סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לפעם הבאה שמישהו יטען שהשמאל אלים בדיוק כמו הימין

דרקן ראהל​(נשלט){מית}
לפני 3 שנים • 10 בינו׳ 2021
שוגר בדאדי כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:
שוגר בדאדי כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:
ולפני זה, טראמפ לא עבד עם אפליקציה רוסית?

עם איזה אפליקציה הוא עבד?

פוטין

חלילה אין לי כוונה לפגוע בך אבל אתה כרגע מפיץ תיאוריות קונספירציה לא מבוססות

החקירה של ה FBI ושל הסוכן המיוחד מולר קבעו במפורש שאין שום הוכחה לקשר או שיתוף פעולה בין טראמפ לבין פוטין ושום הוכחה לקשר של מישהו מטעמו עם הרוסים

במקום מסוים באחד הפוסטים פה כתבת "ג'וקר - תוכיח שאתה לא רוצח סדרתי. אין דבר כזה" וזו אמירה מאוד מדוייקת שתופסת גם פה: טראמפ לא צריף להוכיח שאין לו קשר עם הרוסים כי זה בלתי אפשרי- מה שצריך זה להוכיח שכן יש לו או היה לו קשר - והדוח של הסוכן המיוחד מולר קבע במפורש שאין בכלל הוכחות אז למה אתה טוען שיש? יש לך מידע שכל שאר העולם לא מכיר? זה מהלך קלאסי של מפיצי קונספירציות להישען על מידע חלקי או לא אמין

במקום אחר כתבת "אני יכול להמשיך. הקיצור הוא - או שתלמד את העובדות עד הסוף, או שתודה שדעתך חסרת בסיס, סתם תחושה" אבל אתה טוען טענות לא מבוססות ושהוכחו כלא נכונות אבל עדיין נוזף באחרים על משהו שאתה בעצמך עושה וזה די אבסורדי וגם מאוד מתנשא מצידך בעיקר כשאתה מפגין בורות בנושא ושוב זה חלילה לא נאמר בכדי לפגוע בך

אני מצרפת קישור לסרטון- במידה וכן תרצה ללמוד את העובדות- שבו העיתונאי Aaron Mate מסביר את הדוח הסופי של מולר והמשמעויות שלו - זה סרטון אחד מיני רבים שאפשר בקלות למצוא ברשת ואני מעודדת אותך לחפש עוד סרטונים של Aaron Mate (שזכה בפרס האיזי ב 2020 על הסיקור שלו את הפרשה הזאת) של Glenn Greenwald (אחד העיתונאים המוערכים בעולם והאיש שהיה הראשון לפרסם את המידע שאדוורד סנודין חשף על פעילות לא חוקית ולא חוקתית של רשתות הביון האמריקאיות) או של Matt Taibbi (עיתונאי מוכר שכותב על פוליטיקה בשביל ה rolling stones magazine)

כל העיתונאים שציינתי פה הם כולם שמאל-פרוגרסיבי ומביעים את הסלידה שלהם מטראמפ בכל הזדמנות אבל האינטרס שלהם פה הוא לא פוליטי - הם פשוט עושים את העבודה שלהם והיתי ממליצה לך באמת לחקור בצורה רצינית על דברים שאתה טוען ולא למחזר מידע שקרי ושהוכח כשקרי למרות התפוצה הרחבה שלו בתקשורת המיינסטרים

אני נןתנת לך את העצה שאתה נותן לאחרים: הקיצור הוא לך תלמד את העובדות עד הסוף גם אם העובדות מצביעות על מציאות ששונה ממה שאתה מקווה למצוא

https://www.youtube.com/watch?v=zS0AlApiWLs

מתנצלת שכתבתי המון פשוט מאוד מצער אותי שאדם מנסה להשכיל וליידע אנשים אחרים ובכזה ביטחון למרות שהוא בעצמו לא מכיר את העובדות 💕

זאת סך הכל היתה בדיחה.
starduskonfire
starduskonfire • 10 בינו׳ 2021
Venus in Furs כתב/ה:
אה זה *אתם* הקמתם! וואלה כל הכבוד.

ככתוב בהגדה של פסח "ולפי שהוציא את עצמו מן הכלל וכפר בעיקר"
אני לא יודע מי זה אתם, כי אני לא יודע מי זה אתה.
starduskonfire
אני לא דן ציפורי, נעים מאוד.
הטופר המפשר
הטופר המפשר • 10 בינו׳ 2021
מחשבות קצרות וכלליות יותר (לא קשור באופן ישיר לנעשה בארה"ב), המוקדשת לשמאלנים שנותרו ביננו וגם כמה מילות עידוד לאלה שיש להם סבלנות לקרוא עד הסוף.

1) משבר הקורונה ברובו לא יצר שום דבר חדש, אלא הציף המון בעיות שהיו ועודן בחברה הישראלית. ישראל איננה דמוקרטיה במובן המערבי של המילה, ספק אם היא בכלל מדינה על פי אמות מידה מודרניות ומערביות. היא ישות ריבונית שעם כל תחלואיה הצליחה להסתדר לא רע. ולפחות ביחס להגדרה הזאת יש ביננו לבין מדינות המפרץ הרבה מהמשותף.

