שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

על זהב ועל קש או: לא כל הנוצץ

Dom_Quixote
לפני 20 שנים • 10 באוק׳ 2004

על זהב ועל קש או: לא כל הנוצץ

Dom_Quixote • 10 באוק׳ 2004
כבר הרגל הוא לכולנו להתעורר כמעט מדי בוקר למטח חדש בן כמה מאות מילים עתירות ציטוטים ומרובות מעברונים, המתארות את תחושותיו של מר GOLD נוכח עוולות העולם הסובב אותו. ואכן, האביר הזהוב מקפיד להתייצב תמיד לצד החלכאים והנדכאים ולהגן על זכויותיהם, בעוד הוא חובט בקלגסי השרירותיות והרוע.

למעט, כמובן, כשמדובר בשמנות. אותן גולד לא אוהב. שיעשו דיאטה. אם לצטט, בשרשור הסאביות השמנות ז"ל, הוא אמר להן שאם יתמידו לשם שינוי, יגלו שהסיפוק שווה יותר מ"עוד ממתק בנייר צלופן". יפה מצדו. אבל חוץ מזה הוא תמיד בצד של הטובים.

אה, סליחה, גם עניים הוא לא אוהב. את המלצרית המרושעת שלא נתנה מים לזקנה גולד הקפיד לאבחן כ"בטח יוצאת עיירת פיתוח", וטרח להזכיר שאת בגדיה היא בטח קונה ב"SELL בשוק הכרמל" (הטעות במילה SALE - במקור).

אז הבנו, הוא תמיד טוב, חוץ מאשר כשהוא רע. כל יצירי האל שווים בעיניו, למעט, כמובן, אלה שיש להם פחות כסף, או יותר קילוגרמים, ואיכשהו יש לי הרגשה שיש עוד מגזרים שהוא לא מחבב בשל סיבות מבוססות.

ועכשיו גולד קם גם למגר את הרשע הקיחוטי, שהעז, רחמנא לצלן, להלין על יחסו ליוצאי עיירות הפיתוח הנבלים. וכה אמר גולד לכותב לשורות אלה בעקבות תלונתו זו:

לפני כמה ימים כתבתי איזה פוסט על משהו שקרה לי עם קשישה חביבה.
כתבו לי שם כל מני תגובות.
אחת מהן חייכה אותי.
היה זה איזה אחד שהתמרמר למה כתבתי על אותה מלצרית "לובשת בגדי שוק הכרמל".
אני נשענתי לאחור ושאלתי את עצמי: "אם אתה כבר מרים איזה דגל של אנושי, תרים אותו עד סוף התורן ולא עד החצי. הרי אחרי הכול, גם פעילת תנועת חמאס קראתי לה וגם טאליבאנית."
ראבק, אתה רוצה להיות משורר?
תכתוב שירה.

שלוש הערות בדבר פיסת הגאונות הזו:

1. נדמה לי שהיטבת לתאר בדיוק את מעשיך אתה: מרים דגל אנושי, אך רק עד החצי.
2. אכן, שקולה מידת טוהר המידות של אשה הקונה בגדים בשוק הכרמל לפעילת חמאס או טליבאן. עוד אבחנה מבריקה מבית החרושת לציפוי זהב.
3. או שהערת המשורר כה נשגבת בתחכומה שנבצר מבינתי המצומצמת להבינה, או שאני מדמיין: היכול להיות שמי שכותב בכל שלושה ימים אלף וחמש מאות מילה של גיבובי הומאניזם בחצי שקל, אינו מכיר בזכותו של אחר לטעון קצת אנושיות מילולית בעצמו? ואולי לטעון מותר, אך לחלוק על התורה מפי גולד אסור? אז ברשותך גולד, לא איהפך משורר. את שיש לי לכתוב אני מפרסם במקומות טיפהל'ה אחרים, שלא לדבר על כך שבמסגרת עבודתי אני עוזר ביום אחד ליותר אנשים משלך ייצא לעזור בשלושת הגלגולים הבאים, ואיני מוצא לנכון לפרסם זאת על מנת להשיג עדר חסידים. ולסיום, צר לי להיות זה שמבשר לך זאת, אבל הקוסם מעיר הברקת עבד עליך, ונתן לך סלע. רוצה להיות אדם הומאני? תשיג לך לב אמיתי. עד אז, תן לעושי טוב אמיתיים לעסוק במלאכתם, והמשך לטחון קש ולהעמיד פנים כי זה זהב.
@buba@​(נשלטת)
@buba@​(נשלטת) • 10 באוק׳ 2004
תגיד דון קיחוטה ,אתה נורמלי ?????
נראה לי שלא ....

