פרחונית(לא בעסק) |
לפני 11 שנים •
14 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
14 בנוב׳ 2013
פרחונית(לא בעסק) • 14 בנוב׳ 2013
וואלה, יש דבר כזה, פסיכודרמה אנליטית
אני לוקחת את דברי בחזרה |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
14 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
14 בנוב׳ 2013
נוריתE • 14 בנוב׳ 2013
Venus in Furs כתב/ה: היי פרחונית ונורית טוב השתכנעתי, שרפו את המכשפה !! לא באתי לריב ואפילו לא להתווכח. צרמה לי ה״מוסיקה״ בתגובות...ולכן הגבתי. דעתי על תארים אוניברסיטאים זהה לדעתי על מטפלים אלטרנטיבים. כאילו שחסרים סיפורים על פסיכיאטרים מדופלמים עם כל התעודות שעשו נזקים למטופלים שלהם... או על תפיסות מוצקות באקדמיה שהתגלו כטעויות גסות. בהנחה שכולם כאן בגירים פחותויותר אינטליגנטיים ואחראים לגורלם, נראה לי שכל אחד יכול להחליט בשביל עצמו אם הוא מעוניין ביעוץ כזה או לא, ומהמייעצת הספציפית הזו או לא. באמת לא מבין על מה העליהום, אבל מצד שני לא הייתי פה הרבה זמן, אז אולי פספסתי משו. צ׳יקות ואהבה }{ וינוס יקיר לי. תרגע לא לזה כיוונתי הדעות שלי אול נראות "קיצוניות"על פניו "לא מפרגנות" כביכול ואני,בטח שאין לי כוונות לעלות על אף אחת/ד זאת דעה אישית שלי ,לגיטימית כמו כל דעה אישית אחרת שמובעת פה. קרא לזה נסיון רב שנים.ולא רק בסאדו עסקינן.. אני כבר שנה שלישית לומדת פסיכולוגיה "ביי פרוקסי" עם היקירה שלי ,לתואר ראשון ויש לי ראש על הכתפיים. |
|
נשלט וג'נטלמן(אחר) |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
יש בזה טעם לפגם
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
נשלט וג'נטלמן(אחר) • 15 בנוב׳ 2013
רבותי
יש בזה טעם לפגם שמלכה מקצועית מעבירה סשנים טיפוליים. יש בזה חוסר אתיקה משני הכיוונים הן בתור מלכה והן בתור מטפלת. ונוס אני יודע שכוונתך לטוב אבל מעבר ליומרה יש פה גם פוטנציאלית סיכון לא יודע, יכול להיות שהגברת מוכשרת ברמות שמחפות על זה. אבל לטעמי במקרה כזה חובת ההוכחה היא עליה. וניתן להוכיח דברים כאלו על ידי פרסומים מקצועיים הסמכות ורישום בפנקס הפסיכולוגיים. למיטב ידיעתי זה לא המצב My 2 cents |
|
I'm God |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
מבינה לגמרי
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
I'm God • 15 בנוב׳ 2013
היא בסה"כ רשמה שהיא שמעה סיפורים ,שאנשים מגיעים אליה ומדברים.
בשום שלב היא לא כתבה שהיא הצליחה לעזור למישהו/י. אסור לבנאדם להקשיב ?! |
|
נשלט וג'נטלמן(אחר) |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
ברור שמותר להקשיב
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
אבל כשאדם מעיד על עצמו שהוא מטפל להקשבה יש משמעות אחרת.
ואז קראתי את התגובה של קאלי נקשתי על המצח ונקרעתי מצחוק |
|
רותם תות מטפלת |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
אל תקחו אתזה לשם.
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
רותם תות מטפלת • 15 בנוב׳ 2013
בקרוב אני יוציא פרסומים לגבי ההשקפה המקצועית שלי.