2) כדי להבין את "התהליכים" שעברה החברה הישראלית צריך להסתכל שנים אחורה ולהסתכל עליהם במבט כולל. לדוגמא מי ישב רוב הזמן , מאז המהפך של 77 במשרד החינוך? למעט אפיזודה קצרה של שולמית אלוני\אמנון רובינשטיין, רוב השנים הוא נשלט על ידי המפד"ל ושלוחותיה\גרסאותיה. והם אכן עשו עבודה טובה. רוב הציבור במדינה ישראל אינו מחזיק בערכים דמוקרטיים. אין, מניסיון ומפגש יום – יומי עם החברה הישראלית – זה פשוט כמעט ולא קיים. זה לא בהכרח הופך את כולם לפאשיטים הצועדים במועל יד ברחובות, אלא פשוט לאדישים טוטאלית לעוולות כל עוד אינן נוגעות באופן ישיר אליהם. והייתה כבר יהודייה חכמה (חנה ארדנט) לפני שנתנה למצב הזה את הביטוי הקולע: "הבנאליות של הרוע". משבר הקורונה לא רק חשף את העדרה של סולידריות חברתית בקרב קבוצות מתבדלות\מבודלות (חרדים\ערבים) אלא גם ביחס לקבוצות אחרות בחברה כמו לדוגמא אמנים או אנשי בידור\במה שנפגעו מאוד קשה מהמשבר הזה, ולאף אחד פשוט לא ממש אכפת: הם לא חלק מהבייס. זו גם אחת הסיבות שהציבור ברובו רוצה בהיבחרו של אדם לראשות הממשלה, שהוא מסית ומדיח, נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. זה פשוט לא מזיז לציבור האומר בליבו: "כל עוד לי טוב, הוא דואג לי, זה בסדר, גנב? כולם גנבים, כולם היו גנבים, בעולם של גנבים תהיה גנב == גבר גבר", וכו' וכו'.

3) הקולקטיב הלאומי של ישראל מעולם לא הצליח להגיע לשלב שהוא נותן לעצמו ביטוי מודרני המתבטא בחוקה, ערכים משותפים ושאיפה לעתיד משותף טוב יותר בחיקה של האנושות. את מקום הזהות הזאת שהייתה אמורה להיווצר, תפסה הגדרה אתנוצנטרית, רומנטית מנותקת לחלוטין מהמציאות של אנשים שמאמנים שמה שמאחד בהם זה: א. שאימם יהודייה. ב. הם היו פה לפני 2000 ויותר, והיהודים כאן הם למעשה צאצאים ישירים של דויד המלך. הם חזרו בעקבותיה של הבטחה קדומה על ידי ישות עליונה הנותנת להם את הזכות במקרים רבים לשלול את זכויותיהם של אחרים או פשוט להתייחס אליהם כאזרחים סוג ז'. ג. העולם שונא אותם כי הם יהודים ולכן שנאת העולם כלפיהם, היינו אויב חיצוני משותף מחייבים אותם להתלכד לנוכח סכנת הכחדתם. דבר כמובן המנותק מהמציאות והופך להיות יותר ויותר מופרח עם השנים: ישראל מדינה חזקה, רוב תושביה חילונים גמורים (גם אם מגדירים את עצמם "מסורתיים" עלאק, מאמנים וכו' וכו' ), חלק ניכר מתושביה אינם יהודים וגם מדינות ערב כבר הרבה פחות שונאות אותנו.

4) מה הפלא שלנוכח המצב הזה, כאשר קבוצות מסוימות שבעזרתם מקבל הריבון את כוחו - החרדים, מוחרגים באופן קיצוני מהגבלות המשבר; הרבה מאוד אנשים שלא נחשבו עד עתה כקבוצות מתבדלות, אלא נחשבו "מלח הארץ" אפילו צאצאים של בוני הארץ, מתחילים להרגיש אי נוחות ואף תחושת חוסר שייכות "לקולקטיב" המדומיין הזה? זה כמובן מקל על מתנגדיהם להגדיר אותם "כבוגדים, עוכרי ישראל" וכו'.

אז מה יש להסיק מתוך מחשבות אלה? המסקנה הראשונה ואולי המעט עגמומית היא שיש לא מעט חברות בעולם שדווקא מסתדרות לא רע במצב הזה: סין, רוסיה, תורכיה , הונגריה, גם סינגפור שאינה ממש דמוקרטיה. ערכים דמוקרטים אינם תנאי הכרחי לקיומה של חברה, ואפילו חברה משגשגת מבחינה חומרית. במילים פשוטות: כל מי שרואה עצמו איש שמאל המחזיק בערכים ליברלים, שוחר שלום חובב אמנות ותרבות, צריך להבין שאפשר להסתדר גם בלעדיו. ולראייה, תורכיה\רוסיה\סין מסתדרות יפה בלעדיהן, ואכן האליטה המשכילה בציבור עוזבת את המקומות האלה. סרטים תורכיים או סיניים המבקרים את המשטר נעשים במקומות אחרים.

