עלמה(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
18 בספט׳ 2004
שיר משמר
לפני 20 שנים •
18 בספט׳ 2004
עלמה(לא בעסק) • 18 בספט׳ 2004
כבר כמה חודשים שאני פה, תוהה, מתפעמת ומשתאה לנוכח העוצמות של האנשים פה.
של הנשים פה. ומנוכח העוצמות הרגשיות שהשהות פה מוציאה מתוכי. את המחמאות אני לא חוסכת , אך היום , בהיעדר במה אחרת ובהיעדר מילים משלי יש בי צורך לכבוד השנה החדשה , לכבוד הנשים פה ולכבודי .... לבל אשכח ,לבל ארא ושימשיך להיות רק טוב , טוב מטוב. שיר משמר / נתן אלתרמן שמרי נפשך, כוחך שמרי, שמרי נפשך שמרי חייך, בינתך, שמרי חייך, מקיר נופל, מגג נדלק, מצל חשך, מאבן קלע, מסכין, מציפורניים שמרי נפשך מן השורף, מן החותך מן הסמוך כמו עפר כמו שמיים מן הדומם, מן המחכה והמושך והממית כמי באר ואש כיריים נפשך שמרי ובינתך שער ראשך עורך שמרי, שמרי נפשך, שמרי חייך. זה ערב קיץ לכאורה, זה לכאורה רק ערב קיץ טוב, ידוע וישן, שבא לחסד ולרחמים, לא למורא ולא לרחש השדות ודבר אשם, שבא עם ריח תבשילים ועם מנורה אשר תאיר עד עם ננוח ונישן. רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה, רק ערב קיץ חם שבא לא למורא. הנה הרוח יד שולחת ובלי רחש פתאום חלון לאט נפתח בחשכה אמרי מדוע את צוחקת כמו פחד אמרי מדוע את קופאת כמו שמחה! אמרי מדוע העולם כה זר עדין ואש ומים מביטים בו מכל צד! אמרי מדוע בו מפרפרים חייך כמו ציפור מבוהלה בתוך כף יד! אמרי מדוע זה את מעוף ורעד רב כמו ציפור בחדר בחפשה אשנב! זה ערב קיץ לכאורה, זה לכאורה רק ערב קיץ טוב, ידוע וישן, שבא לחסד ולרחמים, לא למורא ולא לרחש השדות ודבר אשם, שבא עם ריח תבשילים ועם מנורה אשר תאיר עד עם ננוח ונישן. רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה, רק ערב קיץ חם שבא לא למורא. שמרי נפשך העיפה, שמרי נפשך שמרי חייך, בינתך, שמרי חייך, שער ראשך, עורך שמרי, שמרי יופייך, שמרי ליבך הטוב, אמציהו בידיך. |
|
חתול בשק |
לפני 20 שנים •
18 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
18 בספט׳ 2004
חתול בשק • 18 בספט׳ 2004
שיר מדהים...
רציתי לצטט שורה, חפשתי איזו מהן מדברת אלי הכי, אבל כולן, פשוט כולן. אז כמו שאמרת - שיהיה רק טוב... |
|
קליבר(שולט) |
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
שיר משמר - תמיד נכון .
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
קליבר(שולט) • 19 בספט׳ 2004
זו גדולתו של שיר , שהוא תמיד "עדכני" ולא חשוב כמה זמן עבר מאז נכתב
ומה היה מקור השראה שלו שיר משמר הוא אחד השירים היותר גאוניים של אלתרמן . הוא מתאים גם לכאן , לנשים בעיקר , משני צידי השוט . ולך עלמה ? |
|
עלמה(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
לשאלתך קליבר...
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
עלמה(לא בעסק) • 19 בספט׳ 2004
"רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה,
רק ערב קיץ חם שבא לא למורא. " בטח ובטח , כאילו נכתב בשבילי...אולי יותר שייך לפעם , אולי היום מרגישה יותר בטוחה , יותר יציבה , פחות מפחדת או חרדה , אולי יותר מתמיד מצליחה להרגיש פשוט טוב בערב קיץ חם ... רק שגם היום,כמו פעם מזדנב לו בסוף ה "לכאורה" הזה... ובמיוחד שטוב , במיוחד ששלם ורגוע , תמיד מתגנב מאחורי הפחד , פן יהרס , פן יאבד... הנה כך מתגנב לו המורא. |
|
האביר(שולט) |
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
לא מזיק קצת לחשוש
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
האביר(שולט) • 19 בספט׳ 2004
אלוף אולימפי נשאל פעם-מדוע עיניו מתגוללות בחוריהן ויש לו פרצוף של פוחד כל פעם שהוא רץ-והרי הוא אלןף אולימפי.
