ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

יש עתיד?

Funtasy
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025

יש עתיד?

Funtasy • 9 בינו׳ 2025
למדינה הזאת?
מיום ליום נראה שפחות ופחות
עצוב
ומדכא
כאחד
    התגובה האהובה בשרשור
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 9 בינו׳ 2025
לא.
אין.
הוא​(שולט)
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
הוא​(שולט) • 9 בינו׳ 2025
יש כאן כוחות שלא יתנו לזה ליפול
תקוה זה כח
Seayam
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
Seayam • 9 בינו׳ 2025
בגדול, לא.
זה הוכרע סופית ב 2012.
אבל היה צפוי כבר ב 1881.
זאת תקופה של אופל גדול. לא רק לישראל, לרוב העולם. אולי לכולו. האנושות ידעה כבר תקופות כאלה וקמה מהן, מקווה שזה יקרה גם הפעם.
כרגע זה הזמן לחזק את היסודות של החיים, המשפחה והסביבה הקרובה, כדי שיעמדו גם בסופה רצינית. לפתוח אפשרויות במקומות אחרים.
חוץ מזה - אסקפיזם. סשנים, סמים ורוקנרול.
הטופר המפשר
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
הטופר המפשר • 9 בינו׳ 2025
שאלה טובה...
האמת שתלוי. לא מזמן ראיתי ראיון מעניין עם תומס פרידמן בעניין הזה. הוא היה שגריר ארה"ב גם בלנון וגם בישראל והתייחס לדמיון הרב בהטרוגניות החברתית של שתי המדינות. לבנון , למי שלא זוכר הייתה "שוויץ של המזרח התיכון" , מדינה עם יופי מהמם (אני עוד הייתי שם ויכול להעיד בעצמי), שהיתה גם חברה סבלנית ומכילה. עד שהגיעו אש"ף שהחליט להפוך אותה לבסיס טרור נגד ישראל ואחר כך , חיזבאללה שהחליט "מעכשיו אנחנו אדוני הארץ ואנחנו נקבע מה יהיה כאן".

לצערי אם מגמות הפאשיזציה והלאומנות האלה ימשיכו, גורלו של המרכז- שמאל חילוני ליברלי יהיה כגורלם של הנוצרים בלבנון. לא בגלל שמישהו עושה "דווקא" למישהו, פשוט מאוד קשה לחיות במדינה שהזהות הערכית שלך איתה הולכת ונחלשת, שכספי המיסים שלך הולכים לטובת סקטורים מסוימים שהשלטון חפץ ביקרם, ולא לטובת כלל התושבים, והנורא מכל שבניך גם יקיזו את דמם עבור שגיונות דתיים ומשייחיים חסרי תוחלת.

להזכירכם פעם הנוצרים היו הרוב או לפחות חצי בלבנון, עם התחזקות חיזבאללה, הם התחילו לעזוב והיום העדה הנוצרית בלבנון קטנה הרבה יותר והשפעה פחותה.

ואם לא יהיה שינוי אז כנראה שזה מה שיקרה גם אצלנו. אני לא אומר שכולם פשוט יארזו יום אחד את המזוודות ויילכו, זה תהליך, אבל הילדים שלהם כבר כן, אגב, בדיוק כמו היהודים בצרפת או ברוסיה. ומן הסתם, זה ישפיע גם על איכות החיים במדינה.
MorTea
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
MorTea • 9 בינו׳ 2025
נכון שהעתיד הקרוב הוא שחור וייקח זמן, הרבה זמן, עד שיקומו אנשי ציבור רציניים שייקחו את המדינה בידיים וישקמו אותה. אבל אם נסתכל על ההיסטורייה של העם היהודי במרוצות השנים, אני לא חושב שיש הוכחה טובה יותר לכוחה של תקווה, של התמדה ודבקות במטרה. גם כשאנחנו מפוזרים בכל העולם, אנחנו תמיד מוצאים, איכשהו, בדרכים לא דרכים, דרך חזרה לארץ ישראל. האם זה יהיה קל? ממש לא! וזה גם מעולם לא היה! לא לפני הספירה בגלות בבל, ולא אחרי הספירה בתקופות מלחמת העולם הראשונה והשנייה. אבל זה קרה, פעם אחר פעם, זה קרה וזה גם יקרה בעתיד.
אז לשאלתך, האם יש תקווה? תמיד!
אבל בשביל שהתקווה תתממש צריך גם לבוא שינוי. דברים אף פעם לא קורים "סתם" וזה נכון בכל היבט בחיים.
מסיכהאירוטית​(מתחלף)
לפני שנה • 9 בינו׳ 2025
צריך תמיד להיות אופטימי.
אני אישית אנטי ממסדי אז המדינה עצמה היא לא מה שמעניין אותי.
מה שמעניין זה האזרחים והעם בסוף
והמדינה (להבדיל מהעם ומהארץ) שמה זין עלינו ומסכסכת בינינו.
אז אני אישית חושב שברגע שכל אנשי העולם יוותרו על האגו של עצמם, וכל בני האדם ייקחו על עצמם אחריות, אז יהיה פה באמת עתיד מזהיר לכלל בני האדם.
מה אני אגיד לך, מקווה לטוב.
אבל רק צריך לזכור שלא המדינה אחראית על הסבל הנפשי שלנו, אלא אנחנו בעצמנו כאינדיבידואלים.
פרלין​(נשלטת)​{ש}
לפני שנה • 10 בינו׳ 2025

Re: יש עתיד?

פרלין​(נשלטת)​{ש} • 10 בינו׳ 2025
Funtasy כתב/ה:
למדינה הזאת?
מיום ליום נראה שפחות ופחות
עצוב
ומדכא
כאחד

אני מניחה שזה מאוד תלוי בסל הערכים שלך.
לציבור מסוים - כן. לציבור אחר - לא.
זאת תקופה של השתנות גדולה ולדעתי אנחנו נכנסים לזמנים מתעתעים מאוד.