ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

להבין כמה דברים

MDLB​(מתחלף)
לפני שנה • 1 במרץ 2023

להבין כמה דברים

MDLB​(מתחלף) • 1 במרץ 2023
היי אני חדש בתחום ואשמח להבין כמה דברים.
האם עבד ונשלט זה אותו דבר? אני הסתכלתי בהיכרויות, וראיתי משהו שחוזר על עצמו. מלכות מצפות מעבדים להיות.. עבדים. מה שגורם לי לחשוב, האם יש הבדל או שזה סתם כינוי שאתר נתן לקבוצה מסוימת?
אם יש הבדל, אז איפה מכירים שולטים/ות ונשלטים/ות בקטע של מימוש פנטזיות שליטה שלא קשורה למלכים ועבדים?
מה בדסם כולל בו? האם mother complex אם שליטה מנטאלית הוא חלק מבדסם? יש שליטה אז נשמע שכן. אני מניח שהרבה אנשים באים אם פנטזיות שונות ומגוונות, אז כיצד מכירים זה את זה פה על פי פרמטרים ספציפיים של פנטזיות?
קטלב​(מתחלף)
לפני שנה • 1 במרץ 2023

Re: להבין כמה דברים

קטלב​(מתחלף) • 1 במרץ 2023
VenettianMasquerade כתב/ה:
היי אני חדש בתחום ואשמח להבין כמה דברים.
האם עבד ונשלט זה אותו דבר? אני הסתכלתי בהיכרויות, וראיתי משהו שחוזר על עצמו. מלכות מצפות מעבדים להיות.. עבדים. מה שגורם לי לחשוב, האם יש הבדל או שזה סתם כינוי שאתר נתן לקבוצה מסוימת?
אם יש הבדל, אז איפה מכירים שולטים/ות ונשלטים/ות בקטע של מימוש פנטזיות שליטה שלא קשורה למלכים ועבדים?
מה בדסם כולל בו? האם mother complex אם שליטה מנטאלית הוא חלק מבדסם? יש שליטה אז נשמע שכן. אני מניח שהרבה אנשים באים אם פנטזיות שונות ומגוונות, אז כיצד מכירים זה את זה פה על פי פרמטרים ספציפיים של פנטזיות?

I.
נשלט\ת זה השם המקובל למי שנמצאים בצד ה"נמוך" יותר במערכת יחסים קינקית.
שולט\ת הם מי שנמצאים "למעלה".
באנגלית ניתן להתווכח על הבדלים בין dom/sub ל-top/bottom. בעברית ההבדלים הללו קיימים פחות.

השימוש במלכה\עבד לא מוגדר היטב. מצד אחד, יש כאן אלמנט טקסי. השימוש במונחים הללו לרוב יהיה קיים רק בתוך המשחק כבר, לא מחוץ לו. אני יכול להיות נשלט כל הזמן, אבל ספציפית, אם אני עבד, אני עבד של מישהי ספציפית. אפשר להצמיד עוד כל מיני משמעויות למונחים, ומאידך יהיו כאלו שיקראו לעצמן מלכות גם אם אין להן כרגע נשלטים, כלומר מחוץ לדינמיקה ספציפית בין בני אדם ספציפיים.
לזה אפשר להוסיף "מלכות בתשלום", שהן כמובן מלכות בתשלום כל זמן שהן מגדירות עצמן ככאלו, אבל זה שימוש קצת שונה למילה.
כאמור, המונחים לא מוגדרים באופן חד, וכל אחד וכל אחת ישתמשו בהם אחרת.

II.
אני לא בטוח מה זה mother complex, בהקשר. אבל אם השליטה בסיטואציה ניתנת לצד אחד בלבד, הרי זה BDSM.

III.
וככלל, BDSM הוא מונח מטריה, שכולל תחתיו המון דברים. בגדול, מה שמאחד את הקינקים והפטישים שנכנסים תחת מטריית ה-BDSM זה משחקי כוח. העברת כוח. אם אני אוהב להתלבש כמו חיה צמרירית (furry), זה אולי קינק או פטיש, אבל לא BDSM. אם אני אוהב להתלבש כמו חיה, ואז שיכו אותי או יקשרו אוץי - הסיפור קצת שונה.
    התגובה האהובה בשרשור
WitchFuneral​(שולט)
לפני שנה • 2 במרץ 2023
WitchFuneral​(שולט) • 2 במרץ 2023
BDSM - bondage, discipline, dominance, submission

זה BDSM בגדול. גם עם אחד מהם זה נחשב BDSM. סתם לצורך הדוגמה, יכול להיות נשלט שמחפש רק כאב פיזי, יכול להיות כזה שיחפש רק מנטלי (זה בעצמו יכול להתבטא בלא מעט דרכים) או גם וגם... תלוי בך. אתה לא חייב להיות עבד שמחפש מלכה.