שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

המדריך לשימוש בסרפדים בסשן.

עציץ​(מתחלף){משוייך}
לפני 6 שנים • 24 בינו׳ 2018

המדריך לשימוש בסרפדים בסשן.

עציץ​(מתחלף){משוייך} • 24 בינו׳ 2018
זה פוסט שכתבתי אצלי בבלוג בעקבות שאלות של מספר אנשים ונדמה לי שנכון לשתף אותו לטובת הכלל בפורום בלי שתצטרכו להיכנס אלי לבלוג.

0 0

כתבתי לכם כאן מדריך עם הסברי רקע לשימוש מושכל בסרפדים כחלק מסשן

אין זו המלצה ואין זו לקיחת אחריות על אף אחד מכם ועל מעשיכם. פליז אל תהיו אידיוטים.

איש הישר בעינייו ייעשה. וממולץ שיעשה מתוך ידע אם כבר.

מי שמפנטז על פורנו-סרפדים שיידע שמרביתו פייק גדול ושיידע שזה מסוכן ברמות חסרות אחריות, מזעזעות וחולניות. (ומי אני שישפוט? איש שמבין דבר או שניים בצמחי מרפא ומאכל, ובטח את הסכנות שבהם)

המדריך נכתב בסדר הבא:

1) הקדמה

2) מה צומח

3) הסרפד הצורב- איכויות, זיהוי, ליקוט

4) שימוש בסרפד צורב בסשן

5) הפסקת הצריבה (ואיך עובדים עלינו בפורנו סרפדים)

6) סיכום ואפטר-קייר

הקדמה (ממש, אבל ממש, לא חובה לקרוא)

"גשם גשם מיטפטף" שרה ג'יהן ג'אבר, אותה מורה מטירה, והביאה שמחה לתלמידיה ולכל מי שצפה בה.

כזה הוא הגשם והאנשים האוהבים אותו - מביאי שמחות.

זה נכון שאם מסתכלים על זה טכנית, היום-יום של התקופה הזו הוא אפרורי,

וזה מתחבר לנו לעצבות ולרוב לתחושות נגטיביות,

והסיבה לזה טמונה באופן בו מחנכים אותנולחשוב שהאביב והקיץ הם "גן עדן", והחורף והסתיו הם ... וואלאק -"בעסה", על אף שקיימים שירים שמציגים את החורף באור חיובי עדין מרבית הילדים יגידו שהם הכי פחות מתחברים לעונה.

בגלל זה ג'יהן עשתה חסד גדול עם החורף ועם ההנגשה של היופי שלו לכל תלמידיה וכמובן לכל מאות אלפי צופייה בכל מדיה אפשרית.

ומה הגשם מביא איתו? (וזה יהיה לעיניינו כי חאלס ברברת...)

הגשם מעיר את האדמה שהתייבשה ומעורר בה התרחשות עזה. מרבדי צמחי בר נובטים ביערות, בחורש, בעזבונות, בשדות הבור.. צמחים שהאדם ליקט משחר בריאתו לשם תזונה וריפוי.

מי שמסתכל אל ה"ירוק-ירוק" הזה יזהה שם עלים שונים בגבהים שונים, בצבעים שונים בצורות שונות.. מכלול פרטני סימביוזי ולא גוש.

אחד הצמחים הקלאסים שגדלים עכשיו ועד תחילת מאי (כי זה חורף קצת מוזר אז יכול להיות יותר) הוא הסרפד Urtica שיש לו מספר מינים שצומחים בארץ, בינהם, נפוץ במיוחד ואינו מוגן כך שניתן לליקוט: הסרפד-הצורב/قريص/Urtica-Urens מוהאהאהאה....

סרפד-צורב הוא בנזונה לא קטן וגם מלך גדול! והוא בעיקר, יו נואו.., צורב!

זה עובד באופן הבא:

פני העלים והגבעול מכוסים בשערות דקיקות חלולת זקופות ושבירות המכילות "תחמוצות צורן" שבמגע עם העור נשברות עליו ומזריקות את החומצה פנימה, מה שקראו לו, ואני עדין לא סגור על הסיבה, חומצת נמלים.

הכאב לא נעים בכלל ויימשך עד 15 דקות למי שלא ייגרד, ושאינו אלרגי. מי שאלרגי גם יכול להיות שזו הפעם האחרונה שהוא יקיים סשן בחייו..

מעבר לזה מדובר בצמח מרפא שהוא סופר-פוד, אורגני, עשיר במלא מרכיבי תזונה חשובים וטעים להפליא כשיודעים לעבוד איתו.

(אם יהיה לי כוח אתן מתכון בסוף)

איך מזהים: בגדול הוא נראה כמו סרפד שאתם מכירים, כשהעלים שלו מאד משוננים ובהירים הצומחים אחד אל מול השני, הגבעול בעל צורה מרובעת והוא דיי גבוה. אה..! והוא פאקינג ייצרוב אתכם...

איך קוטפים סרפד?

