לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

אז למי אתם מצביעים?

גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013

Re: קצת תעמולת בחירות

גולוסקלפרה​(נשלט) • 21 בינו׳ 2013
רפאל כתב/ה:

1. אתה מציג את ההתבטאויות שכנגד שביבי כדבר שבשגרה בפוליטיקה. אבל זה לא ממש כך. בנימין נתניהו אינו ראש הממשלה הראשון של הימין, והוא לא הראשון שהיו לו יריבים פוליטיים. ובכל זאת, אין תקדים למספר האנשים, מכל עבר, שאמרו עליו שהוא שקרן ומסוכן. אגב, גם אפשר להוסיף אל הרשימה שכתבתי מקודם גם את יצחק שמיר ז"ל. אם לוקחים בחשבון גם את העניינים האחרים שציינתי מקודם, הרי שמדובר באדם ללא יושרה. כמובן שאפשר שלא להסכים עם כך, כי למושג של "יושרה" אין הגדרה חד-משמעית. הרי לא מעט אנשים סבורים שגם דרעי הוא אדם ישר וראוי, ומצביעים לו.

ודאי שההתבטאויות נגד ביבי הן דבר שבשגרה בפוליטיקה הישראלית. לפעמים נדמה שהסיבה היחידה בשבילה הם יושבים על הכסא זה כדי ללכלך על עמיתיהם. רבין אמר על פרס שהוא חתרן בלתי נלאה, וחבריו של פרס למפלגה קראו לו לוזר. ועל רבין אמרו שהוא שיכור ושאישתו לאה מקבלת החלטות עבורו. אז אמרו.
היום לרבין שמור מקום של כבוד בפנטאון הפוליטיקאים המוערכים בישראל. ופרס, שיחיה חיים ארוכים, זוכה להערכה מכל קצוות הקשת הפוליטית כמו שלא זכה בה בכל שנות פעילותו הפוליטית. ככה זה כשאתה כבר לא בקו האש.

בכלל לדבר על יושרה בפוליטיקה זה עניין בעייתי. מעניין שהזכרת את דרעי, ואני מזכיר גם את אולמרט שהשאלה העיקרית שעלתה לאחר שהורשע בהפרת אמונים היתה, האם כדאי לו לחזור לפוליטיקה עכשיו או במערכה הבאה. ולראות את אלו שחגו סביבו, ביניהם רמון המורשע בביצוע מעשה מגונה ודנקנר שלא התבלבל ושלח את פרקליט המדינה להתאבד (!)

אז ביבי הוא הבעיה שלנו?


2. אני מסכים שבנושא החברתי-כלכלי הויכוח הוא מורכב יותר מכפי שהצגתי אותו. אבל בכך שאומרים לא לכלכלה של ביבי, אין פירושו של דבר שאומרים כן לכלכה בולשביקית (שאני מתנגד לה באופן נחרץ). אנחנו לא חיים בעולם שהבחירה בו היא בין שני מודלים כלכליים - זה של אמריקה מחד, וזה של ברית-המועצות מנגד. הרי לא זה הויכוח. אני חושב שרבים נושאים את עיניים למדינות כמו אוסטרליה, אוסטריה, גרמניה, וארצות סקנדינביה... והם רואים שכלכלה ליברלית יכולה להיות שונה מהותית מזו שיש לנו בארץ.

גם אני מסכים שהנושא מורכב מכפי שהצגתי אותו, אבל עם כל כמה שזה נחמד לשאת עיניים למדינות כמו אוסטרליה וסקנדינביה, ומבלי אפילו להכנס לטענות על כך שמדובר במדינות שלוות ללא איום קיומי יומיומי כמו שיש לנו, הבעיה האמיתית היא שאף אחד פה לא מציע אלטרנטיבה. זה לא שלפני ביבי היה פה שווייץ.
לעומת זאת המצב בגרמניה, אותה ציינת גם לטובה, אני לא בטוח שיותר טוב כרגע ממצבה של ישראל בהרבה מובנים. ובטח לא מצבה של ספרד או יוון, ששייכות לגוש האירו ועדיין נמצאות על סף פשיטת רגל. אז משהו טוב כנראה שביבי כן עשה.


