעיניי, גם זה לא נעים, גם זה יוצר ריחוק יריבים ואישית, לדעתי, זה באותה קטגוריה חריפה של קללות. אני למדתי כאן ובכל מקום שהשמועות על אנשים הן בדרך כלל לא נכונות ותמיד לא מדוייקות ואני דווקא הייתי יותר "נזהרת" מזה שמצביע על אחרים כאשמים מאשר אותם אנשים מדוברים, אבל זאת אני בנוגע לדוגמה שלי על הצ'אט והרעיון של זאלופון, אני חושבת שעצם זה שאני מקבלת תגובה שם שלמעשה אומרת שאין עניין בכלל להיפגש ולהכיר כבר יוצרת אווירה שלילית כלשהן, אבל זאת זכותו של כל אדם באשר הוא להשאר במרחב הוירטואלי שלו. בסופו של יום, לא כל אחד רואה במקום הזה בית או באתר הזה מקום חם של הקהילה. אחד הדברים היפים באתר הזה זה שהוא כולל מגוון רחב מאוד של אנשים, אך יחד עם זאת, עקב המגוון הגבוה יש יותר חיכוכים ויש גם יותר ירידה לפסים אישיים. זה לא שב- 2003 לא היה את זה בכלל (כמו שספירט, כמדומני, הראתה) אבל זה כן אומר שהיום יש את זה אולי בווליום יותר חזק. בנימה אישית יותר, צר לי שנפגעת מהקללות ומהגידופים, זה לא משהו שמגיע לאף אחד, גם לא לך וגם לא לאף אחד מהצדדים שהיו שם. אני פשוט לא חושבת שכרגע יש דרך להמנע צריכים כאלה, סורי אולי על הפאסימיות. אבל תמיד יהיה את הטרול המסויים שיצית יותר את הדיון ויגרום לפיצוץ (ואני לא מתכוונת לשום ניק ספיציפי כרגע). מה שבאמת חבל, שלרוב, מאחורי אותם ניקים וירטואלים ישנם אנשים נהדרים שבכל סוג תקשורת אחרת (במיוחד של מפגש) היו פותרים זאת בדרכי נועם. לילה טוב לך מלכתא, ואני מקווה שיתברר בסוף שאני טועה ושיש דרך שאנחנו לא חושבים עליה כרגע. |
|