בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

אבא חטוב\אמא חטובה

SupperNova​(שולט)
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
SupperNova​(שולט) • 28 באוג׳ 2023
BlueBear כתב/ה:
SupperNova כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
מרווה מכונפת כתב/ה:
אביב נעורים כתב/ה:
עוד מומחה מטעם עצמו שמצליח לעבוד על אנשים. טוען שהדיאטה שלו מבוססת מחקרים ולא מציג מחקר אחד מבוסס.
" השיטה הלפטינית "🤣🤣🤣


כן, הז'רגון הוא הקטע שאני פחות אוהבת בזה - לגמרי אחד מהמאפיינים של כת.
לגבי השאר - לא בטוחה שהוא עובד על אנשים. חלק מהדברים שהוא אומר אני מכירה ממקומות אחרים.


הבעיה שאני לא מכירה ולו בן אדם אחד שלא העלה הכל בחזרה. מאוד ברור שמרזים בדיאטה כזאת שההגבלות מרובות, אבל המדע שלו מסביב הוא די בולשיט.


למה החלטת שזה בולשיט?

הרעיון הכללי שמזון מעובד מודרני מעוות את תחושות הרעב\שובע. וזה לגמרי לא בולשיט, מגובה מחקרית לגמרי.
חברות המזון יודעות את זה וכל המאכלים מכוונים לזה. מאכלים שמשלבים שומן, פחמימה ומלח עושים לנו את זה.

ברגע שמאזנים את הרעב אוכלים פחות.

הוא קורא לזה השיטה הלפטנית כי לפטין זה אחד ההורמונים ששולטים על התיאבון.


כי גירעון קלורי גורם לנזק וזה גם מגובה מחקרית.
כי אי אפשר להתמיד בגירעון קלורי. כמה זמן אפשר לחיות במחסור? וברגע שמפסיקים עם הגירעון עולים חזרה.
כי בהתחלה הוא אולי דואג לעשות איתחול למערכת אבל, אחרי זה מאפשר לאכול את אותם מאכלים שמקפיצים את הסוכר בדם, מקפיצים אינסולין ואז נפילת סוכר ואז לך תחזיק בלי לאכול יותר מדיי.

השאלה אומנם הופנתה למישהי אחרת אבל התשובה בשמי בלבד


מה הקשר לגרעון קלורי? מדברים על איזון תחושות הרעב.

אתה חושב שהרעב שלך כל כך רציונלי שהוא מאוזן לגמרי בתזונה מערבית?
יש המון המון מחקרים שמראים שמזון מעובד גורם לך לאכול יותר קלרויות, זה אומר שבתזונה מערבית טיפוסית אתה לא תיהיה בגרעון קלורי.

כשאתה מתקן את תחושות הרעב אתה באופן טבעי תרזה עד שתיהיה מאוזן על המשקל שהגוף שלך רוצה להיות בו. אף אחד לא אומר שתיהיה דוגמן פיטנס אבל גם לא תיהיה שמן רופס.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31105044/
מרווה מכונפת​(מתחלפת)
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
ציטוט:

תזונה זה עניין שמותאם אישית לכל אדם. רצוי לגשת לבעל מקצוע וגם עליו לעשות ביקורת ( למידה עצמית מבוססת מדעית ).



לא ממש. אלא אם כן יש רקע רפואי כלשהו, רובנו די אותו הדבר. לחיות על אוכל מעובד ומתועש יעשה לנו רע; גיוון, מים והרבה ירקות יעשו לנו טוב.
-wintermute-​(נשלט)
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
-wintermute-​(נשלט) • 28 באוג׳ 2023
יש אפליקציה, cronometer, שמים בה מה אוכלים ורואים כמה מהיעדים לחלבון, ויטמינים, מינרלים ונוטריינטים אחרים הושגו.
מעבר למתוק, הגוף רעב כשחסר לו משהו, אחרת אם זה נמשך באופן כרוני הבריאות יורדת.
מה שלמדתי מלהשתמש בה זה שהכי חשוב זה להיזהר מקלוריות ריקות:שמן, קמח לבן, וסוכר.
לא בגלל שהם רעים בפני עצמם, אלא כי הם באים על חשבון אוכל עם ערך תזונתי, ואז כדי להשלים את החסר צריך לאכול יותר קלוריות, וגם כדאי סיבים.
המטפלת המתעללת​(שולטת)
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
עוד נרקיסיסט קפיטליסט שמרוויח מיליונים על הניתוק שלנו מהגוף ומעמיק את חוסר החיבור העצמי כל הדרך אל הבנק
תוך ניצול טריגרים ותחושות חוסר אהבה עצמית
אני בטוחה שיש א.נשים שזה עובד להם-
אך באיזה מחיר?!
מה שלא יופיע כהשמנה יופיע בהמשך הדרך כמחלות אחרות.
מציעה להתבונן פנימה ולהמציא את עצמי בכל יום מחדש ואת הקשר שלי ל ועם אוכל והפרעות האכילה שיש ל97% מאוכלוסיית העולם המערבי
מאשר ללבוש שיטות משומשות ממוחזרות שמיועדות להרחיק ולנתק אותי מקולות פנימיים עמוקים ומשמעותיים יותר
ולנסות לפתור את התסמין ובכך להעמיק את הבעיה.
אביב נעורים
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
אביב נעורים • 28 באוג׳ 2023
מרווה מכונפת כתב/ה:
ציטוט:

