שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלה בנוגע לשורשים פסיכולוגיים של פנטזיות למיניהן

מיתוסית​(שולטת)
לפני 5 חודשים • 15 ביוני 2024
מיתוסית​(שולטת) • 15 ביוני 2024
תחת כנפיך כתב/ה:
מיתוסית כתב/ה:
תחת כנפיך כתב/ה:
infamous כתב/ה:
אגב אם תרשו לי לשתף אתכם בעוד דבר-אני מטופל כרגע אצל מטפלת cbt בעקבות הדבר שציינתי,ואחד הדברים שהיא ייעצה לי הוא להתחיל לכתוב על דף רגשות(כל דבר,שברון לב, כעס,זעם) בטענה שזה בשביל שהרגש לא יישאר דחוס בפנים.אני זוכר שקראתי פעם שזה מבוסס מבחינה נוירולוגית שברגע שאדם מוציא בפועל או כותב את המחשבות שלו,המוח אכן מעבד דברים טוב יותר.בגלל האובססיה שלי שטיפול יהיה מבוסס כמה שיותר מבחינה "מדעית",חיפשתי עוד חיזוקים לזה והנה קישור מעניין:
https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=4073
כמובן שרק אני יודע שהתחלתי לכתוב 🤫


זה מגניב המאמר..
אבל, שאלה רצינית זה לא מחזק עוד יותר את הטענה של טיפול דינמי? שבו אפשר לדבר על מה שמציק לך ולעשות שיום לרגשות.. וזה עוד יותר טוב מכתיבה. לא?

אני חושבת שכל גישה טיפולית חותרת להבין מה מציק לאדם, לדבר על זה ולעשות שיום לרגשות. פשוט כל גישה עושה את זה בדרך אחרת- ישירה, עקיפה, ורבלית או השלכתית (למשל אמנות, בעלי חיים...) וכל גישה שמה מוקד לבדיקה וטיפול במקום שונה- תת מודע, מחשבות, רגשות, קשרים עם אנשים, עבר, הווה, ביולוגיה, אישיות, חוויות חיים וכו.


תודה על התשובה..
פשוט בכתבה היה כתוב:
"לבסוף, ניתן להניח, שכאשר אדם מביע את עצמו בעזרת כתיבה אקספרסיבית לגבי אירוע טראומתי שעבר, הוא עשוי לדבר עם אחרים על הטראומה שחווה. כלומר, כתיבה זו יכולה להוביל את האדם באופן עקיף לחפש אחר סיוע חברתי, לרבות קבלת טיפול נפשי, לצורך הגדלת הרווחה הנפשית שלו."

זה היה נשמע כאילו הם תומכים בדינמי ולדבר על הבעיות. ולא רק כתיבה.. אבל אולי באמת CBT זה גם כן נקרא טיפול שמדבר על הבעיות..


אני לא יודעת מה הידע שלך על טיפול CBT, אבל זה טיפול רגשי לכל דבר, כלומר מדברים על הבעיות שלך, על הרגשות שלך, על המחשבות שלך ואיך להתמודד איתם...
לא קראתי את הכתבה, אז אני לא מגיבה לגביה ספציפית, אבל כתיבה ותיעוד הם כלים מאוד שכיחים בטיפול CBT ודווקא בכלל לא בדינמי. יש מטפלים דינמיים שיראה להם מוזר אם מטופל ירצה לסכם בכתב במהלך הפגישה או בסופה ויתפלפלו לגבי הסיבות לזה והם עצמם לא יכתבו בכלל או כמעט בכלל בפגישה... כמובן שזה בטיפול הקלאסי ויש תמיד חריגים. הם עשוייים לבקש ממטופל לתעד חלומות או מחשבות ולדבר על זה בפגישה.
בטיפול CBT נהוג לבקש מהמטופל לתעד יומן רגשות, אכילה, שינה, מחשבות, סיטואציות וכל דבר כזה או אחר שעליו עובדים כדי שהוא יבוא עם הנתונים לפגישה ויהיה אפשר לדון עליהם ולהבין יותר טוב.
כתיבה היא גם כלי מרכזי בטיפול שנקרא ביבליותרפיה- טיפול באמצעות כתיבה.

כל הטיפולים חותרים לדבר על הבעיות של האדם שלשמן הוא הגיע. כאמור יהיו מטפלים ושיטות טיפול שיבקשו באופן ישיר, אחרות באופן עקיף (למשל יבקשו מילד לצייר ציור או יבינו איך הקשיים שלו מתבטאים באמצעות משחק). יהיו מטפלים שיעלו באופן ישיר את הבעיה ויהיו כאלה שימתינו שהמטופל בעצמו יעלה את הבעיה וידבר עליה (מטפל דינמי יכול במשך חודשים לדבר על כל דבר שהמטופל מביא לחדר גם אם זה מזג האוויר, החדשות וריב טיפשי עם השכנה שלו ולא לשאול באופן ישיר על הסיבה שלשמה הוא הגיע, למשל חרדות או טראומה). כמובן שזה גם תלוי במטופל, כמה הוא מודע לבעיה, איזו בעיה היא, כמה הוא מסוגל לדבר עליה ולדבר בכלל...

יש אנשים שידברו על הטראומה, יש אנשים שיכתבו אותה, יש אנשים שיציירו או יפסלו אותה ויש אנשים שלא יהיו מסוגלים לדבר עליה במשך שנים, גם לא עם המטפל שלהם. לא משנה מאיזו גישה הוא.
infamous
לפני 5 חודשים • 16 ביוני 2024
infamous • 16 ביוני 2024
תגובה למיתוסית,תתפלאי,דווקא כן הספקנו לדבר בשלוש מפגשים בלבד על הרבה דברים,אותו מטפל היה מטפל וותיק ואני חייב להגיד שדווקא היה חיבור טוב ביני לבינו,מה שהסביר את ההספק הטוב.רק חבל שזה לא גורע מהחוסר אתיקה שציינתי.