סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אם תהיה רובטית כוסית. זה ימשוך אתכם לסגוד לה?

bondman​(נשלט){FLR}
לפני שבוע • 8 בדצמ׳ 2024
bondman​(נשלט){FLR} • 8 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli כתב/ה:
בוא נצפה יחד:
ווסטוורלד עונה 1, מראה שחורה פרקים 3+4, לארס והבחורה האמיתית, Her, מי הפליל את רוג'ר ראביט, קיוב, רקוויאם לחלום, מועדון קרב, הפרק ההוא בסטאר טרק עם ההולוגרמה (לא מצאתי שם ומספר, אנא עזרת הציבור), חלום ליל קיץ.

לארס והבחורה האמיתית - וואו הזכרת לי, איזה סרט מקסים.
תחת כנפיך
לפני שבוע • 8 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 8 בדצמ׳ 2024
ילדה וילד ירוקים כתב/ה:
שמעתי שיש לך באגים במלכה

זה שליטה מלמטה
dark enlightment​(שולט)
לפני שבוע • 9 בדצמ׳ 2024
dark enlightment​(שולט) • 9 בדצמ׳ 2024
כל עוד הסקס טראפיק נגיש לגבר הממוצע עם אנשים אמיתיים ברגעים אותנטיים ובעלות מגוחכת לעומת בניית רובוט סקס וחלקי החילוף שלו , אני לא רואה סיבה להשקעה כספית ברובוטים כאלה לטווח הארוך. עניין של עלות מול תועלת.

מה עוד שאם כבר היו מייצרים
רובוט AI שכזה אז הוא היה
משמש יותר לצרכי מלחמה סטייל טרמינטור שם הכסף הגדול ולא בסיפוק אנשים
לרגעים "הרומנטיים".
העולם אכזרי.
תחת כנפיך
לפני שבוע • 10 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 10 בדצמ׳ 2024
dark enlightment כתב/ה:
כל עוד הסקס טראפיק נגיש לגבר הממוצע עם אנשים אמיתיים ברגעים אותנטיים ובעלות מגוחכת לעומת בניית רובוט סקס וחלקי החילוף שלו , אני לא רואה סיבה להשקעה כספית ברובוטים כאלה לטווח הארוך. עניין של עלות מול תועלת.

מה עוד שאם כבר היו מייצרים
רובוט AI שכזה אז הוא היה
משמש יותר לצרכי מלחמה סטייל טרמינטור שם הכסף הגדול ולא בסיפוק אנשים
לרגעים "הרומנטיים".
העולם אכזרי.

אתה צודק.
הכי קשה לבינה מלאכותית זה לחקות תנועות שנראים לנו ממש פשוטות כמו ללכת וכאלה.
אז בהתחלה זה יהיה ממש יקר וישמש כנראה למלחמות.
אבל ברגע שתהיה הטכנולגיה אז חוץ מלמחמה יעשו רובטים לזמן שיש שלום.
Mary Jane
Mary Jane • 10 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli כתב/ה:
בוא נצפה יחד:
ווסטוורלד עונה 1, מראה שחורה פרקים 3+4, לארס והבחורה האמיתית, Her, מי הפליל את רוג'ר ראביט, קיוב, רקוויאם לחלום, מועדון קרב, הפרק ההוא בסטאר טרק עם ההולוגרמה (לא מצאתי שם ומספר, אנא עזרת הציבור), חלום ליל קיץ.

Her מעולה בהקשר הזה, ואיזה סוף נהדר ומענג יש לסרט הזה, נהניתי ממנו כל כך 😍.
יש פה גם כמה לא קשורים לדיון, כמו ראקוויאם לחלום, קיוב, מועדון קרב, חלום ליל קיץ?! הטעית הציבור 🤓

*אקס מכינה - סרט חביב למי שבעניין, רובוטית יפה וכלואה.
*האימוג׳יס כאן יוצאים מוזר, אבל אני אמשיך בכל זאת
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
Mary Jane כתב/ה:
יולי Yuli כתב/ה:
בוא נצפה יחד:

