- VOLK -(שולט) |
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
- VOLK -(שולט) • 9 בינו׳ 2024
שילוב של השניים: ליברלי אבל שמרני.
אין באמת קבלה של השונה. יש מיינסטרים. אבל המיינסטרים לכשעצמו הוא מיוחד. |
|
BlueBear |
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
BlueBear • 9 בינו׳ 2024
ivy כתב/ה: גם וגם, אבל בעיקר שופט.
ISTJ 🤷♂️ |
|
Mary Jane |
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
Mary Jane • 9 בינו׳ 2024
תוהה מה זה בכלל קבלה של השונה.
לא חייבים לחבק, לחבב או להעריך כל דבר או נטיה. לטעמי יש פה פתיחות שמאפשרת שונות, וכל אחד מוזמן למצוא את עצמו וגם אחרים באותו הראש, וזה אחלה. מה עוד צריך… |
|
Mary Jane |
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
Mary Jane • 9 בינו׳ 2024
anyzeany כתב/ה: … הכלוב כמושג ממש מקיא מתוכו את כל מי שלא מיישר קו עם עולם הבדס"ם. מיותר לציין שיש לא מעט א/נשים שמתביישים בפטיש או באורח חיים או במחשבות, רק כדי לא להיות מושאים לקטילה. … ). אם הם מתביישים, זה כנראה בצדק (; וברצינות, תוכל להסביר למה לדעתך הכלוב ״מקיא מתוכו מי שלא מיישר קו…״ ? במה זה מתבטא? מה נגזל פה וממי בדיוק? מה הציפיה שאינה ממומשת? לא מצליחה להבין |
|
anyzeany |
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
9 בינו׳ 2024
anyzeany • 9 בינו׳ 2024
Mary Jane כתב/ה: anyzeany כתב/ה: … הכלוב כמושג ממש מקיא מתוכו את כל מי שלא מיישר קו עם עולם הבדס"ם. מיותר לציין שיש לא מעט א/נשים שמתביישים בפטיש או באורח חיים או במחשבות, רק כדי לא להיות מושאים לקטילה. … ). אם הם מתביישים, זה כנראה בצדק (; וברצינות, תוכל להסביר למה לדעתך הכלוב ״מקיא מתוכו מי שלא מיישר קו…״ ? במה זה מתבטא? מה נגזל פה וממי בדיוק? מה הציפיה שאינה ממומשת? לא מצליחה להבין " אם הם מתביישים, זה כנראה בצדק.." לשיטתך, ענית בעצמך על שאלתך. אוסיף רק שאני לא יכול להסביר, כי אלה דברים שנתקלתי בהם מול אנשים כאן, ואין לי שום כוונה לשתף בפורום. |
|
הוא(שולט) |
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
הוא(שולט) • 10 בינו׳ 2024
יש לי רפרנס מהעבר הרחוק בזמן שפורום דנג'ן היה פעיל במקביל לכלוב. והוא היוה דגמא משמעותית לפתיחות מחשבתית וחגיגה של נונקונפורמיות של הדמויות הפעילות, עם נושאים שהלכו רחוק מאד הן בדסמית וגם מיניות , לעומת הכלוב באותה תקופה שהיה בערך כמו היום עסוק בישור שורות מינסטרימי "כלבה על ארבע" האלמותי והמיסיונרי, דיונים או פוסטים על אלמנטים חריגים או דורדסו מיד או לא קיימים או נחשבים להטרלה. אז כן הוא שמרני עד כמה שניתן להכליל. זו לא ביקורת זה שיקוף.
