סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

המצב בשוק הסקס (הסטרייט) של ימינו - מתוך נעליו של אינסל

תפוח אדמה חרוך​(נשלט)
לפני 3 שנים • 9 באפר׳ 2021
יולי Yuli כתב/ה:
-neuromancer- כתב/ה:
מרי ג'יין, את שוב חוזרת לדבר על האינדיבידואל.
צר לי לבשר לך - תמיד יהיה אחוז של אנשים שיתקעו לבד. האחוז הזה עולה או יורד לאורך השנים.
אם האחוז הזה בעלייה, סימן שיש תופעה חברתית שגורמת לכך ולא תופעה אישית.
יש טענה שהתופעה החברתית היא פורנו ומשחקי מחשב שמפתים זכרים עוד בנעורים ומנוונים את היכולות שלהם. אין לי דרך לדעת אם זו הסיבה העיקרית,
אבל בואי נניח שזה נכון. זו טענה שאני לא חושב שלפמיניזם יש בעיה איתה,
אבל להגיד למישהו - איזה אפס, למה שיחקת במחשב וראית פורנו בגיל 12? איזה מטומטם.
זה קצת דבילי.

ולהגיד לו - צא לקרב בלי תחמושת, אם תתאמץ מספיק תמצא מישהי - זה גם לא אידיאלי.

אנשים שמוצאים את עצמם בצד הפחות מוצלח של העקומה, צריכים לעשות משהו מיוחד כדי לצאת מעמדת הנחיתות שלהם.
אם הם ינסו להתחרות כאילו הם הגבר הממוצע, הם מובילים את עצמם להיכשל שוב ושוב, ולשבור את עצמם.

עצה יכולה להיות - לך לפסיכולוג, לך תלמד בודהיזם, לך לעבוד במכירות, לך תתנדב בעמותה,לך תנסה אסטרטגיה יוצאת דופן להיכרות
(היה איזה מתמטיקאי שאשכרה בנה אלגוריתם מטורף שסרק וסינן אלפי פרופילי היכרויות בשבילו עד שמצא את ההתאמה המושלמת עבורו דרך חוק המספרים הגדולים).
אבל אל תיגש לעולם הדייטים כמו כולם, לפני שפתרת את הבעיה המהותית שעוצרת אותך.
ובגלל זה שווה להבין מה הבעיה המהותית הזו קודם, שכל הטיפים הרגילים לדייטינג מפספסים.

במה שונה העצה ללכת לפסיכולוג מהעצה להוריד ציפיות? לך תלמד בודהיזם זו עצה לאינדיווידואל, לא הצעה ברמת חברה.

לא בטוחה במה הטיפים הרגילים מפספסים בעיניך, כי הטיפים שחוזרים בכלוב הם לא "תהיה עצמך" אלא "תהיה מנומס ותרסן את המיזוגניה שלך". זה טיפ טוב.

העניין הוא שתופעות חברתיות לא ניתנות להפרדה מהאינדיווידואלים שחווים אותן;
אם תשווה למשל לתנועה הפמיניסטית - לדוגמה ברגע שנוצרה הבנה שהחברה מסלילה נשים לשנאה עצמית ואובססיביות ליופי - מייד נוצר שיח פנימי על שינוי המצב שכלל, לצד הביקורת החברתית, גם נכונות לעבודה עצמית. פמיניסטיות "קיצוניות" הרבה פעמים לוקחות על עצמן להנכיח במרחב הציבורי פרפורמנס לא קונבנציונלי כדי להחליש את המוסכמה החברתית (לדוגמה, לוותר על איפור). כלומר, מתוך הבנה שדרוש שינוי בחברה - האינדיווידואל מוביל את השינוי בכך שמשתנה בעצמו.
נוצרה הבנה שהצבא מפלה נשים בקבלה לתפקידים "יוקרתיים" - והנה צצו נשים שמוכנות להיאבק על זכותן לשרת ביחידה קרבית. ברם, לא בהמוניהן - ולכן העניין הזה לא מתקדם מהר, בניגוד לשיח הציבורי על תעשיית היופי שמגיע להישגים כמעט מידי שנה. כלומר, היכולת של התנועה לגרום לשינוי בעולם, נתמכת על ידי נכונות של חברות התנועה להשתנות בעצמן.
דוגמה שלא קשורה למגדר - צמחונות וטבעונות. אנשים שרוצים, מסיבה מוסרית, לבטל את תעשיית הבשר - מתחילים קודם כל בלוותר על צריכת בשר בעצמם. רבים יגחכו בבוז אל פעיל זכויות בע"ח נלהב שקורא להפסקת ההתעללות בתרנגולות לאלתר בעודו ממשיך לאכול עוף. צריכת הבשר בעולם ירדה בשנים האחרונות, כי הרבה אנשים במדינות עולם ראשון מחרימים את התעשיה. סטארטפים לפיתוח חלבון אכיל ללא הרג מקבלים מימון. ממשלות מעבירות חוקים להגנה על בע"ח. סתם דוגמה.