3. אני מניח שיש אנשים שמצביעים לביבי, כי בסופו של דבר הם יודעים שאינו מעוניין במדינה פלסטינית, ושהוא תומך בהמשך הכיבוש ובמפעל ההתנחלויות. אבל מה שחשוב להגיד הוא שלביבי אין בכלל תוכנית מדינית ברורה או אמירה מדינית ברורה. לימין יש אידאולוגים שמדברים בצורה חדה וברורה. כאמור, יש להם אידאולוגיות לאומניות, דתיות ומשיחיות מוצהרות, וכשאתה מצביע להם - אתה יודע בדיוק למה אתה מצביע. ביבי (ולצערי לא רק הוא) אינו נמנה עליהם, והוא משיג הרבה מן הקולות שלו דרך ערפול אידאולוגי. האם הוא תומך בהתנחלויות באופן אידאולוגי? לא. האם הוא מתנגד באופן אידאולוגי? גם לא. האם הוא פועל למען משא ומתן (בתנאים ראלים) לשלום? לא. האם הוא מסרב בצורה מפורשת לכל משא ומתן? גם לא. מה כן? לא ברור. המדיניות העיקרית של ביבי היא הפחדה והסחת דעת. כלומר, האידאולוגיה שלו היא "האיום האירני", ולהכות בחמאס (לא לפני שהוא חיזק אותו על חשבון אבו מאזן). אלא שזו לא באמת אידאולוגיה או חזון מדיני. אני חושב שכל אדם ערכי ואידאולוגי שיתן את דעתו לעובדות הללו לא יצביע לביבי, אלא שהוא יזוז ימינה או שמלאה.


שוב, אנחנו מסכימים על דבר אחד, לא רק הוא. כי ממה ששמתי לב לאף אחד מהמועמדים אין אלטרנטיבה להציע. כזו שברור בדיוק מה הוא רוצה ואיך הוא מתכוון להשיג את זה, מלבד ססמאות יפות שאין מאחוריהן הרבה, כי האמת לא כל כך יפה וזה לא מתאים לדבר עליה לפני הבחירות.
Brave Dwarf
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013

Re: ככה אני רואה את זה

Brave Dwarf • 21 בינו׳ 2013
jesica כתב/ה:

4. עם ארדואן עד מקרה המרמרה היו לנו יחסים אולי לא חמים אבל בהחלט תקינים ובתוכם גם שיתופי פעולה צבאיים ומסחריים.


למה הקשרים שלנו עם טורקיה כה חשובים לך? את יודעת מה, אם הייתי יווני, הייתי מאוד נעלב כי בעקבות הקרע שנוצר בין ישראל לטורקיה אחרי המשט שפיכת הדמית באניית המרמרה, זכינו בהידוק מערכת היחסים עם יוון, שכוללת "שיתופי פעולה צבאיים ומסחריים" (הכה חשובים לך). אגב, יוון שהיא האויבת המסורתית של טורקיה, סירבה להתיר לספינות כל המשטים לצאת מנמליה של קפריסין היוונית לעבר עזה. אני חושב שבחרנו בחבר אמיתי על פני אותה מערכת היחסים שאת כה מצרה על אבדנה עם טורקיה ושלא היתה שווה את כרעי התרנגולת עליהם עמדה.

אבל נעזוב את כל אלה, כי אולי יש לך חשבון לא סגור עם יוונים, ונסתכל על עובדות.

טורקיה - ישראל וביבי נתניהו:

בעבר הייתה טורקיה בעלת ברית אסטרטגית של ישראל וחשיבותה נבעה גם מחברותה בנאט"ו ולכן התקרבות בין טורקיה לבין ישראל פירושה (אז והיום) נורמליזציה של יחסי ישראל עם המזה"ת במובן הרחב - באמצעות מדינה המייצגת מסה קריטית אזורית.

האירועים שהובילו לניסיון להשיב על כנם את יחסי ישראל-טורקיה קשורים לבחירות בטורקיה שהתקיימו ב- 12.06.11 ולניצחונו של ארדואן. הניסיון להשיב יחסים אלה על כנם התבססו על הנחת העבודה שארדואן אינו זקוק עוד להפגנת עוינות נגד ישראל כדי להרחיב את התמיכה במפלגתו ה-AKP בקרב דעת הקהל הטורקית. ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר לארדואן ברכות לרגל ניצחונו בבחירות ואילו ממשלת טורקיה מצידה לחצה על ארגון ה-IHH שאירגן את המשט הקודם במאי 2010 לבטל את השתתפותו באוניית האם ה"מאווי מרמרה" במשט שבא אחריו.

מתי נוצר הקרע ביחסים בין ישראל לטורקיה ואילו אירועים והתרחשויות הובילו לכך:

1. כבר ב-2006 טורקיה החלה לארח כינוסים של האחים המוסלמים (מפלגת אם של החמאס) עם השייח' יוסוף קרדאווי, המנהיג הרוחני של התנועה, יחד עם נציגי האחים המוסלמים מסודן, מלבנון, מתוניסיה ובעיקר מהחמאס. זאת כאשר רוב המדינות הערביות סירבו לאפשר כינוסים שכאלה על אדמתן. באפריל 2011 אירחה טורקיה גם את האופוזיציה הסורית באיסטנבול, כולל מנהיגי האחים המוסלמים בסוריה.

