בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

להבה חשופה
לפני 10 שנים • 27 בפבר׳ 2014

עוגיות טחינה (מדהימות וקלות להכנה)

להבה חשופה • 27 בפבר׳ 2014
מרכיבים (כ - 50 עוגיות).
---------------------------

150 גר' סוכר (קצת פחות מכוס).

200 גר' חמאה (לא מלוחה) מומסת.

350 גר' קמח (2.5 כוסות).

1 שקית אבקת אפיה.

250 גר' טחינה גולמית. (אני משתמשת בטחינה "בארכה".).

1 כפית תמצית וניל איכותית.

חצאי פקאן או חצאי שקדים לבנים ללא קליפה לקישוט. ( לא חובה.)


אופן ההכנה:
-------------
1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

2. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.

3. מגלגלים לכדורים, מניחים מעל כל כדור שקד פרוס או 1/2 אגוז פקאן,

מסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות.


זהירות העוגיות ממכרות.

בתאבון.

להבה חשופה.
להבה חשופה
לפני 7 שנים • 7 בדצמ׳ 2016
להבה חשופה • 7 בדצמ׳ 2016
 מצרכים:
==========
3 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כף מים חמים.
3 ביצים.
3/4 סוכר חום.
1 כוס קמח + 1/2 1 כפית א. אפיה.
1 כף אבקת קקאו.
150 גר' חמאה מומסת.
2 כפות ליקר קפה (אני הוספתי - 150 גרם שוקולד מריר מומס במקום ליקר הקפה).

לסירופ:
=======
1/2 כוס סוכר.
3/4 כוס מים.
3 כפיות אבקת קפה נמס.

אופן ההכנה: 
==========
מערבבים את הקפה עם המים החמים עד שהוא נמס. מקציפים במיקסר את הביצים במשך 10 דקות לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה רצופה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומקפלים לתערובת. מוסיפים את החמאה והקפה המומס, מערבבים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות.

הכנת הסירופ:
===========
שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ואבקת הקפה. מערבבים על להבה קטנה icon_smile.gif עד שכל הסוכר נמס. מביאים לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם על העוגה בעודה חמה. אפשר גם לשמור קצת מהסירופ בצד ולהגיש עם העוגה.

בתאבון.
להבה חשופה
לפני 7 שנים • 7 בדצמ׳ 2016
להבה חשופה • 7 בדצמ׳ 2016
 שם המתכון, עוגת נס קפה!.

להבה חשופה.
lieca
לפני 7 שנים • 8 בדצמ׳ 2016
lieca • 8 בדצמ׳ 2016
איך חמק ממני השרשור הזה איך?

אצטרף לשיתופים.
lieca
לפני 7 שנים • 8 בדצמ׳ 2016
lieca • 8 בדצמ׳ 2016
אני כל הזמן מחפשת מתכונים בריאים יותר ועושה נסיונות כדי להמיר מתכונים עם קמח רגיל לקמח מלא או קמח אחר, להחליף סוכר בממתיקים אחרים ולפעמים אני אפילו מטבענת את המתכונים.  

לא יודעת אם יש עניין שאשתף את נסיונותי המוצלחים.