אז חזרה לפמיניזם: התנועה ביסודה נלחמת על זכויות של נשים. כלומר, זכותן של נשים לעשות דברים שהן רוצות לעשות. רוב הדברים האלה כרוכים בטרחה רבה: נלחמנו על הזכות לרכוש השכלה, הזכות להרוויח כסף ולהחזיק רכוש, הזכות לכהן בממשלות... אלה לא דברים שמוגשים על מגש של כסף לאף אחד. נלחמנו על הזכות לעבור בדלת, אך משעברנו בה - מצופה מאיתנו לשנס מותניים ולעמוד בתחרות.

הבון טון במרחבים פמיניסטיים הוא דוגמה אישית. כל הזמן לנסות ליישם את השינוי שאנו רוצות לראות בעולם.
אשה שתבוא לקבוצת פמיניסטיות ותדבר איתן על שעבוד גברים ועל לקבל את כל הזכויות בלי החובות ועל פגיעה במעמד הגברים כדי שנקבל שוויון בלי להתאמץ - לא תקבל מחיאות כפיים אלא שריקות בוז. זה לא רציני ככה. רוצות השכלה? לא להוריד את הרף אלא להצטיין. רוצות להשתתף בפוליטיקה? לא לבטל את הבחירות אלא להתאמץ ולהיבחר.

בקיצור - פמיניזם עובד כי פמיניסטיות עובדות. מתאמצות. משנות את עצמן. מקבלות את החובות עם הזכויות. לומדות היטב את החוקים, בין אם בשביל לשנות אותם או בשביל ללמוד לשחק ולהצליח.

אם התנועה הפמיניסטית הייתה מובלת על ידי נשים שרוצות לשבת בבית ולא לעשות כלום אלא רק לדרוש מגברים לחדול מכל האפליה - הדרישה אמנם מובנת, אבל לא נראה לי שבשיטה הזאת היינו מגיעות רחוק.

וזו הסיבה שאינסלים לא ישיגו כלום בתור תנועה חברתית: כי האינדיווידואלים שמרכיבים אותה לא מוכנים להשתנות בעצמם.

ועוד סיבה: יש בעיה עם החזון. לכל תנועה יש מטרה מוצהרת וחזון לגבי איך ייראה עולם אידאלי. ככל שהחזון הזה שואף למקסימום שביעות רצון למקסימום אנשים, יש לו סיכוי. תנועה שהחזון שלה הוא השפלת האחר, מן הסתם תיתקל בחומת התנגדות מטעם אותו האחר, ובצדק. וגם בהתנגדות של שאר הציבור, שנוטה לא לחבב תנועות שלא משפרות את איכות החיים שלו.

אז אני לגמרי איתך לגבי ביקורת חברתית והימנעות בשימוש בטיעון האחריות האישית כחזות הכל. אבל יש מציאות בשטח והנכונות לעבודה עצמית היא שיוצרת הבדל מהותי בין ביקורת חברתית לבין התקרבנות.

אני רוצה שגברים יתייחסו אלי בכבוד ולכן אני מתייחסת בכבוד לכל אדם מכל מגדר. האינסל (אינסל קש, לא אחד ספציפי פה) רוצה שנשים יתייחסו אליו בכבוד ולא מוכן להתייחס אליהן בכבוד בעצמו. זה לא יעבוד. סורי.

פאק, יולי, את כותבת כלכך יפה.
-wintermute-​(נשלט)
-wintermute-​(נשלט) • 9 באפר׳ 2021
את תוקפת בתגובה שלך אנשים שמזדהים כאינסלים שזה לא ממש מה שדיברתי עליו.
אינסלים זו תנועה קיצונית שצריכה להתחבר למציאות לכל הפחות. לקחו מושג די ניטרלי וטענו אותו בשנאת נשים ותאוריות קונספירציה, וזה הקצין עד כדי מעשי טרור, אז שיהיה ברור - אני מגנה את האידאולוגיה הזו.