2. בעקבות מבצע עופרת יצוקה בעזה, שהסתיים בינואר 2009, נערכה סדרה של כנסים בינלאומיים בטורקיה שמטרתם לארגן מחדש את המאבק נגד ישראל. בכנס בפברואר 2009 השתתפו 200 אנשי אקדמיה מוסלמים רדיקליים שהתייצבו למפגש עם פקידי חמאס בכירים כדי לתכנן "חזית ג'יהאד שלישית" חדשה (בנוסף לפקיסטאן ועיראק) שמתרכזת בעזה. הכנס הוליד את הצהרת איסטנבול הידועה לשמצה, התומכת בחמאס, שגם הצדיקה תקיפה של כוחות ימיים זרים שעלולים לנסות למנוע הברחת נשק לעזה.

על בעלות ברית, שיתוף פעולה צבאי ויחסים דיפלומטיים תקינים:

טורקיה היום היא מדינה המנוהלת בידי מפלגה בעלת מודעות איסלאמית חזקה, בעלת אמביציות אימפריאליות, וברית עם ישראל לא עולה בקנה אחד עם הגשמת המטרות האיסלאמיות האגרסיביות האלה. בכל החלטה שישראל תקבל היא חייבת לקחת בחשבון כי הברית הישנה עם טורקיה הכמאליסטית לא תחזור לקדמותה תחת שלטון ארדואן. הידוק היחסים עם טורקיה בכל מחיר עלולים לפגוע בברית עתידית עם מדינות כגון יוון, מדינות הבלקן רומניה ובולגריה, שרואות בישראל בעלת ברית מול השאיפות הניאו-עותומאנית של טורקיה, ויתרשמו לרעה מכושר עמידתה ויכולתה לשמש בעלת ברית אמין. חידוש עסקאות הנשק בעייתי עוד יותר. בלי לזלזל בחשיבות הכלכלית של העסקאות האלה, יש לקחת בחשבון שישראל עלולה להסתכן לא רק בכך שהטכנולוגיות שלה יגיעו לידי אויביה, אלא שטורקיה עלולה להפנות את הנשק הזה נגד ישראל. יש לזכור כי טורקיה כבר איימה על ישראל - במשתמע - במשבר המשט הראשון, והיא גם מגניבה איומים בקשר לעזה. במידה ומעמדה בסוריה יתחזק בעקבות חילופי שלטון בדמשק, הרי היא גם עלולה לתת תמיכה צבאית לממשלת אחים מוסלמים בסוריה. מה עוד שטכנולוגיה ישראלית בטורקיה תאיים על יוון, קפריסין והבלקן, ידידותיה החדשות של ישראל באזור.

בסוף יולי 2011 התפטר הפיקוד העליון של הצבא הטורקי. בכך, למעשה, הסתיים עידן המהפכה הכמאליסטית וטורקיה חזרה לתקופתה האיסלאמית. הצבא הטורקי עבר שינוי מהפכני, כאשר דרגות הפיקוד הבינוניות והנמוכות, שכבר מושפעות מהאיסלאם, הגיעו לעמדות הפיקוד הבכירות ולמעשה הפכו את הצבא הטורקי לצבא ניאו-עות'מאני.


לסיכום:

כל מה שנאמר לעיל אמור לסיים את הוויכוח בישראל בקשר לשאלה האם להתנצל לפני טורקיה על אירועי המרמרה. כזכור, ישראל החליטה להתנצל התנצלות חלקית, אבל זאת נדחתה על ידי טורקיה. כעת, מן הנכון הוא להפסיק את ההתלבטויות, מכיוון שכל סוג של התנצלות רק יזיק לאינטרסים של ישראל ולאינטרסים של בעלות בריתה.

לאור התאסלמותה הגוברת של טורקיה, כל קשת המדינות המקיפות אותה הן בעלות ברית פוטנציאליות של ישראל, ולכן הספקה של טכנולוגיה צבאית ישראלית לטורקיה נוגדת אינטרסים עתידיים של ישראל באותו האזור.


לא רק שאיני מצדד בביבי ואלה לא יותר ממספר עובדות לידיעה מטעמי הגינות, אני אף מצטרף לבקשתו של רפאל אל ARTIST שיפרט את התוכנית המדינית של מפלגת ליכוד, ועומד מאחורי הלייק שנתתי לתגובתו הקודמת בה אמר: ש"אנחנו חיים בתוך מציאות עקובה מדם. מפלגה שאין לה תוכנית מדינית, ואין לה אמירה ברורה בנושא הסכסוך הישראלי-ערבי, לא ראויה להיכנס לכנסת".
A v​(שולט)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013
A v​(שולט) • 21 בינו׳ 2013
אז מחר היום הגדול...



ואני אשים פתק אחד לביבי,כי הכלכלה הכללית שלו מצילה אותנו..

ואשים פתק אחד לשלי כי היא תכוון את הכלכלה של ביבי לאזרח הקטן

ואשים פתק אחד לשס כי יש להם לדאוג לעושר של עוד הרבה חברי כנסת שלהם

ואשים פתק אחד ליאיר כי חייבים ליצן

ואשים פתק אחד למופז כי חייבים מסכן

ואשים אחד לזועבי,כי איך אפשר לחיות ללא שינאה עצמית

ואשים פתק אחד לבנט אולי הפעם הEXIT יהיה שלנו..



