crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
הביצה והתרנגולת- רעיון חדש
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
crazy_toast(שולט){אליס} • 10 באוג׳ 2004
יש תיאוריה מאתגרת חדשה בתחום הקונספט של הביצה והתרנגולת.
מי בא קודם, אלוהים או המח? קבוצה של חוקרי מח מאוניברסיטת קליפורניה גילו את מה שהם מכנים "מודול אלוהים" במח. הם מציעים שאמונה היא מצב אבולוציוני, ולא התנסות רוחנית. התגלית נחשפה במהלך מחקר על אפילפטים; קבוצה שידוע שהיא חוות חויות רוחניות עמוקות. חולים אלו שסבלו מארועים מוחיים באונה המצחית דווחו שלעיתים הם חווים חויות מיסטיות חזקות, ויכולים להיות עסוקים ברוחניות באופן כפייתי. כשהוצגו בפניהם תמונות של אלוהים, האונה המצחית הפעילה פולס חשמלי שמראה על כך שהאמונה הדתית היא יותר פונקציה ביולוגית. המדענים מאמינים שהתוצאות הראשוניות מראות שהאמונה הדתית היא "מרושתת חזק" במח, ואומרים ש"ייתכן שיש מכניזם נויראלי באונה הטמפוראלית שקשור לדת. ויכול להיות שהוא זה שמעודד סדר ויציבות בחברה". ד"ר וילינור ראמצ'נדרן שעומד בראש המחקר, שהמחקר השווה בין מטופלים אפילפטים עם אנשים בריאים שלא סבלו מאפילפסיה וכן עם עוד קבוצה שלישית שהוגדרה דתיים באופן חריג. חיישנים חשמליים מוצבים על העור למדוד את הפעילות המוחית באונות הטמפוראליות. כשהוצגו בפניהם מילים שקשורות לאמונות רוחניות, גם האפילפטים וגם האנשים הדתיים חלקו את אותה תגובה. תוצאה זו מוסיפה שמן למדורה למדענים האבולוציוניים , שטענו במשך הרבה זמן שהתופעה הכלל עולמית של אמונה דתית היא בעצם תוצאה של האבולוציה. יותר מכך הם מציעים שהאמונה באלוהים יכולה להיות מובנית בתוך המח במעגל חשמלי בדומה לתהליך ההסתגלות שעליו דיבר דארווין בין 2 אינדיבידואלים. נראה כי התוצאות מראות ששעור האמונה שקיים אצל אדם בעל אמונה או אפילו אמונה באלוהים, תלויה בכמה התפתח המעגל החשמלי במח שנמצא ב"מודול אלוהים". כך, יהיה הגיוני להניח שלאנשים אתאיסטים יש מעגל חשמלי שונה לגמרי באונה המצחית. |
|
אנפת לילה |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
לפי המחקר הזה
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
אנפת לילה • 10 באוג׳ 2004
אצלי כנראה יש בכלל קצר שם......
|
|
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
אם זה נכון אז המשמעות של זה מדהימה. כלומר הדבר הזה שנקרא "אמונה" , היכולת להאמין בדברים רוחניים, היא בעצם תוצר של התפתחות המין האנושי.
תאר לעצמך איך יתפתח עוד המח בעתיד! מעדויות של מפגשים מהסוג השלישי, מתוארים חייזרים שמתקשרים בינהם ללא דיבור ומזיזים חפצים בעזרת כח המחשבה(טלקינזיס) ועוד כל מיני פעולות רוחניות מוחיות אחרות. אחד הקורסים שאני עושה באוניברסיטה הוא של משפטים, ולמדנו שפעם אחת היה חוקר באנגליה שלקח קופה והכניס אותה להריון בשיטה של מניפולציה גנטית מזרע של אדם. נולד בין יצור מוזר כזה ובית הלורדים(שזה כמו בית המשפט העליון) באנגליה היה צריך להכריע בסוגייה אם היצור הזה הוא אדם או לא. כלומר מהי ההגדרה לאדם? בית הלורדים קבע שאדם הוא מי שאפשר להוכיח שהוא מאמין בכח עליון. ביצורים פחות מפותחים מבחינה מוחית האמונה בדברים רוחניים לא קיימת. |
|
אנפת לילה |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
איפה מצאת את המחקר הזה?
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
אתה יכול להפנות אותי לשם?
אני לא רואה את הקשר בין חוויות פנימיות כמו הארה או אמונה לחוויות חיצוניות כמו טלקינזיז או תיקשור טלפתי |
|
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
Re: איפה מצאת את המחקר הזה?
