סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

ייעוץ בדס"מי האומנם ?

Nun 190
לפני 8 שנים • 10 בדצמ׳ 2015

לא נראה לי

Nun 190 • 10 בדצמ׳ 2015
לפי דעתי אין שום  בעייה היא מנסה לשווק את עצמה ולהכניס יותר כסף .  היא אמורה לתת דוגמה אחרי המפגש הראשון . כך היא כבר מכירה מי עומד מולה,  ולא תהייה בעייה לתת דוגמה וגם לקבל כסף 
Nun 190
לפני 8 שנים • 10 בדצמ׳ 2015

לא נראה לי

Nun 190 • 10 בדצמ׳ 2015
לפי דעתי אין שום  בעייה היא מנסה לשווק את עצמה ולהכניס יותר כסף .  היא אמורה לתת דוגמה אחרי המפגש הראשון . כך היא כבר מכירה מי עומד מולה,  ולא תהייה בעייה לתת דוגמה וגם לקבל כסף 
nullable
לפני 8 שנים • 11 בדצמ׳ 2015
nullable • 11 בדצמ׳ 2015
מה ניזכרת בזה אחרי שנתיים חח 
מטפלת CBT
לפני 8 שנים • 11 בדצמ׳ 2015
מטפלת CBT • 11 בדצמ׳ 2015
קראתי את כל השרשור.
אכן הפרופיל שניתן בעמוד הראשון נראה חשוד ולא בדיוק ייעוץ מקצועי, אלא כזה שנראה שמשלב שירותי מין ושליטה אלו ואחרים.

לדאבון הלב תחום הטיפול, הפסיכותראפיה והייעוץ אינם מוסדרים באופן חוקי בארץ, כך שכל אחד יכול לקרוא לעצמו מטפל או יועץ. ישנם בתי ספר רבים שפותחים קורסים ולימודי תעודה אלו ואחרים וכביכול "מסמיכים" לטיפולים ויעוצים אלו ואחרים, כולל בעלי שמות מוכרים כמו  "טיפול באומנות" ,"טיפול בבעלי חיים" ואפילו "טיפול התנהגותי קוגניטיבי", שהם סוגי טיפול מוכרים וידועים ושמם הולך לפניהם- אך לא בהכרח בתי הספר שנלמדים  בהם.
שלא לדבר על זה שכל אחד יכול לפתח "תימות טיפוליות" בשקר- כלשהו כמו "אני תראפיסטית באבנים חמות וקפה שחור", ואף אחד לא יכול לומר להם שהם לא מטפלים. אפילו מוסדות הלימוד מצהירים שהם נותנים תעודה שמוכרת על ידי איגודים מקצועיים, אבל לא על פי חוק- פשוט כי אין חוק בנושא.

אני מציעה שכל אדם שרוצה ללכת למטפל, שחשוב שיבדוק מה למד, היכן למד (האם מדובר במוסד מוכר? האם הוא בחסות של מוסד אקדמי? איזה תארים? איזה לימודי תעודה?) והאם אותו אדם ומוסד שבו למד מוכרים על ידי האיגוד המקצועי של אותה דיספלינה שהוא למד.

מטפל נחשב "יותר" מיועץ בגלל שהוא למד יותר שעות וקיבל יותר שעות הדרכה (בהכללה גסה).
לצורך הדוגמה, יועץ זוגי יכול ללמוד במכללה קטנה ולא מוכרת במשך חצי שנה או שנה 4 שעות בשבוע, לקבל 30 שעות הדרכה ולקבל תעודה שלא שווה במאום לעומת אדם שלמד טיפול זוגי במכון אדלר במשך שלוש שנים לאחר שני תארים טיפוליים, עשה פרקטיקה במקום מוכר וקיבל מאות שעות הדרכה מקצועיות ממדריך מוסמך, והתעודה שלו מוכרת על ידי האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי.

