בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

התענוג שבדרך.. יש דבר כזה בכלל ?

עודד
לפני 20 שנים • 15 באוק׳ 2004

התענוג שבדרך.. יש דבר כזה בכלל ?

עודד • 15 באוק׳ 2004
בוודאי כל קוראי מילים אלו, וגם מי שלא, יסכימו איתי שחוקים וכללים, הם תוצאה של תקלות, או תהליכים שהתגלו כלא נכונים..
ישנו כלל, שרובנו איננו מיישמים, מבלי לדעת עד כמה בריא היה ליישמו..
כמה קשה זה לנסוע בנתיב הימני, לעקוף בשמאלי ולחזור לימני.. אבל הרי יותר נוח לנסוע רק בשמאלי אז למה להטריח את עצמנו..?
רבים מאתנו נוהגים בעצבים, שנגרמים בעזרת תנאי הכביש, הנהגים שלידנו, הנהגים שמולנו, או סתם תכונה ישראלית טיפוסית..
אי לכך ובהתאם לזאת במקרה הצורך איני מהסס לבחור בכביש 6 משום שהוא הכי רגוע שיש..
אני מכון לשלם סכום הגון בתמורה להנאת הנהיגה ולשקט הנפשי שלי..
אך אבוי, היום שמתי פעמי בכביש 6 לכיוון דרום, ובכניסה למנהרה האטו שני רכבים במקביל, כדי שיוכלו, למרות עומס התנועה היחסי לכביש אגרה, להעביר בינהם תוך כדי נסיעה חפץ העונה לתיאור של תיק..
באותה שנייה נגמר הרוגע, תמו ימי התום, כביש 6 נכבש גם הוא בידי הישראלים..
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 15 באוק׳ 2004
חייב להתוודות - אני משורצי המסלול השמאלי. לא מתוך כוונה רעה. פשוט אני חושב שהרבה יותר בטוח ככה.
לצערי יש במדינת ישראל המון הורים שמסיבות כלשהן לא מאפשרים לילדיהם לזחול מספיק בינקותם. כתוצאה הצאצאים מפתחים חסך קשה בזחילה, אותו הם פורקים על הכביש בהמוניהם.
הפועל היוצא של התנהגות עצובה זו היא שנהג כמוני, שסבור שבכביש מהיר 110 קמ"ש היא מהירות הגיונית (ומוכן להתפשר גם על 100), לא יכול לנסוע במסלול הימני ולעקוף בשמאלי כיוון שעוד בטרם אני מספיק לשוב אל המסלול הימני לאחר עקיפה אחת וכבר מאלץ אותי נהג של 80 קמ"ש לצאת לעקיפה אחרת.
כיוון ששינויי נתיב תכופים מפריעים ומסוכנים לתנועה הרבה יותר מנסיעה יציבה על 110 קמ"ש במסלול השמאלי, אני בוחר באופציה זו ואפילו לא חש יותר מדי נקיפות מצפון כלפי הטייסים שמחליטים שבא להם על 150 קמ"ש ואני מעכב אותם (אם מהבהבים לי בנימוס בלי להדבק אליי בצורה מעצבנת אני נותן להם לעבור. אם מעצבנים אותי אני משתדל להתאים את המהירות שלי למהירות של הרכב מימיני כך שלא תיווצר אפשרות עקיפה).

אין לי מושג אם הדבר כבר נעשה או לא, אבל לדעתי בהחלט יש מקום לקנוס נהגים לא רק על מהירות מופרזת אלא גם על מהירות נמוכה המפריעה לתנועה ומעכבת אותה.
עודד
עודד • 15 באוק׳ 2004
אני אישית גולש במהירות שבין 120 ל-150, תלוי ברכב, אני לא אוהב להדבק, כפי שאני לא אוהב שנדבקים אלי, אך אני מוצא את עצמי עוקף בין הרכבים ששמאל ב-110 ובין הרכבים שמימין ב-80.
אני חושב שעם כולנו היינו נוהגים נכון, ובסבלנות, הכביש היה נראה אחרת..
וכן, בהגדרה של נכון אני לא מכניס מהירות, כי מי שחושב שהגורם העיקרי לתאונות טועה.
@buba@​(נשלטת)
לפני 20 שנים • 16 באוק׳ 2004
@buba@​(נשלטת) • 16 באוק׳ 2004
טוב ..נשאר לי באמת להודות בזה שאני נהגת גרועה icon_biggrin.gif
נוסעת בנתיב ימיני ...נוהגת בכביש החוף רק על 90-100 , לא עוקבת ,אלא במקרים שבאמת כבר עלו לי על עצבים .במראה רואה את כולם עוקבים אותי לצד שמואל מה שבדרך כלל גורם לי להיזכר במשפט "מי נתן לך רשיון ,ילדה ??? icon_biggrin.gif
הקיצר עודד , מציעה לך לא להיתקל בי בכביש . icon_lol.gif

מהירות הוא לא גורם העיקרי לתאונות ???? icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
נו בסדר
בשירות הוד מלכותה​(נשלט)
ציטוט: אני בוחר באופציה זו ואפילו לא חש יותר מדי נקיפות מצפון כלפי הטייסים שמחליטים שבא להם על 150 קמ"ש ואני מעכב אותם (אם מהבהבים לי בנימוס בלי להדבק אליי בצורה מעצבנת אני נותן להם לעבור. אם מעצבנים אותי אני משתדל להתאים את המהירות שלי למהירות של הרכב מימיני כך שלא תיווצר אפשרות עקיפה).

חוטא בכך גם מידי פעם... למרות שנקיפות מצפון מתעוררות במקרים מסוימים icon_rolleyes.gif
עודד
עודד • 16 באוק׳ 2004
בובה יקרה,
אין לי בעייה עם מי שנוסע בנתיב הימני לאט, ולא משנה אם הוא גבר או אשה..icon_smile.gif
כנראה לא הבנת אותי טוב,
הבעייה שלי היא עם מי שנוסע בנתיב השמאלי לאט ולא עובר לימני.
ואני כל פעם מתפלא מחדש..
וכן,
לא המהירות היא הגורם העיקרי לתאונות, כמה תאונות יש בגרמניה לעומת ישראל?
ובאיזו מהירות נוסעים שם..
סתם נקודה למחשבה..
יש הרבה גרומים כמו תנאי דרך, עייפות, שכרות, אך לדעתי הגורם העיקרי הוא תנאי הדרך..
למישהו נראה הגיוני שיש קט כביש בצפון שמשתרע על פני קילומטרים שהוא בשיפוצים כבר שנה?
שנה שבכביש הזה נוסעים בנתיב אחד לכל כיוון ללא שטח הפרדה, במקום שני נתיבים לכל כיוון עם שטח הפרדה..