spartakus(נשלט) |
לפני 4 שנים •
22 בינו׳ 2020
מינכן או ציריך?
לפני 4 שנים •
22 בינו׳ 2020
spartakus(נשלט) • 22 בינו׳ 2020
אני יכול לבחור בין ביקור במינכן לבין ביקור בציריך,
לאן עדיף עדיף מבחינת אירועים ומועדונים רלוונטיים ומה המומלצים בכל אחת ? |
|
Sm Art{☆Sm} |
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
Sm Art{☆Sm} • 23 בינו׳ 2020
מינצ'ן, וזוריק זה לא רחוק .תלך לשניהם ואחכ תבחר אחד מהם.
|
|
אחד שמבין(נשלט) |
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
אחד שמבין(נשלט) • 23 בינו׳ 2020
אם זה משהו שרלבנטי לגביך אז חשוב לדעת שפערי המחירים בין שתי הערים האלו קיצוניים.
לגבי אירועים, זה מאוד תלוי בתאריכים. בשתי הערים יש סופשים מעניינים ויש כאלה שפחות. |
|
Sm Art{☆Sm} |
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
Sm Art{☆Sm} • 23 בינו׳ 2020
בשני המקומות דוברים גרמנית ,אבל באחד המקומות מהשניים ,דוברים שם גם צרפתית .
היית מעוניין לבלות ולהתרשם מהמקום שבו דוברים גם צרפתית ,או מהמקום מהשניים ,בו השפה הצרפתית איננה רלוונטית? |
|
spartakus(נשלט) |
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
spartakus(נשלט) • 23 בינו׳ 2020
השפה המדוברת היא שיקול מישני כי במילא אני אשתמש באנגלית,
יש משהו ספציפי מומלץ במינכן?ציריך? |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
23 בינו׳ 2020
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 23 בינו׳ 2020
הסיבה ששואלים אותך לגבי השפה היא שמרבית התקשורת והפרסומים יהיו בגרמנית (או בצרפתית, במקרה הטוב).
ניתן למצוא מידע על אירועים באתר של העולם דובר הגרמנית - Shclagzeilen/ הנה העמודים של אירועים קבועים באתר, תוכל מהם להגיע לאירועים חד-פעמיים ("siehe auch einzelne Termine"): מינכן והסביבה - https://www.schlagzeilen.com/de/termine/d_8_9_x.html שוייץ - https://www.schlagzeilen.com/de/termine/ch.html גוגל יעזור לך בתרגום בסיסי... |
|
spartakus(נשלט) |
לפני 4 שנים •
26 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
26 בינו׳ 2020
spartakus(נשלט) • 26 בינו׳ 2020
תודה דנקשיין ומרסי בושו
|
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 4 שנים •
26 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
26 בינו׳ 2020
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 26 בינו׳ 2020
spartakus כתב/ה: תודה דנקשיין ומרסי בושו
ביטה שן |
|
Sm Art{☆Sm} |
לפני 4 שנים •
27 בינו׳ 2020
לפני 4 שנים •
27 בינו׳ 2020
Sm Art{☆Sm} • 27 בינו׳ 2020
לפני ימים ספורים ,הגיע לכאן הקנצלר של מדינת גרמניה .
לישראל ,לירושלים,ובירך "שהחינו וקימנו, והגענו, לזמן הזה " ... אם הייתי מספר לך לפני 70 שנה ,שדבר כזה יתרחש ,היית מאמין ? תוסיף עליו את יתר הנהגת העולם, שהגיעה לכאן . למה הם באו ,כול אילו ? הם הגיעו להגיד לך אדון ספרטקוס . מה לך לרעות בשדות זרים ? הם הגיעו להגיד לך שיהודי אחד שווה את כל מינכן ,ואת כל ציריך . הם הגיעו בכדי להרים לך ,שאתה יהודי . ובאמת שאין לך מה לקנא בהם . הם כולם שווים קש . ויהודי אחד זה ניצוץ שמכלה את כל הקש . שתידע לך ,שכאשר אתה מסתובב שם ,הם יש להם חיישנים מיוחדים ,לזהות את דבר העובדה ,שאתה יהודי . גם אם תסתיר בחזותך, את דבר העובדה הזו . כל השואה בעיקרה ,היתה בשל עובדה עקרונית ,שיהודים זנחו את יהדותם,התערבבו בעמים ובתרבות אירופה,התערבבו ונשאו לגויות. בשל כך היה השואה הנוראה . השורש של האנטישמיות, הוא בשל העובדה שיהודי מורד באדון שלו ,בעם שלו,ובציווי שנאמר לו . לא להתערבב בגויים,לא להידמות להם ,לא ללכת על פי החוקים שלהם, ובוודאי ,שלא להתגרות בהם. ראש ממשלת גרמניה בא לכאן בכדי לחדד לכל יהודי . שגם הוא בעצמו, הוא מתחת לדרגת יהודי . ויהודי חכם שעיניו בראשו ,שיחסוך על ממונו והזמן שלו ,ולא ילך לשאול תחתית כגון ציריך ומינכן. תציע להם לעבור לירושלים .ולהיות חלק מהעם היהודי . חצי מהם (תושבי ציריך ,ומינכן )היו חותמים מיד על ההצעה .. עגום, ומשעשע ,איך אותם גויים ,יודעים יותר טוב מהרבה יהודים ,מהו מעמדו וגדולותו של בן העם היהודי . רק יהודי עם דימוי נמוך ,לא מבין מה ערכו בהיררכיה העולמית . פוטין ראש ממשלת רוסיה ,מביט בבנימין נתניהו -העניים שלו עגומות . הוא יודע היטב ,שעם כל המעמד שלו . הוא בועה זמנית ,ויהודי כמו נתניהו הוא נצחי . פוטין יודע זאת ,כמו כל גוי בעולם יודע שיהודי זה מעמד רם דרג ובן לעולם של נצח . ויהודי לא מבין זאת ,ולא מאמין בכך ,ולבזבז את זמנו לשווא.בלחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר . הם קופאים שם למוות .החיים שלהם שם זה ריקנות . אבל את זה הם יודעים. כאשר מגיע לשם ישראלי יהודי ,הם משתוממים ,מה מביא אותו לבקר בעיר העגומה שלהם. כאשר כל מנהיגי העולם הגיעו לישראל . זה בשביל להרים לכול יהודי ויהודיה , כוח ועידוד .איזה כייף לך ,שאתה חלק מהעם הזה . אחרת ,למה יש להם חבות, שאלוהים כופה עליהם ,לבוא לירושלים? אלוהים אומר להם קומו תעלו על מטוסים ולכו לירושליים, לתת פירגון לבנים המועדפים שלי . והם מצייתים . כי הם קשובים,לבוס הגדול . כי הם סרים למרותו , אני הייתי בכל מקום בעולם ,ואת השיעור הזה קיבלתי @דווקא שם במקומות בעולם שהייתי בהם . כשהגעתי ל Owk,עמדו דום .ויהודי שבא . כשהגעתי לברגהיין ,עמדו דום ליהודי שהגיע . ככה בוונקובר ,ככה בפריז ,ככה בלונדון ,ככה במנצ'סטר, ככה בברלין . ככה בכול מקום . לא הבנתי למה הם עומדים דום . עכשיו אני מבין ,הם ראו בכול מקום שהלכתי לפי האף שלי שאני יהודי . למרות שלא היה שום סממן שהם יכלו לזהות שאני יהודי . כולל השפה... תחשוב על זה ספרטקוס ...🤗 |
|