לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מערך סיוע ויעוץ בפגיעות מיניות ויחסים פוגעניים ב-BDSM

Bite Twice Shai
לפני שנתיים • 9 באפר׳ 2022

מערך סיוע ויעוץ בפגיעות מיניות ויחסים פוגעניים ב-BDSM

Bite Twice Shai • 9 באפר׳ 2022
למה יש מערך סיוע וייעוץ במרכז למיניות אלטרנטיבית, למה מערך התנדבותי צריך כסף ולמה כדאי לכם לתרום.

תוך כדי ההקמה של האירגון, היה ברור שאחד הנושאים המרכזיים שנצטרך להתעסק איתם היה הנושא של הפרות הסכמה למיניהן. זה נראה שבקהילות שהמרכז עובד איתן, בגלל שהשיח על מיניות והסכמה הוא כל כך ער, יש יותר מודעות, יותר שיח ואפילו במידה מסויימת יותר נכונות להתעסק עם זה.

כשהקמתי את האירגון הקמתי יחד איתו קו סיוע.כי תוך כדי ההקמה הגיעו כמה עשרות של סיפורים אלי. בשיחות האלה עלה שהפונות הרגישו שלא היה אל מי לפנות עד עכשיו. למרות שמרכזי הסיוע בשמחה יתנו שירות מקצועי מאוד, יש חשש משיפוטיות וגם חשש מהצורך להסביר את עולם הבדסמ ולהתלבט לגביו תוך כדי היחסים.

אני חושב שהמסגרת הבדסמית היא מבלבלת יותר בפגיעה, נראה שהרבה פעמים היא קורית בצל של איזושהי מניפולציה כמו השמטה של חלקים משיח הציפיות, או ביטול אפשרות לגבולות.עד היום היו יותר מ-170 פניות אל המרכז והיום יש לנו מתנדבות נוספות - דנה שני עצמון שמנהלת את המערך, דניאל זנטי ומיה חסקל שנותנים יחד איתנו את השירות הזה.

אז למה זה עולה כסף? טוב, יש עלות של קו טלפון, עלות של אתר, המתנדבות הללו אמורות לקבל הכשרה מתמשכת וגם הדרכה לאורך העבודה שלהן במערך. ובכלל להחזיק אירגון עולה כסף, אפילו לפני שנתת כל שירות למישהו.וכן, צריך גם שידעו שהקו הזה קיים, באנר אחד בצבע שחור וסגול לא מספיק כדי להכניס לאנשים לתודעה שיש מערך סיוע כזה.אז הבנתם? גם אם כולנו עושים בהתנדבות (וכרגע אין מדריכה מלווה שעושה את זה בהתנדבות), אז צריך כסף בשביל לתפעל את זה.

למה לכם לתרום לזה? ובכן, יכול מאוד להיות שאתן או מישהו שאתם מכירים נפגע. במקרה כזה יכול מאוד להיות שאתם או חברות שלכם הייתם צריכות או צריכים סיוע רגשי. או שאולי הכרתם מישהו שנמצא במערכת יחסים שנראית לכם חשודה ורציתם שיהיה לו מקום שיוכל להפריד בין בדסמ לבין פגיעה.מעבר לזה הקו הוא משאב ידע לגבי הבנה של הצרכים והבנה של הפגיעויות הספציפיות ליחסים לא-מונוגמיים. הידע שצומח במערך משמש בשביל פעולות קהילתיות שרחלי טל ואני מוציאים לפועל - דגשים בהכשרות למטפלים או הכשרות DM, הסברה בתוך הקהילה ושיתופי פעולה עם מפעילי מסגרות לדוגמא.

כלמר שווה לכם לתרום גם בשביל שבעתיד יהיה טוב יותר.

מקווה שהשתכנעתם, אשמח אם תשתפו את זה עם כל העולם

!אם היה אפשר להכניס פה תמונה, אז הייתה תמונה שלנו בהשתלמות במרכז הסיוע בתל אביב, אנחנו עשינו אצלם השתלמות הדדית על מנת להפיק שירותים טובים יותר בשני הצדדים בנוגע לעבודה עם תקיפות מיניות במסגרת BDSM (וכן, זה גם משהו שמתגלם בכסף)

הלינק לתרומה: yahasim.org.il/donate
    התגובה האהובה בשרשור
morningdew​(שולט)
לפני שנתיים • 9 באפר׳ 2022
morningdew​(שולט) • 9 באפר׳ 2022
כשמבקשים מהציבור לתרום משהו, צריך להסביר בצורה יותר מדוייקת למה. כלומר, לא מספיק להגיד 170 פניות. צריך לתת קצת נתונים עליהם. צריך לתת איזושהיא הערכה איזה היקף פונים פוטנציאלי מחכה שם בחוץ ולא נענה בגלל שאין לכם מספיק משאבים.
תעיף מבט על עמודים 18-21 בדוח השנתי של איגוד נפגעות ונפגעי תקיפה מינית לדוגמא לנתונים שנותנים כשרוצים להדגים צורך ופעולה -
https://www.1202.org.il/images/arcci_annual_report_2021_-_hebrew.pdf

ואגב, המשפט "ובכלל להחזיק אירגון עולה כסף, אפילו לפני שנתת כל שירות למישהו" - הוא על הפנים. לא כוללים משפטים כאלה בגיוס משאבים ממוקד. זה huge turn off.
Bite Twice Shai
לפני שנתיים • 9 באפר׳ 2022
Bite Twice Shai • 9 באפר׳ 2022
אוקיי תודה על הפידבק.

