לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

לכל חובבי משחקי הנשימה

James Bondage​(מתחלף)
לפני 11 שנים • 8 בספט׳ 2013

לכל חובבי משחקי הנשימה

James Bondage​(מתחלף) • 8 בספט׳ 2013
במהלך שיטוט באינטרנט פגשתי היום את הדבר הבא:

http://www.trainingmask.com/products/TRAINING-MASK-2.0.html

לא, זו לא מסיכה שהופכת אתכם לחניבעל לקטר - זו מסיכה שתפקידה הוא להקשות על הנשימה במטרה לדמות תנאים של חוסר חמצן בגובה. המחקר המדעי מאחורה תומך בזה שאימון עם מסיכה שכזאת עוזר לפתח את הריאות, אבל לא עוזר לפתח יכולת קשירת חמצן בדם כמו אויר דליל באמת (כמו שיש בגובה), שזה מה שאתלטים באמת רוצים. (גם עבור זה יש מיכשור - חפשו hypoxicator בגוגל, רק שזה כבר סיפור יותר יקר מורכב ומסובך)

בניגוד לחניקת אויר, שאותה כפי הנראה אי אפשר לעשות בצורה בטוחה, ולחניקת דם שאפשר לעשותה יחסית בטוחה (אבל לא נראה שלאף אחד יש פטיש חניקות דם פה בסביבה, ואף על פי שאפשר לעשותה בטוחה יחסית, צריך לדעת ממש ממש טוב מה עושים) -- נראה שבדבר הזה אפשר להשתמש בצורה יחסית בטוחה - באף קונפיגורציה הוא לא אמור לחסום את זרימת האויר לגמרי.

אזהרה אני לא רופא ולא משחק כזה בטלוויזיה או באינטרנט. יכול להיות שאני לא מבין כלום, והדבר הזה מסוכן מאוד. מי שחושב לעשות שימוש במסיכה שכזאת, בין אם זה שימוש סוטה או שימוש ספורטיבי רגיל, חובה עליו לקרוא היטב את ההוראות והאזהרות שבאים עם המסיכה, ורצוי מאוד שיתייעץ עם הרופא שלו. מי שלא מספיק בכושר ללכת או לרוץ עם המסיכה הזאת בקונפיגורציה מסוימת, כנראה לא מספיק בכושר לעשות איתה סקס או בדסם.

שוב, דעתי על משחקי חניקה ידועה לכל (אם תעשו חיפוש...). אין דרך לחסום את זרימת האוויר לראות ללא סיכון. הגבלת זרם האויר אולי אפשרית בלי סיכון. נראה שזה עובד עבור ספורטאים. לא ניסיתי בעצמי, ואני לא מכיר אישית אף אחד שניסה עם המסיכה הספציפית הזאת (אם כי אני מכיר ספורטאים מקצועיים שנשבעים בהיפוקסיקטור שלהם). ואולי זה מאוד מסוכן.

כל הנושם אויר, דרך מסיכה או לא, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.
    התגובה האהובה בשרשור
הוא​(שולט)
לפני 11 שנים • 13 בספט׳ 2013

נראה

הוא​(שולט) • 13 בספט׳ 2013
מענין גם כאלמנט ספורטיבי וגם בדסמי
תודה שהבאת