שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שליטה מלמטה

מוש​(נשלט){k}
לפני 20 שנים • 10 באוג׳ 2004

שליטה מלמטה

מוש​(נשלט){k} • 10 באוג׳ 2004
"אתה לא באמת נשלט"
"למה לא?"
"כי אנחנו עושים מה שאתה רוצה"
"אני אמרתי מה לעשות?"
"לא"
"רמזתי?"
"לא"
"את קיבלת את כל ההחלטות?"
"כן"
"אז למה את אומרת את זה?"
"כי אתה מוביל אותי לשם"
"לאן?"
"לא משנה, עזוב..."

ואני פשוט לא מבין. נראה לי ברור שאני צריך ליהנות, הרי בשביל זה אנחנו כאן לא?
אני מקפיד לא להתלונן על כלום, גם על דברים שלא מהנים אותי כלל, אבל את רובם היא קולטת בכל מקרה משפת הגוף שלי ומהדרך בה אני מגיב. אז היא לא עושה אותם. זה שליטה מלמטה?
יש בכלל דבר כזה שליטה מלמטה?
הרי נשלטים בסופו של היום מגיעים לעמדה הזו מבחירה ומרצון, הם נהנים מזה כי אחרת לא היו נמצאים שם. מותר להם להגדיר גבולות והעדפות בדיוק כמו לשולטים לא?

כמה סימני שאלה על הבוקר...

cow.gif
meniman​(נשלט)
לפני 20 שנים • 27 באוג׳ 2004

אל תבקש שום דבר...

meniman​(נשלט) • 27 באוג׳ 2004
אל תדבר... תן לה לעשות בך כרצונה... היא צריכה להיות קצת יותר קשוחה איתך ובאמת לעשות את מה שהיא רוצה. אתה יכול לבקש ממנה מקסימום משהו אחד מתוך סשן ארוך. בכל השאר אתה לא מתערב, אתה עושה את רצונה בלי לשאול אפילו. תנסה לבקש ממנה אפילו דברים שאתה לא יודע עליהם הרבה, דברים שמפחידים אותך קצת, דברים שמסקרנים אותך. יש דבר כזה שליטה מלמטה וזה דבר שמלכות שונאות ומדכאות בצורה אכזרית ביותר. בהצלחה...
crazy_toast​(שולט){אליס}
לפני 20 שנים • 27 באוג׳ 2004
crazy_toast​(שולט){אליס} • 27 באוג׳ 2004
כל המושג הזה של "גבולות" יוצר אשלייה מסויימת של שליטה מלמטה.
יכול להיות שיש בזה משהו אבל זה סשן זה גם סוג של משחק וכמו בשבאגרוף יש חוקים(=גבולות לצורך העניין) למשל אסור לתת מכה לביצים, אז ככה גם בסשן לדעתי.

גם חופש פעולה הוא במסגרת החוק. ומסגרת החוק הזאת, היא הגבולות שאתה מציב.

סאבים משוחררים, מסגרת החוק שלהם מצומצמת יותר ויש להם פחות גבולות והגבלות וסאבים פחות משוחררים או שלא מתאים להם לעשות כל דבר קובעים מסגרת רחבה יותר שמקיפה הרבה יותר דברים שהם לא רוצים שהמלכה תעשה.

המלכה שלך יכולה ללכת על אחד מהרצפים הבאים:

I-----כאן-----I או: I--------------------כאן-------------------I

הקוים בשתי הצדדים זה הגבולות שלך.
choose your destiny.

והשליטה מלמטה שאתה מדבר עליה.... בסופו של דבר... הסאבים הם שנותנים לדומים/יות את הכח הזה. זהו כח שהם לא יכולים לקחת לבד. בקיצור SSC
Passion Fruit​(שולטת){[pfp]}
לפני 20 שנים • 28 באוג׳ 2004

בעיניי-שליטה מלמטה היא שוות ערך למניפולציה.

Passion Fruit​(שולטת){[pfp]} • 28 באוג׳ 2004
וזה ממש שונה מהצבת גבולות.
גבולות נועדו להגן על הסאב/ית וגם על הדומ/ית. לסאב שלי יש גבולות (אמנם רחבים..אבל יש) וגם לי יש. יש דברים שהסאב שלי רוצה שכרגע-אין סיכוי שיקרו. מצד שני, יש דברים שאני יודעת שהוא לא אוהב אבל עדין אני ממשיכה לעשות אותם. הוא פשוט סובל בשקט כי הסכמנו על זה מראש.
הגבולות של הצדדים תוחמים את התחום המשותף, או במילים אחרות, את הגבולות של מגרש המשחקים. קביעת גבולות אינם מעידים על פינוק אלא דווקא על מודעות.