ואל תגידו לי שאי אפשר כל כך הרבה פתקים

כי למתים מותר להצביע

ואם לדתיים מותר פעמיים



אז גם לי.
רפאל
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013

Re: קצת תעמולת בחירות

רפאל • 21 בינו׳ 2013
שפחון,

1. באשר ליושרה ולאמינות של ביב כאדם ונבחר ציבור אתה אומר שהתבטאו כנגד כל ראשי הממשלה כפי, שאנשים מכל רחבי העולם ומכל רחבי הקשת הפוליטית, התבטאו כנגד ביבי. אבל זה פשוט לא נכון. היתה תקופה (ארוכה) שבה רבין ופרס לכלכו זה על זה. אבל בזה העניין פחות או יותר נגמר. ללא קשר לדעותיהם הפוליטיות, שניהם אנשים מוערכים מאוד, שאין עוררין על יושרם. אותם הדברים נכונים גם ביחס לאנשים כמו בן-גוריון, יצחק שמיר, ומנחם בגין. אתה עוצם עיניים ביחס לביבי, או שאתה כבר מבוצר בדעתך ומנסה להכשיר את השרץ. (אתה גם חוזר ומתעלם מפרשת היועץ המשפטי, ומעלילות שרה נתניהו). אבל מה שבאמת מדהים, ואפילו מזעזע, הוא שחוסר היושרה וחוסר האמינות של ביבי אינם בעיה מבחינתך, כי יש "מושחתים" ממנו. כן, בואו נבחר איש שקרן להנהיג אותנו, ונתנחם בכך שהוא גם לא גנב. (ועוד לא התחלנו לדבר על ליברמן... כאילו באמת, מבלי שבכלל נכנסים לדעות פוליטיות, אני לא מבין איך אפשר לתת לאנשים כאלו להיות נבחרי ציבור).

2. באשר למדיניות הכלכלית-חברתית של ביבי: המדיניות של ביבי אינה מדיניות חברתית תחת מגבלות ביטחוניות. היא פשוט מדיניות לא חברתית. ובוודאי שיש לה אלטרנטיבה. למה אתה ממציא ואומר שאין? יש כמה וכמה מפלגות שמציעות אלטרנטיבה, ואם תבחר בהן אולי תראה את האלטרנטיבה ממומשת בפועל. (אני לא יודע אם יש טעם, אבל אפשר לפרט. גם יש מפלגות שבכל זאת טרחו לכתוב מצע ואפשר לקרוא אותו.)

3. באשר לתוכנית המדינית של ביבי שאינה קיימת: גם כאן אתה אומר שאין אלטרנטיבה לביבי, וזה לא נכון. קודם כל, בשביל להציג אלטרנטיבה לתוכנית המדינית של ביבי, לביבי צריכה להיות איזושהי תוכנית מדינית משלו. אלטרנטיבה לא יכולה להיות לשום דבר. אבל אין לביבי תוכנית מדינית. כך שזה יהיה מדוייק יותר לומר שיש מפלגות עם תוכנית מדינית, בעוד שלליכוד בהנהגת ביבי וליברמן פשוט אין אלטרנטיבה. לשמאל יש תוכנית מדינית ברורה, שאפשר לממש בזמן קצר. הפסקת בנית ההתנחלויות. פינוי ההתנחלויות. מדינה פלסטינית על בסיס גבולות 67 (עם פשרות טריטריליות שמוסכמות על שני הצדדים ביחס של 1:1). חלוקת הריבונות בירושלים. ישראל לא תקבל פליטים, אבל תכיר בעוול שנעשה וינתן להם פיצוי כלשהו (בסיוע בינלאומי כלשהו). זהו. אם אתה מסכים לזה יכול להיות הסכם שלום כולל עם העולם הערבי תוך שנה. אפילו פחות. ואגב, גם בימין יש אנשים עם תוכנית מדינית ברורה. למשל אנשים שדוגלים בטרנספר או בהפרטהייד (טוב, הם לא קוראים לזה אפרטהייד, אבל הם לא חושבים שבישראל צריך להיות שוויון בין כל בני האדם).

שפחון כתב/ה:
האמת לא כל כך יפה וזה לא מתאים לדבר עליה לפני הבחירות.

עם רטוריקה כזו כבר קשה להתדיין. בלשון פתלתלה אתה אומר שזה בסדר לשקר ולהיות מעורפל. ושמועמד לרשות הממשלה לא צריך להגיד לבוחריו מה הוא מתכוון לעשות לאחר הבחירות. וזה בהחלט ביבי.
רפאל
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013
רפאל • 21 בינו׳ 2013
A v כתב/ה:
ועובדה אחרונה,עד היום כל מוביל דיעה פלשתינאי לא הכיר בעצם זכותה של מדינת ישראל להתקיים ולחיות כאן.