Her מעולה בהקשר הזה, ואיזה סוף נהדר ומענג יש לסרט הזה, נהניתי ממנו כל כך 😍.
יש פה גם כמה לא קשורים לדיון, כמו ראקוויאם לחלום, קיוב, מועדון קרב, חלום ליל קיץ?! הטעית הציבור 🤓

*אקס מכינה - סרט חביב למי שבעניין, רובוטית יפה וכלואה.
*האימוג׳יס כאן יוצאים מוזר, אבל אני אמשיך בכל זאת

הו, קיויתי שימישהו יעיר על זה ותהיה לי סיבה להסביר מה הקשר! 🙂

אמנם זה לא הנושא המוצהר אבל אלה סרטים שיש בהם עיסוק במערכות יחסים אינסטרומנטליות ולכן נראים לי מעניינים לצפייה דרך הפריזמה הזאת.
(מעכשיו ספוילרים)

רקוויאם לחלום - הדמויות הולכות ומתרחקות זו מזו ומאבדות את הקירבה האנושית, ככל שמעמיקה ההתמכרות שלהם לדבר שאליו הם מכורים, ומושא ההתמכרות מחליף את מושא האהבה. האמא מנהלת מעין מערכת יחסים עם מנחה הטלוויזיה, שנמצאת כולה בתוך הראש שלה, והיא מעדיפה להתמסר ל"קשר" הזה מאשר להתחבר למציאות. הזוג הצעיר מאבד את הקירבה והאינטימיות ככל שהם מתמכרים לקוק והם בוחרים בו זה על פני זה. כל קווי העלילה מתנקזים לאותו מקום - כולם מסיימים את הסיפור כשהם לבד, בבדידות עמוקה, נאחזים באובייקט אליו הם התמכרו.

קיוב - אנשים שהיכולת שלהם לשתף פעולה וליצור קרבה זה עם זה מתפרקת ככל שהם מגלים את האפשרות להשתמש זה בזה. הם מתחילים כשהם כביכול בסירה אחת. עם הזמן הם מגלים שהזולת מביא להם תועלת ספציפית, ואז הם נתקעים על זה ומתחילים לתפוס את הזולת כאמצעי ולא כמישהו להיות איתו במערכת יחסים. מחפיצים זה את זה יותר ויותר עד להרס.
אני מודה שמכולם הוא הפחות מובהק.

מועדון קרב - אחד הנושאים הוא האופנים בהם אנשים משתמשים זה בזה מבלי להכיר זה את זה. זה מתחיל בקבוצות התמיכה, כשהדרך להשיג חיבוק ומרחב בטוח והכלה - מבוססת על שקר. האינטראקציה כולה נועדה לספק תחושות של קרבה ואכפתיות ושיתוף מבלי אשכרה להכיר את הזולת. זה אינסטרומנטלי עד אבסורד ונראה לי שאם לבחור הזה הייתה מכונה שמספקת את אותו שירות ברמת אמינות גבוהה הוא היה קופץ על זה. כשהוא רואה את קרלה ומבין שהיא כמוהו - זה לא נוגע לליבו, זה לא גורם לו להרגיש שהם באותו ראש - אלא דוחה ומפחיד אותו שיש שם מישהו שיודע עליו משהו אמיתי. בהמשך, הוא שוכב איתה רק כשהוא לא יודע שהוא עושה את זה. היא חושבת שהם בזוגיות, הוא אפילו לא מודע לכך שאי פעם נגע בה. במצב הזה היא משולה לאשה שמאוהבת ברובוט - היא מקבלת תגובות, היא מקבלת מגע, היא מקבלת קירבה - והיא היחידה ביניהם שאשכרה חווה את זה. היא גם לא מודעת לכך שהוא לא מודע לקשר ביניהם. זה בנוי מרהיב לדעתי.