|
|
Mary Jane |
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
Mary Jane • 10 בינו׳ 2024
anyzeany כתב/ה: " אם הם מתביישים, זה כנראה בצדק.." לשיטתך, ענית בעצמך על שאלתך. אוסיף רק שאני לא יכול להסביר, כי אלה דברים שנתקלתי בהם מול אנשים כאן, ואין לי שום כוונה לשתף בפורום. כתבתי את המשפט הזה עם קריצה. שהסימון שלה הוא כזה (; ויש הסבר. אפתח ואציין שגם אני מתביישת בסטיותיי לעתים, ומקבלת את הבושה בהבנה. זה חלק בלתי נפרד מהתפיסה שלי את עצמי והסטנדרטים שלי. בושה היא עניין מורכב. היא נובעת מהיותנו פרטים בחברה עם נורמות התנהגות ומוסכמות, ולא יחידים על אי בודד, שם אין בושה כלל. הבושה (לצד אשמה) היא חלק אינהרנטי באנושיותנו, היא מעצבת התנהגות והיא מנרמלת, ומאפשרת תפקוד תקין של פרטים בתוך קיבוץ אנשים שונה ומשונה. המשמעות היא הפנמת ערכים ודיאלוג פנימי בלתי פוסק מולם. לחתור לעולם שבו אנשים כלל אינם מתביישים *בסטיותיהם* זה לא סביר - ולטעמי גם כלל לא אוטופי. טוב שיש בושה. טוב שיש דברים שהם באפילה. שכן, המשמעות היא שאנו מחזיקים בערכים. במובן הזה, לא כל הדברים נמצאים על אותו מישור ולא נוכל להתייחס לכל סטיה מינית באשר היא באדישות ובמשיכת כתף (מה שאנשים מכנים ״חוסר שיפוטיות״). אין דין מכה בישבן כדין אכילת צואה. כאן חשוב להבחין בין סטיה מינית לנטיה מינית. דבריי מתייחסים לסטיה ולא לנטיה. בעבר היתה בושה בלהיות הומוסקסואל, היום כבר פחות ופחות, וההחרגה הזו מבורכת, כי הומוסקסואליות אינה נובעת מדבר מה נרכש והיא כבר אינה קשורה לשיח על סטיות כפי שסברו בעבר. ספציפית, תחת מטריית BDSM, הבושה היא כלי מרכזי כדי להנכיח השפלה, והיא מן ״סטיה״ העומדת בפני עצמה, ההתענגות על שיקוף של עליבות ונלעגות (לכאורה). אילולא היתה בושה איש לא היה מושפל, ואז אנה אנו באים… |
|
ArchAngel(שולטת) |
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
ArchAngel(שולטת) • 10 בינו׳ 2024
Mary Jane כתב/ה: בושה היא עניין מורכב. היא נובעת מהיותנו פרטים בחברה עם נורמות התנהגות ומוסכמות, ולא יחידים על אי בודד, שם אין בושה כלל. הבושה (לצד אשמה) היא חלק אינהרנטי באנושיותנו, היא מעצבת התנהגות והיא מנרמלת, ומאפשרת תפקוד תקין של פרטים בתוך קיבוץ אנשים שונה ומשונה. המשמעות היא הפנמת ערכים ודיאלוג פנימי בלתי פוסק מולם. לחתור לעולם שבו אנשים כלל אינם מתביישים *בסטיותיהם* זה לא סביר - ולטעמי גם כלל לא אוטופי. טוב שיש בושה. טוב שיש דברים שהם באפלה. שכן, המשמעות היא שאנו מחזיקים בערכים. במובן הזה, לא כל הדברים נמצאים על אותו מישור ולא נוכל להתייחס לכל סטיה מינית באשר היא באדישות ובמשיכת כתף (מה שאנשים מכנים ״חוסר שיפוטיות״). אין דין מכה בישבן כדין אכילת צואה. ברור שאדם חייב להיות מודע לעצמו, לנורמות החברתיות, ולדעת לתפקד חברתית, ולא לחיות בסרט פורנו. יתרה מכך, חלה עליו האחריות לעשות זאת וללמד עצמו. גם ברורים מקומם של רגשות בושה ואשמה בתהליך שגורם להבדיל בין טוב