לגבי ההיקף, אני לא בהכרח טוען שיש עוד מאות נפגעות/ים, למרות שאני מניח שכן, מתוקף ידע מחקרי שגורס כי יחסית לכמות הפגיעות, מעט פונים לכל סוג של סיוע. זה לא כזה מהותי בעיני כי ממילא אין לנו שאבים (ולא בטוח שיש דרך) למדוד כמה עוד יכולות לפנות.
אני לא מכיר אפילו מחקר אחד שסקר ספציפית היקף של פגיעות בבדסמ ביחס לאוכלוסיה הכללית, למעט סקר של NCSF שכלל יחד עם בדסמ גם פרקטיקות אחרות שאין בהן את אותם גורמי סיכון.
מה שאפשר לדעת זה שיש קבוצת אוכלוסיה כזאת שכבר מקבלת מענה שזה משהו בפני עצמו שאפשר לפתח ולשפר. ובוודאי להניח שניתן להגיע לפונים/ות נוספים.

הדו"ח של איגוד מרכזי הסיוע הוא דו"ח של אירגון שההיקף התקציבי שלו לשנת 2020 הוא פי 73 מהתקציב שלנו (כ-7 מליון לעומת כ-92 אלף) וזה כמובן בלי להכליל את התקציבים של כל מרכז סיוע כזה בעצמו. אז בוא נרד רגע לקרקע ונראה מה אפשר לעשות בפועל icon_smile.gif

השאיפה היא לתת שירות יותר טוב, עם הדרכה והכשרות נוספות וכדי שנעלה לתודעה של יותר אנשים.

לגבי החלק השני. יש מצב זה טרן אוף. אז אשמח לכיוון, איך לנסח את העובדה שאמור לעלות משהו כמו 20k לשנה להחזיק אירגון. להבנתי אנשים אוהבים להבין על מה מוציאים את הכסף שלהם. זה בערך:

5k רו"ח (השנה כפול, בגלל שנוציא סעיף 46א)
1k אתר
2k אגרות והוצאות בירוקרטיה
11k לביטוח
1.5k הוצאות בנק

זה כאמור לפני שקרה משהו שאפשר לקרוא לו פעילות או שירות.

וזאת האמת, איך אתה מציע להעביר את המסר הזה?
morningdew​(שולט)
לפני שנתיים • 10 באפר׳ 2022
morningdew​(שולט) • 10 באפר׳ 2022
בוא נתחיל עם זה שגיוס משאבים זו מיומנות מופלאה ומיוחדת (בדומה למכירות), ואני לא גייס-משאבים.
יכול להיות שזה מה שאתם צריכים?

מהמעט שאני מכיר בנושא -

1) במקומכם, הייתי עוצר ובוחן מחדש את כל הגישה הזו של גיוס מהקהילה.
גיוס משאבים מהקהילה זה מהלך שמניח שבאמת יש קהילה.
כרגע, בארץ, להבנתי, אין באמת קהילה בדס"מית אלא לכל היותר ניצנים.

2) במקומך הייתי בוחן בזהירות רבה את המשפט "הדו"ח של איגוד מרכזי הסיוע הוא דו"ח של אירגון שההיקף התקציבי שלו לשנת 2020 הוא פי 73 מהתקציב שלנו (כ-7 מליון לעומת כ-92 אלף) וזה כמובן בלי להכליל את התקציבים של כל מרכז סיוע כזה בעצמו. אז בוא נרד רגע לקרקע ונראה מה אפשר לעשות בפועל"
מה שאתה אומר בעצם - זה שהמרכז למיניות אלטרנטיבית שקול למרכז סיוע אחד בינוני.
על כל מה שמשתמע מזה.

3) לו הייתי בנעליכם, הייתי מתמקד בעצות גיוס המשאבים שניתנות לרוב לארגוני מגזר שלישי בשנתיים הראשונות לחייהם.
ואז הייתי מרכז את מאמצי גיוס המשאבים שלי מהקרנות שמתמחות בסיוע לארגוני שינוי חברתי בשנותיהם הראשונות.
והייתי מתחיל עבודה מסודרת של הכנת מפת מקורות משאבים , כפי שמציעים, למשל, כאן -
https://shiftshatil.org.il/%d7%9e%d7%a4%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%90%d7%91%d7%99%d7%9d/