לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

פסיכוביולוגיה - נשלט זה דוחה?

המשתמש לא קיים
לפני 7 שנים • 20 בדצמ׳ 2016

פסיכוביולוגיה - נשלט זה דוחה?

המשתמש לא קיים • 20 בדצמ׳ 2016
חברה שלחה לי קישור למאמר הבא:
http://studyitonline.com/g4g/2014/04/dont-try-pegging-or-femdom-unless-you-want-to-lose-your-wife/

בגדול, המאמר טוען שה"חיווט" הבסיסי שלנו הוא דומיננטיות של הגבר וכניעה של האישה.
ברגע שיש היפוך תפקידים, הדבר פוגע בליבידו של האישה ובכבוד שהיא רוכשת לגבר, גם אם באופן בלתי מודע.
הדבר יעודד אישה לחפש לה זכר "אלפא" במקום בן הזוג ה"סיסי" שלה.

אשמח לדעת מה אתן חושבות על כך. אני חושב שיש בכך הרבה אמת, ועדיין:
למה בכל זאת יש כאלה בינינו שמפנטזים להיות כנועים?
מדוע יש כאן נשים שנמשכות לזה, ומה מושך אותן לזה?
האם הביולוגיה משחקת אצלנו עדיין תפקיד כל כך משמעותי או שה"שכל" יכול להתעלות על כך?

אשמח להתייחסותכן!

*הפוסט מנוסח בלשון נקבה אך מופנה לכולם
בן אנוש
בן אנוש • 20 בדצמ׳ 2016
לי זה נשמע מאוד אינדיבידואלי...
lieca
lieca • 20 בדצמ׳ 2016
לעניות דעתי, מדובר באנרגיה ולא בביולוגיה. תדר. תדר של נשים הוא שונה משל גברים. 
המהות של גברים שונה מהמהות של נשים. למרות שכולנו בני אדם.
אני לא חושבת שהלבידו של נשים נפגע, אם גבר מסגל לעצמו התנהגות אחרת, פשוט ההרמוניה מופרת. 
בזוגות שבמהלך זוגיותם לא יהיה סנכרון בין הדרך של הגבר והאישה, עשוי להיווצר נתק. זה טבעי שלפעמים אנשים צומחים לכוונים אחרים במסע שלהם מול עצמם, וזה בסדר, אך אם אינם משכילים לגשר על הפער שנוצר עם בן זוגם, עשויה להווצר חוסר התאמה שתגרום לעיתים לחיפוש אחרי בני זוג אחרים מחוץ למסגרת, או אפילו לפרידה. 
מתוך חוויותי עם גברים נשלטים, יש סיבות רבות לרצונם להשלט, שמין הסתם את רובן אני לא מכירה. אישית הכרתי כמה שפשוט היו דומיננטיים מאוד בכל רבדי חייהם.. אנשים בתפקידים בכירים ואחראיים.. כאלה שנושאים הרבה על כתפיהם ביום יום, ועבורם להשלט גם אם לזמן קצר, היה פשוט להשתחרר מעט מעול האחריות. לנקות ראש ולהשתחרר. יש גם הסברים אחרים לזה.

יש כל כך הרבה תשובות שונות לשאלות שלך, כמספר האנשים שיכולים לענות עליהן.
מניחה שפשוט זה ביטוי של היצירתיות האנסופית של הנשמה שלנו.. לאפשר לבחון כל מיני דברים. 

לא חושבת שלמישהו יש את "ה"תשובה או שהינו בר סמכא לגבי איך נכון להסתכל על זה.. 
אולי אתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט פשוט מה נכון לך? אין פתרון בית ספר לזה. 

זו דעתי ורק דעתי. 
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 20 בדצמ׳ 2016
אני לא אוהבת את הטיעונים האלו לגבי "טבע".
האדם מזמן התרחק מהטבע והוא אינו הגורם המרכזי. 
את הפוסט הזה כתבת מהמחשב שלך, בזמן שישבת בחדר, לבוש בבגדים שיוצרו במפעל, וגם המחקר עצמו התקיים עם כלים מודרנים.
כל אלו לא רק שינויים טכנולוגיים אלא גם מרמזים על שינויים חברתיים ושינויים חברתיים, כידוע, משפיעים על הפרט.
כל כך הרבה דברים השתנו בחברה שלנו ואי אפשר לקשר הכל רק לעניין הביולוגי ולהגיד על משהו "שונה" שהוא פשוט "פאק" בביולוגי ותו לא, כי זה לא נכון.
ביולוגיה לבדה לא משחקת תפקיד! 