בגישה שלי, מי שלא יכול לשאת בצריבת הסרפד לא ראוי להעניק ממנה לאחרים, אבל היי זה רק אני, כל ה"גיבורים-על-נשלטות" מוזמנים להביא כפפות עבודה עבות וללקט להנאתם באופן מנוכר לחוויה ולטבע.

אוף טופיק - אם בבישול עסקינן ישנה שיטה שעובדת יפה, זוכרים שפני העלה מכוסים בשערות? תחתית העלה לא. תופסים אותה בשתי אצבעות ומועכים את העלה כלפי עצמו, ככה שוברים לו את השערות וחומצת הנמלים מתנדפת. אחרי נידוף החומצה אפשר להשתמש בעלים למאכל.

שימוש בסרפד הצורב בסשן.

לפני הכל תוודאו שניכם שאינכם אלרגיים. סביר להניח שבעבר נצרבתם מסרפד ואתם עוד בחיים, לכן כנראה אתם לא אלרגיים, אבל כמו שמרססים ספריי-בדים חדש על הספות, מוודאים בפינה נסתרת שהספרי לא הורס את הבד, ככה תוודאו שאתם סבילים לסרפד.

הסיבה שאני אומר "אתם" ולא "הנשלטת" היא שגם אתה סביר להניח תפגע מחומצת-נמלים במידה זעירה כזו או אחרת.

איך כן מתשמים: בהצלפות של מעט שיחים על אזורי גוף גדולים: קרי גב, ישבן וגפיים. כל היתר לא!

לא דוחפים לה לכוס כדור גבעולים ועלים של סרפדים.

בטח שלא לרקטום

לא מקרצפים לא את הפנים.

לא מזחילים אותה.

לא מאכילים אותה בסרפד חי.

ממש לא מניחים לה עלים על הפטמות.

בטח שלא על אשכים או זין של נשלט.

ואני כותב את כל זה כי נשאלתי היום על סרטוני הפורנו-סירפדים ועל מה מותר ומה אסור, והשואלים הם לא טרולים.

איך מפסיקים את הצריבה? (או, שלום למרקולית)

נושכים שפתיים ומחכים או שמורחים מיי פה שזה מקל אבל אחת הישטות הכי טובות היא להשתמש בצמח הגדל בסמיכות לסרפד, דומה לו עד מאד ונהנה מההגנה שהסרפד מספק - מרקולית/هلبوب/ Mercurialis annua .

לעין לא חדה ולא מהתחום המרקולית נראת כמו סרפד אבל היא שייכת למשפחת החלבלוביים ולא לסרפדיים, משמע היא לא צורבת בכלל, היא רעילה בבליעה והשימוש הרפואי בה הוא חיצוני בלבד, ממוללים את העלים ומורחים אותם על העור הצרוב מהסרפד ודיי מהר העור מחלים!

על מה שאתם מאוננים בפורנו-סרפדים ב99% הוא למעשה מרקולית שדומה מאד לסרפד.

איך מזהים את המרקולית: צמח נמוך יחסית, דומה מאד לסרפד, זוגות עלים מקבילים מכל צד, פרחים קטנים בראש הגבעולים עם אבקנים ארוכים (זה כי הצמח מצפה שהאבקנים יישאו ברוח כי ברור לו שבעלי חיים לא ייתקרבו אליו להפיץ את אבקניו היות והוא מזכיר את הסרפד)

לסיכום:

עונה מופלאה לצאת לעשות סשנים אחראיים בטבע, לחוש את הצומח סביבנו לנשום את ריח אדמת היער המתעוררת (וזה אחד הריחות הכי מחרמנים בטבע, באחריות).

ואם אתה רוצה לעשות לה אפטר-קייר אותנטי אחרי שמרחת לה קרם מרגיע על התחת, אתה מוזמן:

ללקט כמות נאה של סרפד מהאזור,

להדליק מדורה,

להניח בה קומקום תה ולמזוג לה כוס שתחמם אותה בזמן שאתה מרתיח במדורה סיר,

לשטוף היטב את הסרפדים החיים ולחלוט אותם 15-20 דקות במים רותחים לאדות את אפקט הצריבה,

לשים מחבת קטנה על המדורה ולטגן בה בצל ושום דקים,

לסחוט ולקצוץ את הסרפדים ולהוסיף לבצל (זה מתכווץ לרבע מהכמות)

לערבל בקערה 2 ביצים ולשפוך על המחבת.

להפוך

להגיש לה עם לחם טרי וטחינה.

*טבעונים יכולים להחליף את הביצים בטופו.

(ככה בלי מלח ובלי כלום, טעם של חורף ויער וסשן וטבע ואמת ואהבה. טוב שימו מלח יא בכיינים..)

אולי אני אארגן לכם סיור ליקוט בדסמי עם התפצלות לסשנים בזוגות והתאספות לארוחה מנחמת מהטבע?

מממ...

...

..

בהחלט לא!

תהנו! icon_smile.gif
    התגובה האהובה בשרשור
Ollie​(נשלטת)
לפני 6 שנים • 24 בינו׳ 2018
Ollie​(נשלטת) • 24 בינו׳ 2018
לא ידעתי שיש קטע כזה.
אבל קראתי הכל בהנאה. אתה חמוד.