למה אתה או כל אחד אחר חושב שזה ישתנה?


יכולתי לכתוב לא מעט על דברים שאמרת וגם על איך שאמרת. אבל הבחירות כבר בפתח. אני אגביל את עצמי להגיב לקטע שציטטתי:

מה שאתה כותב הוא לא נכון. ואני מקווה שהגילוי שאתה טועה יוביל אצלך להערכה מחודשת של מצב העניינים במזרח התיכון. העולם הערבי, כולל אבו מאזן, מוכן להכיר בריבונות של ישראל ולבצע עימה נורמליזציה של היחסים (כלומר - שלום) אם תקום בשטחים מדינה פלסטינית, ותהיה ריבונות משותפת בירושלים.

העניין הוא שבליכוד וימינה לא מסכימים באופן אידאולוגי למדינה פלסטינית ולריבונות משותפת בירושלים. יותר מזה - הם מתעקשים באופן אידאולוגי ליישב את השטחים הכבושים באוכלוסיה ישראלית, ואגב כך מנסים לעשות את הפתרון של "שתי מדינות" לבלתי אפשרי. בתנאים האלו באמת לא יכול להיות שלום.
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013
גולוסקלפרה​(נשלט) • 21 בינו׳ 2013
רפאל,

עד כמה שזכור לי אתה לא אוהב ששמים לך מילים בפה. אשמח אם גם אתה לא תנהג כך בעצמך.

לא טענתי שיש מאזן בין התבטאויות נגד ביבי להתבטאויות נגד רבין או כל פוליטיקאי אחר. כן ציינתי שהוא ודאי לא הראשון ולא האחרון שיצאו כנגדו. ולהגדיר אדם כחסר יושרה משום מליכלכו עליו זה לא רציני.

גם לא טענתי שחוסר יושרה אינו בעיה כי יש מושחתים ממנו, אלא שהמערכת כולה מושחתת ולכן להציב אדם אחד, הגם שלא מהגרועים שבמושחתים, כאחרון המושחתים זו מצגת שווא שכל תפקידה לעשות דה-לגיטימציה לאדם, כנראה משום שאלה שאינם מרוצים ממנו לא מסוגלים למצוא לו מחליף שייבחר במקומו. ואתה יודע מה? אני חושב שכולנו גם חייבים לביבי את העובדה שאולמרט לא יהיה ראש הממשלה שלנו לפחות עד הבחירות הבאות, משום שאם הוא לא היה יודע שאין לו סיכוי מול נתניהו יש סיכוי גדול שהיה רץ וסיכוי גדול עוד יותר שהיה נבחר. זו הסיבה שהזכרתי את האדון.

לגבי התכניות המדיניות של השמאל, אתה צודק, הגזמתי כשכתבתי שאין אלטרנטיבה. הייתי צריך לכתוב שאין אלטרנטיבה חסרת חורים כמסננת. עם כל התכניות האלה שניתן לממש תוך זמן קצר, אתה שוכח שזה לא באמת תלוי בי ושלא באמת אם אני מסכים לזה יהיה שלום כולל עם הערבים תוך שנה, כדבריך. היינו בסרט הזה מספיק זמן ואנחנו רק רואים כיצד העולם הערבי מקצין את עמדותיו נגדנו משנה לשנה. מה לעשות, צריך שגם הם יסכימו לתוכניות השלום הפנטסטיות הללו.

אחד הדברים הבסיסיים שרבים מאנשי השמאל לא מבינים, וזה דבר שלמדתי דוקא מאישה חכמה ששמה חנין זועבי, וזה שהם לא מייצגים את הערבים בשום צורה ואופן. הם גם לא מייצגים את מה שהערבים חושבים או שואפים או חולמים. הם למעשה מייצגים את הקולוניאליזם במיטבו. זה שגורם לאדם ה'נאור' לחשוב שהוא יודע טוב יותר מה'פרימיטיב' מה טוב עבורו. אז לא, הם יודעים מה הם רוצים והם אומרים את זה בפה מלא. זה אנחנו שלא מקשיבים להם.
ושוב, לפני שתכניס לי מילים לפה, זה היה תיאור (בצורה כללית מהזכרון, אני מודה) של איך שהיא תיארה את השמאל הישראלי כפי שהוא נתפס בעיניה, לא מה שאני חושב על העניין.

ולסיום,

רפאל כתב/ה:

שפחון כתב/ה:
האמת לא כל כך יפה וזה לא מתאים לדבר עליה לפני הבחירות.

עם רטוריקה כזו כבר קשה להתדיין. בלשון פתלתלה אתה אומר שזה בסדר לשקר ולהיות מעורפל. ושמועמד לרשות הממשלה לא צריך להגיד לבוחריו מה הוא מתכוון לעשות לאחר הבחירות. וזה בהחלט ביבי.


