אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לא בריא להתאפק? ההפך הוא הנכון

citrix
לפני חודשיים • 12 בספט׳ 2024

לא בריא להתאפק? ההפך הוא הנכון

citrix • 12 בספט׳ 2024
קראתי לפני כמה דקות פוסט עם הכותרת "לא בריא להתאפק!" וכמובן בתור פיזיותרפיסטית רצפת האגן ובתור מישהי שרואה לנכון להביא אור של ידע לקהילה, לא יכולתי לעבור על הכותרת הזאת בשתיקה.
בואו נעשה סדר עם ההתאפקות.
אני מדברת כרגע על התאפקות במתן שתן.אז הינה זה בא: לפי גישה הרפואית -   רצוי ונורמלי להתאפק ממתן השתן כמה שאת או אתה צריכים, עד שיש מקום וזמן נוח להתפנות.
שלפוחית השתן שלנו יכולה להכיל כ - 2 ליטר נוזלים.היא נועדה לכך, היא איבר אגירה. אין שום צורך לרוץ לשירותים עם 50 ס"ס של השתן.
זה מרגיל את השלפוחית לדרוש לפנות אותה מכל הכמות המזערית של השתן שהצטברה - וזה נקרא "שלפוחית רגיזה". זאת שלפוחית ששולטת בבעליה ומריצה אותן (זה הרבה יותר שכיח אצל נשים) כל רבע שעה לשירותים.
 נשים מכירות את התופעה, כאשר קבוצת חברות יוצאת לבילוי או טיול, תמיד תהיה חברה שתחפש שירותים בלי הפסקה.
זאת ההיא, שאמא או סבתא או לא משנה מי אמרו לה "לא בריא להתאפק!"
אז נשים יקרות, זה טוב ובסדר ובריא להתאפק למתן שתן, עד שנוח לכן. לא צריך כמובן להתאפק יום שלם (היו לי בעבודה כאלו בנות, שלא אוהבות שירותים ציבוריים, ולא מוכנות להתפנות עד הבית, אבל כבר טיפלתי בזה ).
לאחר מגע מיני כן מומלץ להשתין, כדי לשתוף את חיידקים שעלולים להכנס לשופחה לאחר שיפשוף באזור.
ועוד משהו לגבי התאפקות למתן שתן - אמאות שמכניסות את ילדים בכוח לשירותים לפני יציאה מהבית - אל תעשו את זה.
התרוקנות יזומה ללא צורך במתן שתן גם מביאה לשלפוחית רגיזה.אפשר לשאול את הילד לפני היציאה, האם יש לו צורך להתפנות. ואם התשובה היא "לא", אז זה לא.
לגבי יציאות - כאן זה סיפור אחר.
אם יש צורך להתפנות - עוזבים הכל והולכים לשירותים. למה? כי רקטום זה לא איבר אגירה, זה איבר מעבר.אם יש בו תוכן והוא לא יצא החוצה, הוא יעלה שוב למעלה לאזור מעי הגס ושם ימשך ספיגת נוזלים ממנו, ובפעם הבא שהתוכן ירד לרקטום, הוא יהיה יבש יותר, ויהיה יותר קשה להתפנות.
ועוד משהו. כדאי להרים רגליים לשרפרף בזמן היציאה, כדי שהברכיים יהיו גבוהות יותר מירכיים.
ולגבי גברים שמבלים שעות בשירותים.אל תשבו עם הטלפון שעות על האסלה.זה מותח ומחליש את השרירי רצפת האגן ומצניח את האיברים של האגן הקטן. זה לא בריא. ואם האישה  אוכלת לך ת'ראש ואתה צריך קצת שקט ממנה - תסגור את המכסה של אסלה ותשב עליו כמה שבא לך.
כל מה שאמרתי - מבוסס מחקרית.
אני ממליצה לכל אישה לפחות פעם אחת בחיים לבקר אצל פיזיותרפיסטית רצפת אגן, כדי לבדוק את השרירי רצפת האגן שלה ולמנוע כל מיני בעיות  שצצות ברצפת האגן  עם הלידות והגיל המבוגר. וגם אני ממליצה לכל  אישה, שרוצה את הרצפת האגן שלה חזקה וטובה, לעשות שני S - ספורט וסקס. אז תעשו למענכן לפחות את זה.
    התגובה האהובה בשרשור
Ollie​(נשלטת)
Ollie​(נשלטת) • 12 בספט׳ 2024
המידע הכי חשוב שפורסם בכלוב 😲
Kitty frank
Kitty frank • 12 בספט׳ 2024
וואו תודה!
Boy Toy
Boy Toy • 12 בספט׳ 2024
ועוד סיבה להימנע מישיבה ממושכת בשירותים: עם הזמן זה עלול לגרום לטחורים..
Mobius​(שולט)

Re: לא בריא להתאפק? ההפך הוא הנכון

Mobius​(שולט) • 12 בספט׳ 2024
citrix כתב/ה:
לפי גישה הרפואית -   רצוי ונורמלי להתאפק ממתן השתן כמה שאת או אתה צריכים, עד שיש מקום וזמן נוח להתפנות.
... זה מרגיל את השלפוחית לדרוש לפנות אותה מכל הכמות המזערית של השתן שהצטברה - וזה נקרא "שלפוחית רגיזה".
אז נשים יקרות, זה טוב ובסדר ובריא להתאפק למתן שתן, עד שנוח לכן.

תודה על המידע החשוב-מאוד הזה.
תוכלי לצרף מקורות למחקרים/מטה-אנליזות?
citrix
citrix • 12 בספט׳ 2024
אין בעיה.
אבל פשוט תסמוך עלי 😀
Ollie​(נשלטת)
Ollie​(נשלטת) • 12 בספט׳ 2024
אני מרגישה שצריך עכשיו קבוצת תמיכה למי שבשעות האחרונות קמים לפיפי ובדרך נזכרים בפוסט הזה וחוזרים אחורה במבט נזוף.
citrix
citrix • 12 בספט׳ 2024
זה הטיפול.
CBT 😄