תקשיב ותפנים ..
גולדי הוא לא זהב הוא יהלום ..רק שהוא היה צנוע מדי עם הכינוי שלו ...
ואנשים כמוך הוא אוכל לארוחת בוקר ובזמן האחרון יש הרבה אנשים כמוך לכן הוא משאיר לארוחת צהריים כדי לא להשמין .
מה לעשות הוא צריך לשמור על גוף החתיכי שלו .

ירדת קצת נמוך מדי ,כי אם כל אחד יתחיל לכתוב בפורום על האנשים שלא נראים לו בסדר יהיה פה שמח .. הו הו איזה שמח .
G-O-L-D​(שולט)

נו בסדר,

G-O-L-D​(שולט) • 10 באוק׳ 2004
צודק.
הלאה.
JUST DOM​(שולט)

דעה אוביקטיבית

JUST DOM​(שולט) • 10 באוק׳ 2004
צודק.
הלאה.

גולד אני מצטרף לדעתך
דון קיחוטה צודק
הלואי שחלק מפה יקראו שוב את את השרשורים של דון קיחוטה
ויבינו באמת איך כותבים בפורמים
בטי בום​(שולטת)

שיעור בתרבות דיון

בטי בום​(שולטת) • 10 באוק׳ 2004
כל הכבוד !!!!!!!!!
על הויכוח, על השפה ובעיקר על תרבות הדיון. אפשר גם לא להסכים אחרת .
הלוואי ויהיו לנו יותר מידי אנשים שאיכפת להם ואז נריב על ה"איך " , בנתיים בואו נילחם באטימות בבורות וברוע יחד .
גולד על איך שהגבת קיבלת אצלי המון נקודות וקיחוטה אתה פשוש אמיתי , אני ממילא במועדון מעריצים שלך .

ילדה של אלוהים​(נשלטת)

שמחה להיות

חלק מ"עדר החסידים" של גולד.
(מעדיפה את המילה עדת חסידים, אבל מילא. שיהיה עדר. וגולד המשכוכית. )

כבוד האדמו"ר, מתי הטיש הבא? icon_razz.gif
ve-ra{Q}

על קש ועל גבבה, על סנפיר וקשקשת

ve-ra{Q} • 10 באוק׳ 2004
אכן, לא כל הנוצץ זהב. אין זה בגדר חזון נפרץ.
אם כי לא בטוחה שמר גולד והגיגיו הם הראיה הניצחת לכך.
מה שכן, מסתבר שלא כל פסיאודו אביר מתלמד בעל שריון קשקשים חלוד
הפועל בשם ולמען "טובת הציבור" וחמורו בצידו,
הוא הוא מושא תשוקתם של דה סנט אכזופרי ודולצינאיתו icon_rolleyes.gif .

וכהרגלי, ודי לחכימא...

_li-at_-
גלתיאה
גלתיאה • 10 באוק׳ 2004
דון קיחוט היקר- הוקסמתי icon_redface.gif

תרשה לי כאחת שנהנית ממך ומכתיבתך להוסיף כאן משפט קולע:

- האויב המסוכן ביותר לאמת ולחירות הוא הרוב המוצק......

הנריק איבסן.....

icon_idea.gif

נ. ב אבקש לשלוח לי שאלון בדבר הצטרפות למועדון המעריצים שלך..... icon_wink.gif
בשקט​(נשלטת)

אז...

בשקט​(נשלטת) • 10 באוק׳ 2004
אולי קיחוט צודק ואולי אפילו מאד, רק שלי יש הרגשה שכל העניין נטחן כבר בפוסט הרלוונטי, עד דק.
גולד אולי לא זהב טהור.
אבל קיחוט, גם אתה לא מצטייר פה כאביר האבירים.

הדבר הזה נראה לי מיותר למדי. אבל זו כנראה השריטה הפרטית שלי.
מעדיפה להנות מלקרוא את שניכם.
לגמרי לא מבינה את ההתעקשות על העימותים האלו.
נו, שויין...יודעת... גם נאיבית וגם האבלה. תסבלו.