סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

aka BODYGUARD
לפני 11 שנים • 20 בדצמ׳ 2012
aka BODYGUARD • 20 בדצמ׳ 2012
אם אין סבלנות למתכון קצת ארוך אולם משובח-
נא להתקדם להבא בתור..


רולדת BODYGUARD



מצרכים:

בשר סינטה שהקצב בחר לכם באהבה.מדובר בכ-1ק''ג, שהונח בין שתי פלטות
והנתח הוכה (סוטים..) כמו שחובטים בשניצלים. המגמה להגיע ליריעה, עובי כ-1 ס''מ ופחות,
המידות ינועו לכיוון 30 ס''מ, אורך ורוחב.

0.3 ק''ג כבד עוף
0.3 ק''ג כבד בקר
0.3 ק''ג חזה עוף/פרגית/הודו
כ-10 לבבות עוף

בצל- 2 יח'
שום- 10 שיני שום
צרור נענע
צרור בזיליקום

תבלינים לפי הטעם האישי.
העדפות שלי במנה: כורכום, כמון, פלפל שחור גרוס גס, מלח גס, שמן זית.

הכנה:
את נתח הסינטה המשוטח רצוי להשרות במרינדה של לימון, גרידת קליפת לימון, מיץ
תפוז, חופן עלי נענע קצוצים דק- כל זאת למשך כ-10 שעות.

קוצצים את כבדי העוף, בקר, חזה, לבבות ומקפיצים למשך כחמש דקות עם הבצל והשום
שמעכנו וקצצנו גס. מוסיפים את התבלינים בעת ההקפצה.

מושחים את נתח הסינטה בשמן זית משני צדדיו, מפזרים בנדיבות פלפל שחור גרוס+
מלח גס על משטח העבודה ומניחים את הסינטה.
את התערובת המוקפצת מניחים על הסינטה, מוסיפים את הנענע והבזיליקום שקצצנו גס,
מגלגלים לרולדה עבה.
שני שיפודי עץ יהוו עזר לסגירת הרול.
כל הדבר הזה מוכנס לתנור שחומם ל-240 מעלות, מונח על פיירקס ששומן היטב
ובתוספת חצי כוס מים, כיסוי בנייר אלומיניום, לשים לב שהמבריק כלפי פנים ולחורר כמה
חורים ליציאת אדים.
כל תנור עובד בהספק שונה, אצלי זה לוקח כשעתיים, מסירים את נייר הכסף, עוברים למצב
גריל ונותנים לזה להשחים לקריספיות.

נותר לארגן 6-8 מורעבים, תוספת של תפוחי אדמה חתוכים גס שנצלו במצב גריל בתנור
עם כיסוי צ'ילי מתוק, סלט פשוט, בירה/יין לפי הטעם ו...

בתיאבון.

קצת עבודה, קצת זמן, שווה כל ביס.



עוד?
nomorenomore
לפני 11 שנים • 20 בדצמ׳ 2012
nomorenomore • 20 בדצמ׳ 2012
אני בא עם הבירה ואתה מכין ארוחה מדרבנן, הולך?
שרמומית
לפני 11 שנים • 20 בדצמ׳ 2012

...

שרמומית • 20 בדצמ׳ 2012
(נלקח מהאתר של ניקי ב' ונוסה אתמול בלילה)

סלמון בלימון ודבש.

סלמון שלם/5 פילה סלמון
3 לימונים פרוסים דק
4 כפות שמן זיתֿ
4 כפיות שום כתוש
2 כפיות פפריקה
כף גדושה דבש
חצי כפית טימין+חצי כפית רוזמרין (מי שלא אוהב, אפשר לשים פטרוזיליה)
פלפל שחור טחון ומלח.

אופן ההכנה למי שרוצה לחסוך בזמן

לערבב שמן זית, שום, תבלינים ולתבל את הסלמון, להניח את הסלמון בנייר כסף, לערבב את העשבי תיבול ולפזר מעל הסלמון, להניח מעל פרוסות לימוןֿ
ֿ
לסגור את הנייר כסף כמו מעטפה

חום בינוני 180 מעלות, 20-25 דקות.

פעם ראשונה שאני מכינה דגים ובשביל פעם ראשונה יצא לי מעולה.

בתאבון icon_smile.gif
aka BODYGUARD
לפני 11 שנים • 20 בדצמ׳ 2012
aka BODYGUARD • 20 בדצמ׳ 2012
Sparafucile כתב/ה:
אני בא עם הבירה ואתה מכין ארוחה מדרבנן, הולך?



