סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

צורת ביטוי או כפייה ?

מקבי​(מתחלף)
לפני 20 שנים • 21 באוק׳ 2004
מקבי​(מתחלף) • 21 באוק׳ 2004
ועוד משהו - לדעתי, אי ציות ומרדנות-יתר שמרגיזות ומפריעות לדום יכולות בהחלט להוות עילה לפרידה ביחסים המבוססים על שליטה. אני לא רוצה כל הזמן להתווכח, ואני אני מרגיש שיש חוסר מוכנות, בגרות או יכולת לציית - אני בהחלט יכול לסיים את הקשר, לפחות ברמה הבדסמית, או עד שיהיה יותר טוב. ואני לא מדבר על "אז את לא קופצת מהצוק? ביי.", אלא על מצב בו על פקודות פשוטות וקלות יחסית לביצוע שאולי מלוות באי-נעימות קלה נענות בסירוב. וכן - יש פקודות שמטרתן לבדוק גבולות, מסירות, ואולי אף ניסיון להעמיד במבחן את הסאבית ו\או את היחסים.
ענתית

אני רוצה להוסיף

ענתית • 21 באוק׳ 2004
בעיקר תוך התייחסות לנושא האיום בנטישה,
ביום שנשים, בכלל ולא רק כאן בעולם הbdsm
יבינו שזה לגמרי בסדר לוותר על קשר ולא על עצמך
כבר יתחיל להיות יותר טוב.
לאיים על נשלט/ת בפרידה על מנת להרחיב ולפרוץ גבולות
זה הכי נמוך שאפשר לרדת.
ולצורך העניין, גבר או אישה שנמצאים תחת "איום" כזה
מוטב יעשו אם יקדימו תרופה למכה ויעזבו הם.
יש בעצם הרעיון בסוג איום כזה משהו מתעלל, במיוחד
כשמדובר ביחסים של אהבה.
מנטרה​(שולט)

נראה לי רחוק מדיי....

מנטרה​(שולט) • 21 באוק׳ 2004
TooT כתב/ה:
מנטרה, לא קיים דבר כזה לשכנע באופן שלא ניתן לסרב .
כשלא ניתן לסרב זו כפייה או אונס.

לא שאני לא מסכים איתך לגבי מקרים מסויימים אבל נראה לי שלא כלכך הסברתי את עצמי נכון....

אני התכוונתי לשכנוע של השפחה כמו בכל מצב אחר בחיים שבו אדם לא רוצה לעשות משהו ובסוף משתכנע (לפי דעתי זה משהו יום יומי). למשל אדם שתופסים אותו באמצע הרחוב ומשכנעים אותו לעשות מנוי לעיתון. בהתחלה הוא לא רוצה (ובד"כ גם אחר כך) אבל הוא משתכנע ומבצע את הרכישה. אני לא רואה כאן כפייה או אונס, פשוט כושר שכנוע חזק של המוכר....
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 21 באוק׳ 2004
ציטוט: לאיים על נשלט/ת בפרידה על מנת להרחיב ולפרוץ גבולות
זה הכי נמוך שאפשר לרדת.

לא מדובר על איום ולא על מניפולציה. מדובר על זה שאם מרגישים מנוצלים ושהקשר לא נותן לך את מה שהוא צריך לתת - אז אפשר לחתוך. ורצוי בדרך-כלל להתריע לפני הצד השני, שאולי נסה לעשות שינוי.
אליס​(נשלטת){crazy_toas}
אליס​(נשלטת){crazy_toas} • 21 באוק׳ 2004
huan כתב/ה:
מישהו אשכרה מתיחס לגיבובי הפסדו פילוסופיים....מעריך אותם....ולא כותב הערה סרקסטית בכל הנוגע לשגיאות הכתיב\הדפסה שלי.......אני מרגיש כמעט מוחמא. icon_cool.gif

תראה, לפעמים יש דברים שעוברים לך בראש ואז אתה מנסה לעלות אותם לכתב ובמקום זה יוצא לך גיבוב בלתי ברור של מילים שמעביר בערך...כלום. אז זה מה שקרה לי, והייתי מאוד מרוצה לראות שיש מישהו שלפחות מצליח להעביר את נקודת המבט הזאת.
ונסלח לך על פספוסי המקלדת, ברור לכולנו שזה היה מלהט הדברים.
icon_wink.gif

ולמנטרה היקר, זה בסיידר, כבר לא צריכה להתעסק עם הפלצנות הזאת...
אבל סדנת חינוך בהחלט לא תזיק.
מנטרה​(שולט)

אליס אליס .....