מציפיות לא הגיוניות צריך להיפטר,
אבל אם מורידים ציפיות בלי קשר להיגיון בתוך הדינמיקה של עולם היחסים סתם נוצר מירוץ לתחתית, וזה מה שיוצר את תופעת האינבוקסים המוצפים וההודעות בתפוצת נאט"ו. זה לא שהנואש מחפש את בר רפאלי, הוא מחפש מישהי שתענה לו.

לכן לדעתי הציפיות שהגבר צריך להוריד הן לא מנשים אלא מעצמו ומעולם הדייטים. הוא לא צריך לשחק במשחק הזה אם לא הולך לו. וכל המרדף הזה לא בהכרח יוביל למשהו.

ובגלל זה ללכת לפסיכולוג(גילוי נאות, לא הלכתי לפסיכולוג) זו עצה שונה, כי אתה לא הולך לפסיכולוג כדי למצוא חן בעיני מישהו או להתאים לסטנדרט מסוים אלא כדי לעזור לעצמך לפתור את מה שמפריע לך מבפנים.
זה מאתגר את הסטטוס קוו כי הציפייה מגבר היא לא לוותר על משחק החיזור או להשהות אותו. כמו שהציפייה מאשה היא למצוא בעל ולא להפוך לפמיניסטית מוקפת חתולים.

לגבי להיות מנומס ולהוריד את המיזוגניה, זה הבייסליין, ואני לא חושב שאנשים בודדים כי כולם גסי רוח ומיזוגנים.

באמת שאני לא מבין את הנקודה שלך לגבי מאבקים פמינסיטיים. איזה חלונות הגברים הבודדים אמורים לשבור, איפה הם יצעדו ולאן הם אמורים לאזוק את עצמם? נשים הגיעו להישגים דרך התאגדות והפעלת כוח.
אם את מדברת על נשות קריירה, הן היו מוכנות להקריב את הזוגיות והמשפחה בשם הקריירה. מה הגברים יקריבו בשם הזוגיות?

והרושם שלי זה שהמאבק על תפקידים בצבא קצת יותר מצליח מהמאבק בתעשיית היופי שיודעת לסובב כל דבר לטובתה, ואז להגניב בדלת האחורית את המסרים הרעילים שלה כל פעם מחדש.
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 9 באפר׳ 2021
האקסלי כתב/ה:
בכוח המוח כתב/ה:
אז אתה בעצם אומר שאסור לאשר אימוץ כי אם לא מדובר בהורות ביולוגית, לא מדובר בהורות? ברעיון שלהלן, כולם מגדלים את הילדים כאילו היו שלהם, מבלי לבדוק אפילו, של מי הילדים מבחינה ביולוגית. אפשרות נוספת היא להביא ילד לעולם עם כל אחד מהגברים, ולגדלם יחד.

אתה לא מסכים שהתעללות בחסר ישע, או התעללות מינית בקטין קורות גם במסגרת משפחה ביולוגית, ואין לך הדרך לדעת מה הסטטיסטיקה אומרת בנדון, ביחס להורות אלטרנטיבית?

ונניח שיהיה פתרון לעניין הזה, נניח עקב טכנולוגיה מפותחת, היית מאמץ את הרעיון?

אז ככה: קודם כל, אני לא משווה בין אימוץ לבין מצב של הרמון. ואני תומך נלהב ברעיון של אימוץ. אני פחות נלהב בכל הנוגע לאנשי קש.
יש הבדל בין אבא ואמא שמאמצים יחד ומגדלים יחד ילד, ומצב שבו ארבעה גברים חולקים ביניהם מישהי, שכל ערב עם אחד אחר, וכולם מנסים להתגבר על הקנאה, ועל הדרך גם ילד נקלע לסיטואציה המתוחה הזו, וחלק מהגברים, מה לעשות, לא מספיק בוגרים ונאורים כדי לראות בו

התעללות בקטין במסגרת משפחה ביולוגית..... את שואלת האם אני הוא האדם היחיד בעולם שמאמין שדבר כזה לא קורה? אז לא. יש קונצנזוס של מאה אחוז. לא תמצאי בן אדם שמחזיק בדעה הפוכה משלך, אז חבל לשאול. זה כמו לשאול האם לפי דעתי יש יותר משני מכשירי טלפון בעיר תל אביב. כן. יש. תמצאי בן אדם אחד שחושב אחרת.

