האקסלי(נשלט) |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
ניצול מיני במסווה של שליטה
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
האקסלי(נשלט) • 5 באפר׳ 2022
כל כמה זמן יוצא לי לקרוא פה סיפורים מזוויעים של ניצול. חלקם קורים בגלל הדינמיקה של שליטה, שהיא דבר שטורפים יכולים לנצל.
אני חושב שיש הרבה גברים ונשים (בעיקר נשים) שמרגישות לחץ לרצות את הפרטנר, חוסר בטחון משווע, וחוסר יכולת לראות את עצמן כשוות, או עצמם כשווים. בסופו של דבר בעיני החוק כולנו שווים. בתי המשפט לא מבדילים בין שולט לנשלט, והמוסר הבסיסי לא צריך לעשות את ההבדלה הזו גם. אם הדבר שלא רציתי שיקרה אכן קורה, דבר שבאמת ובתמים סירבתי לו, סירוב אמיתי, שאינו "משחק", ואם הגדרתי גבולות ברורים, לאף אחד אין את הזכות להתעלם מזה. הדבר הכי נוראי, יותר אפילו מהניצול עצמו, לדעתי, הוא העובדה שהקורבנות לא בטוחים בזכות שלהם להגיד לא. אני חושב שהעבודה שלנו כאנשים בוגרים ומפוכחים היא לקדם באופן אקטיבי איזשהן נורמות כאן. יש שיגידו שזה מאוד "ונילי" או מאוד "בומרי" או מאוד "פוליטיקלי קורקט" מה שאני אומר פה עכשיו, אבל זה בדיוק העניין. הכרסום בנורמות על ידי לעג ולחץ חברתי זה מה שמוריד לאנשים את הבטחון ומאפשר לטורפים לעוט עליהם. אז לא, לא אכפת לי שתקרא לי בומר. אני אקרא לך טורף ונצלן ואנס, סבבה? סליחה שאני לא תקין פוליטית. גם אם את אישה, וגם אם את נשלטת, וגם אם את מרגישה לא מקובלת, וגם אם את חושבת שהתפקיד שלך הוא לרצות אחרים, בסופו של דבר את האדם היחיד שיכול להגן על זכויותייך. אם קבעתם מקום ציבורי והוא רוצה לגרור אותך לדירה שלו אז תגידי לו שזה לא מקובל. את בסדר גמור והוא אפס והוא טפיל. אם אתם לבדכם לראשונה אי פעם והוא מחליט לשבור את הגבולות שקבעתם ומתעלם ממך אז מותר לך לקום וללכת. את בסדר גמור והוא אפס והוא טפיל. הלוואי והיה כאן איזשהו מדריך עם המלצות לגבי דגלים אדומים. לא משהו שמונע מאג'נדה פוליטית, אלא משהו שמעודד כל אחת ואחד מאיתנו לזכור שמותר להגיד לא, ולא צריך להיכנע ללחץ. בתור גבר נשלט אני יודע מה זה הדחף לרצות. חשוב לזכור שמדובר בהעדפות, ולא במעמדות. אם אתה מעדיף את מוצרט על בטהובן זה לא הופך אותך לפחות טוב או יותר טוב מאדם אחר. ואם אתה מגורה יותר מתפקיד הנשלט מאשר מתפקיד השולט זה לא הופך אותך לאדם שווה פחות. אם אתה מגורה מתפקיד השולט זה לא הופך אותך לאיזשהו גיבור על עם כוחות. אתה אותו ליצן שהיית לפני שהתעניינת בבדסם, פשוט הפעם יש לך איזשהי העדפה ברורה. כולנו אהבלים קטנים. חלקנו אהבלים שאוהבים לשלוט וחלקנו אהבלים שאוהבים להישלט. וצריך לזכור את זה ולא לייחס תכונות מיתיות שמגבירות את האפשרות לניצול על ידי טורפים, או טורפות, שמבחינתם הצד השני של השוט, או המגדר השני, נולדו כדי להיות טרף. אם את אישה, אם את נשלטת, את יכולה להפנות עורף לכל סמרטוט שלא מראה כבוד לגבולות, לבדסם, ולך. אני מבטיח לך שתמצאי שניה אחרי זה עדת מעריצים שתתנהג אלייך כמו שצריך. את חזקה ממה שאת חושבת, ואת לא צריכה להתפשר בשיט עם מישהו שפגשת פעם ראשונה. כל דביל זב חוטם יכול לקרוא לעצמו שולט. אני יודע שזה לא קל להפנות עורף, אבל תמיד תזכרי שיש קהילה שלמה שנותנת לך גב. אם יש דברים שבהם שגיתי או לא הדגשתי מספיק, אתם מוזמנים להגיב. שוב, אני חושב שצריך שיהיה איזשהי הודעה קבועה ובולטת עם המלצות לדייט ראשון וממה להיזהר, כדי שאף אחד, ואף אחת, לא ירגישו שהם יכולים לנצל אותנו. |
|
morningdew(שולט) |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
morningdew(שולט) • 5 באפר׳ 2022
א. אני חושב שהכותרת שלך לא נכונה. כי - "אם הדבר שלא רציתי שיקרה אכן קורה, דבר שבאמת ובתמים סירבתי לו, סירוב אמיתי, שאינו 'משחק', ואם הגדרתי גבולות ברורים, לאף אחד אין את הזכות להתעלם מזה." - זה לא ניצול. זו תקיפה. עבירה על החוק לכל דבר ועניין, גם אם אין רצון או אינטרס להתלונן במשטרה.
