סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

הפטישיזציה שעשו לספרניות

SupperNova​(שולט)
לפני 10 חודשים • 11 בינו׳ 2024

הפטישיזציה שעשו לספרניות

SupperNova​(שולט) • 11 בינו׳ 2024
מעניין אותי תהליכים פסיכולוגים\סוצילוגים שמובילים לכל מיני פטישים שיש לנו בחברה.
פטיש - לקחת מושג\אובייקט שהוא אינו מיני במהות שלו ולהפוך אותו למיני. לדוגמא פטיש לכפות רגליים.

ראיתי כמה קליפים משנות ה80' וכל הפטישיזציה שעשו לספרניות מעניין. היום רואים שזה פחות קיים כי כבר לא הולכים לספריות כמעט icon_smile.gif
כמו הפטישיזציה שעשו לאחיות שלפי התיאוריות שאני מכיר זה בכלל הבומרים הכניסו את זה. במלחמת העולם השנייה החיילים הפצועים קיבלו טיפול מנשים, לעיתים שכבו שם חודשים כשהאחות הייתה החיבור הנשי היחיד שלהם ומעבר לזה החיבור המנחם היחיד מה שיכול להוביל לכל מיני פטישים וראייה אחרת של אחיות.

נראה לי שעם ספרניות יש תהליך דומה אבל לא של חיילים פצועים אלא של גיקים. אם היום גיקים מקבלים את הסיפוק הגיקי שלהם באינטרנט (ולמעשה לא יוצאים מהבית) פעם היית צריך ללכת לספרייה. כך יצא שבתור גיק/חנון דחוי האינטרקציה עם נשים היחידה שהייתה לך זאת הספרנית. מכאן אפשר אולי להניח איך התפתח הפטיש.

מה אתם חושבים? מעניין אותי תיאוריות אחרות.
כמהת-יער{גיקית שמנה}
כמהת-יער{גיקית שמנה} • 11 בינו׳ 2024
לדעתי זה לא קשור למצב של חוסר-ברירה (כי אלו היו האינטראקציות היחידות עם נשים).
לדעתי זה קשור יותר לפער שבין הדמות הסמכותית, הנוקשה, לבין מה שעשוי לעמוד מאחוריה (אישה, מינית, יצרית, לא מאופקת).
אפשר להגיד את אותו הדבר על חיילים, שוטרים, מורים וכו'.
    התגובה האהובה בשרשור
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 11 בינו׳ 2024
בא לי להקיא כל פעם שאנשים זורקים רמיזה מינית כשהם מבינים שאני עוסקת בחינוך.
מרגיש כל גבול הפדופיליה
Vanila princess
Vanila princess • 11 בינו׳ 2024
בחברה הנורמטיבית יש הרבה דברים שנחשבים "טאבו" או לא מקובלים בנורמה.
וזה מדליק לנו את היצרים דווקא בגלל שזה "אסור" לא מקובל וכו..
אפשר לקשר את זה לבדסם.. בגידות.. חילופי זוגות.. וגם פטישים ועוד הרבה דוגמאות..

אם אקח את זה למקום שהתייחסת אליו אז זה להימשך לדמות הסמכותית , "האסורה"
קו שלא אמורים לחצות עם אותה דמות
בין אם זו האחות/ ספרנית או כל דוגמא אחרת.
CastroP​(מזוכיסט)
CastroP​(מזוכיסט) • 11 בינו׳ 2024
היה לי פעם סשן עם ספרנית שאפילו התרחש בספריה. היא היתה מאוד מודעת ומשועשעת מזה שהיא קלישאה.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 11 בינו׳ 2024
לדעתי, פטיש הוא סוג של "סיפור של הנפש" מבחינת הסיבות שבגינן נוצר.
הוא מעין התניה שנוצרת סביב אוביקט מסוים או סיטואציה מסוימת לבין גירוי מיני בעקבות התנסויות שונות שחווינו.
וכמספר האנשים, מספר הסיפורים. שני אנשים יכולים להימשך נניח לדמות של מורה, אבל כל אחד מסיבותיו שהוא משליך עליה.
יהיה מי שימשך אליה כי היא הייתה האינטאקציה הנשית החיובית היחידה שלו באותה תקופה, ויש מי שימשך אליה דווקא כי חווה מולה חוסר אונים שעבר מעין "המרה" לעונג כמנגון התמודדות- הפעם זה בשליטתי, אני בחרתי להיות שם, ובפנטזיה/משחק תפקידים הדמות הזו תתנהג בהתאם לתסריט שיותר מתאים לי, והיא משתוקקת אלי, ולא דוחה אותי, בין אם אני השולט או הנשלט מולה בסיטואציה.
והרי פיזיולוגית גם לחרדה וגם להתרגשות יש את אותם תסמינים.

ויש שימשכו בכלל בגלל "האיסור" ומה שבחוויתם ספגו סביבו, איך שהם תופסים סמכות, או בגלל הסקרנות וכו'

בקיצור, בשביל לחקור למה פטיש נוצר, חשוב לשאול "למה?" ולא רק "איך?", ובצורה אינדיבידואלית ולא רק באופן חברתי.
אני שמחה שפתחת שרשור כזה שאולי נוכל לשמוע בו את "הלמה" האישי ממי שישמח לשתף icon_smile.gif
SupperNova​(שולט)
SupperNova​(שולט) • 11 בינו׳ 2024
Arachne כתב/ה:
לדעתי זה לא קשור למצב של חוסר-ברירה (כי אלו היו האינטראקציות היחידות עם נשים).
לדעתי זה קשור יותר לפער שבין הדמות הסמכותית, הנוקשה, לבין מה שעשוי לעמוד מאחוריה (אישה, מינית, יצרית, לא מאופקת).
אפשר להגיד את אותו הדבר על חיילים, שוטרים, מורים וכו'.

פער הסמכויות בהחלט מעניין
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
סמכות + רכות = פנטזיה 🙂

ספרניות הן כאילו הכי חנוניות בעולם, אבל גם קשוחות וסמכותיות - זה שילוב מקסים.

אחיות הן אלה שמטפלות, כלומר החולה תלוי בהן פיזית ויש להן סמכות וגם יכולת להכאיב, אבל גם יכולות להיות אלה שמרגיעות ומנחמות ומצילות. אז זה שוב אותו שילוב של רכות וקשיחות, דמות שיכולה להיות מטיבה או מתעללת.
ולהן עוד יש מדים, אז בכלל.

אבל אני מסכימה שגם התרבות משפיעה, ככל שעושים פטישיזציה לדברים בקולנוע וספרות ופרסום - כך יותר אנשים יתלהבו מזה.
יכולה להעיד על עצמי שלא הייתי חושבת לבד על סקס אפיל של ספרניות. כקוראת, הן תמיד נראו לי סתם חביבות. וככל שראיתי בסרטים את הדימוי של הספרנית הסקסית אז הוא נכנס לראש ומשפיע והיום אני כן יכולה להיות מופעלת על ידי הדימוי הזה ולהימשך למשחק התפקידים הזה.