עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 20 שנים •
11 בספט׳ 2004
ה 11 בספטמבר, שנה שלישית מאז האסון
לפני 20 שנים •
11 בספט׳ 2004
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 11 בספט׳ 2004
ביום שלישי , ה 11 בספטמבר , התעוררתי ב 9:00 בבוקר.
מחוץ לחלון היו תלויים שמיי סתיו קרירים ומבורכים. שלכת עמדה בעצים אשר ברחוב סומרפילד בעיר הקטנה FALL RIVER במדינת מסאצ'וסטס. כהרגלי דידיתי לשירותים לחלץ את מנת השתן של הלילה. חזרתי לסלון דירת החצי חדר הקטנטנה שלי ופתחתי את הטלוויזיה בערוץ NBC. להפתעתי ראיתי בחדשות כי מטוס התרסק לתוך אחד ממגדליי התאומים בניו יורק. השדרנים היו מבולבלים ונרגשים ביותר. תוכנית הבוקר המועברת ממנהטן נפסקה ובמקומה הופיעו שדרניי התחנות האזוריות במשדרים מיוחדים בשידור חיי מאזור GROUND ZERO , משדרים שנמשכו שבוע שלם. אחריי המטוס הראשון , בעוד צוות החדשות מנסה להבין מה קרה , התרסק מטוס אחר למגדל השני. היה ברור מעל לכל ספק שמדובר בהתקפת טרור. תחושותיי היו מעורבות, הרגשת פחד מפניי הבאות , הרגשת ציפייה שהופרה: הנה בן לאדן ביצע מה שהבטיח, ומעל הכל עמדה תחושת הזוועה מגודל האובדן האנושי. סגרתי את הטלוויזיה ופתחתי את הרדיו, בתחנה האהובה עליי , 94 HJY שידרו את השיר :BORN IN THE USA של ברוס ספרינגסטין. ישבתי וחשבתי על כל אלה שנהרגו שם , שארה"ב היתה ביתם, והחלום האמריקאי. התארגנתי ויצאתי לקבל רישיון עסק לעשיית פסיפס בהזמנה אישית ביד , למזלי ברגע שקיבלתי את הרישיון הופיע פקיד ואמר שסוגרים את כל משרדיי הממשלה הפדרלית והמדינה. באותו היום גם התחלתי לעבוד בתור ברמן. זה היה יום מלא תהפוכות , רגשות קשים, של נקם בעיקר ושינאה, יום שבו פתחתי דפים חדשים בחיי , ראיתי את העם האמריקאי מלקק את פצעיו ויוצא חזק מתמיד, אף שלא הבינו על מה ולמה שונאים אותם אנשיי בן לאדן והאיסלם הקיצוני כל כך. אז מה אתם חושבים על ה 11 בספטמבר? השתתפות ברגשות העם האמריקאי? לעג לאיד על נפילת וול סטריט, סמל ראשון במעלה לדרך הקאפיטליסטית הנצלנית והמושחתת? איפה הייתם באותו היום ומה עשיתם? עמק |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 20 שנים •
11 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
11 בספט׳ 2004
מקבי(מתחלף) • 11 בספט׳ 2004
נקודה חשובה - וול סטריט לא נפל! מרכז הסחר העולמי נפל. וול סטריט עודנו עומד, והברוקרים שם עודם שואגים.
לחברה לשעבר שלי יש יום הולדת באחד-עשר בספטמבר. אז לפני 3 שנים, שלחתי לך אס-אמ-אס : "תפתחי טלוויזיה, ותראי מה קיבלת ליומולדת." כולם היו בשוק, אבל אני לא. סתומרת... לא ציפיתי לזה בדיוק באותו היום, ובכזאת צורה גרנדיוזית, אבל כל מי שהיה מעורה בעניינים ידע שמשהו כשה עומד לקרות. אין לי הרבה מה לאמר על האירוע, בלי להיכנס לפוליטיקה... אז עד שמישהו לא יחצה את הקו וייכנס לפוליטיקה, או יגיד משהו שאהיה חייב להגיב עליו, אשמור אני על זכות השתיקה. |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
ים_yam(לא בעסק) • 12 בספט׳ 2004
חזרתי הביתה מהעבודה ולא בדיוק ידעתי מה קרה, היו דיבורים לא ברורים באוטובוס על מטוס שנכנס בבנין.