לרע, הם שעוזרים לנו להפנים איך ראוי להתנהג בחברה. אלו ממש לא רגשות שצריך להעלים לחלוטין מהחברה, יש להן משמעות וחשיבות. אבל אני לא חושבת ש anyzeany, או בכלל כל השרשור הזה מדבר על ההתנהלות עם הקינק מול אנשים. אלא נטו איך הידיעה שאתה נמשך למשהו שנוי במחלוקת גורמת לאחרים להגיב אליך במרחב כמו הכלוב, לרוב בלי התייחסות להתנהלות של האדם עם הקינק בפועל. לצורך העניין, ניקח אכילת צואה כי ציינת את זה. נניח יש פה אדם שזה הקינק שלו. והוא לא מפריע עם זה לאף אחד, ולא ישלח עכשיו תמונות צואה לאנשים שלא ביקשו את זה בהודעה פרטית, ולא יציף להם את האינבוקס עם "המלכהההה תחרבנייי עלייי", אלא נטו יכתוב בבלוג שלו סיפורים שמי שרוצה לקרוא יכול ומי שלא מוזמן לדלג, או עזבי להיכנס לפרטים, מספיק שסתם יציין בפרופיל שזה מה שאוהב ומי שרוצה יפנה ומי שלא לא. למה אחד כזה צריך לשמוע, באתר קינקי, שהוא מגעיל, ביזיון, שיתבייש בעצמו וכל הארסנל הזה? איך עצם השיתוף באקט בדס"מי, פחות נפוץ כלל שיהיה, באתר בדס"מי, סותר תפקוד חברתי תקין ומגיבים אליו כאילו הוא שיתף את זה באמצע ארוחה משפחתית? למה הוא צריך להיות מותקף ומושא ללעג, שיימינג וסתלבט בבלוגים של אחרים בסגנון "היי תקלטו את ההזוי הזה שאוהב חרא"? אני בכנות לא מבינה למה מי שנמשך לצואה, שלא מתפקד "לא תקין" סביב הפטיש שלו, שלא מטריד איתו אף אחד, צריך להתבייש בעצמו ולהיות נתון לשיפוטיות וזלזול באתר הזה. אני מעדיפה אחד כזה, מאשר מישהו שנמשך לספנקינג (וזה פטיש משותף שאני חולקת איתו) שיטריד עם זה, שיציק עם זה, שיציף לנשים פה את האינבוקס, ידבר אליהן כאילו חייבות לו משהו וכו'. והנמשך לספנקינג הזה לא יזכה לאנטי בכמות שהנמשך לצואה זוכה לו נטו בגלל הפטיש עצמו. אף אחד לא ישפוט אותו "תראו איך ההזוי הזה אוהב הצלפות בתחת", והביקורת תהיה נטו על ההתנהגות. אם בכלל. כי לרוב יגיבו אליו בסלחנות כי "זה המרחב, יש פה כאלו שאוהבים הצלפות ומתלהבים מזה יותר מדי". למה הנמשך לצואה צריך להשאיר את זה באפלה ברמה שהוא יתבייש אפילו לתזכר את זה ברמיזה בפרופיל שלו בכלוב, והנמשך לספנקינג יכול לעלות תמונה של התחת המוצלף שלו ב Full HD שיקפוץ בהפתעה לכולם בעין? יש את הטיעון הזה "שזה יכול לעשות טריגר לאחרים". אבל העניין הוא שכל הפטישים כאן הם נעימים לאחד וגבול לאחר. ומה אם נאנסתי על ידי אבא שלי, ובדיוק מישהו כתב פוסט של איך הוא עשה מין כוחני עם הנשלטת שלו שקוראת לו אבאל'ה? מישהו ישלוף "אבל מה עם הטריגר שזה עושה לאחרים"? לא, ממש לא. נטו כי הפטיש הזה פופולרי. למרות שנפגעות תקיפה מינית לא חסרות כאן, ובפרט של גילוי עריות. אם מישהי כזו תמרמר על כותב פוסט כזה, אפילו אם בצורה הכי עניינית, יגנו עליו ויאשימו אותה בהגזמה/שיפוטיות/מה היא ציפתה. איכשהו "הטריגר שזה עושה לאחרים" מופנה רק כלפי פטישים לא פופולריים, גם אם בתכלס ההסתברות שמישהו אשכרה עבר טראומה בגלל זה היא קלושה. הפטיט הנ"ל הוא סתם לא כוס התה של המבטל, או שהוא מחזיק בדעה קדומה