מה שכן, יש התנהגויות ביולגיות עם בסיס חזק שהחברה משפיעה עליהן רק מעט אם בכלל, והתנהגויות ביולוגיות עם בסיס חלש שלחברה יש השפעה רבה יותר עליהן.

למשל, להומוסקסואליות אמנם יש השפעות חברתיות, אבל הבסיס הביולוגי חזק, ולכן לא משנה איזו פתיחות יש בחברה עדיין סטרייטים לא הופכים להומואים. והומואים הם קבוצת מיעוט באוכלוסיה.

לי יש נטייה לחשוב שבדס"מ הוא התנהגות עם בסיס ביולוגי חזק ואני אסביר:

אם גבר "דומיננטי- אישה כנועה", היה דחף ביולוגי בלבד, אז יחסי מיילדום היו הרוב בחברה ויחסים ונילים היו מיעוט. 
זה נכון שמבחינת יחסי כוחות בחברה הגברים בעמדת שליטה (אני אגע בזה בפסקה הבאה).
אבל התנהגות שלנו ביום-יום היא לא ההתנהגות שלנו במיטה. הרוב הוא ונילי-סטרייטי כי הדחף הביולוגי בסקס הוא להתרבות ולא לשלוט. ואם זה היה ההפך, האתר הזה ומרחבים בדס"מים לא היו מתנהלים בדיסקרטיות כי זה היה עניין שבשגרה.

אז, איך לאורך ההיסטוריה גברים תמיד היו בתפקידים דומיננטים ביום-יום ולמה נשים נמשכו אליהם? 
כי היו חוקים חברתיים שונים מבעידן המודרני, שהובילו לחוקים משפטיים של ממש אסרו על נשים לקחת חלק בתפקידי מפתח או להחזיק ברכוש ובכך להיות חסרות כוח לחלוטין. 
ואז רק גברים שלטו בהכל ואם נשים רצו להנות ממשהו שקרוב למעמד גבוה הן היו צריכות למצוא לעצמן בעל עם מעמד, "אלפא" או איך שלא תקראו לזה.
כי לא הייתה להן אלטרנטיבה אחרת! הן לא יכלו ללמוד ולהיות מדעניות פורצות דרך ,הן לא יכלו להחזיק בכסף ולהיות בעלות עסקים, הן לא יכלו לקחת חלק בשלטון ולהחליט החלטות מדיניות.
כי אישה לא יכלה ללמוד במוסד להשכלה גבוהה או בתרבויות מסויימות אפילו לא קרוא וכתוב, היא לא יכלה להחזיק ברכוש, לא יכלה לקחת בשלטון, התפקיד שלה היה מצוצמם ללהישאר בבית ולגדל את הילדים.
אז כשכל האופציות סגורות, והיא תלויה בבעל העתידי, לא מן הנמנע שהורים שבאמת ותמים דאגו לבת שלהן בתקופות אלו, לא היו רוצים שהיא תתחתן עם חסר כל ותחייה בעוני או תשאר בלי בעל בכלל בתקופה שבה הערך שלך תלוי בבעלך. 
אז חינכו אותה מילדות לציית לבעל בשביל שהיא תשתלב בנורמה (מי שניסתה למרוד זכתה לנידוי חברתי ואף הוצאה להורג) ועל מנת כשתגיע לגיל חתונה זה מה שיגרום לחתן הכי "אלפא" לבחור בה ולא באחרת, שהרי על פי חוקי החברה הגבר יכל פשוט לבחור מכל הנשים, ולא נשים בחרו בגבר. אז הכל בידיים שלו והוא מן הסתם יבחר את זאת שהכי תמלא את צרכיו. ההגבלה היחידה שהייתה על גבר, זה מקסימום להתחשבן עם האבא על הסכום שהוא רוצה לקנות את הבת שלו בעברו. 