תצטרך לעמוד בתור, ספארפל'ה..


icon_cool.gif
גולוסקלפרה​(נשלט)
לפני 11 שנים • 12 בפבר׳ 2013

תבשיל גריסים ותפו"א

גולוסקלפרה​(נשלט) • 12 בפבר׳ 2013
זמן הכנה: 30 דק' עד שעה

1 כוס גריסי פנינה מבושלים*
1 בצל גדול - חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום - קצוצות גס
2 תפו"א בינוניים - חתוכים לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה\חריפה
פלפל שחור
מלח
שמן זית + שמן קנולה

1. מתחילים בטיגון הבצל.
2. כשהבצל זהוב מוסיפים את התפ"א וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהתפ"א נהיים שחומים מבחוץ.
3. מוסיפים פלפל שחור, פפריקה ואת השום לדקה או שתיים של טיגון תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך) ואת הגריסים וממליחים.
5. בשלב זה יש לבשל מס' דקות עם מכסה, עד שהתפ"א רכים.

*גריסי פנינה מבושלים: בסיר עם מים רותחים מוסיפים את הגריסים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהגריסים רכים אך לא רכים מאד (אלדנטה כמו שאומרים הפולנים).
50 גוונים ג'ינג'ים​(אחרת)
לפני 11 שנים • 14 בפבר׳ 2013

Re: תבשיל גריסים ותפו"א

שפחון כתב/ה:
זמן הכנה: 30 דק' עד שעה

1 כוס גריסי פנינה מבושלים*
1 בצל גדול - חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום - קצוצות גס
2 תפו"א בינוניים - חתוכים לקוביות קטנות
פפריקה מתוקה\חריפה
פלפל שחור
מלח
שמן זית + שמן קנולה

1. מתחילים בטיגון הבצל.
2. כשהבצל זהוב מוסיפים את התפ"א וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהתפ"א נהיים שחומים מבחוץ.
3. מוסיפים פלפל שחור, פפריקה ואת השום לדקה או שתיים של טיגון תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים מעט מים (רבע כוס בערך) ואת הגריסים וממליחים.
5. בשלב זה יש לבשל מס' דקות עם מכסה, עד שהתפ"א רכים.

*גריסי פנינה מבושלים: בסיר עם מים רותחים מוסיפים את הגריסים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהגריסים רכים אך לא רכים מאד (אלדנטה כמו שאומרים הפולנים).



נראה נהדר. הולכת להכין בסופ"ש. תודה
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 11 שנים • 30 ביולי 2013

מתכון זריז ללחם

Onabike​(אחר){Morgan} • 30 ביולי 2013
במסגרת הנסיונות הנואשים שלי ללמוד לבשל כאילו אני רק אני בבית הזה ולא משפחה מרובת ילדים כלבים וחתולים
מתכון זריז (שעתיים, בערך) לכיכר קטנה (אחת, אחת, לא חמש, אחת) של לחם לארוחת צהריים

המצרכים הדרושים:
חצי קילו קמח
עוד קצת קמח לקימוח משטח העבודה והבצק, אם צריך
בערך כוס וחצי מים, אולי קצת יותר או פחות, תלוי בבצק
בערך חצי שקית שמרים יבשים
- אין אצלי בסופר טריים ואני מתעצל לנדוד לערים אחרות בשביל שמרים טריים
כפית מלח
כפית סוכר

אופן ההכנה:
* מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר עם כוס מים בקערה ומתחילים ללוש
* מוסיפים מים עד שהבצק נהיה דביק אבל לא מדי
* אם זוכרים, זה זמן טוב להוסיף את המלח
* לשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש מספיק, אם צריך פשוט מוסיפים עוד קצת קמח או מים, בדרך כלל זה קמח
* מכסים את הקערה במגבת נקיה ומניחים בשמש לתפיחה ראשונה, עד שהבצק מכפיל, בערך, את הנפח שלו
- על המנוע של המזגן אצלי זה לקח שעה
מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק מהקערה ומתחילים ללוש ולחבוט בו היטב
- כן, כן, צריך לגרד קצת מהצדדים, אני לא חסיד גדול של שימוני קערות בהתפחה
- אם רוצים, זה זמן מעולה לדחוף לבצק כל מיני גודי'ס
* אחרי שהבצק חזר להיות גמיש שוב ומעט יותר דחוס ממה שהוא היה כשהוצאנו אותו מהקערה עושים ממנו כיכר קטנה
- כל אחד והטכניקה האהובה עליו, אני פשוט חובט בו עד שהוא מתרצה מספיק להפוך לכיכר אבל יש גם את טכניקת קיפול המעטפה ועוד כל מיני מוזרים כאלה
* מעבירים את הכיכר לתבנית, עדיף על גבי נייר אפיה, חורצים חריצים עמוקים, בערך סנטימטר, לאורך הכיכר, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה שניה, בערך רבע שעה, עשרים דקות
* כמה דקות לפני שהבצק מסיים לתפוח שוב, מחממים תנור לחום של 200 מעלות
* כדי לקבל קראסט שווה צריך
- או להרטיב את הבצק קצת, מלמעלה
- או לזרוק ביחד איתו כמה קוביות קרח לתנור
- או, שזה האהוב עליי כשלא בא לי קראסט קשה רצח, לשמן את החלק העליון של הלחם במעט שמן זית. יוצא קראסט דק, יחסית, ולא קשה אבל עם צבע, ריח וטעם נפלאים
* אופים בערך 30-40 דקות, הלחם מוכן כשהצליל שהתחתית שלו משמיעה כשנוקשים עליה, חלול
* מצננים על רשת כ- 10 דקות
- את שאריות הקמח והשמרים, אם יש כאלה בכלל, שומרים למחר

