לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

שרשור מרק עוף

↑ ↓
Britney Bitch
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 11:11
Britney Bitch • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 11:11
תודה.

בכל בישול כמעט, אני מורידה לאש קטנה אחרי הרתיחה, משהו בראש שלי בטוח שרק אז מתאפשר הקסם שהופך את רכיבי המזון למנה אמיתית, כאילו הנה, אני מהנדסת פה תהליך שבו השלם גדל ועולה על סך חלקיו.
להבא אנסה להשאיר על אותה להבה לאורך כל זמן הבישול. מעניין אם ארגיש בהבדל.
Grey / Green​(אחר)
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:28
Grey / Green​(אחר) • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:28
רק כי ביקשת לא יפה.

לסיר לחץ (!) של 9 ליטר:

1/2 קילו גרונות הודו
1/2 קילו כנפי עוף או 1/2 קילו שאריות עצמות מעוף צלוי (לא מבושל)

1/2 קילו סה"כ של:
גזר
ענפי סלרי
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
כרישה

1 בצל חתוך לשניים, עם הקליפה
1 עגבניה חתוכה לשניים, עם הקליפה
1 צרור פטרוזיליה
2 צרור שמיר

1. מכסים את העוף במים, סוגרים את סיר הלחץ ומביאים לרתיחה. משחררים את הלחץ, מסננים ושוטפים היטב, תוך קרצוף, עד שכל נתחי העוף נקיים מאיכסות. מנקים גם את הסיר. זה שלב מבאס אבל הדרך הכי טובה לקבל מרק צלול (ראי גם הערה 3).
2. מוסיפים 4 ליטר מים וחצי כף שטוחה מלח, סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בלחץ במשך שעה. זה זמן טוב לשטוף ולחתוך את הירקות.
3. מכבים את האש, משחררים את הלחץ ופותחים את הסיר. מוסיפים את כל הירקות מלבד עשבי התיבול ומים עד הקו העליון של סיר הלחץ. אוטמים, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה נוספת. שעה וחצי זמן בישול סה"כ תחת לחץ = ~6 שעות שלא תחת לחץ.
4. מכבים את האש, משחררים את הלחץ, פותחים את הסיר ומוסיפים את עשבי התיבול, דוחפים אותם מתחת לקו המים, מכסים את הסיר אבל לא אוטמים. לא מדליקים את האש שוב. מחכים רבע שעה. חומרי הטעם בעשבי התיבול מתפרקים ברתיחה. כדי לשמור עליהם, אנחנו חולטים אותם כמו תה.
5. מסננים היטב - פעם דרך מסננת גדולה כדי להפטר מהמוצקים, פעם דרך מסננת דקה מרופדת בבד גאזה כדי להפטר מאיכסות קטנות. אפשר להגיש ככה; לקרר ולהוריד את השומן שיצוף למעלה ויתגבש כשכבה אחת (אבל למה?); להקפיא בשקיות ריצ'רץ' בינוניות ולהיות מוכנים למחלה הבאה; או להמשיך להערה 3.
6. מבריאים וחוזרים לעשות גרון עמוק.

הערות:
1. כל הירקות הכרחיים.
2. אין במתכון הזה שום, פלפל שחור או תבלינים. אני מרגיש שהם לא עוזרים לתוצאה הסופית.
3. למתקדמים: קונסומה פלאי לאורחים שצריך להרשים. מקפיאים את המרק. מניחים את גוש הקרח במקרר מעל כלי גדול שמעליו מסננת מכוסה בבד גאזה. נותנים לסיפור הזה 24-48 שעות. הנוזלים ימסו לתוך הסיר, השומן ישאר וילכוד איתו את כל המוצקים. מביאים את הנוזל לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים צרור פטרוזיליה, צרור שמיר ושורש סלרי קצוץ דק. מחכים רבע שעה, מסננים ומגישים או מקפיאים.


נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת אוק' 05, 2019 1:35 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Grey / Green​(אחר)
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:33
Grey / Green​(אחר) • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:33
Kitty frank כתב/ה:
אין לי מה לחדש בסאגת מרק העוף אבל ירוקאפור לימד אותי פעם איך מכינים את הקניידלך המושלם.

על כול חופן וחצי^ קמח מצה יש ביצה אחת.
ומים כמובן. עד מרקם של דייסה נגיד או בלילת פנקייק סמיכה.


אפשר לערבב בקופסא או לכסות בניילון או שקיבלתם מסבתא לחד קערות עם מכסה בכול אופן כסו את העניין והסתירו במקפיא לעשר דקות. בזמן הזה הבלילה תתיצב ותספח נוזלים. לפתע יש לנו מסה שאפשר לעבוד איתה בנוחות ובכול זאת אווריריות מסויימת נשארת.

שלוש הצעעת קטנות שלי לקנעיידל משובחים:
1.מעט פלפל לבן. גם קצת יותר זה טוב.
2. אני אוהבת כדורים קטנים, בגודל ביס וחצי. נגיד כמו פלאפל.
3. תשאירו שליש בישול אחרון במודע בתוך המרק לפני ההגשה. בישול ראשוני במרק עצמו יעכיר את המרק אבל בכול זאת הארומות נתפסות בכופתאה.

משאלת קניידלך לחורף הבא-קניידל קארי.
מרק מוקרם בקוקוס.

^ חופן אחד שלו, אחד וחצי שלי, נסו למקם את החופנים בהתאם.


3>
נסי ביצה על כל חצי כוס קמח מצה.
סבתא שלי הייתה מוסיפה גם בצל מטוגן וקצת שמיר, לחוויית היידישקייט האולטימטיבית.
Britney Bitch
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:43
Britney Bitch • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:43
צריכה לקנות סיר לחץ.
סוף סוף אני יודעת מה עושים איתו.

תודה!
Britney Bitch
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:54
Britney Bitch • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 13:54
מאיפה

אני


אביא


גאזה

😖😖😖😖
Grey / Green​(אחר)
לפני שבועיים • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 14:10
Grey / Green​(אחר) • שבת, 5 באוקטובר 2019, בשעה 14:10
חנויות בישול או סופרפארם
Kitty frank{אותודבר}
לפני שבוע • שני, 7 באוקטובר 2019, בשעה 12:33
Kitty frank{אותודבר} • שני, 7 באוקטובר 2019, בשעה 12:33
3>
נסי ביצה על כל חצי כוס קמח מצה.
סבתא שלי הייתה מוסיפה גם בצל מטוגן וקצת שמיר, לחוויית היידישקייט האולטימטיבית.[/quote]


כול הזמן הזה היה מתכון מסודר ואתה הראית לי בחופנים??

בן זונה.
OR1977
לפני שבוע • שני, 7 באוקטובר 2019, בשעה 18:04
OR1977 • שני, 7 באוקטובר 2019, בשעה 18:04
לא צריך להרתיח את העוף 7 פעמים לפני, זה הורס את הטעם!
כנפיים נותנים טעם נפלא
מעט כורכום וחוויג׳ של מרק
ירקות מה שבא לך,
ותשתדלי לא להרעיל אף אחד