TheMentor(שולט) |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
TheMentor(שולט) • 26 בנוב׳ 2017
בדיוק כמו שאני מרגיש פסיכולוג
|
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
פסיכו לוג(שולט) • 26 בנוב׳ 2017
הצעה לפותח השירשור- אם אתה רוצה לעורר ענין בנושא המרתק הזה, אל תתחיל בסיכומי נוסחאות מהשיעור האחרון שהשתתפת בו כי איבדת גם את האחוז פה שאולי זה היה עלול לעניין אותו. פתח בפילוסופיה של המכניקה, תאר למה היא חשובה, למה היא מעניינת, איך גילו אותה ואיך היא איתגרה והפכה את התפיסה האנושית לגבי היקום.
זה לא רק יעורר יותר ענין וגם יתרום לאחרים לידע- זה גם יותר ירשים (אם זה חלק מהענין). |
|
TheMentor(שולט) |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
אני לגמרי עם הפסיכולוג בספה
|
|
פראנסס |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
פראנסס • 26 בנוב׳ 2017
בהחלט סיבה טובה להרוס לבן אדם שרשור.
|
|
TheMentor(שולט) |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לא הורסים. נותנים ביקורת בונה
ומחכים לתגובה של ניקה פול ... |
|
ניקה פול |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
ניקה פול • 26 בנוב׳ 2017
תגובה?
גמרתי והלכתי. |
|
המלט |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
המלט • 26 בנוב׳ 2017
TheMentor כתב/ה: אני רק שאלה...
אני חובב מדע, וקראתי ושמעתי כל מיני דברים ומאמרים על פיסיקה בכלל ופיסיקת הקוונטים בפרט. אבל למען השם... איך זה קשור לכאן ? כלומר - מה? אני יכול לשים פה גם מאמר על גידול עגבניות בתנאי קור, וזה יעבור ככה חופשי? אשמח אם תסביר לי את הרציונאל. ואגב, אם הרציונאל הוא להראות כמה אתה חכם ובקיא במדע כזה או אחר, למען נשלטות או שולטות יחייכו אליך יותר בכלוב... ובכן, זו לא הדרך, לפחות לא לטעמי. א. זה פורסם בפורום ׳לא קשור׳ ולכן השאלה ׳איך זה קשור לכאן׳ היא כל כך לא קשורה. ב. זה בטח לא מעניין פחות מתחרות סיפורים, שיש מי שחושב שצריך לפרסם ולעדכן אותה כל יום בפורום הכללי. ג. ״למען נשלטות יחייכו אליך יותר בכלוב...?״ - הפוסל, במומו פוסל. |
|
המלט |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
המלט • 26 בנוב׳ 2017
פסיכולוג בספה כתב/ה: מכניקת הקוונטים כל כך ענפה ומרתקת, להציג דווקא פן פיזיקלי קטנטן ומשעמם לא עושה איתה חסד ולא משכנע עד כמה הכותב מבין מה היא. גם לי מרגיש כמו נסיון להרשים שלא עשו מאחוריו עבודה מושקעת.
לעניות דעתי המרודה, הכותב לא הציג ׳פן פיזיקלי קטנטן ומשעמם׳ אלא דווקא את אחת השאלות המעניינות. יתכן שהוא רצה להרשים ויתכן שלא. אם הייתי צריך לכתוב מה אני מרגיש בכל פעם שמישהו ניסה כאן בכלוב להרשים מישהו, לא הייתי עושה שום דבר אחר. |
|
המלט |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
Re: קצת מכניקת הקוונטים
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
המלט • 26 בנוב׳ 2017
[quote="mipster"
אחת השאלות שאלו מתורת הקונטים היא: איכן היה החלקיק לפני המדידה של המיקום שלו? אז התחלה היו שלוש תפיסות מרכזיות: 1) הראליסטית - החלקיק היה איפה שהוא נמדד. בתפיסה הזאת קיימת בעייה שאני אכתוב, אם משהו מעוניין, אכתוב. 2) אורתודוקסית - עצם המדידה גרמה לתקיום החלקיק. 3) אגנוסטית - לא מוכנים לענות השאלה. אז עקב ניסוי של ג'ואן באל בשנת 1964, נימצאה שהתפיסה האורתודוקסית נכונה. חשוב לומר שכאשר מודדים את מיקום החלקיק, גורמים לקריסה של פונ' הגל. אם רוצים המשך, שלחו הודעה. לחלק הבא צריך לדעת קצת הסתברות.[/quote] אני חושב שהתשובה לשאלה ״היכן היה החלקיק לפני המדידה של המיקום שלו״ היא ״החלקיק היה בסופרפוזיציה של כל המיקומים האפשריים שלו.״. האם , למיטב ידיעתך, זו לא התשובה שהתיאוריה מספקת? |
|
mipster(טרנסית נשלטת) |
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
לפני 6 שנים •
26 בנוב׳ 2017
mipster(טרנסית נשלטת) • 26 בנוב׳ 2017
אני אישית לא בטוח, אבל לפי מה שמעתי זה כן.
אני בנתיים לומד פשוט דרך ספר בזמני הפנויי, אז לא הגעתי לחלק של מדברים סופרפוזיצייה במובן הזה. אם אני טועה, אשמח לראות תיקון ממשיהו. |
|