צר לי אבל או שלא הבנת את מה שכתבתי או שגם כאן בחרת להכניס לי מילים לפה, כפי שאתה כל כך לא אוהב שעושים לך. אני מציע שתקרא שוב את המשפט המקורי במלואו.
A v​(שולט)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013
A v​(שולט) • 21 בינו׳ 2013
רפאל כתב/ה:
A v כתב/ה:
ועובדה אחרונה,עד היום כל מוביל דיעה פלשתינאי לא הכיר בעצם זכותה של מדינת ישראל להתקיים ולחיות כאן.

למה אתה או כל אחד אחר חושב שזה ישתנה?


יכולתי לכתוב לא מעט על דברים שאמרת וגם על איך שאמרת. אבל הבחירות כבר בפתח. אני אגביל את עצמי להגיב לקטע שציטטתי:

מה שאתה כותב הוא לא נכון. ואני מקווה שהגילוי שאתה טועה יוביל אצלך להערכה מחודשת של מצב העניינים במזרח התיכון. העולם הערבי, כולל אבו מאזן, מוכן להכיר בריבונות של ישראל ולבצע עימה נורמליזציה של היחסים (כלומר - שלום) אם תקום בשטחים מדינה פלסטינית, ותהיה ריבונות משותפת בירושלים.

העניין הוא שבליכוד וימינה לא מסכימים באופן אידאולוגי למדינה פלסטינית ולריבונות משותפת בירושלים. יותר מזה - הם מתעקשים באופן אידאולוגי ליישב את השטחים הכבושים באוכלוסיה ישראלית, ואגב כך מנסים לעשות את הפתרון של "שתי מדינות" לבלתי אפשרי. בתנאים האלו באמת לא יכול להיות שלום.


תשמע יש לי ילד בן 14 שחולם להיות קרבי כמו אבא שלו דודים שלו דודנים שלו

ואני הייתי מאוד שמח אם יקרה משהו שימנע ממני לשבור לו את הברכיים כדי שלא יילך לקרבי

זאת אומרת שאני מאוד מאוד הייתי רוצה שיהיה שלום.

אז אני אשמח מאוד לקבל ציטוט מאחד מאלה שאתה אומר, ציטוט מלא ובהקשר שלו

כי גם אני חי כאן קורא חדשות ותמיד ראיתי רק התחמקות וניסוחים חזקים ומאולצים של הצד

השני. מעולם לא ראיתי אצלם מישהו שקם כמו השמאל שלנו שמנסה בכל דרך ולא מתבייש בכך

ולא אין לו במה להתבייש.ואני יכול להבין ולכבד את רוב השמאל שלנו על הרצון והנסיונות

אבל מעולם לא ראיתי את זה בצד השני חד וברור כמו אצלנו.
Brave Dwarf
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013
Brave Dwarf • 21 בינו׳ 2013
רפאל כתב/ה:


מה שאתה כותב הוא לא נכון. ואני מקווה שהגילוי שאתה טועה יוביל אצלך להערכה מחודשת של מצב העניינים במזרח התיכון. העולם הערבי, כולל אבו מאזן, מוכן להכיר בריבונות של ישראל ולבצע עימה נורמליזציה של היחסים (כלומר - שלום) אם תקום בשטחים מדינה פלסטינית, ותהיה ריבונות משותפת בירושלים.


אני סקרן מאוד לדעת מי נכלל ב"עולם הערבי כולל אבו מאזן" שמוכן להכיר בריבונות ישראל וכמו כן, מנין הסקת את המסקנה, רפאל, שהעולם הערבי מוכן להכיר בריבונות ישראל אם תקום בשטחים מדינה פלסטינית וגו'. אך בטרם תציין את אותו העולם הערבי, אני אקח את השחקנים הראשיים: את רש"ף (אבו מאזן) וחמאס. אתה לא יכול לעשות שלום עם רש"ף, דהיינו עם הגדה שם הוא שולט, מבלי לעשות שלום עם חמאס. או שמא לדעתך אנחנו אמורים לעשות שלום עם כל רחוב בגדה ובעזה בנפרד? כדי לעשות עם מישהו שלום, צריך להיות שם פרטנר, דהיינו מדינה וראשי ממשלה או כל גוף אחר שמסוגל לקחת אחריות על ההסכם. כרגע קיים שטח מפולג לגדה ועזה שנלחם על השלטון בו בינו לבין עצמו.

מכיוון שהזכרת ספציפית את אבו מאזן, אני רוצה להביא לכאן מספר התרשמויות של הדמויות המשפיעות על מדיניות החוץ בארה"ב שהתפרסמו אחרי נאומו של אבו מאזן באו"ם:

ריצ'רד האס, יו"ר המועצה ליחסי חוץ, אמר שנאומו היה "נוקשה ומאכזב מאוד". אליאנה רוס-לאטינן, יו"ר הוועדה לענייני חוץ בבית הנבחרים, הבהירה נחרצות כי נאומו הוכיח ש"המנהיגות הפלסטינית אינה פרטנר לשלום".