תזונה זה עניין שמותאם אישית לכל אדם. רצוי לגשת לבעל מקצוע וגם עליו לעשות ביקורת ( למידה עצמית מבוססת מדעית ).



לא ממש. אלא אם כן יש רקע רפואי כלשהו, רובנו די אותו הדבר. לחיות על אוכל מעובד ומתועש יעשה לנו רע; גיוון, מים והרבה ירקות יעשו לנו טוב.


זה שמזון מעובד ומתועש הוא רע זה ידוע. הרבה ירקות ( הרבה סיבים תזונתיים ) יעשו רע לספורטאים ( גם חובבים ) בענפים בהם יש תנועתיות רבה של הקיבה. ירקות במידה יעשו טוב. מה המידה? מותאמת אישית לכל אחד. כך גם עם שאר אבות המזון והמיקרו אלמנטים.
אדם שיושב במשרד אינו זקוק לאותה כמות אנרגיה שלה זקוק אדם שמסדר שקים של מלט. זה לא נגמר, הרי גם שני אנשים שעובדים באותה עבודה ובאותו משקל סביר להניח שהרכב הגוף שלהם שונה, מה הם עושים בשעות הפנאי? אחד קורא ספרים והשני עושה טריאתלון.
בכדי להגיע לתוצאות ( בריאות או לא בריאות, השאלה מה רוצים להשיג ) צריך למדוד ולנתח את הנתונים.
אבא חטוב מצליח בשיטה שלו להוריד משקל אבל גורם לירידה גדולה במסת גוף רזה.
שיטת ההרזיה שהוא מפיץ לא מבוססת מחקר וכל פעם שמבקשים ממנו להציג את המחקרים שהוא מתבסס עליהם הוא מסתבך עם עצמו וזורק סיסמאות🤣

שכל אדם יעשה את הבחירות שלו ויחיה איתן בשלום.
BlueBear
לפני שנה • 28 באוג׳ 2023
BlueBear • 28 באוג׳ 2023
SupperNova כתב/ה:
BlueBear כתב/ה:
SupperNova כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
מרווה מכונפת כתב/ה:
אביב נעורים כתב/ה:
עוד מומחה מטעם עצמו שמצליח לעבוד על אנשים. טוען שהדיאטה שלו מבוססת מחקרים ולא מציג מחקר אחד מבוסס.
" השיטה הלפטינית "🤣🤣🤣


כן, הז'רגון הוא הקטע שאני פחות אוהבת בזה - לגמרי אחד מהמאפיינים של כת.
לגבי השאר - לא בטוחה שהוא עובד על אנשים. חלק מהדברים שהוא אומר אני מכירה ממקומות אחרים.


הבעיה שאני לא מכירה ולו בן אדם אחד שלא העלה הכל בחזרה. מאוד ברור שמרזים בדיאטה כזאת שההגבלות מרובות, אבל המדע שלו מסביב הוא די בולשיט.


למה החלטת שזה בולשיט?

הרעיון הכללי שמזון מעובד מודרני מעוות את תחושות הרעב\שובע. וזה לגמרי לא בולשיט, מגובה מחקרית לגמרי.
חברות המזון יודעות את זה וכל המאכלים מכוונים לזה. מאכלים שמשלבים שומן, פחמימה ומלח עושים לנו את זה.

ברגע שמאזנים את הרעב אוכלים פחות.

הוא קורא לזה השיטה הלפטנית כי לפטין זה אחד ההורמונים ששולטים על התיאבון.


כי גירעון קלורי גורם לנזק וזה גם מגובה מחקרית.
כי אי אפשר להתמיד בגירעון קלורי. כמה זמן אפשר לחיות במחסור? וברגע שמפסיקים עם הגירעון עולים חזרה.
כי בהתחלה הוא אולי דואג לעשות איתחול למערכת אבל, אחרי זה מאפשר לאכול את אותם מאכלים שמקפיצים את הסוכר בדם, מקפיצים אינסולין ואז נפילת סוכר ואז לך תחזיק בלי לאכול יותר מדיי.