פתחתי את הטלוויזיה וראיתי את התמונות האיומות האלו, אבל חיכיתי שברוס וויליס יצא מתוך ההריסות מחזיק בזרועותיו ילדה קטנה מלוכלכת עם דובי מרופט, אבל זה לא קרה. היה קשה לקלוט שזה הפעם אמיתי, ולא סרט הוליוודי קשה לצפיה עם סוף קיטשי, פה זה ממש לא נגמר בהפי אנד... |
|
Tainted(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
Tainted(לא בעסק) • 12 בספט׳ 2004
אני עשיתי באותו היום מסיבת שחרור... כמובן שביטלו את המסיבה מבחינת הריקודים וכאלה ועשינו משהו צנוע יותר...
אני חושבת שעד עכשיו לא עיכלתי את זה.. אני חושבת שעד שלא אטוס לשם שוב ואשכב על הרצפה לנסות לראות את הסוף, כמו שעשיתי פעם שעברה שהייתי שם, זה לא יקלט לגמרי. אני זוכרת שחשבתי ואמרתי, שיש לזה צד חיובי .. אל תהרגו אותי, אבל מאז שעשו להם את זה בצורה כזו נוראית, הם הרבה יותר מבינים אותנו... לא מצדיקה את זה שזה נעשה, לא חושבת שזה היה טוב, אבל אני אוהבת לחפש משהו חיובי בדברים הכי גרועים... אני חושבת שזה עצוב מאוד ש 3 שנים אחרי ולא הרבה השתנה. חוץ מהנוף של ניו יורק. |
|
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
12 בספט׳ 2004
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 12 בספט׳ 2004
האמריקאים כבר עברו את טראומת פרל הארבור , כך שמקרה בו נהרגים אלפיי אנשים בבת אחת לא זר להם.
למרות זאת , מקרה כזה לא קרה מאז (1942) האמירה כי הם מבינים אותנו יותר עכשיו? לא בטוח בכלל, אני לא חושב שבהתקפת טרור אחת אתה משנה את האג'נדה היומיומית של האמריקאים. עמק |
|
ניקי666 niki |
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
ניקי666 niki • 13 בספט׳ 2004
הם מרגישים ומבינים מהו טרור איסלמי
התקפת הטרור הזאת עשתה לישראל רק טוב אבל לצערי אם הטרור לא יהרוס אותנו אנחנו נהרוס... |
|
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 13 בספט׳ 2004
אני לא יכול למצוא באסון ה 11 בספטמבר שום דבר "טוב"
|
|
Rocco(שולט) |
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
Rocco(שולט) • 13 בספט׳ 2004
מה בדיוק יצא טוב 11 בספטמבר....?!!!!!!!!!
טעם רע זה מה שיש לי לומר על הערה מסוג זה ....וזה רק בשל היותי נחמד לקראת השנה החדשה... |
|
Tainted(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
13 בספט׳ 2004
Tainted(לא בעסק) • 13 בספט׳ 2004
רוקו אני לא אומרת שזה יצא טוב
אני אומרת שיש גם בדבר הכי גרוע משהו טוב. יש לי נטייה לחפש דברים חיובים בכל מה שקורה... |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 20 שנים •
14 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
14 בספט׳ 2004
מקבי(מתחלף) • 14 בספט׳ 2004
אני מצטרף לסנטימנט של דומי... זה לא שזה דבר טוב, אבל גם מעז יצא מתוק. האירוע הנורא גיבש את האמריקאים, ויותר מזה - גיבש חזית עולמית נגד האיסלם, והאיסלם הקיצוני. אנחנו כבר לא ממש לבד... ואפילו אם כל שאר העולם שונא אותנו ואת אמריקה, לפחות אנחנו בצד הצודק, והחזק.
|
|