מסקנה שניה ואולי קצת יותר מעודדת: העולם היום הרבה יותר גלובלי, והדיגיטציה שלו מאפשרת לפנות גם לשוק הבינלאומי, אם רכשת גם השכלה בתחומים יותר ריאליים, אז אין לך בכלל בעיה. יש קהילה גדולה של ישראלים בברלין ובאוסטרליה, וגם יש אפשרות להפוך "לנווד דיגיטאלי": לכתוב את הקוד שלך, לפתח את משחק המחשב שלך, ליצור את האמנות שלך בעודך חיי בצ'כיה\רומניה או כל מקום אחר בחצי מחיר מוקף באנשים נחמדים.
בקיצור כמאמר המשורר: "היו שלום ותודה על הדגים".
starduskonfire
שיט פספסתי הזדמנות נדירה למיינד פאק.
אם רק הייתי אומר "לא יכול להיות, אני דן ציפורי!"
או "כולנו פה דן ציפורי
אבל נו שוין אני לא חד היום."
שוגר בדאדי​(נשלטת){רכוש שלו}
דרקן ראהל כתב/ה:
שוגר בדאדי כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:
שוגר בדאדי כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:
ולפני זה, טראמפ לא עבד עם אפליקציה רוסית?

עם איזה אפליקציה הוא עבד?

פוטין

חלילה אין לי כוונה לפגוע בך אבל אתה כרגע מפיץ תיאוריות קונספירציה לא מבוססות

החקירה של ה FBI ושל הסוכן המיוחד מולר קבעו במפורש שאין שום הוכחה לקשר או שיתוף פעולה בין טראמפ לבין פוטין ושום הוכחה לקשר של מישהו מטעמו עם הרוסים

במקום מסוים באחד הפוסטים פה כתבת "ג'וקר - תוכיח שאתה לא רוצח סדרתי. אין דבר כזה" וזו אמירה מאוד מדוייקת שתופסת גם פה: טראמפ לא צריף להוכיח שאין לו קשר עם הרוסים כי זה בלתי אפשרי- מה שצריך זה להוכיח שכן יש לו או היה לו קשר - והדוח של הסוכן המיוחד מולר קבע במפורש שאין בכלל הוכחות אז למה אתה טוען שיש? יש לך מידע שכל שאר העולם לא מכיר? זה מהלך קלאסי של מפיצי קונספירציות להישען על מידע חלקי או לא אמין

במקום אחר כתבת "אני יכול להמשיך. הקיצור הוא - או שתלמד את העובדות עד הסוף, או שתודה שדעתך חסרת בסיס, סתם תחושה" אבל אתה טוען טענות לא מבוססות ושהוכחו כלא נכונות אבל עדיין נוזף באחרים על משהו שאתה בעצמך עושה וזה די אבסורדי וגם מאוד מתנשא מצידך בעיקר כשאתה מפגין בורות בנושא ושוב זה חלילה לא נאמר בכדי לפגוע בך

אני מצרפת קישור לסרטון- במידה וכן תרצה ללמוד את העובדות- שבו העיתונאי Aaron Mate מסביר את הדוח הסופי של מולר והמשמעויות שלו - זה סרטון אחד מיני רבים שאפשר בקלות למצוא ברשת ואני מעודדת אותך לחפש עוד סרטונים של Aaron Mate (שזכה בפרס האיזי ב 2020 על הסיקור שלו את הפרשה הזאת) של Glenn Greenwald (אחד העיתונאים המוערכים בעולם והאיש שהיה הראשון לפרסם את המידע שאדוורד סנודין חשף על פעילות לא חוקית ולא חוקתית של רשתות הביון האמריקאיות) או של Matt Taibbi (עיתונאי מוכר שכותב על פוליטיקה בשביל ה rolling stones magazine)

כל העיתונאים שציינתי פה הם כולם שמאל-פרוגרסיבי ומביעים את הסלידה שלהם מטראמפ בכל הזדמנות אבל האינטרס שלהם פה הוא לא פוליטי - הם פשוט עושים את העבודה שלהם והיתי ממליצה לך באמת לחקור בצורה רצינית על דברים שאתה טוען ולא למחזר מידע שקרי ושהוכח כשקרי למרות התפוצה הרחבה שלו בתקשורת המיינסטרים

אני נןתנת לך את העצה שאתה נותן לאחרים: הקיצור הוא לך תלמד את העובדות עד הסוף גם אם העובדות מצביעות על מציאות ששונה ממה שאתה מקווה למצוא

https://www.youtube.com/watch?v=zS0AlApiWLs

מתנצלת שכתבתי המון פשוט מאוד מצער אותי שאדם מנסה להשכיל וליידע אנשים אחרים ובכזה ביטחון למרות שהוא בעצמו לא מכיר את העובדות 💕

זאת סך הכל היתה בדיחה.

אז אתה אומר שאתה מחזיק בדעה שטראמפ לא שיתף פעולה עם הרוסים כדי לנצח ב 2016?