בעיית הפליטים:
בנאום שנשא אבו מאזן ברמאללה ב-27 באוגוסט 2011 הוא הבהיר שאינו מוכן לאף פתרון פרט לשיבה. בנאום זה אבו מאזן דיבר על כמה עמדות שמציבים בפניו מתווכים בינלאומיים, ובהן גם הצהרות כגון "בעיית הפליטים תבוא על פתרונה במדינה הפלסטינית". אבו מאזן הדגיש בפני מאזיניו: "לעולם לא נקבל הצהרות שכאלו".

גם בנושא טריטוריאלי, אבו מאזן הבהיר שאינו מתכוון להתגמש:
לפני שפנה לאו"ם, הוא שלל השארת גושי התיישבות בידי ישראל. להלן ציטוט מדבריו: "כשאתם מדברים על קיומם של גושי ההתנחלויות כעל עובדה קיימת... לעולם לא נקבל התבטאויות אלו". מעניינת הפרשנות שנתן עבאס זכי, אחד ממקורביו של אבו מאזן בערוץ אל-ג'זירה לנאומו של האחרון באו"ם: "כשאנו טוענים כי הגבולות אמורים להתבסס על הגבולות הללו (קווי 67'), אבו מאזן מבין מה יעלה בגורל ישראל אם היא תיסוג מירושלים, תפנה 650 אלף תושבים ותפרק את הגדר - זה יהיה סופה".

הכרה במדינת ישראל:
אבו מאזן אינו מוכן לשקול את הדרישה הישראלית להכרה בזכותו של העם היהודי למדינת לאום. ולהוכחה שוב נאומו באו"ם, שם הוא הלך צעד נוסף קדימה כשדיבר על ה"אדמה הקדושה" אך ורק בהקשרים מוסלמיים ונוצריים. לפי הנרטיב של אבו מאזן שאני מכיר, קשר יהודי היסטורי לישראל אינו קיים.
Dark Artist​(שולט)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013

Re: ככה אני רואה את זה

Dark Artist​(שולט) • 21 בינו׳ 2013
[quote="jesica"][quote="Dark Artist"][quote="jesica"]
בוא נתחיל מהסוף , להגיד שמישהו שמעולם לא פגשת קרא או לא קרא משהו ולהחליט מה רמת הידע הכללי שלן כי אתה לא מסכים עם הדעות שלו גורם לי לקרוא לך אפרוח חסר מוח ולכן :

אפרוח חסר מוח יקר,
בוא נתחיל עם לתקן את הבנת הנקרא והעובדות.

מה שאת עושה כרגע זה לרדת עליי ברמה האישית וזה לא מקובל עליי. הביקורת היחידה שלי בתגובתי לגבי הודעתך היתה לגבי הנושא של טורקיה בה אמרתי שהרבה מהדברים שאמרת נובעים לדעתי מבורות או מחוסר ידיעה. לא אמרתי עלייך שאת בורה או חסרת ידיעות וכמו כן לא קראתי לך בשמות גנאי ועלבונות.

1. חינוך חינם זה גילאי 3-4 ולא 0-3

[B]אתקן את עצמי ואומר שבאמת טעיתי. ובכל זאת טעותי לא משנה את העובדה שזה היה חוק שעד כה לא היה קיים ובממשלת ביבי הוא נחקק.[/B]

2. הם לא ניסו במסווה להפיל את הממשלה, אני חושבת שהשלטים "ביבי הבייתה" זה דיי גלוי.

יש שני דרכים להכות ביריב פוליטי. אחת היא גלויה נוסח השלטים שעליהם את מדברת. השניה היא במניפולציה מתוחכמת יותר ומוסווית שבאה בצורה של אנשים שטוענים שכל חייהם הצביעו ליכוד ופתאום ראו את האור ו"הבינו" שביבי הוא כבר לא "טוב" ,ומנסים הלשתמש בזיקה הימנית שלהם לכאורה להוות משקל נגד ולשכנע מצביעים פוטנציאליים להחליף צד. תוסיפי גם את הפאניקה המדומה שרצה ברשת לגבי נטישת קולות לליכוד וסקרים שמחלישים ותקבלי מניפולציה מאוד מכוונת.

3. הדוגמאות שנתת לגבי התערבות השלטון האמריקאי הן דוגמאות לפעולות שהשלטון התנגד להם ולא התערבות נקודתית בתקופת בחירות כנגד ראש ממשלה כזה או אחר.

