סווריןן |
לפני שבוע •
11 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
11 בדצמ׳ 2024
סווריןן • 11 בדצמ׳ 2024
פרה קדושה ששווה לשחוט בהקשר דיון כזה, היא שהחפצה היא קטגורית רעה. דווקא בקהילה בדסמית, בה חלקנו (אני) אוהבים להיות מוחפצים ורואים במענה על כך תגובה לכמיהה אנושית בנו, מותר לחשוב בדרכים מורכבות יותר על החפצה רצויה מול החפצה לא רצויה. לפני שמישהו יקפוץ להסביר לי משהו שאני חושב שאני יודע, אגיד שיש החפצה רעה של בני אדם שחובה להימנע ממנה (וכן, נשים סובלות ממנה יותר). אבל יש גם החפצה טובה, לא רק כשמישהי הופכת אותי לשטיח... ככלל, בסקס אני מחפש תגובה לא לאישיות שלי, אלא לגוף הגולמי שלי, לריח שלו, למראה שלו, למשקל שלו, לתגובות שלו. סקס הוא לא שיחה טובה בין חברים, אלא משהו שקורה בין גוף מתנהג וגוף מתנהג אחר. המימד הלא-אישי - אישי בכל זה, גולש בקלות להחפצה: זה טוב שהגוף של בת הזוג שלי מדליק אותי, וזה הגוף, לא בדיוק היא, ואם היא תדע מכך, היא מזהה שאני מגיב למשהו שאינה היא כאישיות, אבל משהו ממנה.
בקיצור, אנחנו גם חפצים, וסקס טוב מגיב לזה (מרי ג'יין - אני ער לכך שמה שתארת למעלה אינו בדיוק החפצה/אוביקטיביציה, אלא השלכה עוקפת-זולת מסוג אחר). הנקודה עם רובוטים עם בינה מלאכותית, שכל ההפרדה בין חפצים לאנשים מתערערת. |
|
teacher(שולט) |
לפני שבוע •
11 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
11 בדצמ׳ 2024
teacher(שולט) • 11 בדצמ׳ 2024
סווריןן כתב/ה: פרה קדושה ששווה לשחוט בהקשר דיון כזה, היא שהחפצה היא קטגורית רעה. דווקא בקהילה בדסמית, בה חלקנו (אני) אוהבים להיות מוחפצים ורואים במענה על כך תגובה לכמיהה אנושית בנו, מותר לחשוב בדרכים מורכבות יותר על החפצה רצויה מול החפצה לא רצויה. לפני שמישהו יקפוץ להסביר לי משהו שאני חושב שאני יודע, אגיד שיש החפצה רעה של בני אדם שחובה להימנע ממנה (וכן, נשים סובלות ממנה יותר). אבל יש גם החפצה טובה, לא רק כשמישהי הופכת אותי לשטיח... ככלל, בסקס אני מחפש תגובה לא לאישיות שלי, אלא לגוף הגולמי שלי, לריח שלו, למראה שלו, למשקל שלו, לתגובות שלו. סקס הוא לא שיחה טובה בין חברים, אלא משהו שקורה בין גוף מתנהג וגוף מתנהג אחר. המימד הלא-אישי - אישי בכל זה, גולש בקלות להחפצה: זה טוב שהגוף של בת הזוג שלי מדליק אותי, וזה הגוף, לא בדיוק היא, ואם היא תדע מכך, היא מזהה שאני מגיב למשהו שאינה היא כאישיות, אבל משהו ממנה.