אני נתקלתי גם פה ושם באנשים שהציעו טיפול או ייעוץ בתחום הבדסמ ולא ברורה מה הכשרתם הטיפולית. חשוב לי לציין שיש הבדל בין אדם שבא לקבל טיפול ממוקד בבדסמ על מנת "להגמל" ממנו, ואז כדאי ללכת למטפל מיני מוסמך (שלומד על סטיות מין, ואגב בשפה המקצועית זה נקרא "פאראפיליה" ולא פאליה) לבין אדם שרוצה לדבר על דברים שקשורים בבדסמ באופן ישיר ועקיף ויעדיף מישהו מהקהילה שיוכל להבין אותו ולא לשפוט אותו, ואז כדאי שאותו מטפל יהיה מומחה בתחום הטיפול- למשל מומחה בטראומה, בדכאון, בהפרעות אישיות וכן הלאה או באופן כללי בטיפול בשיטה מוכרת (כמו דינאמי או CBT).

אני כרגע סטודנטית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) במוסד מוכר וידוע בשמו שיש לו אישור ומוסמך על ידי איט"ה- האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגנטיבי בארץ, יש לי תארים טיפוליים עם רישיון עיסוק (בארץ מוסדרים על פי חוק כמקצועות טיפוליים שבהם אתה לא יכול לקרוא לעצמך כעובד כזה אלמלא קיבלת רישיון מהאיגוד המקצועי שאליו אתה משתייך מתוקף לימודיך ולאחר שסיימת את כל חובותיך האקדמיים: פסיכולוג, עובד סוציאלי, רופא, ריפוי בעיסוק, סיעוד וקרימינולוג קליני, ורובם יכולים ללמוד לימודי תעודה טיפוליים במוסדות המוכרים, לפעמים כתלות בניסיונם) וניסיון בטיפול בבריאות הנפש. אני כרגע מחפשת מטופלים לעשות עליהם פרקטיקה ופרסמתי מודעה בלוח המודעות בכלוב. לצערי הרב, חלק מאלו שפנו אליי כנראה חשבו שאני מספקת שירותים נוספים, וחבל לי מאוד שזה עשוי להבריח מטפלים מקצועיים ומנוסים שיחששו מבקשות והתנהגות בלתי הולמת מצד הלקוחות שלהם.

בנוסף,  לומר שאתה אקדמאי (במה? בתקשורת? מנהל עסקים?) ואפילו במקצועות במדעי ההתנהגות (תואר במדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, חינוך, קרימינולוגיה שהם BA שיפים כתעודה ולא מעבר ואינם מקנים שום אישור או יכולת או כלים או רשיון לטפל או לייעץ), לא באמת אומרים משהו.
הדורבנים​(נשלט)
לפני 8 שנים • 12 בדצמ׳ 2015
הדורבנים​(נשלט) • 12 בדצמ׳ 2015
לטיפול קוגניטיבי התנהגותי באמת קוראים CBT?

גדול!!!! זה ענק!
האפשרויות העולות במוחי ...
מטפלת CBT
לפני 8 שנים • 14 בדצמ׳ 2015
מטפלת CBT • 14 בדצמ׳ 2015
תודה על המענה ועל כך שהקדמת אותי icon_smile.gif
היפוקרטס​(נשלט)
לפני 8 שנים • 15 בדצמ׳ 2015

אני מכיר את ייעוץ בדס"מי

היפוקרטס​(נשלט) • 15 בדצמ׳ 2015
מכיר אותה הכרות אישית, בן אדם נפלא, ללא קשר לעולם הזה.
היא כן עזרה לי להכיר מישהי בזמנו, וגם תמכה ונתנה עצות וכתף חמה כשהייתי צריך.
לא קיבלתי אצלה טיפול, אבל היא כן בן אדם שאפשר לסמוך ואני מעריץ אותה icon_smile.gif!
מיתוסית​(שולטת)
לפני 8 שנים • 15 בדצמ׳ 2015
מיתוסית​(שולטת) • 15 בדצמ׳ 2015
גם השכן שלי איש נפלא שמייעץ לי לפעמים ונותן לי כוס סוכר כשחסר.
זה לא אומר שהוא יכול להיות יועץ או מטפל.