השאלה אומנם הופנתה למישהי אחרת אבל התשובה בשמי בלבד


מה הקשר לגרעון קלורי? מדברים על איזון תחושות הרעב.

אתה חושב שהרעב שלך כל כך רציונלי שהוא מאוזן לגמרי בתזונה מערבית?
יש המון המון מחקרים שמראים שמזון מעובד גורם לך לאכול יותר קלרויות, זה אומר שבתזונה מערבית טיפוסית אתה לא תיהיה בגרעון קלורי.

כשאתה מתקן את תחושות הרעב אתה באופן טבעי תרזה עד שתיהיה מאוזן על המשקל שהגוף שלך רוצה להיות בו. אף אחד לא אומר שתיהיה דוגמן פיטנס אבל גם לא תיהיה שמן רופס.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31105044/


הוא משווק את השיטה כתיקון לתחושת רעב וזה כביכול הצעד הראשון. אבל בשביל להרזות הוא משתמש בספירת קלוריות ולדאוג שאתה אוכל פחות קלוריות ממה שאתה מוציא (ע"ע גירעון קלורי). וזה בסדר לאכול גלידה, פיצה ונקניקיות זוגלובק או מקדונלדס כל עוד שרפת יותר קלוריות ממה שהכנסת. אחרי השלב, של הניקוי כביכול, הוא ממש לא מוציא אותך מתזונה מערבית, אולי, מגביל אותך בדרך של הגבלת, הקלוריות ולא בגלל המהות של המזון והערכים שלו.
הרעיון בבסיסו, שגוי כי אם אתה צריך לאכול 2000 קלוריות ביום, יש הבדל אם הגיעו מפיצה או מירקות.

לגבי תחושת, הרעב, אני אישית חושב שגם זה שטות.
שני הרכיבים העיקריים שיספקו תחושת שובע הם ללבון ושומן. אנשים אוכלים מעט מדיי חלבון, נמנעים משומן ומעמיסים, בפחמימה וזה המצב גם בלי, אוכל מעובד. התרומה של מזון מעובד לבעיה היא תנגודת אינסולין שגורם לגוף, לצבור שומנים.
אני בטוח שכל מי שיתחיל להתמקד בלאכול מספיק חלבון (1.2-1.6 כפול משקל היעד, תלוי בתדירות אימונים) ולשתות מספיק מים (2-2.5 ליטר ביום) מהר מאוד יפסיק לאכול שטויות וייצא מהמעגל.
בגדול יש עוד גורמים שמשפיעים כמו איכות שינה ורמת קורטיזול, שעות אכילה. אבל מה שרשמתי למעלה מספיק כדי שתצא מהמעגל.
מרווה מכונפת​(מתחלפת)
לפני שנה • 29 באוג׳ 2023
ציטוט:
הוא משווק את השיטה כתיקון לתחושת רעב וזה כביכול הצעד הראשון. אבל בשביל להרזות הוא משתמש בספירת קלוריות ולדאוג שאתה אוכל פחות קלוריות ממה שאתה מוציא (ע"ע גירעון קלורי). וזה בסדר לאכול גלידה, פיצה ונקניקיות זוגלובק או מקדונלדס כל עוד שרפת יותר קלוריות ממה שהכנסת. אחרי השלב, של הניקוי כביכול, הוא ממש לא מוציא אותך מתזונה מערבית, אולי, מגביל אותך בדרך של הגבלת, הקלוריות ולא בגלל המהות של המזון והערכים שלו.
הרעיון בבסיסו, שגוי כי אם אתה צריך לאכול 2000 קלוריות ביום, יש הבדל אם הגיעו מפיצה או מירקות.


אני לא חווה את זה ככה. בשום שלב (עד כה) לא נאמר שבסדר לאכול גלידה ופיצה וכו' כל עוד אתה בגירעון קלורי. הסיבה שמותר היא לא כי אתה עדיין בגירעון אלא כי יש לך הרגלים טובים לחזור אליהם שלא כוללים את כל הנ"ל, והחשקים לכאלו מאכלים יורדים עם הזמן.
מדברים לא מעט על הבדל אם הקלוריות הגיעו מפיצה או מירקות (אם כי בעיקר בהקשר של תחושת רעב, ולדעתי אפשר לקחת את זה לעוד כיוונים).
BlueBear
לפני שנה • 29 באוג׳ 2023
BlueBear • 29 באוג׳ 2023
מרווה מכונפת כתב/ה:
אני לא חווה את זה ככה. בשום שלב (עד כה) לא נאמר שבסדר לאכול גלידה ופיצה וכו' כל עוד אתה בגירעון קלורי. הסיבה שמותר היא לא כי אתה עדיין בגירעון אלא כי יש לך הרגלים טובים לחזור אליהם שלא כוללים את כל הנ"ל, והחשקים לכאלו מאכלים יורדים עם הזמן.
מדברים לא מעט על הבדל אם הקלוריות הגיעו מפיצה או מירקות (אם כי בעיקר בהקשר של תחושת רעב, ולדעתי אפשר לקחת את זה לעוד כיוונים).