ככה זה נראה עם קצת זיתים שמבצבצים מתוכו
Madame T​(שולטת)
לפני 11 שנים • 30 ביולי 2013

אחחח

Madame T​(שולטת) • 30 ביולי 2013
הלחם נראה מצויין, אפשר ביס? icon_cool.gif
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 10 שנים • 27 בפבר׳ 2014

כרובית אפויה בתנור

Onabike​(אחר){Morgan} • 27 בפבר׳ 2014
כרובית אפויה בתנור

המצרכים הדרושים
כרובית אחת בגודל בינוני
גביע אחד של גבינה רכה כלשהי, אני השתמשתי בשמנת חמוצה
מעט גבינה צהובה
תבלינים

אופן ההכנה
* מרחיקים את העלים וכאלה מהכרובית
* חותכים את הגבעול ככה שנשארת ממנו חתיכה קטנה שעדיין תופסת את כל הפרחים אבל מאפשרת להניח את הכרובית בצורה שטוחה עד כמה שאפשר על תבנית אפייה
* חולטים את הכרובית למספר דקות בסיר עם מים רותחים אבל לא מביאים לריכוך מלא
* בקערית קטנה מערבבים את השמנת החמוצה או גבינת הקוטג' או ווטאוור גבינה רכה אחרת שבא לכם עליה עם התבלינים
- אני השתמשתי בכמון, מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר גס
* מוציאים את הכרובית מהמים ומייבשים אותה במסננת
- זה פחות יעיל להשתמש באצבעות
- זה גם השלב שבו צריך להתייחס אליה בעדינות, מה לעשות
* מורחים בנדיבות את תערובת הגבינה והתבלינים על הכרובית, מפרידים בעדינות את הפרחים ומנסים להחדיר את התערובת אל בינות הפרחים עד כמה שניתן
* הופכים את הכרובית ומבצעים פעולות אינטימיות חודרניות עם הגבינה בכרובית (קורעים את פרוסות הגבינה לקרעים גדולים ודוחפים אותם אל תוך הכרובית, למתקשי ההבנה)
* בעוד הכרובית הפוכה, מורחים בנדיבות מתערובת הגבינה והתבלינים גם על חלקה התחתון ובינות הפרחים מבפנים
- כן, זה ייזל למטה במהלך האפייה, זה ייעשה שלוליונת קטנה שתהפוך לשרופה וטעימה מסביב לכרובית
* מניחים את הכרובית על תבנית עם נייר אפיה ואופים בחום של 180-200 מעלות למשך 30-40 דקות תלוי בתנור שלכם

טאדא!
(כן התנור המעפן בדירה הזו לא אחיד בפיזור החום שלו, יעבור לי בדירה הבאה)

להבה חשופה
לפני 10 שנים • 27 בפבר׳ 2014

בייקי!

להבה חשופה • 27 בפבר׳ 2014
אחלה מתכונים רשמת . לוקחת זאת לתשומת לב .
(תרגום אכין גם אכין אך איני בטוחה ש"הנסיכה על העדשה " תסכים לטעום - הכל תלוי בכושר השיכנוע.. שלך!!).

נראה לי שעם המתכונים שלך והמתכונים של אליפל (ראה בפוסטים שלו) .

ברשותכם, אפתח לי מיני הסעדה בבית.
הרי אי אפשר לחיות רק על עוגיות טחינה .


להבה חשופה.