אני ממש לא מסכימה עם מה ש- meniman
שכתב: " תנסה לבקש ממנה אפילו דברים שאתה לא יודע עליהם הרבה". למה? כדי לרצות? בעיניי זה גובל בחוסר אחריות. סשן טוב לוקח את הצדדים הרבה מעבר לגוף. זה לא עניין טריוויאלי בכלל. לפעמים מילה או ריח או תנועה זורקים אותנו למקומות ששכחנו מהם. כבר קרה לי שעשיתי לגור שלי משהו שנראה לי לחלוטין רגיל ופתאום הוא נזרק למקום מאד כואב נפשית. טראומטי אפילו. אז להמשיך רק כי רציתי? בנקודה הזו אני מסכימה עם מוש: "נראה לי ברור שאני צריך ליהנות, הרי בשביל זה אנחנו כאן לא? ".

הגור שלי לפעמים מסתובב בבית ומנענע את ישבנו בצורה קצת בולטת כדי שיזכה לטיפול.
שליטה מלמטה או חיפוש צומי?
אם אני במצב רוח מתאים-יכול להיות שאלך עם זה. אם אני במקום אחר-הוא יצטרך לחכות להזדמנות אחרת.
meniman​(נשלט)
לפני 20 שנים • 28 באוג׳ 2004

תגובה...

meniman​(נשלט) • 28 באוג׳ 2004
כל כוונתי הייתה שאחרי שקבעת כללים ברורים של מה אתה אוהב ומה אתה לא אוהב, ויש הבנה בין הדום לסאב כדאי להתחיל לפתוח קצת את הראש (open your mind) ולנסות לבקש דברים שלא היית חושב שהיית עושה קודם. למשל מישהו שחובב אקסטרים (אני מדבר על חובבן מתחיל) לא היה חולם שיעשה באנג'י, הבאנג'י מוגדר כגבול מסוים בשבילו. לעניות דעתי כדאי לחובבן לנסות קצת דברים דומים, להתנסות, להרחיב לאט לאט את הגבולות האלה ולבסוף לראות שזה לא באמת שד כל כך גדול. בכך שהסאב מגדיל את הגבולות הדום תקבל יותר... ומכך כולם ייצאו מרוצים. אם זה לא יהיה ככה וישאר "שליטה מלמטה" גם הסאב וגם הדום ייאבדו מהר מאוד את העניין בסשן.
ובאשר לחלק הנפשי שהזכרתם, הדום צריך להיות מספיק אחראי ולדאוג להשאיר טיפה מקום לשליטה של הסאב. כמו שבסשן הסאב יכול להשתמש במילת הביטחון. הדום לא יכול לדעת מה יחזיר את הסאב לזמנים פחות טובים וזהו תפקידו של הסאב ליידע את הדום. כמו שבסשן מאוד קל פתאום יכול הסאב להכנס לדיכאון או משהו בסגנון, הדום רוב הפעמים מונע זאת ואם לא, אז הסאב חייב ל"העיר" את הדום ולפקוח את עיניו... דרושה פה המון הבנה הדדית אבל ככה זה בסאדו מאזו.
זו רק דעתי ובבקשה לא להעצבן אם מישהו לא מסכים איתכם... תודה.
Demi
לפני 20 שנים • 29 באוג׳ 2004
Demi • 29 באוג׳ 2004
יש שתי סוגים עיקריים של שליטות מלמטה
אחת היא "כפוייה" וזה אומר - תצליפי בי, יותר חזק, פחות חזק, יותר בצד.... עכשיו תקשרי אותי, ועכשיו תעשי לי בייד... די , תפסיקי, טפטפי עלי שעווה... עכשיו כמה מכות חשמל, זהו, עכשיו הפסקה 5 דקות ואחרי זה נראה מה הלאה...
אחרת היא בהסכמה - אני מעדיף דברים מסויימים, אני רוצה דברים מסויימים, אני מסכים לדברים אחרים אבל לא אוהב אותם, ואני מציב כגבול דברים אחרים שבשלב זה בחיי ובקשר הזה נכון להיום לא יתקיימו. ואז... מתוך הבנה ואהבה וזרימה הדדית מן הסתם חלק מהדברים העבד מעדיף יתקיימו לעומת דברים שהוא לא אוהב שאולי יתקיימו אבל פחות. זאת "שליטה מלמטה" במובן החיובי של המילה.
ויש קיצוניות נוספת בה רצונות העבד אינן משמעויותיות אלא רק ההסכמות, אבל זאת הקצנה של "שליטה מלמטה" והוצאת המונח מהקשרו.