ענה האצן-אין לי פריבילגיה של מנוחה על זר הדפנה. אני רץ עם פחד-הפחד שאפסיד כי מחכים לי בפינה כל אותם אצנים טובים.. והוא הוסיף-הפחד הזה-הוא הוא שמאפשר לי להיות חד כתער ולא לאבד את הריכוז-וכך אני מנצח. כשטוב וקצת חוששים שאולי לא יימשך הרבה-זה עשוי לחזק את הרצון לשמר את הטוב. קצת חשש לא יזיק-במידה כמובן. |
|
גלתיאה |
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
Re: לשאלתך קליבר...
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
גלתיאה • 19 בספט׳ 2004
עלמה כתב/ה: "רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה,
רק ערב קיץ חם שבא לא למורא. " בטח ובטח , כאילו נכתב בשבילי...אולי יותר שייך לפעם , אולי היום מרגישה יותר בטוחה , יותר יציבה , פחות מפחדת או חרדה , אולי יותר מתמיד מצליחה להרגיש פשוט טוב בערב קיץ חם ... רק שגם היום,כמו פעם מזדנב לו בסוף ה "לכאורה" הזה... ובמיוחד שטוב , במיוחד ששלם ורגוע , תמיד מתגנב מאחורי הפחד , פן יהרס , פן יאבד... הנה כך מתגנב לו המורא. אני לא יודעת עלמה, אם את יודעת שאת השיר הזה כתב אלתרמן לבת שלו- תרצה אתר שהתאבדה בסופו של דבר. על השיר הזה היא ענתה לו בשיר שנקרא- שיר הנשמרת. השמים רצים,רצים, רצים בתריסים כל מיני עיגולים נוצצים, כל מיני דברים נעשים יותר ויותר סמוכים אני נזהרת מדברים נופלים. מאש. מרוח.משירים. בתריסים כל מיני רחות מכים. כל מיני עופות מדברים. אבל אני שומרת את נפשי מהם, וגם איני בוכה. אני זוכרת שבקשת שאהיה ברוכה, אני ברוכה. השמים רצים. הם אינם נוגעים בשער ראשי שלך. אינם מתקרבים אפילו לרוח שבאה אלי ממך. השמים רצים למקום אחר, והרוח סביבנו, טבעת שקופה, כמו בערב שרב אנחנו ירח, הרוח סביבנו עבה. תרצה אתר. ובכלל, כל היצירות שלה הם יצירות שנוגעות בכאב של החיים. ואני אישית מאוד אוהבת אותה. |
|
עלמה(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
לורן...
לפני 20 שנים •
19 בספט׳ 2004
עלמה(לא בעסק) • 19 בספט׳ 2004
יודעת ומכירה ובכל זאת הרשיתי לעצמי לקחת את זה לכיוון אחר , הפעם , מנותק מהנסיבות ומהתוצאות ההסטוריות ולאמץ את אלתרמן ולו לרגע כשומר ראשי או שומר נפשי ( למרות שדי ברור מן השיר כי בתו לא מרגישה כך כלפיו אם לא להיפך ..."אני נזהרת מדברים נופלים.
מאש. מרוח.משירים. " ) ולפעמים אנשים , נשים , לפעמים אני מבקשת לי מציל בדמות אב ואז נזכרת. הרי אין לנו שומר ואין לנו מציל . לא אלתרמן ,לא אבא'לה וכנראה גם לא אבינו שבשמיים ( נא לבדוק אם לא הוכיתי במכת ברק תוך חמש שניות משליחת הודעה זו ....לא , מה פתאום , אני? אמונות טפלות , טפו טפו טפו ...) ותרצה אתר אכן בחרה לקפוץ אל מותה. אני חושבת שדווקא כאן , בפורום הזה בו משמעות הבחירה היא כל כך כבדה ומכובדה , החופש להיות והחופש לבחור, הדגש על אחריות , אחריות אישית הוא רלוונטי כל כך. הוא הציע היא הסבירה וקפצה. ואביר יקר ...זה נכון , קצת פלפל חריף בתחת לא הזיק לאף אחד .... |
|
קליבר(שולט) |
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
לגבי הפלפל החריף ב....
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
קליבר(שולט) • 20 בספט׳ 2004
אני מציע להזהר ...
לא ? |
|
nerissa(אחרת) |
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
nerissa(אחרת) • 20 בספט׳ 2004
עלמה, גלתיאה - תודה לשתיכן.
תודה על השיתוף.. תודה על ההקדשה וההסברים. שנה טובה, ברוכה, בטוחה ומאושרת לשתיכן. לכל הנשים באשר הן. |
|
star |
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
עלמה
לפני 20 שנים •
20 בספט׳ 2004
star • 20 בספט׳ 2004
שלום לך שוב,
היה מדהים לקרוא על כל ההקשרים. |
|