וכן יש לי אחת כזו! לגבי ניסיונם הרחב של אחרים, לא מזלזלת באף אחד, אשמח אם תעשו באופן דומה , לפחות עד שתשמעו בעתיד את שיש לי לומר. ועל קצה מזלג ובאופן מאוד ממוקד ארחיב ואומר, הדעה הרווחת בחברה היא שהבדסמ אסור ולא נורמטיבי , לכן אין לו מקום בכלל. כמעט ב90% מהמאמרים שמלמדים על חברה והתפתחותה (בפרט אשיות האדם), הטענה הרווחת הינה כי ישנם טראומות וסטיות לא בריאות לאנשים שמתעסקים ב בבדסמ. בלי להכליל, ועל קצה מזלג, אני ורבים כמוני טוענים אחרת. חשוב לתת לגיטמציה לכל החלקים שלנו, גם לאלה שלא יושבים בקנה אחד עם ה"נורמאליות" החברתית הרווחת כיום. לא סתם בשנה שנתיים האחרונות ( גם לפני , אך כיום יותר) יוצאים תכנים בדסמים לתקשורת ומקבלים רעש פומבי , מספרים, לסרטים, וודיאו קליפים של זמרות. התכנים הבדסמים מקבלים מקום, אך המקום שהם מקבלים נלחם במרפקים לבסס את עצמו. אתמול ישבתי עם בחורה , היא סיפרה שהפסיכולוגית שלה מתייחסת לעניין הבדסמ כפתלוגיה אך באותה נשימה מאשרת לה להמשיך אם זה מה שגורם לה להיות מאושרת. חשוב לי לציין כי כל מקרה לגופו ואסור להכליל בשום אופן, אך באותה נשימה אני טוענת שלא ניתן להדחיק לעד תכנים סאדו מזוכיסטים מכיוון שהם לבסוף יפשילו שרוולים ויפנו לעצמם מקום בחברה, בחיים האישים ובזוגיים, כך או אחרת. לכל הספקנים, אשמח אם תבחנו אותי בעתיד ותוכיחו את טעניותי, אני תמיד שמחה לפתח דיון אנטלקטואלי על נושאים רבים. |
|
נשלט וג'נטלמן(אחר) |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
אין לי כוונה להרפות את ידייך
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
רותם תות היקרה
אין לי שום דבר רע לומר על האגנדה שלך. כאגנדה חברתית/סקסולוגית יישר כוח ואשמח אף לסייע. אבל זו אגנדה חברתית לא טיפולית. שאגב מתקדמת באופן טבעי בצורה שמזכירה למבוגרים שבינינו את ההתפתחות של ההכרה בקהילה הגאה. אבל. בצד האגנדה החברתית המבורכת שלך את מתיימרת לאגנדה טיפולית. זו אגנדה שאין לה ביסוס מחקרי what so ever ואפילו הכוהנת הגדולה של השילוב של פסיכולוגיה ובדסמ אליס סוטון לא מתיימרת אליה. בדסמ אינו הפרעת אישיות זה כבר המצב כבר שנים רבות וכיוון שכך אין משמעות לטיפול כזה. העירוב שאת עושה בין אגנדה חברתית ומתודוגיה טיפולית הוא מלאכותי ופוטנציאלית הרסני. אני מאחל לך מקרב לב שלא תצטרכי ליישם את הרעיון הזה ושאם כן ייקרה בדרכך אדם במצוקה תפני אותו לגורמים מקצועיים. וממליץ בחום שתשקלי את הכיוון הזה שנית. יש מספיק מקום בתחומים משיקים לאדם שרוצה לעשות טוב: ייעוץ זוגי בראייה בדסמית קבוצת תמיכה אבל לא טיפול. נ.ב. הכוונה בפרסומים היא לפרסומים אקדמאים |
|
רותם תות מטפלת |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
איש יקר
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
רותם תות מטפלת • 15 בנוב׳ 2013
תמוהה בעניי תשובתך המהירה והנתפסת כאמפולסיבית בעניי.