לדעתי החיים מתקיימים במקום טוב באמצע, מקום שבין הרצונות שהעבד מבחינתו מושך אליהן לבין ההסכמות שלהם מסכים העבד, וזה לעומת הרצונות של השולטת וההסכמות שלה, כי לא כל שולטת מסכימה לעשות כל דבר גם אם העבד מאוד מבקש...
קשר שכזה שיש בו יותר מטכניקה ויותר קומוניקציה וזרימה, יש בו קצת שליטה מלמטה במובן החיובי של המילה וקצת "הובלה" והתנערות מהשליטה מלמטה וגם זה במובן החיובי.
גישה בה רצונותיו של העבד אינם נחשבים.... זאת גישה שתעבוד רק בשביל עבדים שרצונם הוא שרצונם לא ייחשב, ויש כאלו, אבל מעט.
meniman​(נשלט)
לפני 20 שנים • 1 בספט׳ 2004

אני מסכים איתך דמי

meniman​(נשלט) • 1 בספט׳ 2004
כותרת^.
אני רואה את הרצון להיות עבד כרצון להסיר את השליטה מאותו אחד שרוצה להיות עבד ובעקבות כך הרצון למסור למישהו את השליטה כדי שיגרום לו להגיע ל-"שיאים חדשים" וכאלה... הבעיה היחידה היא שהעבד צריך לעבוד כדי להגיע אליהם. הוא צריך לתת משהו בתמורה.
משחקי השליטה הם בעצם רצון של עבד להסיר מעצמו את האחריות ולהרצון שמישהו אחד יחליט מה לעשות איתו וכך יהיה לו מעניין יותר ומהנה יותר, כל עוד זה בתחום גבולותיו.
והדומיננטי רוצה לקחת את השליטה ולשלוט וכך בעצם לראות מה הוא יכול לעשות עם הכוח שבידיו ואיך הוא יכול לנתב אותו לצרכיו ולצורך לעדן את היחסים ואת החיים.
זו דעתי ואני שמח שהגענו לתשובה. icon_wink.gif
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 20 שנים • 2 בספט׳ 2004

שליטה מלמטה מול משא ומתן

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 2 בספט׳ 2004
נראה לי שיש בתיאור של שני הסוגים שדמי תיאר עירוב בין שני מונחים שונים

שליטה מלמטה - שבעיני היא ניסיון של הסאב/ית לשלוט ולנהל את מהלך הסשן, תוך כדי התרחשותו, כשאנחנו כבר בתוך הקשר בדסמי, לאחר שהשליטה הועברה לדומ/ית.

משא ומתן והגדרת גבולות - שהוא תהליך שבדרך כלל מקדים לסשן. כאן הסאב/ית והדומ/ית יושבים כשני אנשים שווים ומדברים ביניהם.
על מה הם אוהבים, ממה הם נהנים, מה עושה להם את זה.
וגם על מה הם לא אוהבים, מה מכבה אותם, מה מפחיד אותם, אילו חרדות וחששות יש להם, ואילו סיכונים מעורבים בסוג הפעילויות שהם רוצים לעשות.

שליטה מלמטה יכולה לבוא מהמון מקומות וסיבות, ושיחה מוקדמת שבה מגדירים ביחד מה יכול להיכלל בסשן ואיך, ומה לא, מקטינה בצורה משמעותית את הצורך של הסאב/ית להיות מעורב בניהול הסשן ולניות חופשיים ליהנות ממנו.

ככל שיש יותר אמון, תקשורת וזמן משחק משותף כך יש פחות צורך בשליטה מלמטה.

ככל שיותר משוחחים על הסשן שהיה (כמה שעות או כמה ימים אחרי, לא מיד אחרי), ושומעים איך הוא נראה והרגיש מהעיניים של השותפ/ה, ככה לומדים יותר גם על עצמך כשולט/ת וגם על השותפ/ה.

ואז הפעם הבאה תהיה הרבה יותר טובה וממוקדת, עם הרבה פחות גישושים באפלה...
מוש​(נשלט){k}
לפני 20 שנים • 2 בספט׳ 2004
מוש​(נשלט){k} • 2 בספט׳ 2004
טוב קודם כל תודה למגיבים (נעדרתי שבועיים כך שרק עכשיו קראתי)
חשבתי להגיב כל מיני תגובות אבל בסופו של דבר נראה לי שמה שחשבתי מראש הוא די נכון: לכל אחד הגדרה משלו לשליטה מלמטה. חלק נכנסו לתת הגדרות כמו שליטה מלמטה "כפויה" או הגדרת גבולות וכד'. לי נראה שההבדל העיקרי הוא בהגדרות האישיות.
אני לא חושב שעבד יכול "לנהל" את הסשן מלמטה, חלק מהעניין (לפחות אצלי) הוא להכנס למצב של שחרור מוחלט ונתינה חסרת גבולות - מה שתגידי אני יעשה.
נכון, יכול להיות שמחלק מהדברים אני אהנה פחות, ויכול להיות שאת תדעי את זה. את יכולה להחליט אם להתעלם מזה או להתייחס לזה. בכל מקרה אני לא שולט בכלום כי מי שמקבלת את ההחלטה זו את. לא? icon_rolleyes.gif

cow.gif