טוב, אז קודם כל אני רוצה להתנצל בפני אבא חטוב ומשתתפי הדיון. ההבנה שלי על השיטה התבססה על חבר לעבודה שהשתתף בתוכנית אבל גם ספר קלוריות ודאג להיות בגרעון קלורי.
בזכות התגובה שלך הלכתי לברר עם מישהו נוסף שהשתתף בתוכנית, והבנתי שלא מדובר בגרעון קלורי.
מה שכן, השיטה הלפטינית זאת עדיין הנפצה. בסופו של דבר מדובר בצומות (שרשמתי כבר למעלה שזאת השיטה הנכונה). אבל זה טוב לאנשים שצריכים ליווי.
אני אישית מעדיף ללכת לחקור ולקבל מידע מכמה מקורות וללכת לפי איך שאני מבין את המידע ומה שנראה לי הגיוני.
אני לא ממש מסכים עם הרכב הצלחת שלו. אבל אני לא תזונאי. זה לפי לימוד אישי שלי של הנושא בשביל עצמי. אני חושב שהדרך שהוא מיישם את הצומות יחד עם הרכב הצלחת כן מביא אנשים בסופו של דבר לגרעון קלורי.
ואיך שאני מבין את הנושא, בצומות לא אוכלים פחות אוכל אלא פחות פעמים.

ולמי שמעוניין, שני ערוצים עם מידע מעולה:
https://www.youtube.com/@AutumnBates
https://www.youtube.com/@DrMindyPelz
TheladiesWitcher
לפני שנה • 3 בספט׳ 2023

מאמן כושר אישי

TheladiesWitcher • 3 בספט׳ 2023
היי בלונד 😊
צום לסרוגין זה מעולה עבור אנשים מסויימים ואנשים אחרים פחות מה שבטוח לאכול רק שעה אחת ביום זה יותר מדי דרסטי במידה ולבן זוג אין הרבה שומן בגוף... כמו שאמרת עיניין שלו,
אבל מבחינת שגרת חיים יש אפשרות לעשות גם אימונים ביתיים שיעזרו לך לשמור על הגוף שלך וגם יחסכו לך בזמן במידה וחסר או אפילו מאמן אישי שיגיע אלייך ויעבוד איתך על הדברים באופן שייצר סוג של מחוייבות בדיוק כמו שאת משתדלת ללכת חצי שעה ביום.
ואין שום דבר רע בלחרוג ולאכול מעבר
כשעושים צום לסרוגין יש אפשרות להעלות את כמות הקלוריות ב3 ימים שונים כדי לבלבל את הגוף שלא יכנס למצב חיסכון אנרגתי.
את מקסימה ומתוקה תמשיכי בעבודה הטובה 🥰


Blonde כתב/ה:
היי icon_smile.gif

אני בהחלט מנסה לשמור על חיטוב גוף, התחלתי לעבוד לפני שלושה חודשים בערך ועדיין לא הצלחתי למצוא את השגרת קסם שתשלב גם אימונים וגם טיפול בית, אני אוכלת יחסית בשעות קבועות ואני משתדלת ללכת חצי שעה ביום, לשתות הרבה מים וגם אני עושה צום לסירוגין, לפעמים אני קצת חורגת אוכלת גם מעבר, אבל משתדלת לשמור icon_smile.gif

בעלי לא הצטרף אליי,הוא עושה משהו מטורף שהוא אוכל פעם ביום בשעה הזויה, ניסתי לדבר איתו ללא הצלחה אז פשוט ויתרתי הוא ילד גדול.
מלישס​(סדיסטית)
לפני שנה • 3 בספט׳ 2023
מלישס​(סדיסטית) • 3 בספט׳ 2023
בתור התחלה תוותרי על קמח לבן וסוכר.
הרבה ירקות, והרבה פעילות גופנית- לא חייב מכון כושר. הליכות או ריצות בהחלט יעזרו המון.
אם את אוהבת בצק וקשה לך לוותר תעברי לתחליפים בריאים יותר כמו לחם כוסמין.
וטיפ מימני , אם את רוצה לרזות תעשי את זה עבור עצמך ולא עבור אדם אחר.
למה? כי אם זה לא בא מימך באמת זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן..
חוץ מזה שלא אמורים להשתנות עבור אדם..זה התחלה לקשר לא בריא.