מסוימת כלפיו. וזה ממש לא צריך להיות "קיצוני" כמו חרא. אנשים נשפטים פה על פחות מזה. אנשים שופטים מה שהם לא מכירים, רובם לא טורחים להכיר. רובם ידלגו מעל עשרות פוסטים של הסברה. ואנשים עם פטישים לא נפוצים נוטים להסביר את עצמם לא מעט כדי למנוע אי הבנות, ועדיין ידלגו מעל כל זה בבוז, ויתייחסו אליהם בצורה לא נעימה, מבטלת, יאשימו אותם הרבה פעמים בדברים שלא עשו/לא מאמינים בהם מתוך דעה קדומה. ולכל הטוב הזה לא היה זוכה מישהו עם פטיש פופולרי שאפילו אם היה מציג אותו בלי פילטרים ואפילו בבוטות. זה לא באמת התפקוד סביב הפטיש שלגמרי מצדיק ביקורת, כמו קיום הפטיש עצמו. וזאת הבעיה בשיפוטיות כלפי קינקים נטו כקינקים. אדם לא צריך להתבייש במה שהוא נמשך אליו, הוא במילא לא יכול לשלוט בזה ולשנות את זה. אפילו להפך, כשאדם מגיע לתחושת תיעוב עצמי כל כך גדולה בגלל המשיכה שלו, התיעוב עלול להיות מושלך על אחרים, "כי אם אני כזו מפלצת אז מה כבר נותר לי". לקבלה עצמית יש משמעות, לתחושה שאתה לא אשם ונוראי בגלל קינק כלשהו יש משמעות. אדם צריך להתבייש רק באיך הוא מתפקד סביב הקינקים שלו, ולא לחשוב שקינק נותן לו פטור מיחסי אנוש. עליו תמיד לזכור שחלה עליו ההאחריות לנהוג ברגישות כלפי אחרים. אבל מקומה של הבושה הזו צריכה להיות סביב התפקוד שלו. וכפי שאמרתי, לרוב זה לא העניין בכלל, והסיבה שגורמים לו להתבייש בעצמו היא בורות כלפי הקינק מאשר התנהגות סביב הקינק. |
|
Sunna סאנה(שולטת) |
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
Re: להתחסד
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
Sunna סאנה(שולטת) • 10 בינו׳ 2024
Grey / Green כתב/ה: בלי להביע את דעתי, האם לדעתכם הכלוב (כפי שהוא מיוצג על ידי מי שכותב בו בפומבי) הוא מקום ליברלי מינית, או שמרני? אין תשובות לא נכונות.
שמרני, זה מקום שיש בו טרנספוביה, אמונה של ״אם אישה מעלה תמונה היא בהכרח מעוניינת בהיערות מיניות על הגוף שלה״, שיח מאוד מגדרי לפעמים ולא בקטע מיני, פשוט מגדרי. |
|
Mary Jane |
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
לפני 10 חודשים •
10 בינו׳ 2024
Mary Jane • 10 בינו׳ 2024
ArchAngel כתב/ה: …. למה אחד כזה צריך לשמוע, באתר קינקי, שהוא מגעיל, ביזיון, שיתבייש בעצמו וכל הארסנל ….למה הוא צריך להיות מותקף ומושא ללעג, שיימינג וסתלבט בבלוגים של אחרים בסגנון "היי תקלטו את ההזוי הזה שאוהב חרא"? . מאוד קשה להתרכז ולקרוא בעיון כשבמקום לנסח טיעון ענייני ותמציתי כותבים הררי מילים וזה נמשך ונמשך עד בלי די. לשאלתך, אני חד משמעית לא התכוונתי לכך שביזוי, לעג וביוש הנם לגיטימיים, קל וחומר שבאתר מסוג זה. לגישתי, שכל אחד ואחת יתרכזו בענייניהם ובמה שמוצא חן בעיניהם ויניחו לאחרים לחיות את חייהם בנחת ובסבבה. נראה שזו גם הגישה הרווחת, והחריגים שכן טורחים לבייש אחרים הם ממינים שונים של טרולים וקרציות. לא התרשמתי שזו תופעה שיש לה נוכחות כזו כאן, שמצדיקה תרעומת כאילו זה הכלל. |
|