תמיד שמח להקשיב וללמוד מאחרים....

סדנת חינוך מתחילה ב-23:00 כל יום שלישי אז נא להביא את הבעיתיים .....

וחוץ מזה, מה עם קריזי טוסט, מעניין מה הוא אומר על הנושא... icon_question.gif
שבירה​(נשלטת)
שבירה​(נשלטת) • 21 באוק׳ 2004
עלו כאן כמה רבדים שונים, ונדמה לי שקצת בלבלנו בסוף.

האחד - האיום בנטישה. אני לא רואה הבדל בין איך שסאבית תגיב לאיום בנטישה לבין איך שתגיב מישהי בקשר ונילי. ז"א, עצם הסאביות לא הופך בחורות ליצורים פאתטיים ותלותיים (לדעתי זה להיפך, אבל זה כבר נושא לדיון אחר). מי שתגיב בציות לאיומי נטישה בעולם הונילי, תגיב להם בציות גם כאן; מי שלא, לא תגיב להם בציות גם בקשר עם שולט. אני לא חושבת שתמצא בבדסמ יותר בחורות שתצייתנה בגלל איומי נטישה מאשר תמצא בעולם הונילי, וגם לא שתמצא יותר בחורים שישתמשו באיומי נטישה כבנשק לגיטימי מאשר תמצא בעולם הונילי.

רובד מעניין אחר הוא כל עניין הציות/כפיה. הרי כל סאבית בחרה לתת לאדון את הכוח לצוות עליה לעשות דברים בניגוד לרצונה, מה שהופך את הזיהוי של "כפיה" לבעייתי במיוחד. מתי זהו ציווי ומתי זו כפיה?
נדמה לי שפתרון (פשטני אך יעיל) יהיה להשתמש ב-SSC. ז"א, הכל טוב ויפה, אלא אם כן השתמשה הסאבית במילת הבטחון והשולט התעלם ממנה, או אלא אם כן הוגדרו גבולות "קשים" מראש והשולט התעלם מהם. וכיוון שאני בספק שכתיבת פוסט ע"י מי מהסאביות שפתחה פוסט ב"הדום שלי הכריח אותי" הוא גבול קשה בשבילה, הרי שאין שום סיבה לתרעומת, מנטרה. בסה"כ היא מקבלת בדיוק את מה שהיא רוצה (ואני רוצה, והרבה סאביות רוצות) - מישהו שיגיד לנו מה לעשות, כל עוד זה בגבולות ה-SSC. ובין אם היא קוראת לזה "הכריח", "ציווה" או "ביקש", מדובר באותו הדבר בדיוק.

עדיין מתרעם?
JUST DOM​(שולט)

הכריח את מי :)

JUST DOM​(שולט) • 21 באוק׳ 2004
הכריח אותי :
ליצור מצב של עשיה של דבר מסוים,אבל שלא יראה ככפיה ולא יגרום לצד השני נזק כולשהו
ישנם דברים שמראש אנחנו יודעים שננסה לעשות עם בת זוגתנו
דברים שהיא אולי לא ניסתה,אבל הם לא מעבר לגבולות שלה

ותמיד אפשר לבקש יפה.....למדתי שזה הכי משפיע icon_smile.gif
מנטרה​(שולט)

חזרה למוטב

שבירה כתב/ה:
עלו כאן כמה רבדים שונים, ונדמה לי שקצת בלבלנו בסוף.

אז באמת ברוח הדברים אני רוצה לחדד את השאלה שלי, למרות שאהבתי כל מה שנכתב כאן.

השאלה היא האם כאשר השפחה כותבת : "הדום שלי הכריח אותי ל....." אז מבחינתה :

1) זה סתם סלנג של BDSM כמו להגיד "אפטר קייר" או "מילת ביטחון" או "גבולות"

2) הדום שלה שכנע אותה לעשות משהו שבתחילה היא לא הסכימה אותו. או שהיא לא שלמה איתו עד הסוף (עם הדבר שהוא ביקש ממנה).

אז עכשיו מקווה שהכל יותר ברור ואפשר להמשיך להתקוטט..... icon_spank.gif