שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מעונות באוניברסיטת בן גוריון

sunraiseset​(מתחלף)
לפני 11 שנים • 8 במאי 2013

מעונות באוניברסיטת בן גוריון

sunraiseset​(מתחלף) • 8 במאי 2013
אני מחפש מישהו שגר במעונות באוניברסיטת בן גוריון, רצוי בהווה אבל גם בעבר טוב, כדי לשאול אותו כמה שאלות. אם יש כאן מישהו כזה, או מישהו שמכיר מישהו כזה, אשמח אם יצור איתי קשר
    התגובה האהובה בשרשור
Karma Police​(אחרת)
Karma Police​(אחרת) • 8 במאי 2013
בעלי גר שם בעבר, שנה במעונות ד' ושנה במעונות ג'. מה השאלה? אני אשאל אותו.
sunraiseset​(מתחלף)
sunraiseset​(מתחלף) • 8 במאי 2013
חפרפרת כתב/ה:
בעלי גר שם בעבר, שנה במעונות ד' ושנה במעונות ג'. מה השאלה? אני אשאל אותו.

1) כמה אנשים יש בכל חדר? האם יש כמה סוגי חדרים? יש אפשרות לחדרים פרטיים?
2)מה מכיל כל חדר? יש שם מקרר? מיקרוגול? מספיק שקעים?
3) איך ההווי וחיי החברה במעונות באופן כללי?
4) איך המעונות מתחלקים? האם יש מעונות נפרדים לכל פקולטה? מה המרחק שלהם מכיתות הלימוד?
5) איך מסתדרים במעונות מבחינת אוכל? יש שם חדר אוכל?
Karma Police​(אחרת)

תשובותיו

Karma Police​(אחרת) • 8 במאי 2013
1) כמה אנשים יש בכל חדר? האם יש כמה סוגי חדרים? יש אפשרות לחדרים פרטיים?
בשנה א אתה חולק חדר עם עוד בן אדם (ברוב המקרים, יהיה קשה מאוד לשכנע אותם לתת לך חדר לבד ומעטים הסטודנטים שהצליחו- הוא לא), הוא גר במעונות ד' בקומפלקס כזה של שני חדרים (בכל אחד שני דיירים) שחולקים מטבחון ושירותים. בג' הם גם חולקים חדר בשנה א, במן קראוונים כאלה, אבל הוא לא סגור איך הם בנויים.
משנה ב אתה מקבל חדר לבד, שזה בעצם חדרון קטן- סוג של חצי חדר, בדירות של בין 4 ל7 חדרים עם מטבחון מקלחות ושירותים משותפים בדירה.

2)מה מכיל כל חדר? יש שם מקרר? מיקרוגול? מספיק שקעים?
הוא לא זוכר ממש אם יש מקרר אבל הוא כמעט בטוח שכן (במטבחון המשותף), מיקרוגל וכו' אין... יש כיריים של 2 וזהו. נראה לו שהיו מספיק שקעים, הוא לא זוכר חוסר.

3) איך ההווי וחיי החברה במעונות באופן כללי?
הוא יותר נהנה מהאווירה במעונות ג', בד' הוא הרגיש אותו פחות (וזאת אגב הסיבה שהוא עבר לג' שנראה לו שמבוקשים יותר באופן כללי בגלל הסיבה הזאת). יש הרבה אירועים ומתחם של פאבים ומקומות בילוי ממש מאחורי המעונות. מרכז הספורט של האוניברסיטה והבריכה ממש ממול. באופן כללי אוניברסיטה מאוד חברתית וכייפית וכולם נהנים מהאווירה- מילה ממני, באמת האווירה שם טובה וכולם מרגישים אותה, אני יצאתי איתו בתקופת היותו סטודנט שם והרגשתי אותה אפילו כשגרנו בדירה בד' (כשהוא היה בשנה ג). ג' גם ממש קרוב לרכבת, ד' יותר קרוב לאוטובוסים בשדרות רגר.

4) איך המעונות מתחלקים? האם יש מעונות נפרדים לכל פקולטה? מה המרחק שלהם מכיתות הלימוד? אין מעונות נפרדים לכל פקולטה, אתה יכול לבקש שמישהו ספציפי יהיה איתך בחדר/בדירה- יתחשבו, אבל עדין בסופו של דבר הם מחליטים. בדר"כ בכל דירה יש סטודנטים ממגוון פקולטות. יש חדרי מועדון כאלה שאפשר ללמוד בהם בתוך המתחם של המעונות אבל בעלי העדיף ללמוד בספריה או בכיתות ריקות באוניברסיטה. האוניברסיטה ממש במרחק הליכה קצרצר.