בקיצור, אנחנו גם חפצים, וסקס טוב מגיב לזה (מרי ג'יין - אני ער לכך שמה שתארת למעלה אינו בדיוק החפצה/אוביקטיביציה, אלא השלכה עוקפת-זולת מסוג אחר). הנקודה עם רובוטים עם בינה מלאכותית, שכל ההפרדה בין חפצים לאנשים מתערערת. לדעתי קיימת "הכנה" להחפצה בקרב האנושות כבר מהולדת הפטיש (הדתי) הראשון, דרך זה שאנשים מכנים את האופנוע שלהם "לוסי" ואת הויברטור "שמוליק", ועד לתעשיית הפרסום של ימינו, הנשענת בכבדות על סמליות ופטיש. אנחנו די בנויים לזה במוח. גם הגוף של אשתך - הוא לא מדליק משהו בגוף, אלא במוח שלך, שמחווט כך. לדעתי מה שמתערער (לפחות אצלי) היא גישת האפקס. מתישהו המוח האנושי יפוצח. מתישהו המחשבה והתודעה האנושית תפוצח, וישות קיברנטית כלשהי תבין איך אנחנו עובדים מבפנים. מתישהו ההבנה הזו תהפוך למניפולציה בלתי נראית לנו ואז לא רק שלא נדע להבדיל, ידינו תהיה על התחתונה. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 12 בדצמ׳ 2024
Mary Jane כתב/ה: יולי Yuli כתב/ה: …. קלאסיקה של אובייקטיפיקציה, כולם מתאהבים אהבה עיוורת בלי לראות את מושא התשוקה כהוויתו…. ״ *** שלום אני הייתי יולי תודה שהאזנתם ... תשובה יפה, פרספקטיבה יפה וניתוח מעמיק - בייחוד עם חלום ליל קיץ - לא ציפיתי לזה. בהמשך לדברייך שהציגו מן קיצון בחוויה, ארהיב עוז ואומר שבכל התאהבות יש מימד עיוור של אובייקטיפיקציה. כי אנחנו מוגבלים בתפישת הסובייקטיביות של הזולת. הוא תמיד יהיה רחוק מרחק מה מאיתנו, ונדיר עד מאוד שיתקיים מפגש אותנטי בין סובייקטים, ולא בין השלכות של המיינד (מרטין בובר כתב על זה מאוד יפה ונוגע ללב בספר ״אני ואתה״ - Ich und Du ). אילו היתה לנו ידיעה מלאה של האחר, לא היינו משתוקקים אליו. התשוקה נועדה לסגור את הפער. נכון! "אני ואתה" אהוב עלי מאד, וגם מגניב שכשהתחלתי לקרוא את התגובה שלך והגעתי ל"תמיד יהיה רחוק" ישר חשבתי עליו ועל התשובה שלו לזה. ואני חושבת שלא צריך להפריד בין הריחוק האינהרנטי לבין הרצון האינהרנטי לגבור עליו. זה טבענו - הטבע יצר אותנו כחצאים המשתוקקים להתאחד, זו ליטרלי צורת הרביה שלנו וזה גם המבנה החברתי שלנו, גם בריאות הנפש שלנו עומדת על שיתופי פעולה. וגם בובר בסוף נשאר אופטימי ואומר שכן ניתן ליצור קרבה של ממש, הגם שזה נדיר ודורש התכווננות מסויימת. באופן כללי בלי קשר לבובר אני חושבת שאם מבינים איך מנגנון כלשהו עובד, אז אפשר לגרום לו לעבוד לטובתנו. ומי שמבין יחסי אנוש יכול לשכלל אותם ולהגיע לחברויות אמת, שהן קסם של ממש. אני יכולה גם לשתף שההיכרות שלי עם בובר התחילה כשעשיתי הגהה לעבודת סימנריון שידיד כתב. נהניתי מאד מהתוכן וזה דחף אותי לקרוא בעצמי את הספר. שאלת המחקר הייתה - מה בובר היה אומר על צ'טים באינטרנט ועל משחקים בסגנון WOW ו- Second Life, ואם היו שואלים אותו האם היה חושב שמדובר בתקשורת "אמיתית". זה היה לפני כמעט 20 שנה ואני עדיין חושבת הרבה על הסמינריון הזה. |
|
noized |
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
noized • 12 בדצמ׳ 2024
הבה נודה על האמת
אין אהבה ללא תנאים זולת אהבת הורה לילד. גם אהבה של אדם לחיית המחמד שלו, ניחא. אבל בין גבר לאישה? כל אהבה שכזו היא אהבה שתלויה בדבר. מבלי להכנס למה אנחנו נותנים ומה אנחנו מקבלים, ברגע שנתחיל לקבל אהבה מבלי לשלם מחירים ומבלי שנצטרך להצטדק או להתפשר על מה שאנחנו מקבלים - נגמר הסיפור. אנחנו נלך ל ai כי פשוט בני אדם יהיו עסק שלא כדאי יהיה להכנס איתו לקשר רגשי. |
|
הלן הדוב |
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
12 בדצמ׳ 2024
הלן הדוב • 12 בדצמ׳ 2024
אם כל מש שיש שם זה בוכנות, שסתומים, מתכת קרה וציצי מסיליקון אז אני אוותר.