בכל הנוגע לתכנון מאסיבי של "ילד אחד מכל אחד" או טכנולוגיה מפותחת (שתעשה מה? קוקטייל כמו בסרט התאומים?) זה נראה ממש כמו תכנון על וניסוי בבני אדם. שוב, תינוקות חסרי ישע. זה רק להוסיף עוד ילדים למצב נפיץ, ועדיין יש את הקנאה שכל הגברים מעמידים פנים שהם יכולים להתגבר עליה.

שוב אני אומר, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי, שברור לי שאפשר למצוא מקרה של זוג מונוגמי עם תינוק ושני ההורים הם פסיכופתים, וגם אפשר למצוא אנשים נחמדים שמחליטים לחיות באידיליה של שלישייה או סידור דומה לזה. השאלה שלי היא באיזה סידור יש יותר בעיות מהיסוד. וזה לאו דווקא הסידור המיושן.
זה שמשהו הוא טרנדי או פרוגרסיבי לא הופך אותו ליעיל או בריא.
וזה שאני לא מסכים איתך לא הופך אותי לטיפש או רשע. דברים אחרים הופכים אותי לטיפש ורשע.

טוב, שכח מהילדים, גם ככה הם סתם יסתובבו בין הרגליים ויפריעו, ולאף אחד לא באמת ישאר כוח בגוף כדי להגיע לאסיפות הורים. חוץ מזה, איך הרעיון? עפת עליו? (:
INGENIOUS
INGENIOUS • 9 באפר׳ 2021
בגישה קצת הומוריסטית, סיינפלד ענה על זה מזמן,
https://youtu.be/C-a64OwOYqU
Mary Jane
Mary Jane • 9 באפר׳ 2021
-neuromancer- כתב/ה:

...
לגבי להיות מנומס ולהוריד את המיזוגניה, זה הבייסליין, ואני לא חושב שאנשים בודדים כי כולם גסי רוח ומיזוגנים.

....

ש.

בעית הבדידות משותפת לגברים ולנשים - גם אם מצבם שונה. לפתח שנאה או רגשות מרמור ושליליות כלפי המין השני, עקב בדידות או חוסר הצלחה, זה בטח לא עוזר. גם לא יעזור לבקש לעצור את גלגלי הזמן, לחזור לתפישות עולם קודמות או לעצור את רוח התקופה, ההתפתחות הטכנולוגית ומה שהיא מביאה עמה.

ונראה משום מה שרבים בשרשור לא הפנימו זאת..

לטעמי כמו בכל דבר, צריך לפלס את הדרך בכוחות עצמנו. כל אחת/ד ומה שעובד עבור/ה. אפשר לנסות ולהישאר אופטימיים ואולי למצוא מישהי/ו בסוף הדרך, אפשר להשתנות עבור השגת המטרה, אפשר לטפל בעצמך, ואפשר גם לוותר על הניסיונות ולאמץ תחביב במקום. יש מגוון רחב של פתרונות.

בכל אופן, בסוף, אם הבעיה היא אכן בעית בדידות - ולא ״בעיה״ שעיקרה התסכול על כך שנשים יפות ברחוב, בתמונות ובסרטונים לא מחלקות סקס להמונים - הרי כל מה שעליך לעשות כדי לפתור אותה הוא למצוא רק אדם אחד. שווה להתאמץ בשביל זה (:
Zord​(מתחלף)
Zord​(מתחלף) • 9 באפר׳ 2021
דאקן באמת, מסוכן להתווכח איתך. אתה פופולרי פה.
שים לב מה קורה כשאתה רושם תגובה, גם אם היא לגמרי לא נכונה כמו שאמרת שאני מצטט לא נכון חלק מהמחקר בעמודים הקודמים.
תרחישים דומים קרו גם בוויכוחים קודמים איתך.
אתה מקבל לייקים ותגובות חיוביות גם אם אתה טועה במה שאתה רושם שחור על גבי לבן.
אין לי שום בעיה עם זה, אבל יש אנשים שפשוט משקיפים על הפורום, ולא באמת קוראים את התוכן ומתעמקים בטקסט שנרשם - אותן אנשים יכולים להתבלבל ולחשוב שאתה תמיד צודק בגלל זה.