5) איך מסתדרים במעונות מבחינת אוכל? יש שם חדר אוכל?
אתה קונה/מביא אוכל לעצמך ומבשל לעצמך, אין חדר אוכל.
מלכתא
מלכתא • 8 במאי 2013
לא התגוררתי שם בעצמי,
אבל מכל מה שאני מכירה וממה שסיפרו לי-
מעונות ג' עדיפים יותר מבחינת ההווי ומבחינת הנוחות.
שני המעונות אמנם קרובים מאוד למקומות מרכזיים בעיר,אבל מעונות ג' נמצאים ממש במרכז העניינים- ליד כל הפאבים, ליד הבריכה וכו'.
אתה לא לבד בחדרים שם, אבל מצד שני אני לא מכירה מעונות שבהם נותנים לך חדר לבד.

אני אישית ממליצה להשכיר דירה באזור- ככה גם להישאר בעניינים וגם לבחור את השותפים שלך.
LoLLi​(שולטת){Mighty Max}

Re: מעונות באוניברסיטת בן גוריון

LoLLi​(שולטת){Mighty Max} • 8 במאי 2013
sunraiseset כתב/ה:
אני מחפש מישהו שגר במעונות באוניברסיטת בן גוריון, רצוי בהווה אבל גם בעבר טוב, כדי לשאול אותו כמה שאלות. אם יש כאן מישהו כזה, או מישהו שמכיר מישהו כזה, אשמח אם יצור איתי קשר

כל מי שאני מכירה שלמד בב"ש פשוט שכר דירה, בלי מעונות.
המחיה שם יותר זולה מהמרכז וזה הרבה יותר נח (לדעתי..)
מלכתא
לפני 11 שנים • 9 במאי 2013

מלכתא • 9 במאי 2013
LoLLipOp Chainsaw כתב/ה:
sunraiseset כתב/ה:

לא בהכרח.
דירות באזור האוניברסיטה מאוד יקרות ונחטפות הרבה לפני תחילת שנה"ל.
וכשמתרחקים מהאזור המקורב, זה פשוט הולך להיות לא משתלם עם התחבורה הציבורית המזעזעת...
לכן, אם השיקול הוא זול- אז מגורים
אם השיקול הוא נוח- אז צריך להשקיע בזה יותר כסף ויותר זמן.

אני יכולה להרחיב בפרטי עוד.
sunraiseset​(מתחלף)

sunraiseset​(מתחלף) • 9 במאי 2013
מלכתא כתב/ה:
LoLLipOp Chainsaw כתב/ה:
sunraiseset כתב/ה:

לא בהכרח.
וכשמתרחקים מהאזור המקורב, זה פשוט הולך להיות לא משתלם עם התחבורה הציבורית המזעזעת...

אשמח אם תרחיבי icon_smile.gif
ותודה לכל מי שענו לי עד עכשיו.
Karma Police​(אחרת)

Karma Police​(אחרת) • 9 במאי 2013
מלכתא כתב/ה:
LoLLipOp Chainsaw כתב/ה:
sunraiseset כתב/ה:

לא בהכרח.

גם אני הבנתי שהמחירים עלו. אנחנו גרנו שם ב2007-2008, אז המחירים היו ממש נמוכים. גרתי שנה עם שותפים בדירת 4.5 חדרים ברחוב אלכסנדר ינאי והיא עלתה לנו 1050 ש"ח (350 לשותף...), בהמשך גרתי עם בעלי ברחוב קלאוזנר בדירת 3.5 חדרים ב1100 ש"ח. בזמנו תמיד היה היצע של דירות ריקות, אלו שממש צמודות נחטפו מהר אבל בכל שלב אפשר היה למצוא דירות שוות במרחק הליכה. בזמנו המעונות באמת לא השתלמו כלכלית ומי שגר שם בחר לגור שם בשביל ההווי, עד כמה שהבנתי המחירים יותר מהכפילו את עצמם והיום כן הגיוני לגור במעונות.