ב. לדעתי - זו דעתי האישית ואתה כמובן יכול לחשוב אחרת - דווקא ניצול מיני לא נפוץ יותר בקהילה הבדס"מית הישראלית בהשוואה לונילים. הסטנדרטים של גיבוש ההסכמה אצל הונילים בישראל הם נמוכים אפילו יותר מהבדס"מים בישראל ויש הרבה מאוד נטיה לריצוי מצד אחד ולא מעט רצון לניצול מהצד השני. וכשמרצה ומנצל נפגשים זה תסריט ידוע מראש. ג. הבעיה האמיתית בקהילה הבדס"מית הישראלית - ושוב, זו דעתי האישית ואתה כמובן יכול לחשוב אחרת - היא ניצול של המסגרת של הבדס"מ להתעללות בהיבטים הפיזיים והרגשיים. ומה שעצוב באמת שבחלק גדול של המקרים זו אפילו לא התעללות מכוונת של פסיכופטים מרושעים אלא תוצאה של רשלנות של אנשים שלא באמת לוקחים אחריות על מה שהם עושים. |
|
האקסלי(נשלט) |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
morningdew כתב/ה: א. אני חושב שהכותרת שלך לא נכונה. כי - "אם הדבר שלא רציתי שיקרה אכן קורה, דבר שבאמת ובתמים סירבתי לו, סירוב אמיתי, שאינו 'משחק', ואם הגדרתי גבולות ברורים, לאף אחד אין את הזכות להתעלם מזה." - זה לא ניצול. זו תקיפה. עבירה על החוק לכל דבר ועניין, גם אם אין רצון או אינטרס להתלונן במשטרה.
ב. לדעתי - זו דעתי האישית ואתה כמובן יכול לחשוב אחרת - דווקא ניצול מיני לא נפוץ יותר בקהילה הבדס"מית הישראלית בהשוואה לונילים. הסטנדרטים של גיבוש ההסכמה אצל הונילים בישראל הם נמוכים אפילו יותר מהבדס"מים בישראל ויש הרבה מאוד נטיה לריצוי מצד אחד ולא מעט רצון לניצול מהצד השני. וכשמרצה ומנצל נפגשים זה תסריט ידוע מראש. ג. הבעיה האמיתית בקהילה הבדס"מית הישראלית - ושוב, זו דעתי האישית ואתה כמובן יכול לחשוב אחרת - היא ניצול של המסגרת של הבדס"מ להתעללות בהיבטים הפיזיים והרגשיים. ומה שעצוב באמת שבחלק גדול של המקרים זו אפילו לא התעללות מכוונת של פסיכופטים מרושעים אלא תוצאה של רשלנות של אנשים שלא באמת לוקחים אחריות על מה שהם עושים. המון תודה על מה שכתבת. אתייחס לזה. א. יכול להיות שאתה צודק. המטרה שלי היא להבהיר שזה באמת משהו לא תקין, משהו חמור, ושיש פה ובכל מקום אחר קונצנזוס על זה שמדובר במעשה חמור. בכוונה נתתי מילה שמתייחסת לקשת רחבה יותר של מצבים כי כל אחד מאיתנו ייתקל במצבים מעט שונים. המטרה היא שכל אחת שנמצאת במקום פגיע, ומרגישה שהיא לבדה, ושיש כח "חברתי" גדול מאחורי האדם שלוחץ עליה, תרגיש שכל הכח החברתי נמצא מאחוריה, שהיא זו שתואמת את הנורמות והמוסר, ושהוא זה שסוטה מוסרית וחברתית. על זה אני בטוח שגם אני וגם אתה נחתום, יחד עם כמעט כל אחד פה. ב. שוב, יכול להיות שאתה צודק. תופעות כאילו קיימות מאז ומעולם. אבל אפילו אם זה נכון, ואפילו אם, לצורך העניין, אחד מכל אלף אנסים הוא בדסמי והשאר הם וניליים, עדיין הנשק שיש לאחד הזה הוא טשטוש הגבולות, שמאוד אפקטיבי לגאזלייטינג. בנוסף, כל מי שתקרא את ההתכתבות ביני לבינך זו מישהי שאותו אחד מאלף רלוונטי כלפיה, כי גדל הסיכוי שבו היא תיתקל, והטיפוס הזה הוא הטורף המנוול שאורב ספציפית כאן. אנחנו לא יכולים להילחם בכל הקטגוריות והתת קטגוריות של ניצול, אבל אנחנו יכולים לתת גב אחד לשני כדי שהמצבים בפוסטים שוברי הלב שקראתי לא יחזרו על עצמם. אם אנחנו כקבוצה אינטרנטית נצליח לנטרל אחת מאלפי תתי