בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוכל, לאניני טעם שתפו מתכונים, טיפים ובכלל כל מה שקשור ושייך

מדוייקת{עוצמה}
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018

אוכל, לאניני טעם שתפו מתכונים, טיפים ובכלל כל מה שקשור ושייך

מדוייקת{עוצמה} • 17 בינו׳ 2018
אומרים שאוכל זה סקסי , אומרים שמבשלים אוכל מתשוקה
אז קדימה שתפו : )))
love69{miz hyde}
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018
love69{miz hyde} • 17 בינו׳ 2018
להכין פסטה,קמח דורום מים ביצים, רוטב חמאה עלי מרווה . קל טעים
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018
אוקיי - אני ארים כפפה. יש לי ספר מתכונים נהדר של אוכל וייטנאמי שאנחנו נהנים. אז להלן קינוח מגניב ומיוחד

מרוק מתוק של בננה, טפיוקה וחלב קוקוס

4-6 מנות

3 ספלים מים
1/4 ספל פניני טפיוקה קטנות
כחצי קילו בננות בשלות אך קשות, עדיף קטנות
2/3 ספל חלב קוקס
3.5 (שלוש וחצי) כפות סוכר
1/8 כפית מלח (נו, ממש ממש קצת)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות בוטנים קצוצים קלויים, לא מומלחים (לא חובה, אבל אישית - ממליץ)

להרתיח את המים במחבת על חום גבוה (אפשר גם בקלחת). מוסיפים טפיוקה, בוחשים כדי שלא יידבק. להרתיח, עם בחישות מדי פעם, 12-14 דקות או עד שהטפיוקה חצי שקופות. חפשו נקודה לבנה קטנה במרכז כל פנינה. המים יהיו סמיכים וצמיגים

בינתיים, לקלף את הבננות ולהפטר מכל החוטים. את הבננות לפרוס באלכסון לפרוסות דקות. אם הן גדולות, לחתוך לחצי לאורך קודם.

כאשר פניני הטפיוקה מוכנות, להוסיף חלב קוקוס, סוכר ומלח ולבחוש כדי למוסס את הסוכר. כשהתערובת קרובה לרתיחה, להוסיף בננות. להנמיך את האש ולהשאיר על בעבוע קל (simmer) בערך שתי דקות, או עד שהבננות טיפה מתרככות והטעמים מתמזגים. להוריד מהאש ולבחוש פנימה את הוניל. להשאיר את המרק להתקרר ולהסמיך כרבע שעה. לטעום, ולתקן עם עוד מעט מלח וסוכר אם צריך.
(ניתן להכיו עד יומיים מראש ולשמור במקרר סגור היטב. לפני הגשה לחמם על אש נמוכה עם תוספת קטנה של מים)

להגשה, לצקת לקערות קטנות ולפזר בוטנים

אצלנו מתים על זה.

אום - 1:0
    התגובה האהובה בשרשור
שיר כאב​(שולטת){סוליקר}
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018
חח דרקן, היית מת. (ההרמה הזאת לאום, אני מתכוונת.)
* הכותבת שוחדה על ידי אום במגוון עוגות, פסטות, מזון הודי ושאר מזונות טעימים
aum
aum
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018
aum • 17 בינו׳ 2018
הא מה זה פה אוכל ולא קראו לי?
אז ניוקי תפו"א
4 תפו"א אפויים בקליפתם בתנור
2 חלמוני ביצה
קמח פסטה 00
קמח סמולינה דק
מלח
את התפו"א מועכים כשהם פושרים בפוטייטו רייסר
מוסיפים את החלמונים והמלח
ולאט לאט משלבים את קמח הפסטה
דגש על לאט לאט וכמות מינימלית
יותר מדי זה יהפוך ליציקה
פחות מדי זה יתפרק במים
לא מעבדים יותר מדי את הבצק
מחלקים ל4
כל רבע מגלגלים לנקניק
וחותכים לחתיכות של סנטימטר
מפדרים את חתיכות הניוקי בסמולינה
שולקים דקה אחת בלבד במים רותחים מומלחים
ומעבירים ישר למחבת עם חמאה
עוץ הגדול​(נשלט)
לפני 6 שנים • 17 בינו׳ 2018
עוץ הגדול​(נשלט) • 17 בינו׳ 2018
אז ככה...

שני ביצים
כף שמן
מלח

מוסיפים שמן למחבת ומחכים שירתח. בינתיים מערבבים את הביצים ומוסיפים קצת מלח לפי הטעם. ברגע שהשמן רותח יש להכניס את הביצים למחבת, ברגע שצד אחד התבשל, הופכים אותו. עד שאתם רואים שזה מספיק (להיזהר לא לשרוף) ומכבים את הגז.

בתיאבון.
טלי35​(שולטת)
לפני 6 שנים • 18 בינו׳ 2018
טלי35​(שולטת) • 18 בינו׳ 2018
אוז, לא כתבת מתי ואיך (ובכלל) לקלף את הקליפה,
במתכונים מסובכים לא כדאי לקצר תהליכים...


לגבי מתכון - אני מוכנה לבוא לטעום מה שאחרים הכינו (:
בלוסום​(לא בעסק)
לפני 6 שנים • 18 בינו׳ 2018

מתכון לעוגת שוקולית

בלוסום​(לא בעסק) • 18 בינו׳ 2018
מצרכים:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חצי אם לא אוהבים מתוק
מדי)
1 כוס שוקולית
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה

הוראות:
מחממים תנור ל-175° ל-55 דקות, משמנים תבנית.
לוקחים את הסוכר והביצים ומערבבים במיקסר ידני. לוקחים את שאר החומרים ומכניסים לבלילה בהדרגה בצורה שתשמור עליה נוזלית עד שאין גושים
מוזגים הכל לתבנית המשומנת ולתנור ל-45 דק'
המגדילים ממיסים שוקולד מריר ומורחים מעל

בתאבון