נכון חלקית. אני לא פרטתי מספיק ולכן אפרט: הנשיא טרומן שאמנם תמך בתוכנית החלוקה אך לאחר מכן כעס על בן גוריון בשל החלטתו להכריז על מדינת ישראל ותמך באמברגו נשק על ישראל מה שהחליש אותה מאוד במלחמת יום העצמאות. הנשיא קנדי לדוגמה לא חשב שראוי לפגוש את בן גוריון בבית הלבן. ג'ימי קרטר התעמת באופן חריף ופומבי עם רבין ב1974 לגבי הקמת מדינה פלשתינית בראשות אש"ף. רייגן התעמת וגינה את בגין על הפצצת הכור בעיראק. ב1991 דרש בוש האב משמיר להבליג על הפצצתו הסקאדים במלחמת המפרץ. מצ"ב מאמר מאלף על יחסי ארה"ב ישראל
http://www.acpr.org.il/nativ/articles/2007_6_sohar.pdf
[/color

4. עם ארדואן עד מקרה המרמרה היו לנו יחסים אולי לא חמים אבל בהחלט תקינים ובתוכם גם שיתופי פעולה צבאיים ומסחריים.

[color=red]הכל נכון עד לרגע שבו ארדואן עלה לשלטון והתחילה הקצנה איסלאמית במדיניות הטורקית. ארדואן תקף את ישראל בחריפות בכל אפשרות שעלתה בידו,החל במלחמת לבנון השניה וכלה במבצע עופרת יצוקה. הרעה ביחסים התחילה כבר ב2002 ולא בתקופת שלטון הליכוד ב2009 כפי שרוצים לחשוב.
מצ"ב מאמר שממצה את יחסי ישראל טורקיה
http://www.e-mago.co.il/magazine-40.htm


אחרי שהבהרנו את זה.
אני בוחרת בשלי יחימוביץ כי עברתי על החוקים וההצבעות שהיא הציגה והעבירה בשנים האחרונות אני מוצאת שאני מסכימה איתה בהרבה מהנושאים.
אין לי הערכה גבוהה לציפי לבני בשל בחירות העבר שלה ויאיר לפיד לדעתי הוא פרווה. זכותי.

מקובל עליי. אין לי ויכוח על הדרך בה את מציגה את הדברים

לגבי הבית היהודי ועוצמה לישראל, הדעות המדיניות שלהם לא ריאליות בעיניי ואם אני לא טועה ברשימה של בנט (שאני מאוד מעריכה את ההיסטוריה האישית שלו ורבות מהדעות שלו) יש איזה איש יקר שרוצה שאני אשב במושב האחורי של האוטובוס עדיין... או במילים אחרות אני חילונית גאה, בעד אוטובוסים בשבת וכיוב ולכן הכיוון הכללי שלהם לא מתאים להשקפה שלי.

ואילו במפלגה של שלי יש אחת בעלת דעות שמאלניות קיצוניות. בכל מפלגה יש קצוות קיצוניים, אבל בהחלט מבין את ההשקפה החילונית שלך

האמת הפשוטה היא שיש פה צורך ב2 מדינות בעיניי, מה שיכולנו לעשות לפני 10 שנים אי אפשר עכשיו ואנחנו פשוט צריכים להפרד באיזו צורה תרבותית והגיונית. זו דעתי.
ורק לסיום, אני לא חושבת שצריך לעזוב את הליכוד כי הצטמקו להם המנדטים אלא חושבת שהצטמקו להם המנדטים כי רבים חושבים כמוני, שהמנהיג שלהם מנותק ממרבית העם.

לפני 10 שנים נפרדנו מעזה וקיבלנו טילים. לפני 20 שנים חתמנו על הסכמי שלום וקיבלנו אלפי נרצחים במתקפות טרור מזוויעות ואינתיפאדה שניה. יצאנו מלבנון וקיבלנו מתקפות טילים ומלחמת לבנון שניה. זה יפה לחשוב על סיסמה של שתי מדינות לשתי עמים אבל לא כשאין פרטנר בצד השני, שיודע באנגלית לדבר שלום ובערבית להסית בעד התנגדות,בעד חינוך להסתה ואנטישמיות במערכת החינוך ובעד קריאת כיכרות בערים על שמם של מחבלים רוצחים.
לסיום תמיד כשאדם נמצא בעמדת הנהגה הוא מצטייר על ידי התקשורת ומבקריו כמנותק ולא ישנה מה יעשה או מה השגיו.
ממש גרוע​(אחר)
לפני 11 שנים • 21 בינו׳ 2013

ממש עוד מעט מפילים את הממשלה הגרועה ביותר בתולדות ישראל

ממש גרוע​(אחר) • 21 בינו׳ 2013
הסקרים שסיפרו לכם שגוש הביבי מונה 68 מנדטים לא ידעו לספר לכם שיש כ-20 אחוז מתלבטים.

הם גם לא ידעו לספר שרובם הגדול מתלבט בתוך גוש המרכז.

אם המצב כזה שהם מתלבטים בין לפיד-שלי וכו', איך בדיוק גוש הביבי יגיע ל-68?

חשבון פשוט שיוסיף את המתלבטים ודי ברור:

ביבי ושות' ל א ע ו ב ר י ם את ה-60 מנדטים.



(אני כבר לא מדבר על כל הסוקרים שנתנו לליכוד חורבתינו לפני כחודש 44 מנדטים. אנא ישאו פניהם מחר?)