אז זה התקיים דורות על גבי דורות על גבי דורות, ובאיזשהו שלב היה נוח לתרץ שגברים פשוט נולדו עם מאפיינים ביולוגים חזקים יותר משל נשים וזאת הסיבה היחידה שלפיה הם שלטו כמעט בכל תחום בהיסטוריה בזמן שנשים חיו תחת חסותם, ולא חס וחלילה שמשהו היה רקוב בחברה הזו.

עכשיו החברה נראת אחרת, יש נשים בשלטון, יש נשים במדע, יש נשים צבא, לנשים מותר לבחור בני זוג ולא קונים אותן מהאבא שלהן.
הסיבה שזה עדיין לא בשוויון מלא, היא כי שינוי חברתי לא קורה בן יום אלא לאחר דורות. ומהפכה הפמיניסטית בהשוואה להיסטוריה הכללית היא קצרה מאוד. נדרש עוד זמן על מנת להגיע לשוויון מלא, אבל הוא לאט-לאט קורה.
אם זה היה עניין ביולוגי, בלבד, ונשים באמת היו נחותות שצריכות רק גבר דומיננטי בשביל להתקיים, הן לא היו מצליחות להשתלב במקומות שהן השתלבו בהם כיום.

הגיוני שעדיין יש משפחות שבהם האבא הוא ראש הבית וכל מה שאני תיארתי למעלה מתקיים אבל בגרסאת הלייט שמשתלבת עם התקופה המודרנית, ולכן הבנות שלו כן יכולות להגיע לתפקידי מפתח בבגרותן אבל אשר ספגו בילדותן משפיע על המיניות שלהן ויכול לעורר את הנטייה להישלט.
אבל עכשיו יש גם משפחות שבהן האמא היא ראש הבית. 
להיות ראש הבית זה רק לקבל החלטות, כמו נגיד במשפחות הוריות שמטבע הדברים האמהות מקבלות החלטות לבדן. אלא גם לשדר לילדים שהן עצמאיות ושאין חסך נוראי מהילדים רק כי אין דמות אב, כי זה מה שיכול לגרור את כל עניין ה"דדי אישיוז", גם אם האמא קובעת את התנהלות הבית בפועל. כי הילדה תחפש את אותה דמות "אב אבודה", שהיא לא בהכרח אבודה אלא פשוט לא רלוונטית כי האבא אולי היה אדם חרא שעדיף בלעדיו.