.אם תתמהמה ותקרא שוב את דברי, את הבלוג, ואת החותמת שלי , אשר את כולם טרחתי לנסח ואיית בצומת לב מרובה..תבין ,כי בשום מקום לא הזכרתי את המילה טיפול" כערך שרותי לחברים , רק שתואר שם לתעודה שעמלתי ועבדתי קשה מאוד להוציא! פעם אחרונה שבדקתי...לצערך, זה מה שכתוב על הדף המודפס שנתנו לי ...אם זה מהווה בעייה עבורך, אשמח לתת לך את המספר שלהם ובטוחה שתוכל לנזוף ההם כהוגן. המילים ייעוץ, תמיכה והכוונה הם אשר מלוות אותי בגישתי. וצר לי על איחולך בפורום פומבי שכזה , לחברים שכן צריכים לדבר, לשתף ולהתייעץ.. ראייתך מאוד צרה ומנימליסטית, שכן פונים אלי המון אנשים עם מגוון דילמות מרובות, מצעירים רווקים, נשןאים, וחדשים בתחום, לכאלה שוותיקים. תוכל לעקוב אחרי פירסומים עתידיים אשר מיועדים לבוא...ואז אשמח להתייחסותך המופרטת, לאחר שתקבל את כל המידע שאוכל לתת. בלי קשר, ואם קשר, אם נראה לך שיש באפשרותך לתרום ולהעשיר את היידע הלא מקוצעי שלי, אשמח לפגוש אןתך (וכן אחרים כמותך) לשחה על כוס קפה ומאפה. עד אז...שלומות לך וכל טוב. |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
Re: מבינה לגמרי
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
נוריתE • 15 בנוב׳ 2013
קאלי כתב/ה: היא בסה"כ רשמה שהיא שמעה סיפורים ,שאנשים מגיעים אליה ומדברים.
בשום שלב היא לא כתבה שהיא הצליחה לעזור למישהו/י. אסור לבנאדם להקשיב ?! טעות ראה ציטוט מדוייק ,היא כן כתבה ככה מעבר לזה, הכותרת המתיימרת "סוף סוף אחת שמבינה" היא המטפללת האלטרנטיבית ביחדה בכלוב,בארץ? שעוסקת מהצד בסאדו? וראו את שיערוי ההצלחה הטיפולית שלה...(כןאני סרקסטית פה) [B] רותם תות מטפלת כתב/ה: אחד המקרים שהגיעו אלי לאחרונה ,בחור נשוי , הוא שיתף שלאחר תקופה ארוכה של טיפולים זוגיים ,הוא ואישתו החליטו לתת צא'נס לבדס"מ בחייהם, הוא מאז ותמיד היה בדסמי ,היא בכלל לא הכירה או היתה מוכנה לתת צאנ'ס. הוא פנה אלי במטרה לקבל ייעוץ והכוונה כיצד יוכל לשלב את התכנים הבדסמים בחיי הנישואין שלו, ובכלל עוד קודם, כיצד לגשת לעניין. מקרים רבים מגיעים אלי והנושאים מגוונים ורחבים, גם זוגות קיימים שכבר חיים באופן משולב, ונתקלים בקונפליקטים וקשיים רחבים יותר. פרטים נוספים בקישור. |
|
נוריתE |
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
לפני 11 שנים •
15 בנוב׳ 2013
נוריתE • 15 בנוב׳ 2013
אני עכשיו שוקלת להוסיף לשם שלי פה : בסוגריים
B..A בבידסמ''יה מעשית ופסיכודרמית חלופית (ארוך מידי?) ולפתח קליניקה אלטרנטיבית משלי. אחד משני הקישורים שהבאתי בעמוד הקודם מציע סדנאות סופי שבוע והכשרה להיות "מטפלים פסיכודרמיים /אלטרנטיביים" כמה זה כבר יכול לעלות ?כזאת סדנת סופ''ש? זניח,כשאני חשובת על הקופה שאני עשויה לעשות על "מטופלים" כאלו.(כבר ציטטו פה את בארנום וביילי או מי ששאמרו שבכל יום נולד פתי חדש?) |
|