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
אנפת לילה כתב/ה: אני לא רואה את הקשר בין חוויות פנימיות כמו הארה או אמונה לחוויות חיצוניות כמו טלקינזיז או תיקשור טלפתי המשפט הזה היה שלי לגבי מה צופן בחובו העתיד...איזה אפשרויות מדהימות. אם יכול להיות שאמונה , והיכולת להאמין בכחות עליונים ורוחניים אינה אלא תוצר של התפתחות אבולוציונית כלומר דרגה של תבונה שהגיע אליה המין האנושי אז מי יודע מה יהיה בעתיד.. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
זאלופון(שולט) • 10 באוג׳ 2004
לא ממש הבנתי.
לאנשים אפילפטיים יש הפרעות חשמליות במוח. מה בינם לבין רוחניות יתר? סביר מאד שיהיו הבדלים בין אנשים לא דתיים לאנשים דתיים לתמונות ומילים דתיות, מכיוון שכל הבדל בהתנהגות הוא שיקוף של הבדל בפעילות מוחית (אגב, מה זה תמונות של אלוהים?). לפיכך גם העובדה שאותן תמונות מעוררות תגובה חשמלית במוח לא אומרת לי הרבה, שהרי כל תגובה במוח היא חשמלית. גם לא הבנתי אם מדובר על האונה המצחית (פרונטלית) או על האונה הטמפורלית. אולי אם אראה את המחקר עצמו אבין יותר על מה השמחה. כרגע המסקנות נראות לי קצת farfetched. |
|
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
במחקר היו כמה קבוצות:
אחת של אפילפטים שדווחו שבעת התקף אפילפסיה הם חווים חויות רוחניות מיסטיות חזקות. קבוצה שנייה של דתיים. התגלה שהתגובה של הפעילות המוחית למראה של חפץ או סמל שיש לו איזושהי משמעות דתית זהה גם אצל דתיים וגם אצל אפילפטיים. זה אומר שיש איזשהו אזור במח שמעורר את התחושה של רוחניות. |
|
אנפת לילה |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
זאלופון כתב/ה: לא ממש הבנתי.
לאנשים אפילפטיים יש הפרעות חשמליות במוח. מה בינם לבין רוחניות יתר? farfetched. לי זה דווקא עושה הגיון. אם תיקח חויות של כמעט מוות (המנהרה והאור בקצה וכן הלאה) תראה שאלו חוויות שנחוו במצבי מצוקה קיצוניים של הגוף וכמובן של המוח עצמו, ולכן אני יכולה להאמין שאנשים שסובלים מהתפרצויות חשמליות לא סדירות כמו אפילפסיה עשויים לחוות חויות שיתקשרו לרוחניות. מה שלא היה לי ברור זו ההשלכה של המחקר לגבי פעלויות חוץ מוחית כמו טלפטיה. אבל הטוסט הסביר שזו השלכה שלו. |
|
ThePassionMaster |
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
Re: הביצה והתרנגולת- רעיון חדש
לפני 20 שנים •
10 באוג׳ 2004
ThePassionMaster • 10 באוג׳ 2004
crazy_toast כתב/ה: ואומרים ש"ייתכן שיש מכניזם נויראלי באונה הטמפוראלית שקשור לדת.
ויכול להיות שהוא זה שמעודד סדר ויציבות בחברה". יותר מכך הם מציעים שהאמונה באלוהים יכולה להיות מובנית בתוך המח במעגל חשמלי בדומה לתהליך ההסתגלות שעליו דיבר דארווין בין 2 אינדיבידואלים. נראה כי התוצאות מראות ששעור האמונה שקיים אצל אדם בעל אמונה או אפילו אמונה באלוהים, תלויה בכמה התפתח המעגל החשמלי במח שנמצא ב"מודול אלוהים". כך, יהיה הגיוני להניח שלאנשים אתאיסטים יש מעגל חשמלי שונה לגמרי באונה המצחית. אפרופו מעגליים חשמליים במוח. זה מזכיר לי את הרדיו האבולוציוני שסבי מצא בתימן במדבריות שם. אומנם הוא קולט אך ורק FM אבל אלו בדיוק רמות התדרים בהם אני מעדיף להשתמש. מדהים איך תהליכי אבולוציה של מאות מליארדי שנים יוצרים רדיו, גם אם כי די פרימיטיבי, אבל עובד ! |
|