במקרה שלי, אני גדלתי במשפחה שהנשים בה היו המפרנסות העיקריות והדמויות הדומיננטיות.
האמא שלי במשפחה שלה, דודה שלי במשפחה שלה, סבתא שלי במשפחה שלה...
במשפחה של הידיד הכי טוב שלי בילדות, הוא גדל עם אמא וסבתא דומיננטיות  בקיצור, לאן שלא הלכתי ראיתי נשים חזקות.
ולא בקטע של ביצ'יות אלא פשוט חזקות.
אחד הגורמים שאולי הובילו אותי לרצון לשלוט (וגם לא ממקום ביצ'י) הייתה תוצאה שזאת הייתה הנורמה מבחינתי. 
ולהפך, אני לא מסוגלת לראות "גבר" (כלומר מישהו שאני אמשך אליו מינית) במישהו דומיננטי. 
זה היה כל כך טבעי לי, עד מצב שכשהגעתי לראשונה לבתים של חברות מהגן שבהם האבא היה דומיננטי הרגשתי שהמשפחה שלהן היא זאת "שהולכת נגד הטבע".
אם הייתי גדלה במשפחה וסביבה אחרת אולי זה היה שונה.
כמובן שיש גורמים נוספים מלבד המשפחה בה גדלת למשיכות בדס"מיות, ולכל כלל במדעי החברה יש יוצא מן הכלל, אבל זאת כבר חפירה ענקית בפני עצמה icon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
Gia X
Gia X • 20 בדצמ׳ 2016
הגיע הזמן להפסיק לעשות דמוניזציה לגברים נשלטים. כמו שציינה Lieca, אנשים שונים מיסודם, וכל אחד ראוי שיוכל להביע את עצמו באופן חופשי ופתוח ומבלי שיחשוש משיפוט צדקני ודעות קדומות שמתאימות יותר לימי הביניים ולסביבה הפוריטנית דאז. הקריטריון היחיד שצריך לעמוד לנגד עיני כל אדם באשר הוא - זה האם מעשיו פוגעים במי מסביבתו. 
בעיניי, כל נסיון לפרוש תאוריה פסיכולוגית תחת בחירת התפקיד הבדס"מי הוא דמגוגיה חסרת שחר - יעיד על כך המספר הרב של הפטישים, הזרמים והפרקטיקות השונות בבדס"מ. גבר דומיננטי אחד ירצה להרפות ולהניח לשליטה ויחפש לו בת זוג שנהנית ליזום במיטה ואילו גבר דומיננטי אחר יחפש לו בת זוג פאסיבית, כי הוא לא יודע איך להרפות ולכן זה יהיה אך טבעי שירצה להוביל גם בחדר המיטות. 
כמו גם אצל הנשים. 
ככלות הכל - להשלט זה לא קל, נדרש אומץ רב כדי למסור את השליטה לצד השני. 
ביחס לכתבה שצירפת בלינק - הכותבת מקוממת מאוד, חשוכה משהו ומביעה את דעותיה האישיות ללא סייג, משל היו משנה סדורה ותוצאות מחקר אמפירי מקיף. ה"גאונה" אף הגדילה לעשות והציעה לנהל מערכת יחסים מחוץ לזוגיות מפאת החשש לפגוע בתדמית הגבר בעיני בת הזוג.... נו באמת.... 
לסיכום: גבר נשלט (או אישה נשלטת) זאת נטיה מינית וככזאת יש לה זכות קיום ואין להתבייש בה. (אלא אם כן, להתבייש נכלל ברשימת הפטישים שלו) 
נשלט זה לא דוחה. זה סקסי. 
icon_wink.gif
בטי בום​(שולטת)
בטי בום​(שולטת) • 20 בדצמ׳ 2016
נשלטים הם הגברים הכי שווים שיש!
כל תיאוריה שרואה אנשים באופן חד מימדי ומנסה להכניס אותנו לתבניות עושה עוול.
האישה הממוצעת היום רחוקה שנות אור מהסבתא רבה שלה בתפיסת העולם, השאיפות ובטח מבחינת היום יום שלה.
למה לנסות במיטה להכניס אותנו לנישות?
הבעיה מתחילה כשלנשלטים עולים הספקות המיותרות האילו ואז הם מרגישים רע עם הפנטזיה ועוד יותר עם הביצוע.
קנקן​(אחר)
קנקן​(אחר) • 20 בדצמ׳ 2016
כל הדיון הזה מתבסס על מאמר שנראה כאילו התפרסם באתר שנראה כמו "לאישה". על מה הכותב\ת בכלל מבססים את הטענות שלהם? ביזבוז זמן מוחלט.

אני דווקא מנבא שההשערה של הכותבת נכונה (אם כי חסרת כל ביסוס עובדתי לפי מה שנכתב ב"מאמר"). אם אני צודק, החלק המעניין בדיון לדעתי הוא על גודל האפקט, ולדעתי הוא לא גדול. אבל בלי בדיקות רציניות "בשטח", אני לא מבין על סמך מה אפשר להכריע. 
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 20 בדצמ׳ 2016
Archangel
לפעמים אני לא יודע אם את באמת בגיל המוצהר בפרופיל שלך או מתחזה גדול/ה בעשר שנים לפחות. 
לא רגיל להחמיא ככה (ועוד לשולטת שאין לי אינטרס להתחנף אליה!). לא רק שחסכת לי לכתוב תגובה ארוכה, גם הצגת אותה טוב יותר.
המשתמש לא קיים
לפני 7 שנים • 22 בדצמ׳ 2016
המשתמש לא קיים • 22 בדצמ׳ 2016
אני חייב לציין שהופתעתי לטובה מעומק התגובות כאן. תודה! icon_smile.gif