אם אסגוד לשולטת היא צריכה לבעור כמו אש. |
|
teacher(שולט) |
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
teacher(שולט) • 13 בדצמ׳ 2024
הלן הדוב כתב/ה: אם כל מש שיש שם זה בוכנות, שסתומים, מתכת קרה וציצי מסיליקון אז אני אוותר.
אם אסגוד לשולטת היא צריכה לבעור כמו אש. נשיא אוקראינה הנוכחי הוא שחקן טלויזיה ששיחק את נשיא אוקראינה בסדרת טלויזיה. לפעמים האש הזו מצויירת על קיר המערה ולפעמים היא זולגת אל העין דרך האוקולוס קווסט 3 ולפעמים אתה בשטח, מבעיר כמה קרשים וצולה נקניקיות. אולי הציתה אותה אישה שולטת שתסגוד לה, אבל איך אתה יכול להיות בטוח מאיפה מגיעה האש שלה? |
|
הלן הדוב |
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
🤣🤣🤣🤣
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
הלן הדוב • 13 בדצמ׳ 2024
teacher כתב/ה: הלן הדוב כתב/ה: אם כל מש שיש שם זה בוכנות, שסתומים, מתכת קרה וציצי מסיליקון אז אני אוותר.
אם אסגוד לשולטת היא צריכה לבעור כמו אש. נשיא אוקראינה הנוכחי הוא שחקן טלויזיה ששיחק את נשיא אוקראינה בסדרת טלויזיה. לפעמים האש הזו מצויירת על קיר המערה ולפעמים היא זולגת אל העין דרך האוקולוס קווסט 3 ולפעמים אתה בשטח, מבעיר כמה קרשים וצולה נקניקיות. אולי הציתה אותה אישה שולטת שתסגוד לה, אבל איך אתה יכול להיות בטוח מאיפה מגיעה האש שלה? לא יודע למה קשור זלנסקי אבל אש מצויירת או וירטואלית לא תחמם אותי. זה היה ניסיון מוזר להתחכם. דיי כשל אם תשאל אותי. אבל בוא. במילים פשוטות - אם זו לא אישה בשר ודם שיש לה מזג חם ואוהב וסבלנות - לא רק שלא ידליק אותי. לא יעניין אותי. |
|
teacher(שולט) |
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
לפני שבוע •
13 בדצמ׳ 2024
teacher(שולט) • 13 בדצמ׳ 2024
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי
כשה"רובוט" יהיה מספיק טוב, אתה לא תדע להבדיל. וכשעניין ההבדל יצא מהמשוואה, נשארת רק השאלה האמיתית היחידה פה - למה. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 6 ימים •
14 בדצמ׳ 2024
לפני 6 ימים •
14 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 14 בדצמ׳ 2024
אני טוענת שאני אוכל להבדיל. לא יודעת אם כולם יכולים אבל אני ממש בטוחה שיש לי את הכישורים המתאימים.
עוד טענה - זה לא שאני עילוי כמו שיש לי רצון ללמוד את הכישורים האלה ולפתח אותם. זה מאותו סל כישורים התומך ביחסי אנוש, בתשומת לב לניואנסים ובזיהוי והכלה של מורכבות. |
|
תחת כנפיך |
לפני 6 ימים •
14 בדצמ׳ 2024
לפני 6 ימים •
14 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך • 14 בדצמ׳ 2024
המצב היום הוא שרובוטים לא מבינים שפה אלא רק סוג של סטיסטיקה, ולא יכולים ללכת כמו יצור אנושי ואין להם תודעה והמגע שלהם הוא מרגיש קר ומנותק.
אבל כל אלה דברים שעובדים עליהם. וכבר היום יש להם זיכרון נהדר ויכולת חישוב פי מליון מבנאדם הכי גאון שיש אז בעתיד כלשהו, חוץ מזה שאנשים יתחילו להיות חצי סיבורגים. המכונות עצמם יהיו חכמות כל כך שלא יהיה קל להבין מה ההבדל בין אדם למכונה. אז יכול להיות שלאנשים יהיה ערך לצאת עם אנשים בשר ודם. אבל זה ערך מוסרי לאו דווקא שיקול תועלתני |
|