הקטגוריות של ניצול, עשינו משהו. אם מישהי מסרבת ללכת הביתה עם מישהו שמתקדם מהר מדי, או פשוט קמה והולכת מהבית שלו לפני סשן שהוא החליט עליו מיוזמתו, כולנו הרווחנו. ג. אני בטוח שאתה מכיר את זה יותר ממני, ואני תוהה אם יש לך דוגמה ספציפית. ברור שבתרבות שמאופיינת במשחקיות וסוג של התנגדויות והוראות, התחום האפור יהיה גדול מהרגיל וזה יהיה בתור פיצ'ר, לא באג. בסופו של דבר יהיו אנשים לא אחראים שינצלו את זה ולא יראו את הסיטואציה ביראת הכבוד הראויה. הם גם לא יהיו מספיק בוגרים להגיד לעצמם "אדם נותן לי את כל כולו וזה אחריות גדולה מדי לליצן כמוני". זו אכן בעיה וגם עליה צריך להאיר אור. אני חושב שיהיה הרבה יותר קל לעשות איזשהו טקסט (ואני מקווה שכלובי או מישהו מעובדיו קורא את השרשור הזה) של כמה שורות קצרות של טיפים, כדי שהבחורה הצעירה שהולכת לדייט ראשון תדע שהיא זו שיש לה את המילה האחרונה. היא זו שיכולה להגיד "אני לא הולכת איתך הביתה כי סיכמנו שלא נעשה את זה" או "אני לא הולכת לעשות סשן בדייט ראשון כי סיכמנו שלא נעשה את זה". כמו שאמרתי, כל הכח התרבותי, כל הנורמות, הן מאחוריה. היא לא צריכה להתיישר לפי הלחץ החברתי שלו. הוא צריך להתיישר לפי הלחץ החברתי של כולנו, שמגבים אותה, גם אם אנחנו לא נמצאים שם איתה פיזית. וכמובן שכל מה שאני אומר חוצה מגדרים ונטיות מיניות. |
|
Bonnie Ray |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
Bonnie Ray • 5 באפר׳ 2022
בלי לקרוא תגובות קודמות
אני חושבת שעניין הריצוי, הוא לפעמים במקום לא מודע, ולפעמים גם כששומעים הסבר כזה הגיוני, זה לא פשוט להשתחרר מדפוסים. כמו התמכרות שמנסים להיגמל ממנה, כמו אישה מוכה שחוזרת לבעלה המכה גם אם היא עובדת סוציאלית מדופלמת במקצועה. זו תובנה שאני מגלה על העולם, ואולי גם על עצמי. יש הרבה הכחשה סביב העניין. לא שקרה לי משהו נורא וטראומטי, אבל כשעושים זום אאוט, מבינים את המהות. |
|
ארגמןן(אחרת) |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
ארגמןן(אחרת) • 5 באפר׳ 2022
Bonnie Ray כתב/ה: בלי לקרוא תגובות קודמות
אני חושבת שעניין הריצוי, הוא לפעמים במקום לא מודע, ולפעמים גם כששומעים הסבר כזה הגיוני, זה לא פשוט להשתחרר מדפוסים. כמו התמכרות שמנסים להיגמל ממנה, כמו אישה מוכה שחוזרת לבעלה המכה גם אם היא עובדת סוציאלית מדופלמת במקצועה. זו תובנה שאני מגלה על העולם, ואולי גם על עצמי. יש הרבה הכחשה סביב העניין. לא שקרה לי משהו נורא וטראומטי, אבל כשעושים זום אאוט, מבינים את המהות. מסכימה. זה גם הרבה פעמים אישוז עמוקים שהם הרבה מעבר לבדסמ.. זה פשוט בא לידיי ביטיי גם בבדסמ. |
|
סנטוריון |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
סנטוריון • 5 באפר׳ 2022
השירשור הבא בכלוב: "רצח זה רע, אונס זה פויה."
|
|
האקסלי(נשלט) |
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
לפני שנתיים •
5 באפר׳ 2022
סנטוריון כתב/ה: השירשור הבא בכלוב: "רצח זה רע, אונס זה פויה."
הקבלה אמיתית תהיה "יש לנו דרך אמיתית לסייע במניעת רצח". ממליץ לך לקרוא שוב אם לא הבנת, או פשוט לשאול אותי. אני בטוח שאם קראת משהו שכתבתי בעבר אז ברור לך שאני אני טיפונת פחות מטומטם מאיך שאתה מציג אותי. |
|