לגבי הטרנסים באותה תגובה שלך, אני צריך שתתן לי לי הסבר הגיוני למה בחרת להביא דווקא מחקר שבוחן סטטיסטיקות משנת 2015, בזמן שאני דיברתי על סטטיסטיקות מהעשור האחרון, אומנם לא הדבקתי לינק אבל חיפוש גוגל פשוט ימצא לך הרבה סטטיסטיקות המחקרים בנושא.
Zord​(מתחלף)
Zord​(מתחלף) • 9 באפר׳ 2021
בכוח המוח כתב/ה:
אני מסכימה שמתקיימים שינויים משמעותיים ביחסי הכוחות, אבל שהפתרונות שמרניים מדי.
פתרון יצירתי אחד שגברים יכולים לנסות, כדי לקבל אישה איכותית יותר ממה שהם יכולים לקבל ברגיל, זה להסתפק ב״חלק״ מאישה, באמת. להתחיל לחשוב ברצינות על לחיות בהרמון של כמה גברים עם אישה אחת, מה שיקל גם על סיפוקה של אותה אישה מהרבה בחינות, וגם לקבל אישה אטרקטיבית יותר. גם מבחינה כלכלית, יחידת משפחה כזו היא אופטימלית: יותר משכורות, יותר משכורות גבוהות, מעט צאצאים שאותם מגדלים כולם, הרבה הורים. זו אפשרות שצריכה להבחן ברצינות, בעיקר מול נשים אטרקטיביות שיכולות להתחיל בשינוי הגישה הקיימת. פעם היה צורך לפזר זרע ולהרבות ילדים, ואז גברים אטרקטיביים החזיקו מספר נשים. אבל היום זה הפוך, צריך למצוא פתרון גם לריבוי ילודה, ועדיין למצוא דרך לספק את הרצון בהורות.

אני אישית מאוד בעד. גם אם לא מדובר בהבאת ילדים לעולם, אלא סתם כי זה מפנק, מעשיר וכיף לכולם.
אני באמת חושבת שאי אפשר להסתפק בפתרונות שמרניים בתקופה של שינויים כל כך משמעותיים, כי קיימים שדות שלמים של פתרונות מתחת לפני השטח שאפילו לא נבחנים.

יש מצב שאת לקחת את הפיתרון הזה מהממשלה הסינית?
הם בדיוק מנסים לפתור את מצב האינסלים הסינים במדינה, זו מכת מדינה שמה...יותר גרוע ממצב הנשלטים פה. הסינים מתחתנים עם חפצים דוממים כמו בובות מין. אחד הפתרונות המוצעים הוא אישה אחת למספר גברים.

https://youtu.be/ITbjC3meyIE
בכוח המוח​(שולטת)
בכוח המוח​(שולטת) • 9 באפר׳ 2021
לא ידעתי, אבל לדעתי באמת שווה לנסות להפוך תא משפחתי כזה למקובל ולגיטימי. יש לכך המון יתרונות.
אבל זה חייב לעבור את האישור של האקסלי.
האקסלי​(נשלט)
האקסלי​(נשלט) • 9 באפר׳ 2021
יש להם גבול עם רוסיה, לא? יש שם אלמנות מלחמה. הן אמנם קצת מבוגרות, אבל אפשר לעשות חילופי אוכלוסין קצת לרענן דברים.

בכל הנוגע לרעיונות שמגיעים מהממשלה הסינית.... אולי נעשה הפסקה של עשור בערך מלהאמין למילה כלשהי שיוצאת מהפה של הממשל הזה?

אני מבין שיש בעיות חברתיות שקשורות לזוגיות ולתאים משפחתיים (ואני בטוח שאני חלק מהבעיה איכשהו) אבל למה הרצון והדחף דווקא לקחת את הפיתרון הספציפי הזה של הממשלה הסינית (האמינה ביותר בעולם) ולהדביק אותו על החברה המערבית? החברה המערבית עברה הרבה עד שהיא הגיעה למודלים שקיימים היום.
אני מפספס משהו? למה לדהור לפיתרון אחד ספציפי בלי שום קשר לראיות או לסטטיסטיקה?