חלום ליל קיץ - קלאסיקה של אובייקטיפיקציה, כולם מתאהבים אהבה עיוורת בלי לראות את מושא התשוקה כהווייתו, התאהבות מושלכת ולא נובעת, הדמויות נוהות אחרי דמויות שלא נותנות להן סיבה לעשות זאת או שאין קשר ביניהן, כל דמות חווה את התשוקה עם עצמה וזו חוויה עוצמתית בשביל הדמות שחווה את זה מבלי שהיא מקבלת חיבה בחזרה. השיא הוא כמובן טיטניה והחמור אבל בכל הזוגות שם יש מאפיין של אהבה שהאוהב סוג של חווה עם עצמו ומתמסר לחוויה בלי להתעניין יותר מידי באיך שזה משפיע על הצד השני. אני אעיז ואטען שזו התימה המרכזית של הסיפור. כולם שם מאוהבים באהבה ולא באמת זה בזה.

הטענה הכללית שלי היא שהרעיון של להשיג חוויה של זוגיות תוך התעלמות מרגשות הפרטנר או אף מעצם קיומו, מופיע ביצירות ממגוון סוגות ותקופות. הטכנולוגיה הנדונה כעת די חדשה, אבל הרעיון שבבסיסה מאד ותיק.

ואיך שכחתי את הותיק מכולם - פיגמליון!
המחפיץ האולטימטיבי ששנא נשים וחשב שכולן זונות ולכן בנה לעצמו פסל בדמות אשה, והעריץ אותה, וסגד לה, ומצא בה את מה שהוא תפס כאהבת אמת.
כן, הייתי צריכה לוותר על שאר הדוגמאות ופשוט לומר - פיגמליון. אובידיוס לא ידע מה זה רובוט אבל הוא בהחלט ידע משהו על הרצון לסגוד לבובה.

שלום אני הייתי יולי תודה שהאזנתם לראנט-פרשנות שלי אשמח להמשיך סליחה על החפירה אני אלווה את עצמי החוצה.
תחת כנפיך
לפני שבוע • 11 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 11 בדצמ׳ 2024
חחח. אני הבנתי שהסרטים הם לאו דווקא על רובוטים כי אני ממש אוהב את מועדון קרב. ולא היה שם רובוט.
אז ניחשתי שזה בערך הכיוון שאת הולכת אליו.

לגבי הסרט הזה.
אז לדעתך, יש כאלה שיעדיפו חוויה עם רובוט.
אולי כי הם מפחדים מתודעה של מישהו אחר

וקרלה-הנורמלית יחסית, לא הייתה רוצה לחוות חוויה עם רובוט בלי תודעה.

-סתם כך, לא כלכך קשור, אבל מבחינה טכנית חשבתי שלפי אלה שטוענים שהעולם מטריאלסטי. אז אפשר לבדוק איפה התודעה על ידי סריקת מוח פשוטה.
בזמן שישנים שינה עמוקה אין תודעה
וברגע שמתעוררים יש תודעה.
אז בתפר הזה לראות איזה נוירונים פועלים ולחקור אותם.

- אם זה יצליח, אז גם קרלה תסכים לצאת עם רובוט שיש לו תודעה
Mary Jane
לפני שבוע • 11 בדצמ׳ 2024
Mary Jane • 11 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli כתב/ה:

….
קלאסיקה של אובייקטיפיקציה, כולם מתאהבים אהבה עיוורת בלי לראות את מושא התשוקה כהוויתו….
״
שלום אני הייתי יולי תודה שהאזנתם ...

תשובה יפה, פרספקטיבה יפה וניתוח מעמיק - בייחוד עם חלום ליל קיץ - לא ציפיתי לזה.

בהמשך לדברייך שהציגו מן קיצון בחוויה, ארהיב עוז ואומר שבכל התאהבות יש מימד עיוור של אובייקטיפיקציה. כי אנחנו מוגבלים בתפישת הסובייקטיביות של הזולת. הוא תמיד יהיה רחוק מרחק מה מאיתנו, ונדיר עד מאוד שיתקיים מפגש אותנטי בין סובייקטים, ולא בין השלכות של המיינד (מרטין בובר כתב על זה מאוד יפה ונוגע ללב בספר ״אני ואתה״ - Ich und Du ).

אילו היתה לנו ידיעה מלאה של האחר, לא היינו משתוקקים אליו. התשוקה נועדה לסגור את הפער.